Vyhrážanie sa expriateľa

jahodecka
30. máj 2014

ahojte maminy....mam problem s ex....sudom mam malu zverenu do vychovy ja,on si ju ma bravat kazdy parny vikend,lenze sme sa dohodli,kedze ma priatelku doma 2tyzdne a potom je v zahranici,dohodli sme sa,ze ked bude ona doma,dceru si tam nosit nebude,takze ju bude mat dva vikendy za sebou,fungovalo......naskytla sa nam moznost ist s malou na vylet prave ten tyzden ked ju ma mat,tak som mu vopred pisala,aby nepovedal ze mu malu nechcem dat,ze si ju moze vziat najblizsi vikend alebo ten potom,ze si to prehodime,lenze to tam on ma priatelku a mala by mu zavadzala,,hoci vyletel na mna s tym,ze co vymyslam,snazila som sa mu vysvetlit,ze to robim kvoli malej,aby mala zazitok,ze pojdeme niekam....rozpraval o tom,ze chce malu chranit pred tym,aby nevedela ze ma priatelku,hoci o inom malej ani nerozprava ked tam je,len o nej jej basni,tak som si myslela ze mu to uz nebude robit problem,lenze svojim spravanim mi len potvrdil,ze by mu tam mala zavadzala a nemohol by sa venovat priatelke...zacal sa mi vyhrazat,ze aby som si davala pozor,aby sa mi nieco nestalo,sla som ho udat na policiu,lebo toto bolo len vyvrcholenie vsetkych tych hadok a urazok na moju adresu,co mi spinavo nadaval aj pred dcerou,ktora to tiez psychicky zle znasala....teraz sa bojim dat mu malu,aby sa na nej nevybijal zlost,ako to robil na prvej dcere z prveho vztahu,coho som bola sama svedkom,ze ju vytlkol,lebo mal nervy na jej mamu a bil ju s tym,ze ju hlupa ako jej mama.....to ze je agresivny a nervak som uviedla aj na prvom pojednavani ohladom malej....ked tam chodieva mala na vikendy,pusta ju samu s 11r.dietatom von,ktore este v 9tich rokoch podla neho nebolo schopne ist do skoly same...ja strpam kazdy vikend ked tam mala je,ze ci sa jej nieco nestane,ma 3roky...som bezradna....nasu kuratorku som dnes nezastihla,mam tam ist v pondelok,ale jedna pani mi poradila,aby som toto vsetko uviedla svojej kuratorke,nech to spise a poda na sud o upravu styku s malou a malu aby som mu nedavala....myslite ze mu zakazu styk s malou,kedze je agresivny a mam potvrdenie od policie,ze je nanho podane trestne oznamenie za vyhrazanie? alebo az po prejednani vyhrazania na sude sa nieco pohne? dakujem za nazory

jahodecka
autor
30. máj 2014

do teraz som mu maximalne vychadzala v ustrety...pre malu si nechodieval sam,stale niekoho poslal z jeho familie,dala som im ju uz len preto,ze mala bola nablaznena a tesila sa k nemu,ale inak o malu nejavy ziadny zaujem,nezavola ako sa ma,ci je v poriadku,ci nieje chora,nepyta sa,ake ma mala navyky,v septembri ma ist do skolky,ucim ju samostatnosti,co sa mi dari,on to uplne nici,ked od neho pride,jednoducho sa s nou neda,je to len o tom,ze tato mi dovoli,u tata to mozem robit,tyzden sa dostava do kolaji....podla mna si ju tam nosi len preto aby ho neohovorili,ze sa s nou nestretava,aby bol hrdy tato

mariahpd
30. máj 2014

O upravu styku mozes dat na sud ziadost aj ty, nemusis cakat, ako vysetria trestne oznamenie, ale musis mat nejake dokazy, ze sa naozaj sprava tak, ako popisujes, nejakych svedkov, odlozene vyhrazne maily a pod. Ak malu sleduje kuratorka, tak nech spravi kontrolu, ked je mala unho, ak bude vtedy niekde vonku sama bez otca, tak mu to pred sudom velmi uskodi, bude dokaz, ze sa o nu nestara.

