Vadí mi partnerove dieťa

zana92
28. nov 2016

Ahojte babule, chcela by som sa Vám zdôveriť s mojím problémom a dúfam, že mi pomôžete, poradíte. S priateľom sme spolu 4 roky a zrejme ma ide požiadať o ruku (našla som prstienok 😊😊) ...s čoho sa veľmi teším, lebo ho ľúbim a je mužom môjho života. Ale je tu jeden problém. Má 14 ročného syna s prvého manželstva. Čo by mi vôbec nevadilo, mám rada deti...len on je neskutočne rozmaznaný fracek. Je totálne nesamostatný. Niekedy dokonca spáva medzi nami v posteli , lebo sa chce s ocinkom maznať...ale mne to jednoducho vadí, keď medzi nami leží 14 ročný adolescent. Nedokáže ani sám ísť zo školy, treba pre neho chodiť. Navyše priateľ v ňom buduje nezravé sebavedomie, myslí si, že mu niet páry pod slnkom...ale je absolútne podpriemerný. Viem, že to znie ako ponosovanie žiarlivej macochy, ale ja si skrátka nedokážem pomôcť. Keď má k nám prísť na víkend tak z toho dostávam žalúdočné vredy. Nieč iné nerobím, len po ňom upratujem, lebo je hrozný bordelár. Za víkend dokáže "prežrať" aj 200€, lebo otec ho berie na mekáče a skrátka aj doma stále niečo tlačí. Keď si uvarím obed do práce aj ten mi je schopný večer zjesť. Už som sa snažila sa i tom s priateľom o tom porozprávať, ale márne, je to pre neho citlivá téma. Vraj je to jeho jediný syn a chce mu dať všetko....no dobre, ale takto ho premaznávať? ...Každopádne, rada by som prekonala môj negatívny vzťah k jeho synovi, ako si k nemu nájsť cestu? ...alebo mám počkať, kým vyrasie a nebude k nám tak často chodiť?? Ale pri ňom je to nepravdepodobné, je to ten typ, čo bude do 40tky visieť na rodičoch

dori92
28. nov 2016

Vau, v strnastich spavat s otcom v posteli, to je silna kava.. teda, necudujem sa ti, ale porozmyslaj ako bude raz vychovavat vase deti, ked jedno jeho mas pred ocami..

puklica13
28. nov 2016

Fuha..no neviem aku radu cakas ci dostanes..asi ked otec nechce nic menit tak tazko i nieco zmenis
Ja za seba..ja by som zo 14rocnym cudzim pubertakom v posteli nespala...z uplne pochopitelnych dovodov😨

dori92
28. nov 2016

@puklica13 ja takisto, radsej by som sa pratala niekde do obyvacky..
Ale skus si predstavit ten vyjav ako spia spolu otec a 14-rocny syn...

natalka13
28. nov 2016

Panabeka 14r s vami v posteli? A to jeho otcovi nevadi???? Mne by teda vadil vlastny syn v tom veku v posteli, ufff silne kafe. Ved to uz je chlap "se vsim vsudy" to uz si vlastne s cudzim chlapom v posteli.
Nevie ist sam zo skoly? To ho budete aj na rande a z rande vozit autom?

boneta
28. nov 2016

Toto musíš hlavne prebrať z priateľom,ako chce pokračovať ďalej s výchovou syna lebo toto ok nie je. Aby ste sa nehádali kvoli nemu roky ....

shia
28. nov 2016

ak je u vás, mal by aspoň trochu dodržiavať aj vaše domáce pravidlá, spať medzi vami v 14tich je naozaj sila, obzvlášť, ak nie si jeho biolog. matka, to by som vážne nedovolila teda...neviem, či ty bývaš u priateľa alebo on u teba, alebo v spoločnom, že do akej miery si môžeš vydupať čo sa u vás môže a čo nie, a ako často je u vás, ale určite by som mu stanovila nejaké pravidlá, čo ešte áno a čo už nie. Upratovanie - raz by som mu všetok jeho bordel pekne pozbierala, dala celý na jeho posteľ a nech si rieši ;) a s míňaním peňazí - dať mu na víkend vreckové pár eur, a nech si vystačí, nech vidí hodnotu peňazí... dieťa musí vedieť kde sú jeho hranice a kde už proste "nemôže", o to viac ak je už takýto starý...

tom_i
28. nov 2016

No možno treba partnerovi jemne naznačiť, že ti to prekáža spať s tak veľkým chlapcom lebo to bez urážky vyzerá jak do "trojky" (aj keď mi je jedno čo a kto robí v spálni, ale priateľ by sa mal uvedomiť že je rozdiel muckať sa so 4r. a 14r.)

