Veľa dovolenky so svokrou

29. jan 2024

Prosim o nazor. Muz je cudzinec. Chce ist domov na 11dni k svojej mame, lebo ona bude mat okruhle narodky ale budu najprv nejake cirkevne sviatky a o 9 dni potom ma ona okruhle narodeniny,tak aby nebola sama ani na sviatky a potom oslavit s nou narodky. Mne sa to zda prehnane,chapem narodky, ale aj nejake sviatky,?ide mi hlavne o to kolko dovolenky na to minie.travime s nou tyzden vianoce a novy rok, chodime tam na tyzden v lete.to je kopec dni dovolenky, pre nas samych nam zostane menej ako travime s nou. Alebo som ja divna?

pribinak
29. jan 2024

Si, ty koľko času stravis za rok so svojimi rodičmi?

autor
29. jan 2024

To sa neda porovnavat, kedze ja si na to dovolenku nemusim brat. Ja chapem ze on chce tiez s nimi stravit cas, a mne by to vobec nevadilo, kebyze mu zostane volno aj pre nas.

autor
29. jan 2024

@pribinak tebe by nevadilo kebyze vacsinu muzovej dovolenky stravis so svokrou alebo sama a zvysok sa rozfrcka na prakticke veci?

reanda
29. jan 2024

to tam ide sam? ci idete s nim? devat dni v zahranici u svokry spolu s muzom nie je tiez typ dovolenky? si s tym mala ratat, ked si si brala cudzinca.. alebo sa treba zariadit, aby bolo viac dovolenky

miadi
29. jan 2024

Tak nech dojde svokra k vam 😃a tu dovcu si zoberie muz inokedy a pojdete niekde len vy dvaja .. ale to by museli chciet vsetci zucastneni. Tvoj muz aj svokra . Oslavite jej narodky a sviatky u vas doma vecer po praci . ( pisala si ze tam ide tvoj muz aby nebola sama .. tak moze oslavit u vas )

sissy27
30. jan 2024

1. Kolko casu travis ty so svojimi rodicmi?
2. Ak by ste zili v cudzine, ako casto by si chcela byt so svojimi rodicmi a ako by si to riesila?
3. To je jeden z minusov, ak si vezmes cudzinca - vzdy bude chciet navstevovat svoju rodnu krajinu a povodnu rodinu a s tym je spojene cestovanie a minanie dovolenky. Hlavne ak to zahranicie nie je susedna krajina, a na otocku ci dva dni sa mu neoplati ist.
4. Ak svokra vladze a pride k vam na tyzden ci dva - prijmes ju s otvorenou narucou a budes uprimne rada? Bude to isty diskomfort, ale usetri to muzovi dovolenku.

simca06022011
30. jan 2024

Je to jeho mama, bývate ďaleko. Takže mne to príde v poriadku. Jw ti to škoda? No bohužiaľ, bývate ďaleko. Vezmi si to opačne. Odstahujete sa tam a ty chod za rodičmi raz za čas, na dovolenku. Vieš si to predstaviť? A ešte ti chlap.povie ze škoda dovolenky na tych tvojich rodičov, šup na dva dni a hurá dovolenka... ved si sprav dovolenku tam :D ci tam nebudete spolu?

vanilkovazmrzka
30. jan 2024

Takze s mamou je za rok povedzme 15 dni a s tebou 365. Naozaj sa ti to zda vela?

lenkakamen
30. jan 2024

Pane Bože ,a presne pre toto sa bojim aké nevesty donesú moji synovia..snáď budú mať väčšie šťastie jak dotycny cudzinec...

kandelabra
30. jan 2024

Tak a este to zaklincuj ako moj ex a povedz mu, ze to ze nevidi svoju rodinu castejsie je jeho chyba, lebo sa od nich odstahoval.
Ako kazdy rok Vianoce by napriklad vadili aj mne, ale ten zvysok? Ved podla toho, ako daleko to ma domov a ako casto sa mu tam da ist sa dohodnite, kedy co a ako. To nemozete ist napriklad niekedy na predlzeny vikend, alebo ked padne sviatok na stvrtok tak zobrat dovolenku v piatok a ist na 4 dni? Viacej podla mna dosiahnes, ked si veci rozplanujete, a nie ofukovanim sa, ze muz chce ist 3x do roka domov.

