Svokre všetko na mne vadí

26. jan 2022

Ahojte, na úvod napíšem že je mi jasné že takichto tém je tu asi milión a viem že mi nepomozete ale jednoducho potrebujem sa trochu vyžalovat lebo už nemám komu..nikoho nenutim aby tento príspevok čítal alebo naň reagoval ale samozrejme za každu reakciu budem vďačná..ide o moju svokru a to ako sa ku mne správa..zo začiatku keď som sa dala dokopy a manželom bol náš vzťah veľmi dobrý svokra sa nemiešala do nás keď mohla pomohla dokonca až tak že nám darovala pozemok na ktorom dnes stojí náš domček....samozrejme ale za určitých podmienok ktoré sme radi splnili..lenže odvtedy ako sme dostávali dom čo sú asi 4 roky sa jej správanie voči nám a hlavne mne veľmi zmenilo..zrazu jej začalo na mne všetko vadiť ci už to ako sa obliekam ako vediem domácnosť vadí jej moja práca ( som zdravotná sestra) že som tam celé dni nemám čas na dcéru (5r) za každým keď sa stretneme musím počúvať jedovaté a ustipacne poznámky či už na to ako chodí malá oblečená jednoducho stále nejaký problém akoby celé dni nerobila nič iné len hľadala na mne čo mi môže vytknúť.. nič čo poviem alebo spravím nieje dobre nedávno mala 60 te narodeniny a upiekla som jej tortu torta sa mi podarila krásne každý v rodine ju obdivoval urobila som ovocnú lebo viem že takú má najradšej..baby tak ju ofrflala že mne bolo do revu..prilis veľká prilis nazdobena zlá poleva krém mal divnu chuť a neviem čo este. Samozrejme ja musím všetky jej poznámky a urážky brat s úsmevom lebo však nám dala pozemok a nemám byť nevďačná..ja som nikdy ženy moje neprejavil vya ani náznak nevďačnosťi ale už toho začínam mať plné zuby už som v režime vyhýbania sa čo samozrejme mi je zas vytknute..teda aj mne aj mužovi..ja neviem ale to naozaj ak vám niekto niečo daruje má potom právo vás urážať a znepríjemňovať vám život?

mila23
26. jan 2022

to ma mrzi..co muz nato? stoji pri tebe? lebo to je dolezite....
ak muz stoji pri tebe, tak obmedzit kontakt...nech tam chodi iba muz, popr. muz s dcerou, Ty iba velmi vynimocne. Nabuduce by som ziandu tortu nepiekla a hotovo. Aby sa svokra starala ako s aobliekam? Pokial nehcodim spinava a v otrhanych veciach alebo naopak prilis vyzyvavo oblecena, nema co riesit.
A nech vytyka co chce...musis jendym uchom dnu a druhym von...to ju nastve podla mna....ano, bude ohovarat pred ostatnymi,ale tomu aj tak nezabranis. A nabuduce ked Ta bdue kritizovat,nech sa Ta muz zastane......

autor
26. jan 2022

Áno som si vedomá že keby sme si mali kúpiť pozemk tak sa nedoplatime a že si ho svokra mohla predať a užívať si peniaze ale my sme sa jej aj stále snažíme za to odvďačiť pomahat jej vybavovať jej čo potrebuje..a podobne..ale neznesiem už poznámky typu : keď našla malej malú dierku na pokožke:" no zoberiem malú a idem jej kúpiť riadne ponožky lebo jej mama asi nemá čas sa zaoberať tým a aby jej dieťa chodilo riadne oblečené." . každý kto ma pozná vie že sa o malú riadne starám že chodí vždy čistá upravená v krásnych nových veciach toto bolo len raz ani neviem kde k tej dierke na pokožke prišla a proste takéto poznámky snasam už 4 roky..

autor
26. jan 2022

@mila23 vraj sa neobliekam primerane svojej postave..lebo podľa nej som pribrata a nemám čo nosiť vypasované veci ( čo ja ani nenosím) a mám 177 CM a 78 kg

autor
26. jan 2022

@mila23 ano stojí ale vždy keď sa ma zastane vyletia ostatní členovia rodiny naňho že či zabudol vďaka komu má dom

diewcatqoo
26. jan 2022

Ako ty reagujes na to, ked ma voci tebe ustipacne poznamky? Sklopis usi a si ticho? Myslim, ze je nacase ozvat sa. Toto uz hranici so sikanou a pokial neprejavis nejaky odpor, bude sa to stupnovat. Ako sa poznam, ja by som uz vyskocila. Najprv na by som na jej poznamky reagovala podobne ustipacne, ale milym tonom. Ak by nadalej pokracovala, povedala by som jej, ze rozmyslame nad predajom domu kvoli jej sikane a mame uz aj kupca. A samozrejme, z pozemku ju vyplatime, nech sa neboji.

