🔥 VADÍ MI HLUK A NAJBLIŽŠÍ PRE TO MAJÚ NULOVÚ TOLERANCIU 🔥
Ahojte prišla som si po radu ako by ste sa zachovali v mojej situácii. Všímam si ze mi vadí 99 percent zvukov v okolí - keď niekto je (prezuvanie mlaskanie) keď niekto s niečím šúcha keď niekto šúcha nohami o zem alebo o seba až mam husinu. Vadí mi nahlas pustena televízia (mám max na 10 hlasitosti aj to je pre mňa hluk). Hlasna hudba detto. Aj sepkanie mi prekáža. Ale to až tak ze idem do vyvrtky. V rodine máme dedičnú hluchotu (zatiaľ nemám príznaky) akurát v rozhovoroch ocenim keď ľudia hovoria nahlas. Veľa problémov mam s tým ze niečo prepocujem (ale tu mam pocit ze ľudia ledva otvoria ústa keď niečo odo mňa chcú).
1000000x napominam deti nech nekricia nech sa nesmeju nahlas a to hlavne večer. Sú 2 a sú naozaj hlučné a mne z toho tečú nervy. Nechcem byť na nich zla ale nech sa snažím akokoľvek nebudú potichsie. Priateľ detto. Sme v podnájme a my dvaja spíme v obývačke na gauči. Je tam samozrejme televízor a kým ja potrebujem mat televízor vypnutý (predsa tma a ticho pri spánku ako normálny človek) tak on potrebuje zaspať v hluku a svetle ktoré ide z TV. Prosila som ho xkrat aby to aspoň dal na menšiu hlasitosť ( ma to povyše 20 a verím ze aj susedia nám pýtajú zdravíčka). Raz som ho poprosila a pohádali sme sa o 12 večer a s nervami bol ešte ďalšie 3 dni. Teraz co je horúco človek má problém zaspať aj tak a nie ešte keď je hluk. Permanentne nevyspata a zostresovana z hluku v ktorom žijem.
ja by som najradšej bola na samote, kde nie je počuť okrem zvukov prírody nič.
Kup si stople do usi a casto ich pouzivaj. Zase nemozes chciet aby vsetci chodili po spickach a nerobili absolutne ziadny hluk 🤷♀️Alebo sa odstahuj niekde na samotu
to zdravicko so susedmi som teda vobec nepochopila, ale k veci:
Problem je v tebe a riesenie musi zacat od teba. Ja by som sa aj bala fungovat v tvojej pritomnosti, mala by som z teba stres🙈
Jediné čo by mi vadilo by bola zapnutá tv keď idem spať,ostatné musíš dáko prekusnut. Aj chudata deti aby boli furt ticho
tiez si myslim ze toto bude mat asi nejaky hlbsi dovod, alebo problem ze uz si tak nastavena ze hocico ta vytoci, ako dobre teplo je extremne ze to uz asi kazdemu troska vadi a sme nervoznejsi, ale tak.. co viem myslis ze to treba az takto hrotit?
Tebe uz vadia aj vlastne deti?
To nie je dedicnou hluchotou alebo ky fas tu chces obvinovat. Si kopa nervov a neprisposobiva osoba, az ma zaraza, ze si s tym zivotnym nastavenim dokazala prezit v dvojizbaku s vlastnou rodinou 😳
Skús si pozrieť, či to nebude mizofonia, má to moja 16 ročná dcéra, vadia jej niektoré zvuky, je to pre ňu ťažké aj pre nás ako rodinu, hlavne kým sme nevedeli čo to vlastne je. Snažíme sa fungovať tak aby to bolo prijateľné pre ňu aj pre nás, tolerovať veci a nerobiť si napriek.
@lilyianka bežne nenervacim len na hlučné podmienky takto reagujem
@prasiatko30 nečakám ze budu úplne ticho ale tak aspoň ten televízor pred spaním... Nedá sa spať takto dlhodobo a rozhovor nepomohol
@0silvia0 ja mam stres z okolia :( proste podvedome.. Je ticho a naraz mam kŕče v bruchu a stres pot keď dačo zarachoti alebo keď je náhly hluk. Nemala som to takto. Posledný rok tuším takto žijem
@kitycat mam to posledný rok takto prečo súdiš?
Fakt ďakujem za vlnu kritiky.
1.) nie som nervak a kto ma pozná vie ze som skôr mierumilovna osoba a dohodnúť sa so mnou da na všetkom
2.) tento stav trvá maximálne rok
3.) nevadia mi vlastne deti - len neposluchaju a hocikedy do seba skocia a kričia co je pre mňa stresova situácia (asi v zmysle ze co sa stalo) a hneď mam fyzické prejavy stresu/strachu ktoré sa nedajú ovládať
Ja ti fakt radim tie stople do usi - ja si ich sama davam ked napr susedine deti cvicia na husle - mne to strasne lezie na nervy ale deti musia cvicit, ked je to v takom case, ze sa im neda nic vytknut tak mi proste neostava nic ine len si zastoplovat usi. S telkou ti neviem poradit - len asi nemat tv v spalni alebo potom sa snazit odhlucnit stenu medzi obyvackou a spalnou
Sorry teraz citam ze vy spite v obyvacke - tak nech si priatel zvykne na telefon s app z nejakej telky a sluchadka - aj vlk syty aj ovca cela
s tymto nenarobis nic, lebo mate evidentne maly byt a z toho pochadzaju tvoje problemy..JA som v malom byte s 2 izbami tiez ale som tu sama, vobec si neviem predstavit mat tu 3 dalsich ludi, strelila by mi hlava asi tieez.A nemozes chodit spat do vedlajsej izby k detom?
