Ahojte baby, mam dlho ročného kamaráta, s ktorým si rizumiem a teda aj on somnou. Už aj padla rec o vzťahu ale brzdí ma, že je obézny. Naozaj obézny, nato ze ma 32r a vazi cez 120kg. Co mam robiť? Mam mu na priamo povedať aby schudol? Alebo radšej to nechať žiaľ tak.. ďakujem.
Ak ste naouzaj dobri kamarati, tak uz davno si mu to mohla povedat. Nie vo forme, ze ak schudnes tak budeme spolu chodit, ale v uprimnom zaujme o jeho zdravie. Ale ak je jeho nadvaha dovod preco nezacat vztah, tak radsej ho ani nezacinaj.
Určite povedať. Veľa ľudí si neuvedomuje že je to choroba. Treba to liečiť.
Podľa mna 120 kilový človek si to uvedomuje aj sám, ale nie je to ľadu pre neho jednoduché
Tak ja sa tu nebudem hrať na peknú a normálne poviem, že tiež by som si nezačala s obéznym chlapom. Jednoducho tvoj partner by ťa mal aj fyzicky priťahovať a pre mňa osobne je to problém. Nehovorím, že krása je všetko, určite nie je, ale je to pre mňa podstatné.
32 rokov, veď to je mladý chalan, mal by so sebou niečo robiť, možno mu navrhni, že môžete cvičiť spolu, ale hlavne - on sám musí chcieť a najmä kvôli vlastnému zdraviu.
Povedz mu to nejako pekne, skus ho motivovat. Ludia si svoju nadvahu uvedomuju, ale spadnu do letargie. A iba kritika nadvahy by snahu o napravu este zabila. Takze nejako ho motivovat na zdravu stravu, chodte na bajk, na tury,...
Ak ho nechceš akceptovať takého aký je aj napriek tomu že by bolo fajn ak by schudol, na vzťah sa vykašli.
Tebe by sa tiež nepáčilo keby ťa manžel alebo priateľ kritizoval kôli váhe.
Spomenúť to môžeš, ale ak má schudnúť musí to chcieť sám, a nie preto lebo chceš ty.
Povedať mu aby schudol kľudne môžeš. Potom daj vedieť aký to malo účinok.
Určite by som mu to povedala. Veď je to tvoj kamarát. Obezita neni len esteticky problém, ale predovšetkým zdravotný. Je to dosť nebezpečne pri takejto vysokej nadváhe .
Pár dní dozadu tu bola diskusia kde si autorka podmienila vzťah tým, že jej muž prestane fajčiť.
Aj keď ti to splní že schudne, keď potom náhodou priberie ako sa zachováš?
v takýchto prípadoch si netreba dávať rozhodne servítku pred ústa a povedať to tak, aby to kamarát pochopil. ak ti na ňom skutočne záleží, tak mu to povieš. veď ti ide predsa o jeho dobro.
Môžete začať spolu športovať
Tak samozrejme môžeš ho povzbudiť na zdravší životný štýl, možno motivovať (dlhšie prechádzky, alebo nejaký spoločný šport) ale určite nie spôsobom že ak schudne, tak budete spolu chodiť. Pretože keby napríklad potom znovu nabral, tak čo? Rozidete sa? Alebo budeš zúfalá, že znovu pribral?
Ja neviem, ale predpokladám že obéznemu je samotný fakt že má problémy s váhou známy, ak teda nejaví aj ďalšie známky zníženej inteligencie.
Raz znova moze pribrat...ako pisu. :D Moj znova zacal fajcit.. :D A ja som pribrala.. xD
Mali by ste spolu zacat chodit do posilovne, este by vas to aj zblížilo a aj by ste na sebe zapracovali. A chudák tvoj kamarát si určite aj bez teba uvedomuje že ma nadváhu a radsej ako to riesit na internete porozpravajte sa v sukromi a nezosmiesnuj ho takto verejne. A ak si spolu velmi dobre rozumiete a mate sa radi tak by nemalo zalezat na to ze ma viac kíl.
Ak takto uvažujes, tak ho neľúbiš
Tiez si myslim, ze asi je zbytocne hovorit, aby schudol, kedze sa tu bavime o 120 kg, on dobre vie, ze je zial obezny.
A ano, ja chapem, ze mozes mat take "predzamilovane" pocity, lebo je ten clovek povahou,aky je, ale co si budeme vraviet, jednoducho ku vztahu patri vzajomna pritazlivost a ta asi tazko pride pri 120 kg. A nie, dopredu napisem,ze toto nie myslene ako urazka
Ja by som mu povedala úprimne čo si myslím na to sú priatelia 🙂
Podľa mňa je vždy najdôležitejšie či si dvaja rozumejú a majú radi.. športovať ho môžeš motivovať tým, že začnete spolu veľa chodiť, budete mať spoločný program, spoločne sa budete stravovať zdravo.. úprimne neviem či by som mala odvahu niekomu povedať aby schudol až potom budem s ním.. skôr by som volila diplomatickejsiu cestu a to trávením spoločného aktívneho času.. ale tak to som ja, ktokoľvek môže robiť čokoľvek iné..
mozno by som mu to nepovedala priamo. on to urcite vie aj sam. ale asi by som ho zacala tahat von. na caste prechadzky, potom bicykel, plavat, a postupne mozno az k posilovni. postavila by som to mozno do pozicie ze on nech chodi s tebou lebo nechces chodit sama. nejde len o eventualny vztah, ale aj jeho zdravie. mozno ho to sameho chyti a zacne sa starat o seba. pretoze s takou vahou v jeho veku si zaraba na kratsi zivot a velke problemy ktore by tak ci tak ovplyvnovali aj teba ako partnera.
