Tmavé fólie na aute

danulkaja1
10. mar 2018

Poprosím o ázor ľudí,ktorí s tým majú skúsenosť.Mám sa rozhodnúť či chcem na služobné auto tmavé fólie na zadné okná.Vzhľadovo sa mi to veľmi páči,neviem však či je to aj praktické.Nieje potom vzadu veľmi tma?Neprekáža to pri šoférovaní,napr.pri cúvaní?
Ďakujem za každú skúsenosť.

deti95060810
10. mar 2018

my máme, ale problém nie je....Pri cúvaní určite nie, nakoĺko máme kameru...ešte len kamera je super vecička...

tilly
10. mar 2018

Cuvat by si mala na zrkadlá... teda pozerať do spätných zrkadiel...

ellaafi
10. mar 2018

Tma tam určite nie je, nemáš sa čoho obávať

bosoriak
10. mar 2018

@danulkaja1 mame to, je to fajn. Pre deti super, ked svieti slnko napriklad. A nie je vidno dnu zvonka.
Cuvanie cez den nie je vobec problem. Cuvanie v noci sa cez folie neda, ale my mame parkovacie senzory, takze cuvam podla nich plus podla zrkadielok.

zumeska
10. mar 2018

:D nebude tam tma ako v noci, len tien. A pri cuvani sa treba pozerat do spatnych zrkadiel. Vzdy. Nielen pri foliach. A za mna je to velmi prakticke, ja mam tie najtmavsie a neprazi mi na dieta a ono pekne vidi von.

janikovaanicka7
10. mar 2018

@danulkaja1 ahoj, ja mam taktiež a nemam s cuvanim problem. Cuvat sa ma cez spatne zrkadlá 😉 Je to praktické, aj pekné a ak si aj dozadu za sedadlo nieco položím, nikto to nevidí.

lula313
10. mar 2018

Je rozdiel fólie a zatmavenie skiel od stĺpika od výroby. Keď budeš mat tmavé fólie a budeš cúvať v noci v tmavej uličke, tak nič neuvidis. Záleží, či budeš mat vzadu aspoň senzory, či kameru, ak nie, tak neodporúčam.
Väčšina chlapov, keď si všimneš, cúva tak, že sa otočia cez práve rameno, alebo využívajú vnútorný spatak, nie bocne(kde kukáš raz na jednu stranu, raz na druhu, čo je špecialita žien), takze tu by ti cúvanie alebo parkovanie hlavne v noci mohlo spôsobovať problémy..

danulkaja1
autor
10. mar 2018

@lula313 presne toto som mala na mysli...jasné,že cúvam cez späťáky,mám aj cúvacie senzory,ale predsa len...tie zatmavené okná sa mi zdajú o niečo lepšie,ako tmavé fólie..aj keď je cez ne vidieť do auta

eviq
10. mar 2018

Zalezi aj, aku tmavost tych folii si das, my sme si dali tie najtmavsie a mozem povedat, ze ked idem niekam uz uplne po tme a potrebujem cuvat, nevidim cez zadne okno nic. Nemame kameru ani senzory a pri cuvani vyuzivam nielen bocne, ale aj vnutorny spatak a teda nie je to vobec prijemne. Tmave folie sme dali kvoli detom, ale keby sme davali opat, tak vyberieme nie tie uplne najtmavsie.

sandral
10. mar 2018

My máme na jednom zatmavené okná, manžel má fólie, ale ja z nich nie som nadšená. Podľa mňa sú zatmavené okná dostačujúce.
Na margo cúvacích senzorov, je to fajn vec, ale nie 100 % spoľahlivá, záleží od výrobcu. U nás na jednom úplná pohoda s nimi, na druhom mám z nich iba nervy.

lenadka
10. mar 2018

@danulkaja1 jasné že si to daj aj v lete keď páli slnko veľmi to pomôže. My sme museli dať dolu mali sme ich 4 roky oky a neboli zapísané v techničáku, otrasné bez nich.

erikavesela
12. mar 2018

@lenadka nezmenili to nahodou?..ze folie sa nemusia zapisovat?

petrofka
12. mar 2018

Ja by som si folie urcite dala. Mali sme na starom aute a na novom nemame a maly sa tam pecie ako na grile. Ma to ešte tu výhodu, ze pri rozbiti sa sklo udrzi pohromade. Avsak, ja to na druhuch autach naznasam lebo cez ne nevidim pri cúvaní z parkoviska, na ceste, ked chcem predbiehať..

ajush5
12. mar 2018

Vazne si myslis ze by nas systém alebo systém ktorého koľvej ineho štátu povoloval fólie keby akýmkoľvek spôsobom ohrozovali bezpečnosť na cestách? Certifikovaná fólia neovlyvnuje nijak výrazne viditeľnosť. My mame auto bez fólii aj s fóliami a jednoznačne hovorím fólie ano. Ideme davat fólie aj na druhe auto pretoze to nie je auto ale skleník. Este v zime sa to dalo ale leto je smrť.

