Syn sa sťažuje, že ho bije svokra

zuzka565
21. aug 2020

Mam synčeka ma 3vyse troch rokov. Od malička nemá rád svokru. Keď bol maličký stále pri nej plakaval až sa zajakaval. Keď už začal rozprávať tak stále hovoril ze on starku nemá rád. Ja som videla ze keď ona prišla k nám tak stále ju vyhnal ale myslela som si ze je to tým ze ho stále volala aby išiel ku nej ale iba sám. On nikdy nechcel. Bolo ze ho ho aj ťahala za rúčku nasilu. Sam k nej nikdy ísť. Bud so mnou alebo s mužom. Ale bolo ze ostal aj sam. Raz prišiel od nej a bol smutný a tak som sa ho pýtala ze co mu je tak mi hovorí ze starká mu hovorí ze zlý, že je plany. Teraz stále hovorí ze starka je zla, že ho bije. Po hlavičke, ruke.. Mužovi keď to poviem tak povie ze malý si vymýšľa. Ale vidím na malom že ma z nej strach. Lebo keď aj ona príde hneď začne byť nervózny, začne plakať až sa o zem začne hádzať. Svokra je veľká spekulantka. Boli sme na dovolenke mala mi polievať kvety vonka (muškáty). A keď sme prišli domov všetky kvety uvesnute. Ale boli mokré. Iste ich ráno polial aby sa nemohlo povedať ze ich nepolievala. Muž si svoju bráni. Lebo ona sa správa ako neviniatko a na všetko jej skočí. Niektoré možno neveríte na porobené z očí. Ale ja a malý stále máme urobene z očí keď ona odíde alebo sa s ňou stretnememaly je zlý, neje aj 3 dní, mňa stále boli hlava, je mi zle... Neviem ako to riešiť ci svokre povedať svoje.

pribinak
21. aug 2020

Netáraj sprostotsti okolo povier.

Ale sa s ňou a muzom konštruktívne porozoravaj. Nemusíš hneď vytiahnuť že zbila dieťa, ale napr to že hovorí že je zlý a plány
Mužovi povedz nech tam na čas dieťa neberie.

zuzka565
autor
21. aug 2020

Ešte dodám so svokrom malý nemá žiadny problém. Jeho má rád to aj sam povie. S nim aj bez problémov zostane. S mužom mame pekný vzťah sme sa poučili z minulosti ale nechápem prečo si stále tak bráni maminku a neverí co mu ja a malý hovoríme. Mame jedného pána na výpomoc okolo domu. Ten tiež vidí ako malý reaguje na svokru a povedal ze on to mužovi povie lebo to ešte nevidel. Dieťa sa pekne hra a keď príde ona tak je až nepricetny niekedy

evkamotka
21. aug 2020

Suhlasim, sprostosti okolo povier netaraj. Aj placebo lieky fungujú ked veris ze si dostala liek, to mas tak
S manzelom konstruktivny rozhovor, ved poukaz na dieta a spravanie v konkretny cas. Svokre tiez vies povedat co si ne/prajes

zuzka565
autor
21. aug 2020

@pribinak ved je aj niekedy že tam malý nie je aj dva týždne a aj tak je to to iste

bogierka
21. aug 2020

@zuzka565 no ocividne ta svokra mu robi zle, ked takto reaguje. ved deti si predsa nevymyslaju, oni vzdy hovoria pravdu!

jaskolka
21. aug 2020

Porobenie je nezmysel, ty si v strese, čiže z toho ta bolieva potom hlava, malý tiež, keď musí ísť, kde nechce. S mužom sa porozprávaj, jednoducho tam malého nedávajte bez dozoru, pripadne nejaký čas vôbec rám nechoďte. 3 ročne dieťa si nevie vymýšľať také veci, že je zlý, a plany, to musí pocut od niekoho.

stela01
21. aug 2020

@bogierka deti nehovoria vždy pravdu !
Každé decko je iný , niektoré si idu tak krásne svoj film že im človek aj verí.

