Vzťah na diaľku hapruje

9. okt 2020

Baby, mam 30 rokov, priatel 26 a 9 mesiacov mame vztah na dialku. Predtym sme spolu chodili 5 mesiacov. Vyznaval mi lasku vo velkom, zaujimal a staral sa o mna. Smskovali sme si nonstop. Potom musel nahle odist a niekolko mesiacov dozadu zacalo byt pisanie si zvlastne. Ked som mu napisala, ze ho lubim, neodpovedal, prestaval sextovat. Ked ho necham iniciovat, neozve sa den-dva. Prestala som mu pisat, ze ho lubim a 3 mesiace mi to on nenapisal. Ked napisem hocico osobne o nas, ignoruje to. Zoparkrat som to nechala plavat, nepisal tyzden a potom zablahozelal k mojim narodeninam- cisto kamaratsky, tak som prestala pisat, opat o tyzden napisal, ci som v poriadku a ze on sa ma super... Ak mu pisem ja, odpoveda promptne. No ja si nechcem pisat ako kamoska. Trapim sa. On stale tvrdi, ze nestratil zaujem, no vraj ho stale obvinujem z niecoho (ze ma nechce atd). Tak som mu zase nenapisala a momentalne sme bez kontaktu 10 dni. Co robit? Navrhla som mu telefonat pred mesiacom, mal mi dat vediet, kedy si moze,zavolat, lebo ma toho vel.peaci.vpraci.

autor
9. okt 2020

V lete som sa ho pytala, ci vydrzi na mna cakat, odpisal, ze doteraz cakal... Vratit sa ma niekedy v zime.

moonlight1210
9. okt 2020

No tak vyckaj do zimy, ked sa vrati a uvidis.
Ale vezmi do uvahy, ze u neho faza akutneho zalaskovania do teba uz presla.
Navyse si najskor zvykol na prijemne povedomie, ze ma frajerku, kombinovane so slobodnymi rozhodnutiami volneho chlapa. Teda si zvykol na same vyhody.
Po navrate ho bude cakat zena plna nesplnenych ocakavani, ako sa ma k nej chovat a predstav, co ma robit, ak ju lubi,...
A samozrejme aj naopak, pride chlap s predstavami, ako budete fungovat a aj ty si si uz tiez dost zvykla na slobodny zivot riadeny len tvojimi rozhodnutiami a zrazu tu bude realne pritomny chlap, ktory caka tvoju pozornost a rozhodovania aj orientovane na neho. Spociatku budes nadsene pozornost davat, no potom sama zvolnis tempo. Co ti on moze vycitat, ze kym bol prec, tak same laska sem-laska tam, vyznania a aj ofuciavania sa, ak sa neozyval a zrazu je spat pri tebe a beries ho ako samozrejmost.

Bude to este obojstranny sok pre vas oboch ten navrat.

Ale v tridsiatke to nemoze byt tvoj prvy vztah, takze prirodzeny vyvoj zalubeneho chlapa uz poznas.
Najprv neustala potreba byt okolo teba a s tebou v kontakte a postupne sa to pretavi do spokojnosti s povedomim, ze ta ma, ale vrati sa k povodnemu zivotu. Stanes sa zakombinovanou prijemnou sucastou jeho zivota.
A podobne on tvojho. Lenze ty si este do tejto fazy nedospela.
Preto to citis ako nesulad medzi vami a ochladnutie.
Mala by si prehodnotit pubertalne ocakavania od vztahu (neustalu lasku) a pozriet na to triezvymi ocami tridsatrocnej zeny. (Ktora ma navyse vztah s niekym, co je vo veku, v ktorom chlap bezne este len dusevne dozrieva z polovicneho decka na muza).

A este je tu dalsia moznost - uz do teba az tak nie je. Dialka urobila svoje, ma tam svoj slobodny zivot plny slobodnych rozhodnuti, z ktorych sa nemusi nikomu spovedat. Odmiloval sa, len si to este az tak neuvedomil (kedze zatial prevazuju tie same vyhody pocitu mam frajerku, nie som sam, a mam aj volnost zaroven). Az po navrate si uvedomi, ze si tebou (a tvojimi ocakavaniami a neustalym riesenim, ci ta este stale dost miluje) vlastne nemusi vobec komplikovat zivot a rozidete sa.

autor
9. okt 2020

@moonlight1210 Dakujem! ...Mam sa mu ozvat ja?

mimimiruska
9. okt 2020

Nie...dejte mu cas ....