Presne to znie ako mizofonia. Ked to v tebe vyvolava uzkost az hnev obrat sa na psychologa, je normalne ze s tym nevies sama nic urobit. Terapia a lieky na ukludnenie, spanie.
Ja by som skor navstivila neurologa, bez srandy. Takto sa moze prejavovat aj nejaká zmena na mozgu, autoimunitne ochorenie atd. Urobit MRI mozgu a potom mozno riesit nejakych psychologov.
Neviem co je toto za modu na vsetko odporucat psychologa 🤦♀️😂 vsetci uz by asi mali mat tak akp zubara aj psychologa ci co. 🤷♀️
Stuple do usi a smer lekari. Moze to byt mizofonia, moze to byt ale aj nieco uplne ineho povodu.
Treba ust za psychiatrom,tvoj problem nie je hluk-bud mas uzkostnu poruchu alebo depresiu…
nie že najbližší majú voči tvojmu problému nulovú toleranciu, ale ty máš nulovú toleranciu voči všetkým ostatným. Keď prestanú mľaskať, prežúvať, šúchať nohami, stehnami, rozprávať nahlas, rozprávať potichu, keď zmizne všetka hudba sveta a vyhodíš televízor von oknom, deti sa prestanú smiať a vadiť, tak ti bude vadiť to, že vôbec dýchajú.
Problém máš ty a ty sa s ním musíš naučiť pracovať - smer orl, psychológ, možno psychiater, a nemyslím to v zlom. Všetko to čo popisuješ, sú úplne bežné zvuky, ktoré ostatní ani extra nevnímajú. Ten tv pred spaním je z toho asi tak jediné opodstatnené, toto by sa dalo vyriešiť štuplami do uší a maskou na oči na spanie, alebo jednoducho oddeliť spanie a dennú časť.
Tak sa odsťahuj na samotu. To nie je nulová tolerancia okolia voči tebe, ale tvoja nulová tolerancia voči okoliu.
Ahoj, ja to mam celkom podobne. 🙈😪
Tiež mi vadia hluky, buchoty, keď niečo padne, keď niekto mlaska, zatahuje nos, keď niekto niečím treskne, nieco padne, hluky od susedov, zaspať pri zapnutej TV neexistuje, atď.
Ale ja som celkom nervačka, rýchlo vybuchnem.
Ale inak presne tie pocity ako píšeš, hneď znervozniem, kŕče v bruchu, srdce sa mi rozbúši.
Pod nami do teraz nikto nebyval, už asi mesiac sú tu nastahovaní susedia, a keď idem na WC a počujem v kuse ich ventilátor, tak normalne nervy do mňa ze co a v kuse na WC vysedavaju. Ja viem, že to nieje OK, ale neviem si s tým pomôcť. Čiže ja ta úplne chápem.
Preto som si kúpila aj byť na najvyššom poschodí, nech nikto nadomnou nedupoce.
Ja som k tomu aj dosť introvert, že mi vadia ľudia, stačí mi maly okruh mojich ľudí, a najradšej by som všetko organizovala nech je po mojom, taky vodcovský typ..
Viem, viem asi si poviete "radosť so mnou zit" 😃
Toto mi skor pride ako diagnoza,skus sa so psychologom skontaktovat, prist na pricinu preco si stale klbko nervov..ten spanok-keby si isla spat k detom?v dvojizbaku vela neporiesis..
@choco6 ked ma niekto uzkosti a vadi mu aj to ze niekto dycha,tak to je ozaj na psychologa..
Ja by som sa obrátila na obvodnú lekárku, popísala problém, že trvá rok. Možno pošle na ORL, neurológiu.... Ak si to predtým takto nemala, tak musí existovať príčina prečo to začalo. Možno je to úplná banalita alebo niečo vážnejšie. Ak nepomôže, tak možno potom Psychológ.
ahoj, moze to byt spominana misofonia. tiez tym trpim, kazdemu z nas vadi nieco ine. neznasam mlaskanie, rozne suchotanie, pukanie, ale zavisi naozaj od konkretneho zvuku a najma od mojho rozpolozenia. ked som v strese, vadi mi to ovela viac, ale aj v klude ma ide z niektorych zvukov rozdrapit.
moj muz je tiez dost hlucny, nahlas rozprava a ked mu poviem, ci moze hovorit tichsie, tak zacne sepkat. nic medzi tym. tiez mu reve telka, ale uz ju sam stisuje
Misofonia. Pozri priznaky na internete, myslim ze by to mohlo byt. Mam podobne ale v ovela nizsej miere
Mne nepríde,že ti vadí hluk (aj keď moze), ale ze si skôr kôpka nervov.....nie z hluku,celkovo zo života