7miriam77
21. aug 2020

Ja na z oci verim, su ludia, ktori su zli a nenavistni a tu zlu energiu vedia preniest na ineho cloveka. Malinky isto neklame, ja by som tam maleho vobec nedavala, ked tak, tak len v mojej pritomnosti.

natasha1988
21. aug 2020

Si dospela osoba a ako rodič zodpovedna za dieta, mala by si vediet nastavit hranice a pokojne a ludsky povedat svokre NIE, ked sa ti nieco nepaci. Že sa urazi je uz jej problem a nie tvoj. Mysli na to, ze v prvom rade mas ochranit svoje dieta. Mala si to urobit uz davno ked sa ti nieco nezdalo v poriadku, že robi nieco za tvojim chrbtom. My deti nebijeme a nikdy by som to NIKOMU ani nedovolila a razne by som zakročila. Chuda dieta je jednoducho zo svokry traumatizovane. Prečo si my ludia často nechame skakat po hlave aj ked sa nam to nepači? prečo?

jaass
21. aug 2020

@zuzka565 poznám podobný prípad. Známeho mama je totalna pretvarka, pred malej rodičmi sa tvari aka je super vsetko a ked odidu, ze sa o nu ma starat, zacne malu deptať, bije ju po zadku, aka je nevychovana, ťahá ju nasilu k sebe. A presne, aj jej syn sa mamičky zastaval. Skončilo to tak, že sa mamka malej veľmi silno pohádala so svokrou. Neskutočne silno. Povedala, že za jej hrozné správanie, príšernú pretvárku už nikdy neuvidí vnučku. Odvtedy sa zmenila. Ale chudinka malá. Prešla si veľkými stresmi. A čo sa týka malého. Určite si to nevymýšľa čo ti hovorí. Deti neklamú. A hlavne keď sama vidíš aký je po vašom stretnutí. Držím prsty aby si veci vyriešila aby všetko bolo v poriadku.

pavucikvet
21. aug 2020

@stela01 dieta sa nenarodi ako klamar, ale casom odpozoruje z okolia, ze klamstvom sa daju niektore veci zmenit. A vo veku 3 rokov deti neklamu. Dieta zacina klamat neskôr.

dskjhfdlkdjhl
21. aug 2020

@zuzka565 Niektore maju stale porobene🙊 Nemas rada svokru, tak potom si nervozna, nervozne je aj dieta a to je vsetko.

moncsi1208
21. aug 2020

@zuzka565 musím reagovat na tvoj prispevok.pisem ti moje osobne skusenosti.dieta vyciti urcite energie,to je pravda.aj sama vidim na moje dcere,svokru zboznuje,vzdy sa pyta k nej,ked sa streneme a to od narodenia,moju mamu neznasa.moja mala,uz rocna,sa normalne hneva na nu.keby nemala okuliare,aj teraz.ale tie ju teraz fascinuju,takze starka moze byt spokojna za tych pat minut,co vydrzi v jej spolocnosti.od mojho otca sa boji.pritom on bol poteseny najviac z prichodu vnucky,ved aj pravnucata su starsie😁..pritom reakcia mojej mamy bolo,ze ju nezaujima,ci sa narodi alebo nie..do jej polroka ani jej meno nevedela zapamatat...a to vazne.
Podla mna nemusi bit tvojho syna,aby to maly povedal.staci,ze sa neciti dobre v jej spolocnosti.alebo reakcia starkej na jeho spravanie sa mu nepaci.aj moja krstna dcera si vymyslala,ze ju bijem.mala styri roky.ani som sa jej nedotkla,len chcela ist domov.mala plne zuby z toho,ze matka ju strci k babke a ku krstnej kazdy bozy tyzden...
Dieta citi tvoju nenavist voci svokre a preto sa sprava aj tak.ked veris v zlych energiach,nech sa paci,vygoogli,ake krystali treba nosit,ako sa da branit voci takym ludom.kup malemu nahrdelnik,alebo kamienok do vrecka,cisti,nabi pravidelne,vysvetli malemu a vsetko bude v poriadku.ja nosim tiez,zvlast,ked viem,ze pridu😉..bud je to placebo efekt alebo vazne funguje...ktovie
Pevne nervy a vela stastia ti prajem