adri266
31. máj 2014

@jahodecka neviem Ti poradit, len Ti chcem povedat, ze mi je velmi luto, v akej situacii si a hlavne dcerky 😢 😢 😢

jahodecka
autor
31. máj 2014

@adri266 no je to nezavidenia hodna situacia,neprajem to nikomu.....no skoda,dokazy o tom nemam ako sa sprava,jedine ak by to jeho prva dcera dosvedcila,ktorej tak ublizoval,ale si myslim ze ona nepojde proti otcovi...ja som bola hlupa ze som ho vtedy neudala,ked to s nou robil,lenze som sa ho bala,lebo som nevedela co mozem od neho cakat ak by mu prisiel papier z policie......ale ked som mu to nasilie na prvej dcere spomenula pred pojednavanim ohladom nasej malej,nasa kuratorka mu stala za chrbtom a vsetko pocula,on to nepopieral,nevedel ze ta pani za nim nam zastupuje malu...vtedy si o nom kuratorka spravila obraz,to mi vravela hned ked som tam najblizsie isla,len ci mi to pomoze,neviem...a to ze by tam sla kuratorka na kontrolu pocas vikendu,to pochybujem,aj ona ma narok na vikend a nie sliedit

adri266
31. máj 2014

@jahodecka ved to je smutne, ze niekedy nekoname zo strachu, v nadeji, ze sa to zlepsi, atd. ☹
Na Tvojom mieste sa spytam aj na ten vikend, lebo ako by potom kontrolovali rodicov, ktori maju deti len cez vikend?
Drzim vam prsty.

lenbea
31. máj 2014

@jahodecka toto všetko by nezavažilo na sude? a mohli by to upraviť len na styk v tvojej pritomnosti alebo vôbec.

jahodecka
autor
31. máj 2014

@adri266 dakujem vam🙂 urcite sa spytam na ten vikend.....a to ze si ex tyral svoju prvu dceru,o tom som upovedomila aj jej bio matku,ktora sa dusovala,ze si da na sud aby ju mala ona vo vychove,dakovala mi,ze som jej dala vediet,kvoli tomu prisla z CR a nakoniec oni dvaja sli proti mne, a ona mu tvrdila ze som ju obtazovala a to som jej len davala info o dcere,ako s nou zaobchdza....lenze ona je z tych matiek,ze sa malej zriekla,kvoli kamaratom a chlastu,aby si mohla uzivat....NA UKOR ZDRAVEHO VYVOJA VLASTNEJ DCERY....CHCE SA MI ZVRACAT Z TAKYCH LUDI!!!!!!!!!!! uz sa len spolieham na to,ze sa to kazdemu jedneho dna vsetko vrati...

lenbea
31. máj 2014

@jahodecka tak ale zasa, raz na kontrolu tam môže isť. a ked je unho len cez vikendy, ako ho inak môže skontrolovať. aj ini ludia pracuju cez vikendy. možno prave on to nebude čakať a bude to dobre.a ak ju pušťa von s 11 ročnym dieťaťom - neplnoletym, ktore by ani tak za nu nebolo zodpovedne, tak to teda nie. to by mohlo dosť zavažiť proti nemu. daj si to čim skôr do poriadku a budeš mať pokoj.

lenbea
31. máj 2014

@jahodecka tiež nechapem, ako jednej matke môže viac zaležať na niečom inom ako na deťoch... a radšej to poprie, aby mala pokoj a Tebe zle urobi, no hlupe

jahodecka
autor
31. máj 2014

@lenbea tiez si to tak predstavujem,ze len v mojej pritomnosti,po case by som videla ako sa k malej sprava,alebo aky pocit ma z neho mala a uvazila by som napr.jeden den od rana do vecera...nejde mi o to,silou mocou dosiahnut zakaz,ale nenecham si malej ublizovat a nechat ju ako ciganca sa tulat s nezodpovednou nevlastnou sestrou a doma strpat kedy sa jej co stane

jahodecka
autor
31. máj 2014

@lenbea akoze podrazila ma poriadne,za dobrotu na zobrotu som vysla...

