Ahojte, potrebujem asi už len morálnu podporu....
Neviem ako ďalej, všetko sa rúca...
Celé roky keď sa niečo podarí tak je na to aspoň ďalších 5 vecí, ktoré sa pokazia...
Mám doma malinké bábo, mala som popôrodnú depresiu a aby mi nebolo málo podľa všetkého aj bipolárnu poruchu (nie samodiagnostika ale diagnóza zatiaľ len od všeobecného lekára)...
Počas tehotenstva som musela odísť z práce na PN a zrazu aj kamarátky, ktoré sa "ozvú a budú kočíkovať" nevedia ani len odpísať na správu, či zodvihnúť mobil....ani jedna... takže som sama a nemám sa ani komu vyrozprávať...
Ani sem nejdem písať všetko lebo by som mohla knihu napísať, možno aj dve....tak len to posledné z dnes.... musím to zo seba dostať lebo už asi vybuchnem...
Nedávno sa mi podarilo horko ťažko kúpiť si starý byt aby som aspoň nemusela byť v podnájme a báť sa kde nás kto vyhodí. Byt bol v katastrofalnom stave, všetko od podláh, cez nábytok, kúpeľňa, kuchyňa, wc, muselo ísť preč, robila sa nanovo voda a elektrina lebo tie boli doslova nepoužiteľné, vodovodné rúry boli tak zanesené že sa voda nedala piť....no po týchto investíciách, ktoré sa ukázali až po tom ako sme byt začali rozoberať už na prerábku zostali doslova drobné.
Prerobila sa kúpeľňa, kuchynská linka je dočasne z tých najlacnejších, že však "keď budem veľká kúpim si lepšiu". My nemáme ani stôl, či sedačku...ale však bez toho sa dá vydržať...Kúpila sa výbavička pre bábo, staršiemu nevlastnému synovi sa aspoň ako tak prerobila izba aby vedel fungovať a do zvyšku bytu sme kúpili podlahu. Kupovala sa plávajúca. Samozrejme po ani nie mesiaci, nám praskla práčka, tak sa podlaha rýchlo rozoberala aby nenapučala. Prežila to. No a potom prišiel dnes starší syn, ktorý mal potrebu do seba večer nasilu natlačiť dva taniere špagiet a samozrejme viete si predstaviť ako mu bolo... píšem natlačiť pretože všade boli celé špagety....
Horko ťažko sme spravili aspoň niekde omietku, samozrejme steny ogrcane, podlaha ogrcana, keďže plávajúca a ešte sme nemali ani nasadené lišty tak všetko zatečené pod ňou, niektoré napuchli, ogrcana kuchynská linka, chladnička, úplne nová dvojtýždňová váľanda......je mi do plaču, lebo podlahu môžeme vyhodiť, lebo tú ktorú máme už nevyrábajú, nevieme doobjednať....omietky môžeme robiť nanovo.... posteľ, ani nechcite vedieť ako vyzerá....na kuchynskej linke ešte nemám ani svetlo, na rúre je ešte ochranná fólia a už je to všetko doslova zatečené a ogrcane a ani sa všetko nedá umyť....
Normálne mám už chuť si otvoriť okno a skočiť, lebo toto nie je normálne aby sa toto dialo....jednu vec ešte nedorobim a už je to pokazené, nič nedokážem dokončiť..... skončí sa to niekedy či dokedy to bude trvať........
Dávali sme plávajúcu
Kolko ma chlapec? Co behal po celom byte a grcal? Nech teraz umyva. Vreckove ziadne.
Nepokracuje vam ta depresia?
Ked mas chut otvorit si okno a skocit, tak radsej otvor dvere a utekaj znova k psychologovi/psychiatrovi. Mozes ist cez ziadanku cez obvodnu, malo by to byt zadarmo-inak akoto, ze ta este neposlala, ked mas podozrenie na bipolarnu?!
Co sa tyka dietata, uplne nerozumiem, ako sa da ogrcat vsetko naokolo. To bol sam doma? Nikto ho nemohol usmernit, ze sa ma zavriet v kupelni alebo na wc a nevychadzat, kym mu nebude dobre a nebude vsetko von? Teraz ti to uz nepomoze, ale do buducna, aby ste nemenili vsetko zas zbytocne... Textilne povrchy sa daju vytepovat, ze ani neuvidite rozdiel od noveho, skrinky umyt. Napucane parkety to uz naozaj neviem.
