Ahojte, mám 19 rokov a randim s 32 ročným, celkom si rozumieme, veľa sa smejeme keď sme spolu. Stretávame sa sa už cca dva mesiace, prva pusa bola až včera, čize nie je taký že by ma chcel len do postele.
On by chcel už rodinu aj deti proste takze fakt vyspelý chlap
No a moja otázka myslite že bude mat takýto vzťah význam do buducna pre takýto vekový rozdiel? Žijete tak niektorá??
Podľa mna keď sa dvaja majú fakt majú radi tak na veku nezáleží ?
Ďakujem
Máte medzi sebou taký vekový rozdiel ako ja s mužom.S tým rozdielom, že ja už nemám 19.
Vzťah ma budúcnosť ak si s tým človekom rozumieš a obaja viete čo chcete.
Opýtaj sa samej seba čo v živote ešte chceš dosiahnuť.A či to spolu dokážete zvládnuť.
Ja to napíšem asi takto.
Poznám 20 ročné ženy s rodinou alebo také ktoré už rodinu chcú.Buď študujú alebo pracujú a vedia to všetko utiahnuť a diskotéky a iné hovadiny im k životu nechýbajú.
A nie nemajú nudný život.
Vedia sa zabaviť s mužom s deťmi.Neobmedzujú sa len sa chovajú zrelo.
Potom sú tu 20 ročné nevyzreté ženy ktoré ešte nič nezažili a potrebujú sa vybúriť.Opíjať sa, podvádzať, hádajú sa na hlúpostiach a trieska s nimi puberta.
Ty musíš vedieť aký život chceš viesť.Pretože ty máš 19 nie on.
Aj muž po 30tke môže byť nudný, sedieť doma pri telke a vyzerať na 40.
A sú aj muži po 30tke ktorý sa o seba starajú a sú plní energie.
Ja si s mužom rozumiem veľmi dobre ale je to aj preto, že u nás ten vekový rozdiel nie je vidieť.Od neho si pýtajú študentskú kartu...
My sme si jednoducho sadli.
Jeho rodičia majú 10 ročný rozdiel a sú spolu skoro 40 rokov.
Každému vyhovuje niečo iné.Ja osobne rovesníkov považujem ešte za deti a bola by som s rovesníkom nešťastná a cítila by som sa ako opatrovateľka.
Takže buď uvidíte časom alebo si odpovedz na otázku či ty chceš mať rodinu.Čo chceš v živote robiť ako si ho predstavuješ.
Lebo ak na život máte každý iný pohľad tak to zmysel nemá.
Ono sa to ukaze az ked budete starsi obydvaja
Teraz ste este obydvaja mlady potom to ale bude o niecom
Inom urcite by som si nasla
Niekoho mladsieho
zalezi od toho, co chces ty. si v stave mat rodinu, deti, usadit sa?Alebo chces este riesit dikoteky, zabavum zivot? U mna bol takyto vekovy rozdiel problem, Ale poznam pary, kde je to OK.
Po dvoch mesiacoch vzťahu by som rodinu neriešila ani keby som tých 32 mala ja. Máš celý život pred sebou, tak si to neposer. Lebo takých tu je plno, čo si hneď zamiesili a rozmýšľali až neskôr.
na veku nezáleži, ak si dvaja rozumejú, v 19stich by som sa nehrnula do rodinného života, skúste to spolu rok dva a budeš vidieť ako si rozumiete. Daj na svoje city a nie na okolie.
ak chcete to iste, nevidim problem, 13r rozdiel nie je zase tak vela, ALE ste spolu kratko, takze nepredbiehaj co ne/bude a nateraz si uzivaj randenie
Aj keď sa dvaja majú veľmi radi, vzťah medzi nimi nemusí fungovať. Podstatné je aj to, či sa zhodnú v niektorých dôležitých oblastiach. 19ročné dievčatá majú zväčša o svojom živote iné predstavy ako starší človek, ktorí si týmto obdobím už dávno prešiel a po rozumovej, osobnostnej, názorovej,... stránke je predpoklad, že sa nachádza už niekde úplne inde.
Skúsiť to s ním samozrejme môžeš. Otázkou je, či si mu do pár rokov schopná a ochotná dať to, čo chce.
Podľa mňa nie je problém ten vekový rozdiel ako taký ale to ze máš len 19...
