Svokrovci

30. dec 2020

Ani neviem ako zacat...
Som stastne vydata a svojho muza lubim jak kona 😀😀😀😀 obcas ma hneva ale to nic
Po svadbe som otehotnela ale po dohode s manzelom som isla na pn bal sa o mna a o bábätko za co som mu vdacna. Narazka od svokry a co je tehotenstvo choroba?
Pomyslelala som si... raketa stara zavidis alebo co?
muz zivi teraz mna aj plati vsetko on za co som mu vdacna nevycita mi to.
A tu nastava ten moj problem alebo skor pocit ze jeho rodicia z toho radost nemaju :D co cakali zr dieta si urobime v 40 tke? mame 28 a 29r.
Na jar sme zobrali hypoteku no lenze mne teraz ubudol prijem. Z marodky zabezpecim akurat tak nejake veci pre male a na seba. Sem tam dam muzovi na benzin nakupim raz dva krat a peniaze su fuc. Ale o to nejde.
Zhnusila sa mi svokra s tym ze nic nekupi vnucatu neopyta sa nepotrebujes daco. Zo zaciatku kupili kocik a skrinu a okrem toho nic...
Doniesla som fotky z ultrazvuku a ona povie o svojom vnukovi ze to vyzera jak jasterica, mimozemstan?
Kupuje naschval vec co vynosi o 2 - 3 roky
Nie za to ze chcem tie hracky od nej ale tak aspon hrkalku kupim...
Najlepsie bolo jak mi povedala len aby z toho dievca nebolo. A stale j... e do mna ze to bude dievca...
su aj horsie ano viem ale jak ju pocujem normalne ma hlava boli z nej...

zuzanka.zuzu
30. dec 2020

"Zo zaciatku kupili kocik a skrinu a okrem toho nic" 😲 ja som dostala ponuku na starú pichľavú 45r deku so strapcami na konci (určite si pamätáte ešte od babiek) s dovetkom "len trošku bola roztrhnutá ale zašila som ju a do kočíka bude dobrá na zimu".... ehm vlčiak na nej nechcel ležať v zime v búde čo ho pichala a radšej si ľahol do deky z pepca za 5e 😂

PS: a fakt vyzerajú jak mimozemšťania... a keď sa mi začalo hýbať brucho, tak pocit jak z votrelca 😀

sissy27
30. dec 2020

Ja nechápem čo ty očakávaš od svokry, že sa poskladá z teba aj tvojho tehotenstva, keď ty sa k nej chováš ako pizda 🙄 aká ti je ona závistlivá raketa?? Normálne slušne si jej mala vysvetliť, že takto ste sa s mužom dohodli a takto vám to vyhovuje. A nie očami prevracať a hubu odúvať. Koniec koncov má pravdu - si tehotná, nie chorá a sprosto zneužívaš sociálny systém 🤷‍♀️
Kúpila kočík a skriňu a tebe sa máli? A hej, bojí sa, že to bude dievča a bude ako ty.
Správaj sa k ľuďom tak, ako chceš aby sa oni správali k tebe.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tramtada31
30. dec 2020

My sme v zivote pre seba, či pre deti nič od svokrovcov nedostali, keď vravím nič, tak myslim, že ani čokoládu Milku za euro, ani karafiát😀. Ano, tiež má to najprv dosť štvalo, lebo ja som kupila aj kolegyniam pre babatko darčeky a to mi boli cudzie. Pre mna to bolo nepochopiteľne, keďže na cigarety vzdy peniaze majú, ale už to neriešim a som od toho momentu kludna a stastna😊 Inak dcéra sa svokry boji, vola ju baba, takze si myslim, že tu zauradovalo aj “aký požičaj, taký vrat”

simca06022011
30. dec 2020

Juj chudiatko, svokra sa ti zhnusila lebo ta nezivi? Kúpila ti iba kočík a schválne kúpi niečo čo bdue dobre o rok dva? Z toho co popisujes, ona je v poriadku.. Veci si musíš utriedit vo svojej hlave, nebude ta potom ani bolieť 😉

miadi
30. dec 2020

Hmm ale babo este nie je na svete tak snad mu daju aj neskor. Nam dali $500 ked sa babo narodilo a potom uz nic . Alebo nic co by stalo za to 🙂raz doniesli z usa z blšaku malej 10m damsky top takzvany pop corn styl . Take pokrkvane harmonikove čudo. A Strasne sa im to pacilo ze “šaty co snou porastu.” Takze veci co budu dobre o 2-3r su v pohode. Aspon su to detske veci 😉 Tu hrkalku Mozno donesu ked bude babo na svete. Neplati vzdy ze dostanes co davas. Ja mojej svokre posielam aj drahe kytuce k narodkam ked je na dovci. Ona ani nevie ze mam narodeniny alebo vianoce. Ja Proste nemam problem davat a byt štedra aj ked iny mà viac a robi mu problem nieco dat. To uz je ich problem. Tym sa netrap. Deti maju hlavne rodicov od toho aby im dali vsetko co treba. Ak chcu dedkovci rozmaznavat alebo aspon sa vnucatam venovat to je len bonus. Ak nechcu .. nehnevaj sa na nich nevedia o co prichadzaju je to ich smola. Ja som sa smiala aj s dr co mi robila utz ze vyzera tvaricka v 9tt ako mimozemstan. Ved je to tak . Aj Moja mala to pobadala ked mala 4r a oozerali sne video 9m vyvoj od splodenia. Tes sa ze si doma v klude a vy chutnavaj si lockdown a nemysli na svokru To je take samonasieranie sa co robis. Zbytocne si dvihas tlak.