A neboj sa, bude lepsie. Trochu sa zastabilizujete, mozno nasetrite, ak nie hned, tak ked sa vratis do prace. Aj deti budu vacsie, ani nevies ako rychlo to utecie 🙂
Podla mna je to vymyslena tema…Akoze “”””Horko ťažko sme spravili aspoň niekde omietku, samozrejme steny ogrcane, podlaha ogrcana, keďže plávajúca a ešte sme nemali ani nasadené lišty tak všetko zatečené pod ňou, niektoré napuchli, ogrcana kuchynská linka, chladnička, úplne nová dvojtýždňová váľanda”””””””””Neviem kolko ma syn ale ked niekto grcia…Tak zvacsa sa nestihne zdvihnut z jedneho miesta…Je to zvacsa jedno miesto…Napr.postel—-podlaha—-Popripade zasiahne nieco co je v blizskoti dalsie…Ale tuto mame niekolko veci naraz—-steny,podlaha,kuchynska linka,chladnicka a dokonca aj valanda😀.Hm?To akoze mal rotačku v sebe?…A druha z veci…Ako mozu byt parkety z toho tak “zatecene-napučane”—ked sa to hned utrie?…Takze ja neviem ale pride mi to ako troll o 4:07😀
Občas má človek také pocity, že prečo práve on? Prečo jemu? Hlavne keď sa nakopí.
Ale keď to najhoršie odoznie zistí, že mnoho vecí má riešenie.
Syn sa dzgat nebude a nie na noc. Si rodič, nedovoliš lebo už máš skúsenosť a vieš, že to neskončí dobre.
Keď grcal, on nevie, že treba utekať na wc, k najbližšiemu umývadlu, vedru, lavóru? To fakt behal po celom byte či ako? Ak má už vek a rozumovu kapacitu bude sa podieľať na odstraňovaní škôd.
Práčka vytečenie. Ak už prerábam, prvé čo urobím uzatvorím poistku na byt, domácnosť.
Ak si na pokraji so silami naozaj potrebuješ odbornú pomoc.
Inak mne pomáha kričať. Normálne v súkromí sa zavriem a vykričím všetku frustráciu von(stačí aj minúta). Alebo si porevem bez svedkov. A hlavne sa snažím myslieť na to, že za 3 dni už to nebude také "žhavé" Že toto je prvotný šok, keď sa všetko zdá neriešiteľné. Že neuvažuje racionálne ale emocionálne.
Ale ten pretlak emócií musí von. Bezpečnou formou.
Co sa týka zariadenia. U nás v komunitnej skupine bezne ľudia darujú aj velmi zachovalý nábytok za odvoz.
Veľa veci vo výbornom stave sa dá kúpiť z druhej ruky. Však keď mám finančné obmedzenia tak nekupujem nové, kde nemusí nutne byť. A ešte mám dobrý pocit, že neplytvám a urobím niečo aj pre matičku Zem😉
@tykat to by ste sa divili.ja som nimdy nemala problem dobehnut na wc,ale dostali sme virozu a verte ze som ogrcala po ceste asi 3 miestnosti..a to sme boli na vylete s kamaratmi,a oni to iste.proste niekedy sa neda,a u deti je to mozne...
Autorka neboj bude dobre.skuste skupiny darujem za odvoz ,tam sa da naozaj kopec celkom fajn veci zohnat.a toto uz len pretrpiet a vycistit..nech si cisti aj otec,ved je to jeho dieta..nie vsetko len na vasej hlave.
@tykat
@viera teraz sú strašne brusne virózy.Starsie dieťa je možno 5 r.Mne dnes volala kamarátka, že v živote sa jej nestalo, aby tak náhle zvracala
Autorka máš zle obdobie a mozno veľa veci vidíš ciernejsie.Byt ste mali dať skontrolovať, aby ste vedeli čo všetko budete prerábať.Depresiu nediagnostikuje obvodný a nikdy by Ti nepovedal diagnózu, ale poslal k psychiatrovi.Baby blues a podobne psychické zakolisania sú normalne.Nemoze si dovoliť povedať, že asi bipolarna...