Vek nie je tak podstatný, ide skôr o to, ci ten 32 ročný sa nezabudol niekde, či nežije ako nastrocny, či vie rodinu aj uživiť, či nebýva u matky a nevidí v nastávajúcej len pomoc do domácnosti a pod. O ňom nepíšeš nič, to ze ma 32 neznamená veľa. Co chceš ty vo svojom veku už snáď vieš posúdiť
Ja mam partnera starsieho o 12 rokov. Sme spolu uz 17. rok, mame dve deti, spolocny byt. Ked sme sa zoznamili bol slobodny a bezdetny 🙂...deti sme mali az po 9 rokoch. Ja som si dokoncila VS, zamestnala som sa, kupili sme si byt a az potom sme sa rozhodli, ze je cas na deti. partner mal vtedy 39 rokov.
Prečítala som si to ešte raz.
Tak ešte spomeniem, že po 2 mesačnom vzťahu človek toho druhého skoro ani nepozná.Čiže rodinu by som ešte neriešila.
Z hľadiska tvojho veku by som deti zvažovala najskôr tak v 23/24.Pretože v tomto veku už májú poniektorí čo to odžité aspoň z reálneho života.
Za prvé v 19 človek nevie čo je poriadny život aj keď ja osobne som dospela skôr stihla som vzťah/ prácu ale tá realita prišla až neskôr po škole.Riešila som stabilnú prácu, bývanie.
Keď sa nato pozriem teraz...v 19 som bola ešte taká prchká a uponáhľaná.
Počas školy človek rieši iné veci.
Nezamýšľa sa veľmi nad budúcnosťou.Človek ktorý ešte nemal vzťah nevie ako sa má správať k partnerovy ak nastane nezhoda.
Ja v tvojom veku som už mala za sebou 3 ročný vzťah s rovesníkom a preto som vedela, že toto nechcem.
Ja som chcela mať pri sebe chlapa schopného sa vedieť postarať o rodinu.Nemyslím finančne ale mentálne.
A chcela som mať chlapa ktorý je už zrelý, má zrelé názory.Postavenie v spoločnosti.A budeme si rozumieť.
Máme spoločné záujmy, názor a pohľad na život.Preto vieme fungovať.
Ja som za tých pár rokov tiež dozrela a náš vekový rozdiel už nikto nerieši.Ja pracujem, nikto ma neživí...preto má ten vzťah perspektívu lebo sme rovnocenní.
Nevýhoda tvojho veku je tá, že predpokladám, že študuješ alebo budeš študovať ďalej.
Človek ktorý si chce založiť rodinu by mal mať príjem a bývanie.A to 19 ročné dievčatá nemajú.
Čiže tu by mohol nastať prvý nepomer.
Ty neskúsená a on skúsený.
Nechala by som tomu voľný priebeh ako tento vzťah bude pokračovať a až časom tak za 2/3 roky pochopíš, že či je toto čo naozaj chceš.
Pretože za pár mesiacov už spolu byť ani nemusíte.Preto by som rodinu ešte neriešila.
Pretože najprv potrebuješ vzdelanie, prácu a bývanie...a stabilný vzťah nie pár mesačný.
Medzi mojim mužom a mnou je 6 rokov a riešila som rodinu a deti,keďže on už bol pripravený a hľadal ženu na život v rodine. Ja som nebola. Bojovala som so sebou. Mala som 20/21. Láska bojuje aj naďalej. Máme dve deti a som pomerne šťastná,stále mám plány do budúcna a máme aj spoločné plány a nelutujem,no bola som na začiatku vzťahu zmätená a obávala som sa toho tiež. (Vždy som tvrdila,že nechcem deti a svadbu,nie do tohto sveta,kde utrpenie je chlieb každodenný.) Manžel mi dal oporu. Veľa sme diskutovali. Veľa som sa kd neho naučila a posunula som sa inde. Bohužiaľ,inde ako väčšina mojich vtedy ešte dobrých priateľov,čo mi je ľúto ale spoznávam nových ľudí. 🙂 Takže asi tak.môže to vypáliť dobre,no nemusí.
My mame s mužom medzi sebou 10 ročný rozdiel. U nás bola situácia trochu ina, v 32 určite ešte nechcel deti a skôr bol za to, nech študujem a potom si spravím nejakú karieru. O deti začal stať až pred 40tkou. Ešte má vyhodu, že vyzerá mlado, žiadne šediny, žiadne pivne brucho, ale má peknú, vysportovanu postavu(nemyslím nejakeho Bicyklistu ala hajzlovy pavúk, ale svaly, pevne telo a môžem povedat, že má po toľkých rokoch stále priťahuje). My sme sa stretli aj v názoroch a životných postojoch, ako otec je sebestačný a starostlivý. Samozrejme, že má aj zle vlastnosti, ale na ne vek nevplýva, skôr slaba vychova z detstva. Keď som mala 19, začali sme spolu byvat😊
Medzi mnou a mužom je 18-ročný rozdiel, sme už 10 rokov spolu.