majkeel
30. dec 2020

Vediet priatelsky vychadzat s rodinou druheho je polovica uspechu vo vztahu. Oni zili spolu od mala, novo prideny bude vzdy trochu handikepovany, kym zapadne a zalezi od neho, ako zapadne.
Zameraj sa na seba, neries inych, co, kedy a ako. Ak maju problem, vysvetli. Ak ho maju dalej, pust to z hlavy, uz nie je lopta na tvojej strane, urobila si, co si mohla. Ak je niekto zamraceny, nenechaj si pokazit naladu, bud dobre naladena a usmiata. Vzdy sa mozte odstahovat a obmedzit styk s hundrosmi. Druhi ludia nie su povinni vam nieco davat. Mozno nemozu, nevladzu, nemaju z coho. ked si niekto iny odtrhne od ust, da ti, tak sa ma clovek potesit a nie hundrat, ze iba tolko?
A ozaj, aj ty raz budes pre niekoho stara hlupa pizda, nebudes cely zivot iba mlada a mudra. 🙂

medeaa
30. dec 2020

Akoze nehnevaj sa, ale podla mna si sa ty zhnusila svokre mozno este viac, ako ona tebe. A podla toho, ako sa vyjadrujes, tak na to mala veru dovod. Je uplne v poriadku, ako ste sa s muzom dohodli, ze nebudes pracovat a budes doma, ale ani nahodou nie je v poriadku narokovat si na nieco od svokrovcov. Nemas 5 rokov, aby sa starali o tvoje materialne zalezitosti. Stara sa o teba predsa ich syn, to ti nedopina? Mat takuto nevestu tak placem od rana do vecera...

miadi
30. dec 2020

@majkeel 🤣Mozno uz aj je pre niekoho stara hlupa atd. Raz som brigadovala v 20ke popri VS v knihkupectve. A 18ka mi pichla ukazovàk do ramena a opytala sa “ Teta kde mate knižky o ..” 🤣🤣ženy🤣Myslim ze som po tom osloveny prestala vnimat zvyšok otazky.

majkeel
30. dec 2020

@miadi No ludia vnimaju ludi pracujucich v obchode tak nejak inak. 20 rocna nemoze byt este ziadna teta. 🙂
Ked mne povedal pred kauflandom 15 rocny pubertak, ujo, nechcete kosik, tak som pochopil, ze toto je uz dalsi level. 🙂 Ale nemyslel to v zlom.

miadi
30. dec 2020

@majkeel este fajn kym nepovedal dedo 😜Je to sranda zvyk niektore deti su tak vedene ze vsetci cudzi su ujo a teta len to fakt odveci znie. Mne do vtedy okrem profakov nikto nevykal, Ale najlepsi je zubar ku ktoremu chodim od puberty ten mi do dnes tykà.

romanelak
30. dec 2020

tak toto...😂🤦🏽‍♀️ zo začiatku kúpili kočík a skriňu a už potom nič? a ty čo by si chcela aby ti nakúpili celu výbavu a nebodaj aby ti ho este aj vychovali? ja som nikdy od nikoho nič nechcela a to mam o 2 mesiace 20 rokov... na všetko si šetrím sama aj ked obidve svagrine majú teraz malé bábätka... “svokra” nám dala na vianoce 500€ a uniesla by nám aj modré z neba ale my ju o to neprosím a ani to nepotrebujeme a tiež som pn a priateľ ma 23 rokov a pracuje a všetko zvládame s nadhľadom a od nikoho nič necakam keby mi svokra kúpila skriňu a kočík ruky nohy by som jej bozkávala a nie na ňu este nadávala...

katarina9593
30. dec 2020

Ako prepáč za úprimnosť...ale ak môžem vedieť máš nejaké zdravotné problémy alebo takú ťažkú prácu že nemôžeš pracovať..??ja som robila sestričku v domove dôchodcov do 7mesiaca ...aj môj sa o mňa bál ale proste som robila môj dr. Mi nedal PN len tak že sa bojím každá jedna sa boji... A ďalej kúpili len kočík a skriňu??halooo svokrovci niesu povinný ti kupovať nič ani tomu bábätku .... Buď vďačná že ti pomohli a že to není na tvojom mužovi keď ty máš príjem z PN len...Moja svokra je aká je ale nepoviem raketa stara či závidí ako prepáč to čo je toto ???...moja svokra sa tak tešila že za celé tehotenstvo ani len nenapísala 😂😂 ...až keď sa dcéra narodila ak to bola urazená že som jej hneď nepísala...🤦malú videla asi 4x ....a k tomu ultrazvuku ozaj tie detuše než sa vyformuju tak su ako mimozemšťania 😀😜....svokra kupuje veci 1,5r až 2 a aj väčšie.. takže toto neriešim to je zbytočne ...