Buď rada, že máš byt a nie ste v podnájme.Malovku treba vždy dať umývateľnu hlavne pri deťoch.Ked je dieťaťu zle dám mu lavor a sedí na mieste.K psychiatrovi určite chod vyspi sa na dnešný zlý deň
Presne toto sa stalo mne. Akurat,ze moja sa prejedla malin. Boli vsade. Ked hovorim vsade,tak vsade. Drhla som byt do rana. Sucitim s tebou
@nwnw za to že sa pogrcal nedostane vreckové? Chudák...
Písala si to o 4tej ráno.. podľa seba viem že toto sú časy keď vidíš všetko horšie ako je.. príslovie "ráno je múdrejšie večera" je naozaj pravdivé.. mala by si sa vyspať, hoci teraz keď píšem ja už si určite hore.. sú situácie keď človek fakt nevie čo skôr..
Ale určite sa všetko vyrieši.. skús navštíviť odborníka ktorý by ti náročné obdobie pomohol zvládnuť.. keď píšeš že si mala popôrodnú depresiu, radšej to nepodceniť..
Ja si raz pamätám že u nás spala neter, mala vtedy 10rokov sa mi zdá.. mali sme hosťovsku na poschodí, kúpeľňa bola cez chodbu.. v noci som sa prebudila na to že zvracia.. keď som sa šla pozrieť, tak ogrcane bolo doslova všade, od izby cez chodbu až po kúpeľňu, kde boli grcky vsde vôkol.. podľa mňa ako sa zobudila v menej známom prostredí, proste nestihla a netrafila.. ľúto mi jej bolo, lebo mala výčitky, plakala.. čo sa dalo som v tom ochrapanom deliriu upratala, ju prezliekla, uložila.. ráno som už umyla dôkladnejšie.. pre také dieťa to musí byť hrozný zážitok..
@viera nejako nerozumiem prečo to má byť trol pretože to je 4:07. Syn má 12 rokov, na večeru mal špagety, o 2 nadránom zvracal a kým sme všetko vyumyvali to trošku zabralo času. Prvú dávku dal v posteli v podstate aj na seba lebo sa zobudil na to že ide zvracať. Zodvihol sa potme, otvoril dvere ktoré idú z jeho izby do prechodnej kuchyne a medzi dverami druhá dávka takže zasiahol kuchynskú linku, stenu, dvere a keďže nie sú prechodove lišty tak to zatieklo hneď pod parkety a krajné dva rady napucali kým sa všetko umylo. No a tretiu dávku dal v chodbe pred toaletou. Toľko k tomu keď som písala že mal potrebu toho toľko do seba napchať, veď aj koňovi by bolo zle a nie chlapcovi....
chudak dieta a nie ty😞..to je taky problem poumyvat grcky?
Hneď po prvej dávke ako to vravíš si mu mohla dat kyblik. Resp je dosť veľký aby to dajak uhral. U nás deti naučené,ako náhle treba zvracat bežia si po vandlik.. v aute naboku majú sáčky. No ale nevadí,stalo sa. Nezabijes sa, ani jeho. Horšie sa stáva. Ostatne musíš byť trpezlivá. Pokiaľ nemáš dosť peňazí, musíte postupne. Zatiaľ si váž co máš. Niekto nemá ani časť z toho co máš ty.
Aj potme trafi na wc, ked je mu zle, a nie ogrcat cely byt....moja 10r nema problem ist ,ale to vec aj vychovy....ak on nevie,ze smer wc treba, tak sa necuduj ze to mas vsade
@nwnw ze "vreckove ziadne" 🤦🤦🤦
@janka2501 asi to spravil naschval, aj spagety na veceru jedol naschval, nehorazne 🤪. Stale je to dieta, stalo sa to v noci, byvaju tam kratko, snaha smerovat na wc bola, bohuzual nestihol. Moj syn, kdd mal 6 rokov nam pogrcal v noci komplet 2 izby, s kobercami, to bolo v sekunde..ale asi tym, ze bolo nase a nie nevlastne, som v noci vymenila komplet 3 postele, dala prat asi 7 praciek, tepovala matrace, koberce a este mi bolo luto dietata a nie seba. Rano som potom musela do prace..nemala som cas sa vyplakavat na konikovi..