zdena12345
28. nov 2016

toto je tvoj pohlad, iny ma tvoj partner a iny jeho syn... uprimne si neviem predstavit 14r chalana v posteli s rodicmi🙂 alebo ze nezajde sam domov, ked ja som dostala v 9- 10 rokoch na krk este aj brata a to som ho vodila do inej skoly nez som chodila ja. ale kazdy je iny...
treba sa porozpravat s tvojim, aj ked je to citliva tema. ak mu teda chce dat vsetko, v prvom rade by mu mal dat start do zivota a to je mimo ine aj zdrave sebavedomie, zodpovednost a samostatnost.
ak chodi k vam domov a ako sa tam sprava..., tak do toho urcite mas aj ty co povedat. nech je bordelar u svojej mamy a u vas nech upratuje. skratka je to nieco, co sa u vas bude robit, robis to aj ty a asi aj priatel, tak sa musi prisposobit. skratka to je normalne fungovanie rodiny. urci si na to nejaky postup, vysvetli tvojmu a nakoniec mlademu a pomozte mu naucit sa robit si poriadok.
som si spomenula ako jeden chalan na VS na private- strasny bordelar. ale ozaj strasny a z casu na cas mu tam vzdy dosla mama upratat. by som sa od hamby prepadla keby mi musela mama chodit upratovat na privat. to je jedna vec a druha. mam 2 chlapcov, su zatial malicky, ale ani by ma nehlo im upratovat byvanie, ved takto sa chalani nic do zivota nenaucia

danica2711
28. nov 2016

toto je na psychológa - pre obidvoch. Prepáč, ale ani tvoj priateľ nebude úplne v poriadku, keď sa mu toto zdá byť normálne...

koniarova
28. nov 2016

No neviem. Foto stiahnuté z Instagramu, príbeh nanajvýš divný. Žeby zase nejaký blud?

nyusika
28. nov 2016

Ja by som sa tak velmi neponahlala so svadbou, na tvojom mieste.
Tvoj partner zrejme az tak dokonaly nie je, toto by som ja netolerovala.
Ked chce zo syna vychovat psychicky labilneho cloveka, dovolim si napisat emocneho krypla, OK, jeho vec...ale ja by som sa na tom spolupodielat nemohla.
Jeho syn je na najlepsej ceste, aby v buducnosti deptal inych ludi, pretoze takymto stylom z neho vyrastie frustrovany zmrd.
Sorry za tak tvrde slova, ale mne starsne vadia ludia, ktori si svoje zivotne "krivdy" kompenzuju tym. ze z deti vychovavaju trosky...

nyusika
28. nov 2016

a myslim si to, co @koniarova

presne taka troska, o akej pisem, si vymyslela takuto stupiditu...autora temy mali rodicia lepsie vychovat.

hivanik
28. nov 2016

Pravdepodobne mu chce vynahradit cas ktory s nim nieje. Co je na jednej strane v poriadku a na druhej na skodu pre chalana. Treba sa otvorene porozpravat vsetci traja lebo spavat s pubertakom v jednej posteli je divne a chalan by mal brat ohlad na teba ako na otcovu novu partnerku a nie ako konkurenciu s ktorou treba byt v konflikte. Bez problemove to asi nebude ale aby sa to nestupnovalo lebo medzi partnermi to nebude rpbit dobrotu.

jana_eyre
28. nov 2016

V prvom rade si myslím, ze to nie je o tom ze nemáš rada jeho syna, tvoj priateľ ten negatívny vzťah vytvoril.. Citlivá, ci necitliva tema - úprimne by som mu viackrat povedala ako to všetko vnimam a ako si nedokazes vybudovať normálny vzťah k jeho synovi kvôli tomu ze ho rozmaznava.. Je mi jasne, ze rodicia ak sa rozidu majú výčitky a chcú všetko svojim deti vynahradiť, ale rozmaznanim len stazuju svojim deťom život.. Aby 14rocny spaval v posteli s tatom, to sa mi už zda troska dost cez.. Hlavne tvoj muž si musí uvedomiť, ze robí hluposti..

guinevre
28. nov 2016

Co sa tyka tvjoho problemu, ci tvoj priatel chce ci nechce, musite sa o tom rozpravat, a ked nic nefunguje, tak zapojte aj psychologa.
Co sa tyka tvojho uctu na MK, porusujes pravidla tym ze si si na profilovkku zacapila fotku ukradnutu z intagram uctu Lee Rittiner .

lucinka511
28. nov 2016

@zana92 tak ked muz si ho rozmaznava ,skus sa chalanom porozpravat sama,spytaj sa ho,ci aj jeho spoluziaci spavaju s otcami v posteli,ci to poklada za normalne,ci si nevie po sebe poupratovat a tak,urcite sa s tym bude potom ponosovat otcovi, no mna by zaujimala potom ta reakcia tvojho priatela. A ked nabuduce k vam pride priatelov syn spat,tak si chod lahnut do obyvacky. Ale ked budete mat vlastne dieta tak sa to zmeni.

peta2202
28. nov 2016

Tiez by som to riesila vaznou debatou lebo nie je dobre ked veci dusime v sebe a komunikacia je zaklad. Neda sa aby si sa stale prisposobovala niekomu ale kompromis musia robit vsetci bez toho to nejde. Kazdopadne drzim palce aby ste to vsetci traja zvladli musite sa spolu naucit vychadzat inak to nejde

stanulienkat
28. nov 2016

vy neviete rozoznat, kedy je tema vymyslena a kedy nie???????????????????????

