Svokrovci, naše dieťa, pitie

saska_2000
2. okt 2024

Ahojte, potrebujem od Vás poradiť ako obmedziť čas môjho pár mesačného dievčatka osamote so svokrovcami. NIE, nie som stíhačka a som rada že majú záujem, ale… zistila som totiž že keď si malú zoberú, stáva sa že s kočíkom sedia po terasách, pohostinstvách a konzumujú alkohol. Minule sa prekecli že pili a druhý krát ich videli známi, dokonca som to z nich aj cítila. Zostala som ako obarená, bez slov. Nemôžem povedat že si vypijú vždy keď idú von, ale nepáči sa mi to aj keď je to napr. len jeden pohárik vína. Ja zastávam názor, že pri deťoch sa proste nepije. Dohodli sme sa aj s mužom, že doma sa piť pred malou nebude vôbec. Dcérka dostala injekciu a svokra sa ponúkla, že jej ju pichne. Išla som malú pred injekciou nakojiť, keď jej ju pichla a odišla, našla som pod stolíkom načatú fľašu vína. Pýtala som sa muža čo to má byť a on to zahováral. Za pár dní vyšlo zo svorky že si dala na guráž lebo bola nervózna! Keď som ho zdrbala prečo jej vôbec nalial, začal to bagatelizovať (on pri tom nepije skoro vôbec). Vyslovene si dcérku pýtajú len vonku, u nás sa len tak zastavia na pár minút. Je mi celej situácie úplne trápne, je to také ošemetné. V mojej rodine sa nepije skoro vôbec. Moc sa mi to ich kočíkovanie teda nepozdáva. Už chodia 2/3x za týždeň. Mám k nim narušenú dôveru a manžel to extra nerieši. A čo bude keď Simonka začne behať, ako ju môžem zveriť niekomu kto si vypije pri malej už teraz v kočiariku? Neviem ako sa mám k tomu celému teraz postaviť?

januska12323
2. okt 2024

Tieto večerné príbehy sú stále lepšie, len tak ďalej.

anavixy
2. okt 2024

Dobre, mna zaujima viac ta injekcia. Aku injekciu aplikuju ludia svojmu par mesacnemu dietatu doma?? A preco preboha ju aplikuje pani starka co si na guraz musi najprv vypit?

petulda333
2. okt 2024

Ako sa len moje deti dozili 9 a 5 r,ked si obcas dam aj ja. Sice ja mozno 5x do roka,ale mam plno znamych co si daju pohar vina aj 3x za tyzden.

zooeynka
2. okt 2024

Neprevychovavaj cudzich dospelych ludi. Bud im dieta nedaj, ale zas nerob katastrofu ak si daju vonku 2 deci vina alebo pivo.

werony_n
2. okt 2024

@saska_2000 ja s tebou úplne súhlasím lebo tiež nepijem ani pri malej, ani bez nej, ale samozrejme, že ľudia, ktorí si občas dajú, tak povedia, že je to ok. Ja by som to povedala narovinu, že si rada , že majú záujem aj že im rada malú dáš, ale nesmú piť lebo ti to vadí a je jedno ci je to pohár vina alebo flasa

zooeynka
2. okt 2024

@werony_n urcite budu respektovat ked im oznami ze nesmu pit :D :D

werony_n
2. okt 2024

@zooeynka nemusia to rešpektovať, ale musia rešpektovať, ze im ju nedá lebo jej to vadí

zooeynka
2. okt 2024

@werony_n oni bez vnucky preziju, ale ci autorke raz nebude chybat ich pomoc a detto ci dietatu nebudu chybat stari rodicia, lebo mamka tvrdohlavo razi svoje....

saska_2000
autor
2. okt 2024

@anavixy Injekcie B12, napísala ju doktorka pre malú s tým že vie že svokra je zdr. sestra a nemusíme každý týždeň chodiť pichať do ambulancie. Doktorka je kapitola sama o sebe… ale pichať decku injekciu po víne, tak to je moc. Mala mi na rovinu povedať že sa na to necíti.

mondolina
2. okt 2024

@saska_2000
a zle jej to pichla či čo?
@werony_n
neboj raz príde čas keď im vnučku bude strkať aj bez ultimáta. za pár rokov😉

petulda333
2. okt 2024

@saska_2000 je zdrav.sestra a z pohara vina jej za par sekund nebude nic.

petulda333
2. okt 2024

@mondolina potom im to vino aj sama odnesie

gribka1
2. okt 2024

Ja neviem čo si o tom myslieť, ale nech si každý pije, koľko sa im chce. Ale ja by som dieťa akéhokoľvek veku pripitým ľuďom nenechala bez mojej prítomnosti. Ja by som sa však zariadila tak, aby všetci boli spokojní.

faasx
2. okt 2024

Mňa niekedy udivujú tie reakcie od druhých žien 🤣🥲 ľudia tu píšu svoje problémy na ktoré chcú normálne odpovede. Ale im to nepríde normálne. Tak načo komentujú? Fakt ma to udivuje ako sa hned spustí na niečo vlna. Už len popcorn nám tu chyba.

saska_2000
autor
2. okt 2024

@mondolina nieee nepichla ju zle 🙂 len ide o to že sa išla posilniť. To je také zvláštne proste. Toť vše

mondolina
2. okt 2024

@saska_2000
tak spravila vám láskavosť, aby ste sa nemuseli trepať dr., aj tak je zle.