pribinak
30. jan 2024

Ja nemám muža cudzinca. Nemusím toto rieisit

anjelicek26
30. jan 2024

Baby ja ju chapem...tiez mam v praci len par dni dovolenky a roky rokuce sa trepeme aspon 2x na Slovensko a polka rocnej dovolenky na to padne, ktoru by som fakt niektore roky stravila radsej niekde v teple vyvalena na plazi, ano som egoista. XY krat som nasim navrhovala, ze im zaplatime s nami Turecko, Grecko, Mallorcu, proste cokolvek, ale im sa hybat nechce. Otec si tuto jar ide kupit stena, takze nedojde ani na krstiny malemu a podobne perly... zivot nie je cierno-biely a ano 11 dni je fest vela, ked ma clovek ja neviem 25 dni dovolenky v roku? Prirataj vianoce, kde si v praci povinne beries dovolenku, ostava ti jedna letna dovolenka s manzelom na miesto, kam chces skutocne ist a "vypnut"... oni su tam vianoce, novy rok, teraz 11 dni a tyzden v lete, kde je ich dovolenka ako par? A zasa sa netvarme, ze to "nepotrebuju"... kazdy to potrebuje...

namornicka
30. jan 2024

@anjelicek26 myslím, že nie si egoista, keby si bola, povedala by si im “ raz za rok prídeme my a raz za rok príďte vy k nám”. A vybavené. Mám známe čo žijú v zahraničí a prídu raz zavdva roky, ale napr. leto dajú spolu pri mori a tak. Ta frekvencia návštev je na dohode a ochote.

autor
30. jan 2024

@kandelabra neviem, ale ked sa odstahujem do zahranicia, tak to je asi to prve minus co mi napadne, ze rodinu neuvidim tak casto ako keby som byvala pri nich. A ano, odstahovat sa bolo jeho rozhodnutie a nie, ked sme sa spoznali nemal na cele napisane:ale vacsinu dovolenky chcem travit so svojimi rodicmi.

miroslava21
30. jan 2024

Preto ked si zakladam vztah alebo rodinu s cudzincom musim ratat s takymito "drobnostami" ktore prinasa zivot s cudzincom. Alebo ked byvam daleko od rodiny.
Pozri sa na to z buducnosti, tvoje deti ak si zalozia zivot daleko od teba tak budes rada za kazdy den straveny s nimi. Asi tolko k tomu

vilma7
30. jan 2024

@reanda s tým rátať vôbec nemusela, keďže je to bežné aj pri slovenských rodinách (keď sú obidvaja Slováci) žijúcich v zahraničí.

Autorka, my to máme tak isto. Keď ideme na Slovensko, tak sa takmer všetka dovolenka minie na trávenie a rodinou, sami pre seba mame týždeň.
Ako sú deti väčšie, teda od minulého leta som deti poslala s mužom a ja som potom bola. Sama s deťmi u mojej mamky. Dosť času potom trávime spolu tu cely rok, teda všetok a bez rodiny.
Mne to nevadí, ved je to predsa rodina.

autor
30. jan 2024

@pribinak ked nemas muza cudzinca a nemusis toto riesit a ani sa nepokusis zamysliet, ako by si sa ty citila, preco mas potrebu to komentovat?

maryetta
30. jan 2024

Tak mas to stastie ze si vo vyhode ze si ku svojim rodicom dovolenku brat nemusis.
Pre mna to pride logicke. Ze chce ist aj tam. A ako to ma inac poriesit ak nie dovolenkou?

pribinak
30. jan 2024

Ak si si nevšimla, toto je diskusné formu. Tu môže každý diskutovať

tiezjedna
30. jan 2024

@autorka ja rozumiem o čo ti ide, vy ako rodina nemôžete tráviť klasickú dovolenku len spoločne, pretože vám na to nevyjdú dni. Aj mne by to vadilo. Prečo nepricestujú svokrovci za vami?