peta2202
28. nov 2016

No ja to neviem rozoznat 😀 niekedy je to riadna kravina takze sa to da ale inak ako sa to da? pouc ma 😀 lebo netusim ako by si to chcela rozoznat 🙂 neviem ci bolo treba taky agresivny ton 😀 tak ked je vymyslena nech ju admin zablokuje co my s tym 🙂( my len piseme svoj nazor 😀

tyelde
28. nov 2016

Akoby som osebe citala, akurat nas ma len 8 😀a posledny vztah bol dost traunatizujuci tak sa mu to snažím tolerovat, ale tyzdne co je tu tiez casto spavam v obyvacke aj s bábätkom... Ja uz to nejak neriesim, snazim sa priatelovi dohovorit nech mu nekupuje kazdu blbosť o ktoru si zažiada, ale je to tatkov maznáčik tak mi to je prd platne... Uz nejak dobojujeme 😀

natalym
28. nov 2016

@zana92 Čudné, 14 ročný v posteli s otcom?
Naša má 13 násť a nechce ísť ku nám do postele.

obsadenemeno
28. nov 2016

no ak je toto skutocna tema, tak len seba mozes vinit, nikoho ineho. Taketo veci treba stopnut hned na zaciatku. Teraz ti uz neostava nic ine, ako sa bud odstahovat z postele ( nielen ked je pubis na navsteve, ale zariadit si spanie v inej izbe) alebo odstahovat z bytu a mozete len randit. Nech si otecko roka vyzerie neupratane veci a celodennu starostlivost sam. Povedz mu, ze nechces zasahovat do ich vzacneho spolocne traveneho casu a ze sa veselo vratis do casov, ked ste spolu len randili, takze si mozes kazdu chvilku s nim vychutnat. A pocitam ze tak najneskor o rok ci dva sa sam pubertak odstrihne, lebo bude chciet travit cas s kamosmi a nie s tatkom.

mamina_25
28. nov 2016

Môjho muža syn mal 8 keď sme sa spoznali,moja dcera 3 roky,tiez sme mali také problémy,hlavne s jeho synom...ale behom mesiaca sa to dalo dokopy...pre každého rodiča je téma o jeho deťoch citlivá,ale treba spolu komunikovať,ak je nejaký problém...tvoj priateľ je zrejme zadubeny,ako aj syn,ale ja by som to tak nenechala...je to choré,cela ta jeho výchova a to čo všetko decku dovolí...

lubkavargova1
28. nov 2016

Idu skusky pre psedonovinarov??? Pokial aj profesia uz stiahla inzerat pre pisanie clankov...ci? To musi vynasat jak svina take bludy...

lulu_2323
28. nov 2016

Dnes zalozeny nik a zase takato tema a to je pondelok 😀

nyusika
28. nov 2016

@lulu_2323 ano...ale chvalim vyber fotografie, velmi pekne vlasy ma slecna/pani na foto 😀

celasapremenim
28. nov 2016

@zana92
z koho, z coho....z
s kym, s cim....s

chapem, ty si toho chlapca neporodila, nevychovavala, neprezila si s nim rozvod, ci rozchod jeho rodicov, mas na haku jeho psychiku aj vztah s jeho otcom
rozmaznany fracek, co vela prezere

keby som bola chlap, uz kvoli tomu synovi ta kopnem s rozbehom do riti, nie prstienok
taka neempaticka zena by k mojmu dietatu blizko mat nemohla jednoducho

cize chlapi su tupi

a ano, je nestandardne, aby 14r chlapec lezal pri otcovi a este vedla jeho novej partnerky, ale ktovie co si vyrovnava v psychike, zivot je tazky a pre deti niekedy obzvlast

celasapremenim
28. nov 2016

jo, je to blud, pozeram, tak nic

dilino
28. nov 2016

@shia úplne ako keby som jej radila ja úplne ale úplne suhlasim zo všetkým čo si napisala do bodky ako moje slova

lucinka511
28. nov 2016

@celasapremenim prosim ta ako neprehanaj,fakt ten maly je poriadne rozmaznany, ale mna by skor rozulovalo to aky je nesamostatny, myslis si ze ho tym otec napreduje do zivota? ved v dnesnej dobe pri takejto vychove je tak skor odkazany na poberanie socialnych davok a nie na zivot..Mja sestraje tiez rozvedena a dcera z prveho manzelstva veru nespava s rodicmi ud od svojich 3 rokov.A dnes ma 10 je samostatnjeisa ako tento 14 rocny pubertak. Ved rozvod vobec nieje handikep,niekto to skor zneuziva,,horise su deti kde jeden s rodicov je alkoholik ,tam uz by som sa pozastavovala nad psychikou tych deti,nakolko su urcite vicej poznacene a trpitelmi,,ako pri rozvode,kde simoze za den prezrat 200e a za sebou nepopratat svoje ponozky.To je uz skor take to citove vydiernie zo strany synatora a na jeho vek aj dost detske aby spavals rodicom a cudzou zenou v jednej posteli🙂