autor
26. jan 2022

@diewcatqoo snažím sa ignorovať..raz už bolo že som jej slušné povedala že nech sa nestará ...ale samozrejme iné slová som použila čo možno najuctivejsie vtedy sa sťažovala každému v rodine že mne už nemôže nič povedať a že nám bola dobra len na to aby nám dala pozemok a keď už ho máme aj dom tak už sme spysneli teda hlavne ja a dovoľujeme si na ňu

autor
26. jan 2022

@diewcatqoo že ona chce len pomôcť ..ale je dobra.len vtedy keď ma niečo dať .ale radiť si nechám len od svojej mamy ktorá mi nikdy nic nedala..svokrine výroky

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evaachesa
26. jan 2022

Asi by som sa obzerala po nejakom inom bývaní (kľudne byte) a z predaja domu jej dala nejaké peniaze za pozemok. Takto by som to urobila ja.

ivkazba
26. jan 2022

@evaachesa presne to ma napadlo. Predala by som dom, vyplatila jej adekvátnu sumu za pozemok a išla do bytu. Toto by som netrpela a nebola by som ochotná, aby toto deti videli, že rodičia ticho čučia a nechajú na seba trúsiť reči.

diewcatqoo
26. jan 2022

Je rozdiel byt neuctiva a rozdiel ozvat sa, ked ma ocividne niekto sikanuje len preto, ze ma pocit, ze ak mi raz pomohol, tak si teraz voci mne moze stale dovolovat. A kazdy si voci tebe dovoli len tolko, kolko mu ty sama dovolis.
Nenechajte si znicit kvoli tomu manzelstvo. Nech sa ozve tvoj muz, jej syn, ze sa mu nepaci, ako sa k tebe sprava. A ak nepomoze, povyhrazajte sa odchodom a predajom domu. Najlepsie, keby ste povedali, ze ho predate nejakym asocialom, uvidis, ze by zacala rozmyslat, kedy si zakusnut do jazyka.

gaja78
26. jan 2022

Kamaratka mala presne toto iste. Svokrovci prispeli na byvanie, tak si dovolovali. Manzel navysil uver, dlh im vyplatil a odvtedy je klud. Aj toto je riesenie.

andrejka1974
26. jan 2022

Ak muž stojí na tvojej strane treba jemu povedať nech jej povie že nech sa takto k tebe nesprava ináč on s ňou nebude ,ja som tiež v očiach svokrovcov bola zlatokopka nenazrana a toto povedal aj mojim rodičom a môj otec svokrovi veril až vtedy pochopil keď som mu povedala že to pravda nie je a svokor má nikdy nemal rád on vždy videl len seba rodina bola druhoradá a teraz sa mu to vypomstilo musí sa starat o svoju manželku je ťažko chorá má parkinsona takže sa teraz musel zmeniť a je už rád že mu aj ja pomôžem

lubina
26. jan 2022

mozno, ked vam ten pozemok darovala, tak si aj myslela, ze bude moct hovorit do toho, co a ako mate na nom robit atd....ale nedovolila by som to a hlavne nie pred dietatom, aby ma stara mama dietata urazala. Je super, ze muz to aj vidi a aj stoji pri tebe. Skus jej raz povedat, ze ak ide len o ten pozemok, tak jej ho zaplatite a potom sa uz nebude moct ohanat tym, ze len kym vam dala, tak bola dobra. Neviem ako ste na tom financne, ale mozno by som ozaj uvazovala nad vyplatenim pozemku, ale pekne vsetko na papieri, lebo toto moze byt aj problem do buducna, pri dedicstve sa ostatni clenovia rodiny mozu tiez ohanat tym, ze ved vy ste dostali pozemok a to nebude robit dobrotu. Ved nemusite zaplatit vsetko naraz, pekne splacat jej a hotovo. Nebudes musiet byt vdacna za pozemok a nebudes musiet trpiet jej spravanie (co nemusis ani teraz, kedze pozemok asi dala dobrovolne).

nwnw
26. jan 2022

Normalne ju konfrontuj. Ked Ti povie ze co sa vyhybas, tak jej rovno odpovedz ze "jej vsetko na Tebe vadi a ty si nenechas kazit zivot jej negativizmom".
Nie je v prechode? 😁

dskjhfdlkdjhl
26. jan 2022

Ak to muz vidi a je normalny, tak sa treba s nim dohodnut, ze sa s nou porozprava on a ak by to nepomohlo, tak jej dat peniaze za pozemok a potom si uz moze poucovat vkladnu knizku.

