Dobrý deň chcem vedieť váš názor na moju aktuálnu situáciu.
Chcem si s priateľom kúpiť mobilný dom u mojich rodičov to nemáme kam dať keďže pozemok je malý ale svokra ho má dosť veľký. Priateľ býva u mami a ja ešte u rodičov ja mám 17 a on 24. Mali sme naplánované že od 18 budem bývať snim. Chcel tén mobilný dom dať na svojom plac lenže svokra má exekútora takže to tam že dať nemôžeme. Tak poraďte prosím či sa mobilný dom môže dať hocikam
@zoro9836 niekto ma zastaraly slovnik, niekto nazory ;)
@julinka12 samozrejme,ze ho nemôžete umiestnit len tak hocikam. musis mat vlastnicke alebo ine pravo k pozemku,kde ho chces umiestnit,zaroven na umiestnenie mobilneho domu je zvycajne potrebne aj stavebne povolenie (minimalne ohlasenie). nie je to take jednoduche,ze kupim,hocikde postavim a byvam,na to pozor...
@babovka2321 tu nejde o Hurvinka, tu ide o to, že by mu bok vyvalilo. Fakt nemá aký pridať, tak aspoň takto. No čo už, aspoň ho nebude v noci naduvat
@julinka12 ale dúfam, že vieš, že mobilný dom si nemôžeš hocikedy len tak premiestniť, kam sa ti zažiada? 🙂 a inak súhlasím s prvým názorom!
@babovka2321 👍👍👍
Treba pozemok, napojenie n inžinierske siete,kanalizaciu a povolenie. Čiže ešte celkom dosť vstupných nákladov. A taktiež u svokry si to nemôžeš hocikde postaviť,musíš spĺňať nejaké metre od okraja pozemku,musí s tým súhlasiť.
A nechcela by som bývať pri svokre, ono máte mobilný dom,ale kým to všetko vybavíte,napojenie na siete a tak, tak zas vybavovať a ísť inde kvôli tomu že nemáte dobré vzťahy so svokrou,no neviem. Kúpte si byť radšej.
@zoro9836 to co ty vidíš ako pochlebovanie, to je len skupina ľudí, ktorí so mnou súhlasia. To co ty vidíš ako zbieranie likov je skupina ľudí, ktorí s mojim pohľadom na vec súhlasia. Ja nie som odkazana a ani na liky ani na pochlebovanie. Zato ty nie si schopný akceptovať, že tvoja "pravda" je len tvoj subjektívny pohľad na vec, a s ním niektorí môžu súhlasiť a niektorí súhlasiť nemusia. Tak to vo svete chodí.
Môj názor ?
Ste veľmi mladí , nerozhladeni, takže s takýmto riešením sa neponáhľajte. A už dupľom sa nesackuj ku svokre s exekúciami.
@elizabet173 keby to boli šesťdesiate roky minulého storočia, to by bolo ešte fajn. On sa zasekol niekde v ďalekej minulosti, keď žena bola podriadená mužovi, odkázaná na jeho zárobok, mal povinnosť rodiť a vychovávať deti a starať sa o pohodlie manžela, on jej vydelovat peniaze podľa vlastného uváženia, rozhodoval co môže a čo nemôže. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia ženy nosili minisukne, pouzivali antikoncepciu, chodili do prace, mali vlastný príjem a neboli len "majetkom" manžela.
@julinka12 tvoj frajer je dosť starý na to aby si tieto veci po zisťoval. Ale jedno je isté, hocikam ho dat nemôžete. Len na vlastný pozemok alebo tam kde vám to povoli majiteľ. A ešte do toho vstupuje stavebný zákon, a regulativybobce, kde ho chcete postaviť. Okrem toho musíte vyriešiť prípojky na inžinierske siete, riešenie odpadových vôd.
Ty si mladučká, ty to vedieť nemusíš, ale frajer si to predstavuje ako Hurvinek valku.
Hlavne si zabezpeč čím skôr antikoncepciu. S takým nerozhladenym a naivným chlapom si ešte nezakladaj rodinu. Obzvlášť keď nemáte kde bývať.