dankanka
9. okt 2020

No.. Podľa mna uz je po vztahu.. Sama to citus z tych chladných slov.. Nema potrebu sa ozvať.. Toto nie je ok ani pri vztahu na dialku, tam prave treva veľa a častejšie komunikovať.. A ak sa nedá , boli by tam ospravedlnenia a vedela by si dôvody. On by sa mal báť, ci tým, ze sa neozve, ta nestratí.. Tu uz on nestoji o vztah..

simca06022011
9. okt 2020

Ak nie je po vzťahu ešte zo strany chlapa, z mojej strany by už bolo. Zíde z očí, zíde z mysle. Ak sa niekto týždeň neozve, za pár mesiacov nepovie že mu partner chyba, ľúbi ho atď, tak aký iný dôvod ako iné záujmy, nezáujem tam je? Ma svoje zábavky, prácu, alebo aj frajerku, inak by aspon napísal ze ma veľa prace, nestíha, chodí unavený atd.. Kto vie. V každom prípade by som sa už cítila na druhej koľaji a nechala by som ho. Ako vráti sa v zime a zrazu bude všetko ok?To by nebolo v mojom prípade, stále by mi vrtalo v hlave co sa dialo cez rok.
Ale tak skus mu napísať... Ale nie somariny ci bude na teba čakať.. On na teba nečaká, to ty... Prečo sa neozve za 10 dní napríklad? Co celé dni robí (a nie 24h denne nepracuje). aj keď som bola tínedžerka frajer mi denne volal v dobe nemobilov, keď som odcestovala každý rok... A tiež sme mali programy a povinnosti cez deň, dohodnúť sme sa vedeli na tom "kedy volať".

veronikaszabova
9. okt 2020

Ja by som to "vztahom" ani nenazvala...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
halabolka
9. okt 2020

On ti podla mna dal dost jasne najavo (aj ked to nepovedal narovinu), ze sa z teba zblaznit nejde. Byt vo vztahu a 10 dni sa neozvat? To nie je vztah. Si mu dobra na pisanie si, ked sa nudi, ale inak ma svoj zivot a nechybas mu. No, ja teda neviem ci by som chcela cakat do zimy. Podla mna sa moze lahko stat, ze si uz “pise” s inou a tesi sa, ze cez zimu sa s nou stretne. Chlap, ktory je zalubeny a tesi sa na teba sa totiz sprava uplne inak.

sintra
9. okt 2020

Suhlasim s napisanym vyssie. Je po ,vztahu'. Chlap, ktory ma zaujem, sa sprava inak. Nestracaj cas a energiu.

kitycat
9. okt 2020

Ak sa ti on tyzden sam od seba neozve tak to vztahom nazyvat nemozes.... Ver ze aj keby sa vratil rozidete sa vebo tato vlazna homunikacia nastrbila tvoj pohlad na neho.
Ako jiekto pisal uziva si vztah s frajerkou daleko a teda ozve sa ked sa mu chce a ak sa mu chce.

On je niekde inde vztahovo a ty ak mu musis oplacat tyzdnove mlcanie tym istym tak si mysli mozno to iste ze nemas az taky zaujem...

Kazdopadne ak sa jedna strana neozve este v ten den ta laska, poblaznenie cokolvek je prec.... A to mas 30 to by si uz mala vediet... Ja som to zistila v 27 :D

acrobaleno
9. okt 2020

Nejdem ti brať ilúzie, ale toto nie je žiadny vzťah. Načo ti to je?

deti95060810
9. okt 2020

možno sa to zlepší keď príde domov...ale teraz je to asi úplne o ničom. Chlapec sa možno zahľadel do inej...😉

annadan
9. okt 2020

tiež by som povedala, ak chceš skús na neho teda počkať, možno sa to zlepší, keď bude doma a budete spolu. nie pre každého je totižto vzťah na diaľku

karolinakr
9. okt 2020

10 dni sa neozval.Normalne ho zablokuj a hladaj si ineho frajeraKtovie s kym si dopisuje teraz a vyznava lasku niekomú inemu To sa stava ťažku hlavu by som si z toho nerobila

banderaska29
9. okt 2020

uf moja, skús sa odpútať. Zažila som, presne toto isté. Ešte dávno s bývalým, ktorý mi odišiel na Erasmus. nájdi si cestu sama k sebe, prenes tú lásku na seba. Venuj sa sama sebe, urob sa tou najlepšou verziou. A kašli naňho.
Len si predstav, žeby sa Ti nedajbože niečo stalo. Jemu by to bolo očividne jedno, chceš takého muža vo svojom živote ? Mysli aj do predu. Nádych výdych ideš ďalej 🙂 nezaslúži si tak milujúcu priateľku akou si ty !