jahodecka
autor
31. máj 2014

@lenbea nuz,su aj take matky,ktore by si zasluzili len jedno.....odvrhla ju ked mala ani nie 3roky,potom som sa ja o nu starala 5rokov a nakoniec mi aj jej mala zacala nadavat a psychicky ma nicit,on ju v tom nepriamo podporoval.....ked sme mali prvy sud bola som si v skolke,kde som ju nosievala 2roky den co den pytat posudok o tom ako sa on o tu dceru nezaujimal,ze vsetko sa riesilo so mnou podstate cudzou osobou,bez vsetkeho mi to dali,aj u detskej lekarky som bola,tiez s tym nemali problem,bola som na skole kam chodi,aj tam by mi to potvrdili,len si to musi sud vyziadat...teraz to vsetko pouzijem proti nemu.....snad to pomoze

lenbea
31. máj 2014

@jahodecka no snad. ale fakt, tak staraš sa jej o dieťa a ešte Ta aj podrazi. ale su aj taki ludia. nechapem, kde je jej materinsky cit a pud.

marionmarion
31. máj 2014

@jahodecka velmi ti drzim palce...toto by som ja asi neprezila.....dufam, ze sa ti podari nejako vybojovat aby malu nemohol bez tvojej pritomnosti vidiet vobec... 🙄

jahodecka
autor
31. máj 2014

@lenbea kde? utopeny v alkohole

jahodecka
autor
31. máj 2014

@marionmarion to dufam aj ja...nieje hoden malej lasky,narodila sa s chorou nozkou a on sa za nu doslova hambil,ale to je na veeelmi dlho,prezila som pri nom 3roky pekla a skoncila som na antidepresivach,dostavam sa z toho,ale toto mi zas len pridava.....baby,vsetkym vam dakujem za podporu,uvidim v pondelok co vybavim na kuratele

marionmarion
31. máj 2014

@jahodecka si na dobrej ceste, uz si od neho odisla, davas do poriadku svoj zivot aj malej zivot, urcite to nevzdavaj!!! Drzim palce velmi silno!!!

bibika55
1. jún 2014

@jahodecka Treba dať zákaz styku dieťaťa s otcom.Ked máte v rukách argumenty proti otcovi dieťaťa -treba ich použiť.Všetko si prefoťiť a zaniesť na súd. Ľady sa pohnú,len im treba pomôcť.Napíšte mi do mojej pošty.Poviem viac.

heltacek
1. jún 2014

@jahodecka hmmm pokiaľ sa jedná o víkend kedy má určené on súdom, tak mu malú musíš dať (mohol by to zneužiť a v najhoršom by si mohol pre malú prísť s policiou, ale to nechcem riešiť). Máš nejaké pádne podozrenie že malej ubližuje, alebo, že je tu ozaj toto riziko???? Chápem tvoju situáciu, ale aj on je otec. V prípade podozrenia požiadaj sociálku (zástupcu malej zo sociálky) o prešetrenie pomerov u otca a začni dodržiavať súdom nariadený styk. Teda každý druhý víkend, a pokiaľ to niekedy jemu nevyhovuje, tak tam malá jednoducho nepôjde a bude sním len 1x do mesiaca. Vyhrážanie treba využiť a podať na sú úpravu styku a to z dôvodu, že je agresor a je nebezpečný pre svoje okolie. Ale to je na dlho, a nie je to vôbec jednoduché.

jahodecka
autor
1. jún 2014

@heltacek veru jednoduche to nieje....take veci sa tazko dokazuju.aj policajtom ked im ho vyhodilo z databazy,povedali ze vyzera neskodne,co vyzera aj väcsina tyranov a preto sa stavaju veci ake sa stavaju,co je smutne,ze aj napriek varovaniam kazdy berie vsetko na lahku vahu.....len uz ked sa mi dcere nieco stane,bude neskoro a kazdy bude davat ruky od vsetkeho prec a tomu chcem predist......dakujem aj za muzsku reakciu na problem 🙂

jahodecka
autor
1. jún 2014

@heltacek myslim ze zatial jej fyzicky neublizil,ale psychicku jej narusa tym,ze jej huci do hlavy ze len u neho je doma,o jeho priatelke jej basni,mala mi tyzden po prichode ine nerozprava uplne jak sfanatizovana.....kym sme este spolu zili dcera mala cca 8mesiacov a on na nu na dvore vypustil velkeho psa,ja som bola dnu a vybehla som len na velky krik,skoro som z koze vyskocila a mala zostala v soku...ked som nanho zacala kricat ze co to spravil,vysluzila som si nemalo spinavych nadavok,ze som sprosta a posrata zo vsetkeho,ze mala si musi zvyknut.....od vtedy ked zbada co i len najmensieho psa,velmi sa boji...ked sa narodila vsetky peniaze mi braval celu matersku a ked som mala ist s malou po lekaroch,krical ze chcela si decko staraj sa,za malu sa hambil......ale to na pojednavani o zverenie malej nikoho nezaujimalo....