evaachesa
21. aug 2020

Tak ja by som svokre do domu nainstalovala mini kamerku a skontrolovala ako travi cas s vnukom. Dnes uz nie je problem kupit taku malu kocku co si urcite nevsimne 🙂

deti95060810
21. aug 2020

niektorí ľudia sú citliví...mne tiež ako dieťaťu bolo hneď zle pri niektorých pohľadoch. Ako dospelá sa pohľadom s nepríjemnými očami vyhýbam. Ja ti verím že niekto má nepríjemné oči, pohľad. Samozrejme ten kto to nezažil, nepozná to - tak ti neuverí....
čo robiť. Svokre by som sa vyhýbala. Ak dieťa bije - jednoznačne jej to povedať - len nečakaj že ona to prizná. Nemá syn aj začervenenú ruku? od buchnutia....

sims4
21. aug 2020

Normálne sa jej na to spýtajte, je pravda, že boli prípady aj keď si to deti vymýšľali ale zase preveriť si to treba. Ale treba sa správať ako dospelý človek a normálne si sadnúť a spýtať sa na to ako to prebieha keď je u nej napríklad a tak

natasha1988
21. aug 2020

Musis maleho davat stražiť práve svokre? Vždy sa dá využiť možnost nájsť zodpovednu ženu na stráženie s dobrými referenciami. V tejto situácii by som urobila všetko, (zaplatila by som hocikolko) aby hlavne syn bol v bezpeči a bolo onho dobre postarane. Určite treba hladat nejake rozumne riešenie. A nespoliehaj sa na nikoho ineho (ani na manžela) že to vyrieši za teba. Musis sa TY postavit za svojho syna.

zuzka565
autor
21. aug 2020

Svojho prvorodeneho vnuka zbožňuje lebo toho si fakticky vychovala. Moja švagriná ho tam dávala skoro od narodenia aj prespať len aby mala kľud. Aj teraz je u nej skoro stále. On môže všetko robiť. Keď je aj s nim u nás že sa deti hrajú ten jej obľúbený niečo vymysli môj malý to opakuje a už je zlý môj syn. Nie raz som to videla a aj počula. Ja so svokrou nemám problém. Nemôžem ani povedať ze ju nenávidím. Ale zas ani ju nezboznujem. Vychádzam s nou slušne. Mali sme malého psíka svokra stala pri našej bráne psík cez bránu vyšiel von mohla ho zachytiť ani len nezakricala pozor alebo stoj, pod sem. A zrazilo ho auto ktoré nešlo ani rýchlo. Ten psík bol malého mal ho veľmi rad do teraz sa pýta ze kedy príde späť aj keď vie ze zomrel že ma hrobcek na záhrade. Sme mu to s mužom vysvetlili. Ale psík po tej zrážke žil len nevedel chodiť a ona hneď ona by to zabila, by mu lopatou buchla... Aj doma co majú mačky ona by to pozabijala najradšej. A v tom sa už svokor neudržal a na kričal na ňu že ona je zlý človek že všetko iba nenávidí. Psíka sme zobrali na veterinu ale museli sme ho dat utratiť lebo mal ťažké zranenia.

777januska777
21. aug 2020

@pavucikvet deti neklamú vždy vedome, ale majú veľkú fantáziu a spájajú si rôzne súvislosti aj keď sú to blbosti.

zuzka565
autor
21. aug 2020

@deti95060810 raz keď prišiel od nej tak mal na hlavičke modrinu to ona povedala ze spadol. Vtedy ale ešte malý nevedel dobre rozprávať tak som sa pravdy nevypatrala ale zas vtedy som ani nemala tušenia že by ho bila

jaass
21. aug 2020

@zuzka565 počuj už jej nedávaj synčeka vôbec. Spadol? Prečo spadol? Mala dávať pozor!!!

zuzka565
autor
21. aug 2020

@natasha1988 ja jej ho nedávam. Ja aj keď musím ísť niečo vybavovať si ho beriem so sebou alebo je so svokrom v meste. Ono je to tak ze bývajú oproti nás. Tak zvykne ona prísť alebo na láka malého bud na nakuk, čokoládu... Aby išiel s nou hore. Ona od jeho mala chce s nim bývať iba sama

deti95060810
21. aug 2020

@zuzka565 jej šibe? Moje deti nikto nikdy nebil - starí rodičia...ani mňa - zas moji starí rodičia....

