Ahojte. Potrebujem si precitat nestranny nazor na tuto situaciu. Ide o to, ze 23. decembra mi volala neter, ci by mohli 25.12. prist na navstevu. Neter ma priatela a tri deti, kedze uz v minulosti zvykli prist a zdrziavat sa az kym im nesiel spoj domov, rovno som povedala, ze mozu, ale rovno v ten den aj odidu. Jednoducho uz podla mna to, ze by prisli rano, zostali by tu cely den a vecer by odisli by som brala, ze je az-az. Nie tu este spat, ked ani nemaju uz kde… Tak nakoniec ani neprisli a odvtedy mi ani nezdvihla telefon. Myslite si, ze som ju urazila a mala by som sa jej ospravedlnit alebo to ani neriesit?
Neospravedlnovala by som sa. Ved nemas za co.
Uz to, ze pridu na cely den je za mna vela.
Odišli niekedy v iný deň ako prišli, keď si musela podotknúť tú poznámku?
neries papmatam si temu co si mala predtym mala si to uz davno urobit
Mozno nemali v umysle u vas spat, ved pises, ze idu domov az na posledny spoj, ja som pochopila ze na posledny spoj vecer, ci si to myslela inak?
@lintu ano, odisli. Asi som to napisala blbo. Velakrat nam spravili to, ze prisli, povedali, ze na navstevu. Ani sa nespytali, ci mozu prespat. Zdrziavali sa az pokym uz nepremeskali aj posledny spoj a tak tu museli prespat…. Takze poznamka bola na mieste.
Tak potom nerieš. Neurobila si nič zlé. Ako sa urazili, tak sa aj odurazia. Prípadne sa im ozvi o pár mesiacov ohľadom úplne inej veci a k tejto sa už nejak veľmi nevracajte.
@valeria_h tak priblizne hodina cesty. Nechapem, preco toto robia.
ty si sem uz o tych ich navstevach pisala vsak? presne ten isty problem tu bol akurat teda bez urazenia sa.. kazdopadne ak si zvykne volat pisat -ozvala by som sa-neutralne ako sa maju a cio je vsetko ok ze s auz dlhsie neozvali ... pripadne sa pozvite na novorocnu navstevu
Akože, hodinu cestovať s troma deťmi bez auta, by sa ani mne nechcelo hore dole. Môžeš byť rada, že vôbec prídu 🤷🏻♀️ povedala si to ako si povedala, to už nezvrátiš. Dalo sa to povedať aj jemnejšie. To by sa dotklo každého. Je to, akoby si sa ich nikdy nevedela zbaviť. Akoby si s nimi vydržala ledva pol dňa. Nečudo že neprišli. 😐
Nepovedala by som im to takto hneď behom telefonátu, ale počas návštevy, keď by sa už blížil čas odchodu posledného spoju,by som sa v rámci konverzácie opýtala, či idú domov busom alebo taxíkom.
Podľa mňa sa nemáš za čo ospravedlňovať.
Ak chcela prespať, mala sa opýtať.
A ak ti spravila niekedy za náhodou nestihli posledný spoj a ty si sa toho obávala, tak podľa mňa si reagovala primerane.
Oni by sa ti tam nasackovali a keby si ich taktne upozornila, že je čas odchodu posledného spoja, ešte by bol väčší oheň na streche.
Podla mňa z toho jasne vyplýva, že na návštevu sú vítaní, na prespavacku nie.
Podľa mňa je to fér.
Aspoň v tom má jasno.
Keď neprišla asi bola urazená, lebo si jej zmaril plány ake mala.
Zas ostať spat.
Och títo "návštevníci" .
Oni ku vám chodia každý týždeň. Pravidelne každý týždeň sa k vám dostavia a spia u vás jednu noc.
Podĺa mňa to mali premyslene dobre 25 prídu a odidu tak 27 lebo mozno 26 by im ani autobus nešiel.....myslim ž3 si to mohla povedať trošku jemnejsie ale zase na druhej strane je to strašna vychcanosť s jej strany prisť ak s deťmi na dva dni a nechať sa obskakovať, však mam postarane na sviatky nemusim nič robiť
To ako často chodia keď raz za 3 mesiace tak ok nech prespia...my keď ideme do vedľajšieho mesta k priateliek sestre raz za pol roka tiež prespime oni sami to navrhnú keď sme tam...
Nie je dôvod ospravedlniiť sa. Ak chceli prísť na návštevu na viac dní, mala sa spýtať, či môžu i prespať.Aby si sa aj ty vedela zariadiť. Alebo to mali oni premyslené, že ved nepôjde spoj..... ale to je už neslušnosť, hoc je to v rodine. Každý chce mať i svoj pokoj
co su to za socky, ze nevedia, kedy odist? takych ludi ani nepustat dnu
Neurobila si nič zlé, urobili to viackrát že naschval nestihli spoj. Urobili to vedome a ty z dobrej vôle si ich pohostila a nepovedala si nič. Teraz zase chceli využiť situáciu akože zase nestihli spoj. Mala napísať môžeme prísť na návštevu a aj prespať?