michaelam2
2. okt 2024

@saska_2000 je to tvoje dieta, tak im ju nedaj ked sa ti to nepaci ale za mna extremne prehanas. Ja som najprv myslela ze ju mali a opili sa pri nej a nie ze si dali jeden pohar vina 🙄 a to ja nepijem skoro vobec ale toto by mi fakt nevadilo

petulda333
2. okt 2024

@gribka1 z pohara vina nikto pripity nie je
@faasx niekedy aj iny nazor a pohlad moze ukazat autorovi,ze to ide aj inak. Ak zakladam forum,tak snad cakam aj iny nazor,pritakavanie nie je pomoc

petulda333
2. okt 2024

@saska_2000 tak mala respekt,podla mna je ine pichat cudzich ludi a malu vnucku. Rozdiel to je velky

ukulela
2. okt 2024

Prepáčte, ženy, len k injekcii, keby si pred vami sestra lupla v ambulancii pred očkovaním, že potrebuje posilniť? Akože ok? Ani ja by som to netolerovala, A na prechádzky do krčmy dieťa nedávala.

gribka1
2. okt 2024

@petulda333 Veď píšem, pripitých netvrdím, že jej svokrovci sú. To už musí vedieť autorka.

michaelam2
2. okt 2024

@ukulela lenze jej svokra nebola v praci a navyse tam pri tom ocividne bol jej manzel. Tak keby bola svokra opita alebo priputa tak snad jej nedovoli pichnut malej injekciu.

13uzivatelka11
2. okt 2024

Ja sa čudujem koľkým ženám nevadí alkohol pri malom bábätku.. Lebo silné pochybujem, že ak si potrebujú vypiť niekoľkokrát do týždňa, tak to konci pri deci vine.. Aj ja som si občas dala pohár vína keď bol syn bábätko, ale vždy keď už spal večer..

colsami
2. okt 2024

Pozri, je jedno ci niekomu prekaza alebo neprekaza pit pri malom dietati. Ide o jedno: dohodli ste sa doma s muzom ze sa pri malej pit nebude? Ak ano, nech sa to dodrziava. Ak je problem na strane jeho rodicov = nech si to riesi on. Tam je podla mna pes zakopany, ze on to neriesi.

Mne neprekaza napriklad dat si pohar vina ci piva (rodicia starki ci kamarati) aj popri malych detoch, v slusnych podnikoch, na vylete ci doma... ale ano prekazalo by mi keby mam niekomu davat batola vysedavat do nejakych pohostinstiev a krciem, ci aj len na zafajcenej terase a pod.
A hlavne - vas dom, vase pravidla. Vyries si to s muzom, uz cokolvek si o tom myslia druhi, hlavne je, aby vy ste boli za jedno.

anavixy
2. okt 2024

@saska_2000 ahaa, je to sestra, tak to je ine, aj ked… neviem, nie je to podla mna dobry postup a uz vobec nie s tym posilnenim, samozrejme, ze jej schopnost podat injekciu to urcite neznizilo, ale v praci by si snad tiez nedala poharik na guraz… 🫣

rozculena
2. okt 2024

podľa tvojho popisu mám dojem,že pijú dosť často....a ten alkohol pred injekciou tak to je silná káva

kristin00062
2. okt 2024

@saska_2000
@colsami Presne tak, váš dom, vaše pravidlá. Mali by to rešpektovať, keď si niečo neprajete.

tamitamitami
2. okt 2024

Ja som človek ktorému alkohol nevadí ak je to v normálnej miere a normálnych situáciách.

Vadilo by mi keby si niekto zoberie moje dieťa na prechádzku a miesto toho ide do krčmy. Vadilo by mi keby má môjmu dieťaťu dávať injekciu človek ktorý pil.
Keby je to situácia ktorá sa stala raz tak ok, vôbec by som to neriešila. Ale vôbec by sa mi nepáčilo keby sa niečo takéto deje pravidelne. Viac by už nemal moju 100% dôveru.

victoriab
2. okt 2024

@saska_2000 vies co, je dobre, ze mate hranice (spolu s muzom), ze mate stanovene, co vam vadi. Z vlastnej skusenosti hovorim, ja alkohol netolerujem, vadi mi, ked moj otec berie napr. syna do krcmy "na dzusik", proste mi to vadi. Vadi mi, ked mu aj moji bratia napr. nukaju penu z piva a podobne. Proste mi to vadi, neznasam alkohol, viem, co s ludmi robi a aj bratom som dorazne vysvetlila, ze si to nezelam. Kazdy vychovava, ako vie. Kazdy ma hodnoty a zasady inde. Ale nevidim nic na tom, ze ich clovek aj odkomunikuje, ak je to pre neho dolezite.

danyelia
2. okt 2024

Ahoj, podľa mňa strašne preháňaš kvôli jednému poháru vína, ktorý si dajú dospelí ľudia v podniku na terase. Nepoviem nič, ak by sa vyslovene ožierali a padali zo stoličky v zadymenej krčme s bábom. A nechce sa mi veriť, že si z nich cítila pohár drinku na druhý deň ,,po,,. Ja mám 4 deti a tiež si príležitostne vypijem pohárik koňaku (už vidím tie zhrozené moralistky 😄) a žijeme všetci, nevidím dôvod nerobiť či robiť niečo (hocičo) pred deťmi, resp.lebo už mám deti. A píšeš, že to nerobia stále, tak 🤷🏼‍♀️ Podľa mňa si tak trochu stíhačka, prepáč...