kazdopadne nedavala y som si schdnutie ako podmienku na vztah. to zas nie je fer. navyse casom je mozne ze aj tak spat priberie. musi to byt jeho rozhodnutie so sebou nieco spravit. kvoli nemu samotnemu nie kvoli vztahu. to je zla motivacia.
a co sa tyka vztahu. mame milion foriem vztahov. na dobreho kamarata to moze byt. mozes ho kceptovat takeho aky je aj mat ho rada ale ak ta fyzicky kvoli nadvahe nepritahuje nie je na tom nic zle ani cudne. partnersky vztah predpoklada aj fyzicku pritazlivost, vasen a chemiu aby bol sex. bez toho je to priatelstvo nie partnerstvo. a nutit sa do sexu so zatvorenymi ocami alebo potme lebo ta skratka nepritahuje nie je vyhra.
akoze ja nie som povrchny clovek a velmi dobre viem, ze clovek starne, meni sa atd ale predsa len minimalne na zaciatku aj to utvara naklonnost. partnersky vtah stoji okrem ineho aj na tom fyzicne. nemyslim si ze sa to da uplne oddelit v tomto pripade. su ludia ktorych pritahuju silnejsi ludia a to je v pohode. ked sa taki najdu neni o com ako napr. Saudek ten miluje boubelky. tak preco nie. ale ked raz tieto preferencie nemas casom sa zacnes napriklad sexu s takym clovekom vyhybat. ked ma v 32 rokoch 120 kil tak v 50 bude mat kolko? a kolko zdravotnych problemov pocnuc kardiovaskularnymi, mozno cukrovka, klby, .....
Ked mu to taktne povies, nemal by sa urazit. Obezni sami seba podla mna az tak tucno nehodnotia-nevidia. Vidim v mojom okoli, ze vyslovene tucna baba si povie, ze je plnostihla. No ani omylom. Ja som kamaratovi tiez povedala, ze kvoli zdraviu, potencionalnej partnerke atd by mal schudnut. Opoved bola, ze on vela neje. Ale teda ..ako prasiatko.
A nie, povestna stitna zlaza to nebola.😁🤣🤣
Videla som, co to "nic nejem" obnasa. 2-3 nasobne porcie.😖 Oni to nemaju zaujem riesit. Vacsinou im je tak dobre a papkaju...
A kecy o tom, ze keby si lubila, tak ti to nevadi...🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Proste clovek sa ti musi zdat aspon trochu atraktivny. Neviem si predstavit, ako sa taky obezny clovek predo mnou vyzliekol.🤢
v podstate vsetko, co som chcela povedat uz zhrnula pralinka25, dobre si to premysli, ci ho naozaj chces a ak ano, tak s nim zacni travit cas "sportovo" drzim palce
Ja tiež poviem otvorene že taký by sa mi nepáčil.Sama som chudá a keby ma niekto taký prilahne asi skončim smer cintorin😀ale teraz vážne.Ako pár kíl hore dole ak je človek plnoštihly to by som ešte brala.Ale nejakú nadváhu teda nie.To nie je len o tom že teraz schudne.Bude si to musieť kontrolovať a udržiavať celý život tú váhu.A ak má na priberanie nábeh mysliš že mu to vydrži? pochybujem.No skúsiť možeš ale musi sám chcieť.Ja by som ho brala iba ako kamoša.Bez toho aby sa mi niekto páčil sa nedá byť vo vzťahu.Len kvôli tomu že si rozumiete povahovo? ale musí tam byť aj nejaká tá iskra
Ak ti na ňom fakt záleží, tak mu povedz, čo je vo veci. Chceš, aby bol zdravý, povedz mu svoje a ak je normálny, tak si vstúpi do svedomia. Uvidíš, ako sa to vyvinie, aspoň budeš pokojnejšia, pretože to je skutočne to najmenej, čo môžeš preňho urobiť. A v tomto prípade asi aj najviac. Zbytok je na ňom.
@stanulienkat presne toto aj moja kamoška.Ved som len plnoštihla a hlavne že 20 kíl nadváha🙂 Keby mi jednu vypáli krútim sa ešte hodinu pod stolom🙂 aj som jej povedala že by s tým mala dačo robiť,aj sa zamyslela ale potom povedala že ona tolko vela nepapá nevie z čoho tak priberá ale hlavne že aj v strede týždna vypeká koláčiky a bolo po chudnutí🙂
Nie je to len estetický problémy, ale hlavne zdravotný. Navrhni mu nejaké spoločné aktivity, fitko, prechádzky, beh..
niekedy je lepsie povedat to na rovinu, aspon moja skusenost je taka a nejako ho motivovat, ist s nim do toho pripadne, mala som to tak s kamoskou a navzajom sme sa motivovali, chodili spolu von a islo to 🙂
Povedať to na rovinu v tomto prípade znamená povedať tlstého partnera nechcem, ak schudneš a zostaneš štíhlejší možeme to dať dokopy. Aby vedel presne na čom je. Inak to dopadne ako s tým ne/fajčiarom. Ak na to pristúpi a nedodrží, jeho hlúposť. Pokiaľ viem iba 20% ludí si po schudnutí váhu udrží. Tie percentá si teda nepamätám presne, ale je to silne vychýlené na stranu tých čo znovu priberú.
nechala by som tak... načo prerábať chlapa na svoj obraz...