mirka_a_hrasok
26. jan 2022

Ako aj to, ze vam dala pozemok, ved to asi chcela, Nedrzali ste jej noz pod krkom, nie? Bola to jej vlastna vola. Takze by som sa jej normalen opytala, aky ma problem a ci sa musi do teba proste neustale navazat, aj ked teda adekvatny dovod na to nema

luccija
26. jan 2022

To je šľachetné, že Vám dala pozemok, ale nemôže Ti ničiť život.Ak by raz povedala, že nám bola dobrá na to, aby sme mali kde bývať tak tiež poviem, že dom predám a idem preč a nemusím byť nikomu nič dlžná.Ozvi sa veď aj ty si nemusíš nechať kydať na hlavu kvôli dierke na ponožke má veľmi navrch a ty si usluzna a pokorna.A taký človek len skúša a skúša až Ta úplne zničí.Tvoj muž by mal zasiahnuť aký má stále problém, ak nie muž ozvi sa už konečne ty.Nie je to neslušné, ani nespravis nič zle len ona už aj tak prekročila hranice a dovoľuje si viac ako má.

mila23
26. jan 2022

asi by som sa zacala pozerat po inom byvani a nech jej muz povie,ze ked neprestane, tak dom predate, date jej peniaze za pozemok a idete inde. Ale priprav sa ze tak ci tak budes ta zla.....bude mat reci,ze Vam ten pozemok / dom nebol dost dobry a podobne, ze Vam chcela pomoct a Vy takto....to je clovek ktory si vzdy najde dovod rypat.....ak nepomoze razne povedat stacilo, tak asi minimalizovat kontakt aj za cenu ze budete zli....radsej nech Vas ohovaraju ze ste nevdacni ako sa zozierat a pokazit si manzelstvo kvoli tomu....

kellypiu
26. jan 2022

ale ved ked jej nechuti co ako robis, nemusi to jest, ked sa jej nepaci ako sa spravas, to je jej problem nie tvoj, hlavne to nedrz v sebe a ked nieco tak jej povedz, ze je chybou predpokladat, ze niekto sa bude spravat tak ako my chceme 😉

fleur1111
26. jan 2022

Takéto dary sa neprijímajú. Zo začiatku všetko vyzerá cukrovo, ale časom sa to vždy zmení. Budete jej doživotne zaviazaní. Ona Vám nedarovala pozemok, aby Vám pomohla, ale aby s vami už mohla navždy nacvičovať, pretože jej máte byt za čo vďační. Je to len číra vypočítavosť. Predajte dom, dajte peniaze za pozemok a kúpte byt. Budete mat pokoj a aj tieto blbe reči prestanú.

autor
26. jan 2022

@mirka_a_hrasok nie a ešte bola podmienka že vyplatime švagrinú..nie polovicu hodnoty ale svokra určila menšou sumu ktorú sme jej mali dať a aj dali..

hope87
26. jan 2022

To, ze Vam darovala pozemok bolo od nej pekne ale bolo to jej slobodne rozhodnutie, ktore by malo byt nezistne a z lasky k Vam. To jej nedava ZIADNE pravo spravat sa k tebe ako k handre. Ona ta vyslovene sikanuje! Ak toto nevidia aj ti ostatni clenovia rodiny, tak su totalne zaslepení. Ja sa ti cudujem, ze dokazes byt ticho. Ja by som uz daaavno tak vyletela, ze by si to za klobuk nedala. A bolo by mi srdecne jedno, co si o mne vsetci myslia. Muz si ta malo zastava, ak ho dokaze odradit len to, ze "vyletia ostatní členovia rodiny naňho že či zabudol vďaka komu má dom". On by mal na to hned reagovat, ze jeho mamu nikto nenutil dat vam ho, ze keby ste vedeli, aka k tebe bude, ani by ste ho nechceli a kupili si radsej byt. Ze Vam to za to nestoji. Ja nerozumiem tomu, preco niektori ludia zadupavaju svoju hrdost a trpia utoky rodinnych prislusnikov len preto, ze su starsi, alebo nieco pre nich spravili a aby bol klud v rodine a aby si nikto nic zle o nich nemyslel 🙄. Ty nie si dolezita? Tvoje pocity nie su dolezite? SU! Tak s tym s muzom obaja nieco spravte. Ja chapem, ze niektori ludia to v sebe nemaju...tu prirodzenu asertivitu...ale ta sa da naucit. Da sa naucit vediet si sam seba zastat. Daj vediet, ako to pokracuje. Drzim palce 🍀