letfenixa
30. dec 2020

Hm, ktohovie aká je to diagnóza, že "manžel sa o mňa bojí aj o bábätko", keď človek na ňu dostane PN. Ako bolo spomenuté vyššie, svokra nie je povinná vám čokoľvek kupovať/dávať.

katrin69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
30. dec 2020

po prvé tehotenstvo- nie je choroba, po druhé- keď viem že mám hypotéku neurobím si hneď dieťa, pár rokov počkám kým sa finančne zabezpečím. Po tretie- Neviem prečo by ťa mal ktokoľvek cudzí živiť.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
30. dec 2020

@sissy27 napisala si to dokonale. Dufam, ze taketo nieco mi syn nikdy domov neprivlecie

basska_b
30. dec 2020

@miadi Mňa ako 21 ročnú oslovili v pizzerii madam 😂 a to bola taká obyčajná pizzeria na sídlisku

basska_b
30. dec 2020

@katrin69 Tiež si myslím, že pravá párty začne, keď sa malé narodí 😁 tie poznámky furt, komentáre, či by sa ešte malo kojit a či by malo mať plienku a hlúpe rady. Ale mňa to často mrzí aj od vlastnej mamy. Ale naučila som sa, jedným uchom dnu, druhým von. Oni mi dieťa neživia a nestaraju sa o neho 24/7. Pre to dieťa budem ja ten stredobod vesmíru, aspoň teda prvých pár rokov. Táto svokra bude asi jednoduchšia žena, to vždy keď niekto takto rieši pohlavie, z toho súdim...

amelie2017
30. dec 2020

Kocik a skrinu? To sa ti mali? Vsak kocik je takmer vzdy najvyssia polozka. A potom pises, ze oblecenie na 2-3 roky, takze asi nie len kocik a skrinu a potom nic. Dieta mate zivit a satit vy, nie vasi rodicia. A ak nemas zdravotne problemy, tehotenstvo ozaj nie je choroba, takze by si mohla kludne pracovat a penazi by bolo viac. A ze vyzera ako minozemstan? To bola moja prva reakcia na sono v 12. tyzdni. Teraz cakame druhe a toniste sme si povedali s muzom, ze pozri, dalsi mimozemstan.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona232323
30. dec 2020

@sissy27 Akoze prepacc, ale je na pn urcite z nejakeho vazneho dovodu a nie preto lebo chce zneuzivat socialny system.. ja som bola tiez na pn,hrozil mi potrat..tiez som zneuzivala socialny system? Toto mi hlava neberiec🙈

0kristina0
30. dec 2020

Kočík a skriňa je dosť veľka položka, ako ti tu už baby písali, niektoré nedostali vôbec nič. Vy ste rodičia vy sa máte starať a nie čakať že druhý sa postará len preto že je to vnuca. Veľmi zavádzas, najprv napíšeš že svokra nič vnucatu nekúpi a neopýtal sa či niečo netreba a zrazu píšeš že kúpila kočík, skrinku a oblečenie. Halooo zobuď sa a dospej. Ona ti nemusí dávať vôbec nič.

slniecko66
30. dec 2020

Takuto nevestu by som veru nechcela 🙄😒

jahodka11
30. dec 2020

@stanulienkat hej,len hypotéka sa berie na 20 rokov a nie na par rôčkov...

22janka1993
30. dec 2020

Ja sa za stanem zakladateľky témy... Neviem ako by som reagovala na poznámku svokry že vyzerá ako jašterica ci mimozemšťan... Tiež som sa tešila ako jej ukážem fotku jej vnúčatá a tiež som pracovala len do 5-tého mesiaca pretože som pracovala na dohodu v hostinci a bola to len sezónna práca a tiež tehotnej nepredlzia keďže nemôžem poriadne pracovať.... A s tými vecami od svokri sama sa tešila že mi môže kupovať veci pre malú a pokupila veci ktoré by som ja nekúpila lebo sa mi zdali drahé... Ale mame dobrý vzťah neviem ako by to bolo keby sme ho nemali

slniecko66
30. dec 2020

@jahodka11 ved ma @stanulienkat pravdu. Berie sa vacsinou na 30 rokov. Ak viem, ze to financne neutiahneme tak nepojdem na pn len tak.. ak ma zdravotny problem, chapem. Ale ak nie.. no chcela si doma len oddychnut.

stanulienkat
30. dec 2020

@jahodka11 veď to ja viem nakolko rokov sa berie hypotéka, ale keby dva-tri roky pracovala, urobia si nejakú zásobu aspoň na najbližšie tri roky, kým pôjde od dieťaťa zase do práce, aby mala na plienky, na mlieko, na základ aby nezostali na jednom plate a na materskej tiež nebude celý život -3 roky a hajde do práce.