katicca
12. mar 2018

Ja mam uplne najtmavsie a nemam problem som zvyknuta len podla zrkadielok parkovat. No je pravda ze v noci cez ne vobec nevidiet, s tym ma problem moj muz pretoze on vo svojom ziadne nema a otaca sa cely, vzdy to musi komentovat a frflat ked ideme na mojom vecer a soferuje on..no ja by som nemenila nikto mi nevidi co mam vzadu a je tam urcite lepsie v lete ako bez nich..

btus
12. mar 2018

mali sme auto s aj bez. Mne osobne fólie vadia. Na aute sme dávali fólie dolu, lebo dcére vadilo, že nič nevidí a aj nám pri cúvaní - hlavne večer, ráno - chodím do práce o 5.00. Po druhé, keď vedľa mňa parkuje kombík s fóliami, musím vycúvať skoro do polky cesty, aby som videla na cestu (tiež máme kombi).

tribratri
12. mar 2018

Mame najtmavsie folie. Cez den OK, v sere a v noci cez vnutorny spetak nic nevidet. Je to naprd, lebo ked bude nieco/niekto za autom, tak to neuvidis. Mam cuvacie pipaky aj kameru, tak uz mi to nevadi.

lenadka
12. mar 2018

@erikavesela to neviem vtedy to muselo byť si teraz podľa mňa nemôžeš si tam dať hocičo

tilly
12. mar 2018

@lula313 to sa niekedy tak cuvalo, ze sme sa otacali dozadu. Dnes to uz robi malokto... Teraz mame kamery, asistentov, senzory.

Ja mam zatmavnene od vyroby + kameru, ktora vidi "aj za roh" 🙂 a teda uz mi ani nenapadne sa otacat dozadu. Sledujem pekne kameru a spataky, alebo si necham rovno zaparkovat asistentom.

sabinka277
12. mar 2018

@erikavesela stále sa musí zapisovať všetko čo je na aute navyše q nieje to od výroby..

lula313
12. mar 2018

@tilly muž má aj kameru, vpredu a vzadu senzory, vacsie auto a otáča sa. Bývame v jednosmerke, takze ked nezaparkuje pred domom, tak takýmto štýlom vie cúvať ako gáfor, čo by podľa senzorov sa nedalo, kým by zareagovali, už by oskrel štyri auta.
A perlička, raz má nabúral sused a ako dôvod uviedol, že to kvôli tomu, že pri vycúvani nevidel kvôli zatmavenym sklam na muzovom aute prichádzajúce auto(parkuje sa u nas “na šikmo” a tak to strhol do mna😀

erikavesela
12. mar 2018

@sabinka277 pytam sa preto, zeze sme, si ich chceli dat a v tej firme povedali, ze nic netreba

sowicka
12. mar 2018

každé auto, ktoré sme kúpili ako prvé sme dali urobiť fólie, pre deti super, je tam v lete o dosť chladnejšie, nič nevidno, aj čo sa týka zlodejov, nedráždi čo je v zadu. Fólie sa dajú v rôznych odtieňoch od presvitajúcich, čiže cez ktoré vidno až po tmavé, cez ktoré nevidno do vnútra. Na služobné auto to vidím ako výhodu už len kvôli zlodejom, že nedráždi, čo je vzadu, či už nejaký tovar, počítač alebo niečo...

katpizur
12. mar 2018

Bez pochyb ano, ale zvolit taky odtien aby ti nejako nevadil, lebo niekedy pri cuvani je to problem, najma ako tu uz zaznelo v sere a hlavne vecer, vo vnutornom spatnom nevidim nic, co vie byt celkom problem 😉

katka2602
12. mar 2018

@sabinka277 fólie sa do technicaku nezapisuju. Musís mať osvedčenie o technickej spôsobilosti autofolie ako doklad. Do TP sa zapisujú len fólie od výroby.

tribratri
12. mar 2018

Kazda folia ti trochu stmavi vyhlad, samozrejme cim tmavsia, tym viac. My mame najtmavsie, ake boli. Nezapisuju sa do TP, ale musis mat k nim karticku, ze su schvalene, ked ta zastavi policajt, musis to ukazat.

sabinka277
12. mar 2018

@katka2602 ved ja som nepovedala ze s a zapisujú do technicaku...😁😁

danulkaja1
autor
12. mar 2018

Baby najtmavší odtieň je č.5 ?Tak mi to niekde povedali...ak nechcem úplne tmavé,tak hádam č.4 bude fajn..

tribratri
12. mar 2018

@danulkaja1 pochybujem ze je to globalne tak. zalezi na vyrobcovi folie ake robi odtiene alebo farebne tony

erikavesela
12. mar 2018

@katka2602 dakujem za odpoved