zuzka565
autor
21. aug 2020

Ja verím na to porobené z očí. Keď som odišla od muža mali sme problémy. Malý mal 10-11mesiacov. Mne on prestal jest, mal hnačky, z vracal... Behala som s nim po doktoroch vytery, obdery krvy... Toľko toho absolvoval že až. A všetky výsledky mal v norme. Doktorka už nevedela ze co robiť. Už bol na nuttidrinkoch ktoré tiež sa veľmi v ňom neudržali. Jedine co sa v ňom udržalo bola voda. On mi chradol pred očami. Bol ako handrova bábika. Zrazu z veselého, čiperneho dieťaťa. Aj muž bol už bezradný. Dostala som kontakt na jedného pána co očisťuje ľudí keď majú prekliatia... Ako ho on očistil to dieťaťa začalo pomaly jest, začal byť konečne taky ako pred tým. Ten pan aj povedal ze to mal urobene od ženy aj vek sedel na nu. A nemal to odkiaľ vedieť.

zuzka565
autor
21. aug 2020

Aj co majú nevlastného vnuka. Švagriná ma z prvého vztahu tak mu ani len pekného slová nevie povedať. Mi bolo dosť keď mu povedala ze ci chce facku alebo jeho mladšiemu bratovi tomu jej obľúbenému vnukov povedala ze daj mu facku aby ti zle nerobil

lubiss
21. aug 2020

no to budes mat dobru skatulu tu svokru co si popisala tu sa len divim ze hucka vnuka aby dal bratovi facku a uz len zato ako sa sprava k zvieratam to neni dobry clovek a s takou by som si to ja vyriesila velmi rychlo s jezibabou..ja tiez verim na energie ktore ti clovek da a hentaka bosorka ked ta po stretnuti s nou boli hlava to su ti tzv mentalni upiri...

simca06022011
21. aug 2020

@zuzka565 muškát boli prekliate preto ti odkvicli. A k problému so svokrou, tak jej malého nedávaj vybavené. Mne keby raz dieťa povedalo, že babka ho bije a takéto veci by robil okolo nej, nešiel by tam...

A tie ostatne veci nadprirodzené, dúfam ze nemyslíš vážne, inak si aj ty na diagnózu. Ale to nejdem komentovať radšej.

zuzka565
autor
21. aug 2020

@lubiss a toho ešte veľa by som román napísala. Ja som sa vždy snažila s nou vychádzať slušne aby som malého neovplyvnovala aby mal svoj vlastný pohľad na ľudí. Nikdy som nehuckala. Môj muž má horší vzťah s mojou mamou ani ne zdravia a moju ma malý veľmi rad. Takže nemôže byť ovplyvňovany našimi vzťahmi ja ku svokre a muž k mojej mame

zuzka565
autor
21. aug 2020

@simca06022011 to je pravda s tými kvetmi lebo vždy vravela ze ja ich mam aké krásne... A teraz ich môžem rovno asi vyhodiť 😏

mogaa
21. aug 2020

@zuzka565 k porobeniu sa ti vyjadrovať nebudem, ale tam je skôr problém že malý je u svokry zlý a tá mu dá na zadok....hold, stará škola.....osobne nevidím nič zlé dať dieťaťu po ruke ak neposlúcha alebo capnúť po zadku ak je naozaj zlý...na niektoré dieťa stačí ak mu to zopakuješ 3x, na iné nepomôže ani ak na neho skríkneš alebo zvýšiš hlas no a na niektoré deti zaberie až ked dostanú na zadok....nehovorím o bití ale capnutí na zadok....určite by som sa na to spýtala aj svokry, možno budeš prekvapená aj ty čo u nej synátor stvára.....dieťa na nie vždy správa rovnako doma, u babky a v škôlke.....doma môže byť anjelik a v škôlke nevie čo so sebou a je tam ako z divých vajec....