jahodecka
autor
1. jún 2014

@bibika55 dakujem,pisala som vam

lenbea
2. jún 2014

@jahodecka no asi - v alkohole... ale toto všetko keby si povedala na sude nezaberie, ešte aj že sa za malu hanbil... keby jej bolo hocičo, rodič ju má milovať.

lenbea
2. jún 2014

@jahodecka o nemysliš važne. nechapem. a on ako sa ako javil na tom pojednavani? už len modliť sa, myslim to važne, budem sa za Vas modliť.

jahodecka
autor
2. jún 2014

@lenbea dakujem ti velmi pekne,teda ak ti mozem tykat....myslim to vazne,lenze mi nikto neveri a na sude to nikoho nezaujima co bolo....dnes som bola na kuratele,kuratorka bola na jeho strane,som zufala!!!!!!! ked som im opisovala ko bil svoju dceru,bola som ja na chybe,ze som nezasiahla,hovorim a co som mala robit s malinkou na rukach,nevedela som coho je schopny,ako zareaguje a udat som sa ho bala...myslim ze on trpi poruchou osobnosti,je nasilnik,agresor a nasledne na sude sa zahra na chudaka a ja zo vsetkeho vyjdem ako hysterka a potom sa mi smeje do oci.....ako aj pocas celeho pojednavania,co ma este viac vytacalo,frajersky si tam sedel v silovke a vo mne to vrelo...na tom pojednavani zahral chudaka ktoremu je ukrivdene,ze od neho pytam pre dceru vyzivne,ako si to vobec mozem dovolit.....veru hambil sa za malu,sama som si ju dala pokrstit hned 2tyzdne po narodeni,lebo sme mali ist po nemocniciach a nikto nevedela co este bude,on na krst nesiel,ze jeho take saskarne nezaujimaju a neni to v malej zaujme,ze je to len moj rozmar...prosila som ho dobreze nie na kolenach aby to urobil kvoli malej,a nie,nic s nim nepohlo

lenbea
2. jún 2014

tu sa tyká. vieš, čo, je mi to strašne lúto. ja sa sťažujem na svokru/byvame s nou, bojim sa, že mi bude malú ťahať preč odo mna, ked sa narodí druhé a správa sa, akokeby bola ona jej matka...), od muža by som tiež viac pomoci prijala, ale toto je fakt moc. už len dufať, že stratí o malú záujem. nechápem, ako môže byť kurátorka na jeho strane, ved dobre vie, akí sú muži a ona ešte ak má deti, či sa nevie vžiť to Tvojej situácie... možno ked malá vyrastie, nebude tam chcieť chodiť. a to mu ju musíš nosiť? keby si nešla, tak čo. ved nech si on príde ked chce. už len sa modliť, aby dáky dobrý sudca bol, čo to pochopí. a teraz Ti platí na malú? a ešte aj tie súdy, kolko stoja penazi...

jahodecka
autor
4. jún 2014

@lenbea nie,ma dane ze si ju ma vyzdvihnut aj priniest pred dom matky......no,uz len na dobreho sudcu sa spoliehat....nikto kto to nezazil si nevie predstavit co opisujem a uz vobec nie niekto,kto si dobre zije a nema napr,ani v rodine podobnu skusenost....no,kiezby tam mala prestala chodit...viem ze keby idem byvat k nasim,stratil by o malu zaujem,kedze by si musel pre nu chodit 30km,,,

jahodecka
autor
4. jún 2014

@lenbea plati mi na nu,aj to vzdy omeskane,s tym ze on ma cas vyberat peniaze.....ma doplatit zameskane,no myslim ze to ani neuvidim....

lenbea
4. jún 2014

@jahodecka a ideš sa presťahovať? či neda sa? ved po nejakom čase by si sa mohla vrátiť a on by to nemusel možno vedieť, možno.

jahodecka
autor
4. jún 2014

@lenbea rozmyslala som nad tym,ze mu poviem ze uz byvame u nasich,ze nech mi tam aj vyzivne posiela,potom by nemal mat pochybnosti