stary_ujco
9. okt 2020

On nie je dosť chlap, aby ti rovno povedal že je koniec. A ty si dosť nechapava, aby ti to ešte stále nedošlo...

yvanielka
9. okt 2020

Čaká kým to ukončíš ty, aby nebol on za toho zlého a mal čisté svedomie. Zaľúbený muž sa správa inak a nie že 10 dní sa ani nezaujíma o to či si v poriadku

cuvienka
9. okt 2020

asi by som to neriesila, nechala by som to cele vykrystalizovat 😉 nech cas plynie a vela veci sa vyriesi samych 😉

autor
9. okt 2020

@yvanielka Ja som sa ho pytala, ci to chce ukoncit atd a stale, ze nie. Ked som sa mu prestala ozyvat naposledy, tak na siesty den sa ma pytal, ci som ok. A ze sa mu mam ozyvat aj ja, nie stale len on...Je to matuce.

retatka
10. okt 2020

Veľmi slabý základ -5 mesiacov chodenia ,pre vzťah na diaľku máte .Vztahy na diaľku vydržia iba s pevným základom a aj to iba niektoré ...toto nemáš šancu udržať .Evidentne mu už vôbec nechybaš ,smutne po tak krátkom čase randenia.Odcudzili ste sa.Za tým 9 mesiacov ste sa vôbec nestretli?

gabi000
10. okt 2020

Tak toto nie je vzťah. Berte to za koniec. Ja tiež mám vzťah na dialko ale píšeme si každý deň celý deň dá sa povedať.

autor
10. okt 2020

Stale nic. Nerozumiem, chcel so mnou dieta, aby sme si boli este blizsi. hovoril mi veci takeho kalibru, ze az. Viem, ze keby som mu napisala, odpise hned...

danielllka
11. okt 2020

Neozvi sa mu. Vyčkaj, kým sa ozve sám. Keď sa opýta, či si v poriadku a že on sa má super, napíš, že všetko je v najlepšom poriadku a aj ty sa máš super. A ak sa neozve, aj tak dobre. Aspoň budeš vedieť, na čom si. Ja by som mu v žiadnom prípade už prvá nepísala...

halabolka
11. okt 2020

@danielllka myslim, ze autorka by radsej vedela na com je, ako sa pred nim tvarila, ze je vsetko dokonale. Naco su dobre take hry? Chlapi hry nehraju, ked mu povie, ze sa ma super, tak to tak aj pochopi. To len zeny si myslia, ze mu v tom momente zasvieti kontrolka a bude patrat, preco jej je bez neho super 😀

Autorka: zial, ludia menia nazory a hlavne ked su stovky az tisicky km od seba.. mozno to jednoducho z jeho strany vyprchalo, nie kazdy dokaze fungovat na dialku.

autor
11. okt 2020

Nevydrzala som to a napisala som mu. Vraj aj jemu chyba, ze sa nerozpravame. Spomenula som zase telefonat, odignoroval to, posobil velmi zaneprazdnene, ako ked sa uci a vraj sa teraz vela uci na certifikat z prace...

retatka
11. okt 2020

Skúste sa aspoň dohodnúť na telefonovaní cez net a nie to neosobne písanie .Aspon nech sa počujete .My keď sme boli na diaľku len sme telefonovali ,niekoľkokrát za deň .Ked človek chce a má záujem ten čas si nájde ,toto si zapamätaj .

simca06022011
11. okt 2020

A aký máš problém mu zavolať? Dohadujete sa na telefónate ako dajaké deti. Aj keby sa učil tak 10 minútový hovor ho nezabije... A keď mu to tak chyba, tak aký má problém zdvihnúť mobil? Co je v base? Nie... Vykašli sa na neho a ries si svoje veci... Uvidíš v zime.
A ako vieš zhodnotiť, že je zaneprázdnený, keď si píšete? Nezastavaj si ho už.

mirage
11. okt 2020

Nema uz o teba zaujem a ty len doliezas. Takato je surova pravda.

bibianalaurakika
11. okt 2020

Prosím poradíte mi ako mať zápal hrdla do zajtra lebo idem do lekárky pls