simca06022011
26. jan 2022

ja by som pozemok neriesila, bolo to jej slobodne rozhodnutie, dala to synovi, sestru ste vyplatili. Riesila by som jej spravanie a vobec by som nebola velmi slusna ak je to uz cez a je toho vela. Na komentar o torte by som jej tam kludne povedala, ze vsetkych chuti a jej sa nik nezavdaci, nuz nech sa ponukne niecim inym. Na komentare o obleceni, by som jej povedala, ze si dam aj minisuknu ked budem chciet a jej nazor ma s prepacenim vobec nezaujima. Tu dierku na ponozke by som so smiechom komenotvala, ze vobec to nie je "normalne" ze sa na ponozke objavi dierka. Ponozky sa vymenia. Ale tak ked chce, nech na nakup kludne ide, ponizky vie aj bez vnucky kupit :D manzel nevidel ako komentuje vsetky tieto veci? on sa nijak do toho nezapojil? a kritika prace? nuz ja by som povedala, ze v klude aj zienka v domacnosti mozes byt, ale svoju pracu mas rada. Dcera ma dvoch rodicov a venujete sa.
A samozrjeme komentrare ohladom toho ze vdaka nej mate dom, by som brala jednym uchom dnu a drhym von, ona vam ho nepostavila, ona vam ho nezaplatila. Dala vam pozemok, ktory mimochodom pred xy rokmi dostala/kupila za par eur, ktory by skor ci neskor aj tak dostali deti. Dobrovolne. AK rodina sa ohradzuje voci tomu, nic s tym nemaju a nic by s tym nemali.

nikpa
26. jan 2022

A čo keď vam dala pozemok, veď dala vlastnému synovi. To teraz neznamená, že si o teba môže obtierat do konca života hubu lebo jej máš byť vďačná. Vďaku jej môžeš prejavovať ale nie spôsobom, že si všetko necháš, to nie je vďaka ale sprostota. Takže pri prvej príležitosti keď si do teba zase rypne, jej treba slušne zavrieť ústa, poprípade sa jej opýtat čo si jej urobila, keď je k tebe taká a stále hľadá chyby. Treba si možno len niečo vydiskutovať, možno má niečo proti tebe na srdci a takto nepriamo ti to dáva najavo.

negymama
26. jan 2022

ono tie dary "zadarmo" su casto zaplatene vysokou sumou, ktora nema nikdy koniec. Banka ti platenim uveru z dlhu odkrajuje a nakoniec je dlh splateny. Ale takyto "darovaci" dlh je nekonecny...a clovek plati najdrahsim co ma... svojou uctou, pokojom, rodinnycm stastim.

autor
26. jan 2022

Viete baby ja mám pocit že ona taká bola od začiatku len ja som si ju tým že nám darovala pozemok zidelaizovala lebo naozaj nám tým veľmi pomohla a nemuseli sme.brat úver na bývanie keďže na stavbu domu sme mali peniaze.. samozrejme nie úplne na všetko ale to s a postupne dokupovalo ako sme zvládali..a najskôr som ju stále mala za milú štedrú dobrosrdečnu osobu ..ale mohlo mi byť čudné že sa snou napriklad jej sestra a jej deti nebavia už celé roky..že pred tým ako išla do dôchodku menila neustále prácu lebo nikde vraj nebol dobrý kolektív a podobne..

autor
26. jan 2022

A teraz sa jej vyhýbam nechodím tam už ani malá ..lebo zas pocivat prečo jej neobliekam veci čo ona kúpila len to čo moja mama jej kúpila ( aj keď dobre vie že to nieje pravda) prečo mala ešte nevie celú abecedu a toto je hento..že jej susedy dcéra je mladšia a je šikovnejšia a prečo ju nedáme na kruzok tanečný že brzdime jej talent ( lebo teraz keď je pandémia bolo tých krúžkov milión) a podobne

mila23
26. jan 2022

a keby si jej to skusila vratit? Zacni Ty reci,ze Vasa suseda je mladsia a este toto zvladne a hento zvladne (nieco co svokra nerobi, nevladze.atd)....a ze taky vyborny kolac upiekla a poslala vnucatam a aj Vam ponukla...ze sa suseda (ktora ma asi tolko rokov ako svokra) pekne oblieka, nie ako stara baba.....ze ina suseda berie vnucata do ZOO / na zmrzlinu...ze to je dobra babka...a pod.....

ciarraa
26. jan 2022

Aj ked vam teda co to do zivota dala a mnoho veci tym ulahcila, jej podla mna nedava pravo sa aj po tolkych rokoch stale na tebe vozit. Ono je aj fajn, ze sa jej trocha vyhybas, mozno jej to dutukne