Dobre si urobila, nech sa naučí že to nemá robiť. A ak by to nepomohlo tak by som jej to vrátil a tiež ostal až do rána ale u nich doma, tiež by som nestihol spoj že nech vie aké to je, len samozrejme by som si zabezpečil ubytovanie v jej meste.
Tiež si pamätám predošlú diskusiu. Možno by som si to s nou chcela vydiskutovat, že o čo im ide. Ze ich je 5 osôb, čo je fakt veľa a u vás jednoducho na to nie je priestor.
Ale predpokladám, že budú trochu jednoduchší, tak možno to ani nemá zmysel.
Určite sa nemáš za čo ospravedlňovať.
@simona20201309 zmysel to ma usetri na strave urobi to raz za mesiac trom pribuznym a potom sa moze chvali na MK ze na stravu da mesacne 200 ecok na rodinu
Spomínam si tiež že si tu už o nich písala. Vychcani sú riadne, dotrepat sa na sviatky, kedy sa nachysta viac jedla, lakocinky, koláčiky, ešte aj darčeky čakajú veď je vianočný čas,.
Ty ich máš obskakovať, oni vyžerú a vypijú všetko naokolo, umývať po nich kopu riadov, upratovať po 5 ľuďoch/ 3 deti je riadne viac zahul. Večer tŕpnuť kedy im ide spoj či naozaj odídu, a to asi ťažko keď sú počas sviatkov riadne spoje obmedzene.
Oprať po 5ks posteľné, uteráky, osušky, a ešte tŕpnuť čo dogabru, rozbijú, obleju deti, čo pri takýchto buranoch je pravdepodobné že aj deti sú torpeda.
Nič zlé si neurobila, ešte sa čudujem že si hneď nepovedala že vám návšteva nevyhovuje, ale si dala nádej. Trt makový, ja by som nepísala sms, nevolala, načo, dať im pocit keď vidia moje číslo že ťa budú trestať keď nezdvihni ?
Konecne niekto, kto to povie narovinu a bez zbytocnych okolkov. Vyborne autorka, vidis ako jednoducho sa veci riesia ked je clovek uprimny a povie vsetko ako citi?
Tak aspon mas na cas pokoj. Ked sa nevedia spravat tak im treba povedat strucne a jasne kde su hranice. Neviem preco by u vas malo len tak nocovat 5 ludi kedy sa im.zachce. A preco by sa "navsteva" mala rovnat "prespime".
Ospravedlnit sa? Naopak pri kazdom "samopozvani" sa na navstevu by som jej povedala ze max na 2h a domov idu najneskor predposlednym autobusom.
To neter nema inu rodinu ktoru by oblazila svojou 5clennou viacdennou pritomnostou?
Veru, riadne ušetria na nákladoch, keď sa čo len 1x mesačne nasackuju, kúrenie, voda, jedlo, elektrina.
Ak to robia aj inde v rodine, tak fasa úspory, treba zistiť kade všade kočujú, vystríhať zdroje
Aha, takze naschval nestihnu posledny spoj, uz chapem. Ludia bez chrbtovej kosti, vyzirky.
Aj vy chodievate k nim, alebo len oni chodia po navstevach? Ak bude nejake nabuduce, treba im povedat, ze aj vy mate vianocne navstevy, cize nebudete trcat doma 26. 12., takze sa im nebudete moct venovat. A pekne vecer 25. 12. by som ich odviezla na bus/vlak. Neboj, oni si najdu ine utocisko a zdroj pohostinnosti.
ja som mala kamosku, ktora byva odo mna pol hodku autom a vzdy ked sa zastavila na kavu, trpla som ci nebude chciet prespat 🙈 Prvy krat sa zdrzala dlhsie, bolo to v zime, sneh, bála sa uz soferovat, tak ze prespi u nas. Ok, v pohode. Ale potom si zvykla hocikedy aj cez tyzden, ked sa zastavila a zdrzala sa, tak ze ona u nas prespi a pojde domov rano 🙈 ked sa to stalo znovu a cez tyzden, zarazila som to, ze cez tyzden sa musim aj s detmi ucit a proste mam rada svoj klud. Ze sa mozeme niekedy cez vikend dohodnut a ona hned nasledujuci vikend ze pride v piatok po praci a zostane do nedele 😳 Nesuhlasila som, nahnevala sa a odvtedy k nam nechodi, vzdy chce aby sme sa stretli niekde v kaviarni 🤷🏻♀️ 🙂
Niektori ludia sa asi radi nechaju hostit na prespavacich navstevach 😀
@bajka16 jaj ked su take lenive hodinu cestovat madam ako ty s detmi inak ako autom Tak nech sa nehrabu na navstevu. Nie ze ona moze byt rada ze sa k nej chce neter nasackovat aj s 3 detmi na dva dni. To je fakt drzost. Autorka ju nepozyvala ! Pozyvala sa ona sama Neter k nim . Ale niektore Asi neviete co je to slusnost ..
Neriesit.
A podla mna od nej maximalne drze, ze sa nahlasi na navstevu a nakonoec ani nepride. Ospravedlnit by sa mala ona.