autor
30. jan 2024

Dakujem za nazory, fakt som si myslela, ze nie som divna, ale tak vidim, ze vacsina zien, by ho v tom podporila, tak mu poviem, nech ide a nech si uzije dovolenku. Ja sa za ten cas budem ako vzdy starat o nase male dieta a rozmyslat, preco prave ja musim byt naprogramovana inak ako vacsina zien.

autor
30. jan 2024

@maryetta 11 dni?

autor
30. jan 2024

@pribinak ano, diskutovat.

fairyy
30. jan 2024

ja ti rozumiem u nas to je opacne ja mam rodinu po celom svete a kazdy by chcel aby sme prisli na tyzden k nim...iba jeden rok sme to spravili a odisla mi na tom cela moja dovolenka ... uz nikdy viac jednoducho oni nech pridu k nam ja ich aj priveziem odveziem, pripadne priletim a spravim doprovod letecky, ale uz ziadne vytahovanie dovolenky na navstevy...zeny si tak neber, tazko sa rozumie takej situacii, pretoze casto je skor pripad, kde je rodina niekde do 300-400 km a to sa da bez problemov riesit

maryetta
30. jan 2024

Pravdu? My sme od rodicov 300km. Predpokladam ze tvoj muz viac.
A aj muzovi poviem ze uz ked mame ist tak aspon na 5-7dni. Na menej ani nechodime. A je jedno ci ideme k mojim rodicom alebo ku svokre.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
30. jan 2024

Bohuzial,ked si si brala cudzinca,mala si na to mysliet,ze on na navstevy rodiny bude musiet minat dovolenku. Ked som mala surodenca v zahranici,tiez som vacsinu dovolenky minula na navsteve u nich a bohuzial k moru sme vtedy nechodili. Keby si mala rodicov daleko,tiez musis na to minat dovolenku.

dkl
30. jan 2024

Nie si divná, resp. ak áno, tak sme divné dve 😃 Ja ti rozumiem, i keď u nás je to obrátené - ja som ten z páru, čo sa odsťahoval do zahraničia, čiže musíme cestovať za mojou rodinou. A je to síce moja rodina, ale to neznamená, že ma neštve, koľko dovolenky na to vždy padne, lebo sa tam jednoducho nedá ísť na otočku. Čiže my sa snažime na Slovensko cestovať 2krát ročne - buď cez Vianoce, Veľkú noc alebo cez sviatky, ktoré sú u nás v zahraničí, a vždy si k tomu ešte prihodíme 2-3 dni dovolenky. Máme tak istotu, že strávime čas s rodinou, a aj nám zvýši dosť dovolenky iba pre nás. Určite by ma štvalo, ak by nám zostalo pre nás povedzme iba 5-7 dní dovolenky z 25 dní. Otvorene by som si o tom pohovorila s mužom, aby ste si v tomto ohľade nastavili jasné pravidlá.

Ako ti písali vyššie, ak je svokra zdravotne v poriadku, mohla by pricestovať za vami, pozvala by som ju, aj cestu by som jej zaplatila. My sme takto dohodnutí s mojimi rodičmi, že my za nimi ideme 2x ročne, a ak nás chcú vidieť častejšie, musia docestovať oni za nami. A zatiaľ nám to viac-menej funguje (občas mi mama vyčíta, že nejazdíme častejšie, ale tak to je a meniť to nechceme).

januska12323
30. jan 2024

Nie si divná, len ti isté veci prišli na rozum príliš neskoro. Naplánujte si na celý rok míňanie dovolenky s mužom, tak aby to bolo fér pre obe strany. Vy tam napríklad pôjdete 2x5 dní a ona zas 2x5 dní sem. Zvyšok budete spolu vy ako rodina.

mondolina
30. jan 2024

@stanulienkat
jej vadí, že muž si minie dovolenku😉