Vela lazeli od toho, aka 19tka si ty. Ci pojasena mlada tinederka, ktora ma este plany do zivota, skolu, cestovanie, uzivanie si, alebo by si radsej chcela pohodu, klud a teolo rodiny. Nevravim hned, ale o nejake 3 roky. Mozem ti dat 3 priklady.
Muz je odo mna o 9 rokov starsi, vobec to nie je vidno, sice uz ma 40, ale vyzera omnoho mladsie, je aktivny, mame spolocne zaluby. Stretla som ho v 24, ked som koncila vysku a vyburenost som uz mala za sebou, rovnako aj dlhodoby vztah a vedela som, co chcem a co nechcem.
Jeho naj kamos, tiez ma 40 a jeho partnerka 26. Maju spolu dcerku, su stastni, ale ona vzdy vedela, ze chcela byt mlada mamicka, rodinny zivot zboznuje.
Dalsia kamaratka spoznala frajera este na SŠ, ona chcela ist na VŠ, ale on uz mal 30, chcel rodinu, povedal jej, ze bud bude svadba a deti alebo VŠ a rozchod, lebo on nebude cakat. Zobrali sa, nakoniec vystudovala s 2 malickymi detmi externe, ale bolo to pre nu velmi namahave.
Hlavne sa nenechaj do nicoho tlacit. A ako to bude v buducnosti? No budete obaja starnut, on sice nude stary skor, ale nikde nie je napisane, ze bude na tom horsie ako ty. Nikdy nevieme, co sa nam moze stat a nakoniec moze on opatrovat teba a nie ty jeho. Ale poznam aj par, ktory 10 rocny rozdiel nezvladol. Ona krasna 40tnicka, rada chodila po vyletoch, vecere, rozne vernisaze a pod, on by v 50 uz len sedel doma pred telkou, vsetko ho otravovalo a ma vsetko stekal ako stary pes. Ale ten isty problem mohli mat aj keby mali obaja 40.
Ide o to, či ty si pripravená na rodinu, usadiť sa, mat jedno, dve deti, a už úplne iný štýl života.Ak si pokojny domácky typ, a chceš už stabilitu, a vlastne taky rodinný stereotyp, môže o fungovať. Ale ak ty túžiš ešte cestovať, zabávať sa, skrátka užívať si a on chce pokoj, zázemie a rodinu, dlho spolu nevydržíte.
Ono si až neskôr uvedomíš že je to veľa ten rozdiel nič prosti nemu ale on už si svoje odzil... Už ma 33 už má určite výšku a ty si ledva skončila strednú ani na výšku teraz koli tomu ze on chce dieťa by si nemala pomyslieť... Pozri máš celý život pred sebou a neviem on už má stálu prácu a určite vlastný byt a ty nemáš nič aj keď si rozumiete co keď neskôr ukáže svoju pravú tvár a ty od neho odídeš s plačom... Podla mňa si skus nájsť rovesnika on nikdy nebude chápať keď sa budeš mat veľa učiť lebo on už ib spravuje... On už chce rodinu ale ty si na ňu ešte není pripravená on už má na to aj vek aby si nejakú tú založil.. Podľa mňa ti to neskôr bude aj vyhadzovať na oči bude tu dávať rady do života lebo on je ten skúsený on si zazil veľa.. Atd fakt si s ním vieš predtsavit budúcnosť a on s tebou? Zobral by si ta kebyže sa vám narodí dieťa? Ci si len rad uživa s mladšou a keď príde na lámanie chleba tak zdrhne?