@luccija citujem ".....je mi do plaču, lebo podlahu môžeme vyhodiť, lebo tú ktorú máme už nevyrábajú, nevieme doobjednať..." tak asi ju chcu vyhodit
."...omietky môžeme robiť nanovo.... posteľ, ani nechcite vedieť ako vyzerá....na kuchynskej linke ešte nemám ani svetlo, na rúre je ešte ochranná fólia a už je to všetko doslova zatečené a ogrcane a ani sa všetko nedá umyť......." toto tiez pise ako keby tam grcala parta opitych namornikov.
Podla mna bud prehana alebo vymysel.
Tvoj nevlastný syn je slon? Lebo inak neviem ako mohlo nejaké dieťa totálne ogrcat celý byt.
A ešte prerabka sa vždy navýši. Keď nemáte prachy máte prerábať postupne a urobiť napríklad 1 izbu, kúpeľňu, wc a je. Do izieb zohnať zatiaľ staré linoleum alebo koberce čo dajú ľudia zadarmo. Takto ste si o pruser koledovali, podľa mňa tá plavacka Keď nie je dokončená sa ničí. Keď nie sú prachy na dokončenie nemali ste sa do toho púšťať.
@zdenka11081983 dokonale ženy dokonale deti.Syn je nevlastný...bol rozospaty... moja dcéra neznáša zvracanie vždy place a čaká čo bude či bude zvracať či nie...Bože tak to nestihli
@tykat moje dieťa ako kojenec hodilo takú grcku, že pol steny v kuchyni bolo špinavej.
Autorka chyba bolo dovoliť mu zjesť 2 taniere z chuti.Je to už jedno mozno má virózu a grcal by tak či tak.
@dadis veď to...u nás periny, všetko postele, po ceste na wc ono, keď sa človek vyzvracia z výšky ogrca polku chodby.
@tykat Prehana, vsak co tam tie grcky na podlahe nechala 2 hodiny, nech napuci podlaha? Ako grcka poskodi omietku? Ved utrem stenu handrou docista, stiahnes to aj s malovkou a len pretriem farbou, ved malovali nedavno, tak to ani prechod nebude vidiet, nemusi celu kuchynu malovat.. Skor sa mi zda, ze za svoju nestastnu situaciu vini kazdeho. Lenze ona nema nestastnu situaciu, stary byt kupuje 50%z tych stastnejsich rodin (su rodiny co na vlastne byvanie nemaju), pracka tiekla hadam uz v kazdej rodine a dieta grcalo v kazdej rodine uz tiez. Zije normálny zivot, ako vsetci, len to poklada za tazky udel 🤷♀️
@maranta_leuconeura môjmu raz tak prišlo zle, že nestihol zliest dole z poschodovej postele, hodil to rovno cez posteľ, na koberec, na nábytok, na podlahu a na spiaceho brata pod ním, ktorý mal to šťastie, že.spal akurát natlačeny na stenu a perinou prikrytou az po hlavu, ale aj tak to obsiahla perina, čo sa týka usmernenia, raz keď ho napne a nestihne dôjsť do WC, tak je to proste všade a smrad neopísateľný. Koberec som musela dat profesionálne vytepovat, aby sme.sa.toho zápachu zbavili.
Nehnevaj sa ale on negrcal z prejedania ,ale pretože je všade brušná viróza...a vtedy naozaj ti je tak zle,že dokážeš všetko po ceste ogrcat....my tiež grcanie všetci co sme dona..dcéra doniesla zo škôlky..
Neviem ani spočítať koľko krát sa moje deti po vracali. A psy😂😂😂. Mam mladú fenu labradora a ta požiera hovna a to keď vyvrati🙈🙈😱detské zvratky sú úplne v pohode. Stane sa proste... Ale tie psie, to napína aj mňa
@diamond007 no moj 4r keby ogrca pol domu tak ho asi zabijem a vreckove moze zabudnut. Ved podla toho grcal od kuchyne az po spalnu ked aj postel. Preco nesiel do zachoda 🤷🤷🤷🤷????
Mrzi ma tvoja situacia. Ozaj to nemas lahke. Ale ono sa to podda. Raz bude dobre lebo ani to zle netrva vecne. Drz sa 💪