Vzdy som tvrdila, ze chcem muza o 10 rokov starsieho. Nesplnilo sa mi to, lebo som vyzerala moc mladucko na svoj vek. Manzel je len o 4 roky starsi. Nie je to zle, ale mentalne by som obcas prijala starsieho 😉 Zalezi ci si budete rozumiet. Ak planujes studovat, studuj. Nemoze ta obmedzovat!!! A keby nahodou mi daval na vyber, poslala by som ho kadelahsie. Je muz a jemu vobec nevadi kedy bude mat deti. Moj muz mal pri prvej dcere 30 a pri druhej 40. Nestazuje sa. Len ti dam radu. Ak 32 rocny zije este s mamou nechaj ho. Je to mamickar a so svokrou by sa ti velmi tazko bojovalo. Inak drzim palce😉
A ty uz chces rodinu, deti? To je dolezite, ci chcete obaja to iste. Ak nie, je velka sanca, ze to medzi vami nevyjde. Ono absolutne nejde o ten vekovy rozdiel, skor o to, ze ty mas len 19r. Vies uz, co od zivota chces? Predsa len, on ma uz 32r. Aby sa nestalo, ze ta bude tlacit a tlacit, potom ti spravi dieta a ty budes nestastna, ze si si neuzila zivot atd atd. A nedaj boze, ze vam to nevyjde a ty-zavisla na chlapovi (lebo predpokladam, ze este z daleka nie si financne nezavisla, kedze mas len 19r) s dietatom nebudes mat "zadne vratka". Ja viem, ze to mozem prehanat a riesim "hororove" scenare ale takto uvazujem, ked vidim ako to je v dnesnej dobe a teda tu je tych tem pozehnane, ze zena ma muza tyrana alebo akokolvek strasneho chlapa a predtym taky nebol, atd a chcela by odist ale nema na to financie. Ja viem, ze sa to neda kazdej ale v dnesnej dobe je zaklad byt fin.nezavisla...
Samozrejme tym netvrdim, ze vam to vyjst nemoze ale dolezite je, aby si ty vedela, co chces...lebo predsa 2mesiace su este velmi malo...randite dalej a uvidis ako sa to bude medzi vami vyvíjať 🙂
Medzi mnou a mojim mužom je rozdiel 11 rokov a nemenila by.Spoznali sme sa keď som mala skoro 18 a začali sme si keď som mala 19.Tento rok to bude 11 rokov čo sme spolu,máme spolu 2 deti a je nám spolu užasne 🙂 Ja osobne som si nikdy s rovesníkmi chalanmi nerozumela.Skus to s nim počase zistiš či s ním vieš predstaviť život.Ja som napr.otehotnela ako 23 ročna,doštudovala som strednú,výšku,nejaký ten rok sme už spolu bývali.Stihli sme si užiť zabavy,dovolenky a potom sme sa rodine usadili 🙂
Držím palce 😉
Randi s kym chces, tvoj zivot ved si dospela. Teraz rozdiel nevidis ale ked budes mat o 10-15 rokov viac, uvidis to hned 😏 a teda mali by ste chciet to iste od zivota.
Ahoj ja som mala 18 a tiež som si začala so stersim než som bola ja on mal vtedy od tvojho bol o 3 roky starší .teraz máme krásnych 3 chalanov a budeme už spolu pomaly krásnych 6 rokov a ľúbime sa strašne ak si ty snim spokojná a vydis s ním svoju budúcnosť ja na Tom nič zle nevidim .viem že mala by si si život ešte užívať lebo si mladá ale uvidíš časom ako sa ten váš vzťah bude vyvíjať a či si budete rozumieť a mat tie isté ciele
Taka pekna tema 😉. Randi s nim dalej az kym sa lepsie nespoznate a neuvedomite si ci je to pre oboch to prave. Tes sa z toho co prezivas, krasne obdobie 😃...
Ahoj, medzi mnou a mojim manželom je rozdiel 14 rokov. Ja mám tento rok 27, on 41. Budú to 4 roky, čo sme manželia. Začali sme spolu chodiť, keď som mala 20. Hneď od začiatku mi povedal, že on chce rodinu, ja som vtedy ešte len končila strednú (bola som na 5 ročnom gympli), výška predo mnou.... Chodili sme spolu 3 roky, po druhom ročníku na VŠ sme sa vzali.... Čiže tak. 🙂
Keď sme sa spoznali ja som mala 19 a on 30 rokov na veku nám nezáležalo chceli sme dnes sme spolu pomalí 11 rokov mame dcéru ktorá nám v septembri nastúpi do 1.rocnika vzali sme a na veku mi nezáležalo... Mňa vždy priťahovali vyspeli zrelý muži nikdy som nechcela sebe rovného
Muž je o 16 rokov starší a rozumieme si veľmi dobre.. nie je to o veku, skôr o pohľade na svet
My máme taký istý rozdiel 13 rokov ja mám 25 a on 38 a sme spolu 6 rokov sme šťastní a aj sme sa zobrali máme dve deti a nic nám nechýba ale musíš vedieť čo chces ty či si pripravená mať rodinu alebo chces si užívať 😀
Určite má. Ak si rozumiete tak nie je čo riešiť. Ja mám partnera o 17 rokov staršieho a nemenila by som za nič.
nie, nema.. na veku zalezi. najdi si niekoho vhodnejsieho k sebe.