Svokra nerešpektuje našu domácnosť

zdena12345
12. máj 2014

ahojte
potrebujem sa s niekym poradit a vyrozpravat sa. pokusim sa cely prispevok co najviac skratit aby vas citanie nenudilo🙂
sme s manzelom spolu 9 rokov, z toho vyse roka manzelia a cakame dietatko. spociatku sme si vychadzali s jeho rodinou super. uz zo zaciatku som si vsimla, ze jeho viazanost na matku a celkovo rodinu je prehnana, ale brala som to tak, ze ina rodina, iny zvyk...kazda rodina je ina. 3 roky byvame v chalupe co zdedili jeho rodicia a dali ju manzelovi. nebola som z toho nadsena, lebo som uz vtedy vedela, ze sa nam svokra bude motat do zivota a ani samotna chalupa nie je dobre riesena. boli sme mladi,manzel po skole, ja este v tom case na skole posledny rocnik, takze peniazmi sme neovplyvali a zdala sa nam tato moznost ako schodne riesenie bez nutnosti zadlzit sa. chalupa bola zrela na kompletnu prerabku- resp dokoncenie, ale dalo sa tu byvat a pomalicky robime doteraz viac menej svojpomocne.
moj problem je so svokrou. snazi sa nam "pomoct" ale az moc. su u nas kazdy vikend a niekedy aj viac dni- napr piatok, sobota nedela niekolko hodin aj cele dni. vzdy je to akoze nam pridu nieco pomoct, co teda vascinou aj robia... koly zamestnaniu mame velmi malo casu ako na samotnu prerabku, tak o manzelskom zivote ani nehovorim. svokra nerespektuje ako nasu potrebu (aspon teda moju) byt spolu sami a pride aj ked jej naznacime ze chceme byt sami, robi veci o ktore ju nik neziada, preklada mi veci v kuchyni, stale ma potrebu mi pratovat, ked som bola v nemocnici hned chcela vyvarat, stale nam nosi nejake jedlo v miseckach (ako keby sme svoje nemali- ja uz som ju s tym poslala- len manzel je makky), kolacky jak pre regiment,lebo dniest 4 kusky by nestacilo... teraz si u nas zorganizovala grilovacku a pozvala aj svagrinu so svagrom bez nasho vedomia (mi sme v ten den betonovali a robili travu(svokrovci pomohli)- to nikoho netrapi ze mi mame dost svojej roboty a este mame skakat kolo "navstevy". a to nehovorim o tom ze mame u mojich rodicov vazne rodinne problemy, umrtia...a kazdy sucitny clovek by mi dal pokoj!!!! jednoducho sa sprava akoby ta chalupa bola stale ich a mohli si tu robit co sa im zaziada. rozumne argumenty u nej vobec nezaberaju. manzel sa s nou porozprava mysi si ze vec je vyriesena, ale nabuduce je to to iste. nema na to aby urobil radikalny krok. nedokaze jej stanovit hranice. svokra sa vzdy "oduje" a nakoniec je podla nej, lebo manzel jej nechce ublizit.
verim, ze ona to ozaj nemysli zle, len je VELMI NAVIAZANA na svojho synceka a keby mohla aj dychat zanho bude a chce prenho vsetko urobit. no ja uz toto nevladam. prve roky sme si vychadzali dobre, no ako sa nam zacali montovat do zivota ked sme prisli byvat na chalupu je pre mna neunosne. bola som vychovavana uplne inak a som zvyknuta si robit veci sama a po svojom a bez komandovania a poucania. dostala som sa do toho stadia, ze ju nechcem ani vidiet a najblizsie ked pridu asi pojdem niekde prec na cely den az kym neodidu, lebo by som asi vybuchla od zlosti. teraz este naviac so smou lomcuju hormony, takze vsetko prezivam este horsie. neviem si predstavit co bude robit az sa maly narodi. uz mala v plane ze sa k nam na nejaku dobu nastahuje a bude mi "pomahat"- to ja by som mohla rovno do pezinka...
neviem co robit. ako najlepsie riesenie sa mi vidi odist odtialto prec. snazila som sa vysvetlit manzelovi, ze nech si svokrovci nechaju tuto chalupu- ked tu tak hrozne potrebuju stale po nas este upravovat..., daju nam peniaze co sme dali do prerabky a mi si najdeme SVOJ VLASTNY DOMCEK so zakazom vstupu svokry. (aj to sa obavam, ze casom by sa nam montovala o zivota aj tak)
moj stale len ze on sa s nou uz porozpraval- ale vysledok poznam, kedze sa s nou uz rozprava 3 roky🙂 nema gule na to aby urobil nieco radikalne, lebo sa mama urazi...
a posledne riesenie ktore by som najmenej rada je jednoducho odist sama aj s malym. len si to neviem predstavit ako to financne zvladnut. k nasim nemozem, teraz som na PN a za chvilku na materskej a ta takmer minimalna, z coho nejsom schopna uzivit dieta. manzela velmi lubim a nerada by som o neho prisla koly svokre ale ak sa to nezlepsi, bohuzial...
ked budeme pokracovat v tom ako je to teraz, tak sa zbytocne vsetci len pohadame- uz teraz mam averziu len ich pocujem. manzel ich ma rad a nechcem ich stvat proti sebe, len jednoducho ja toto s mojou povahou uz nezvladam.
kto bol v podobnej situacii, prosim poradte ako ste to vyriesili. dakujem

mima4
12. máj 2014

@zdena12345
a prečo sa ty neporozpravas medzi 4 očami so svokrou?

Inak, tieto veci ste mali riesit este pred vstupom do manzelstva..kedy sa dalo odist zo vztahu, nie teraz.

evelynm
12. máj 2014

urcite by som sa o tom porozpravala ja so svokrou. Slusne, ale jednoznacne. Urazky, neurazky, raz je to tvoja domacnost, tak je potrebne, aby respektovali vase sukromie. Aj za cenu toho, ze ak sa urazi, nebude k vam chodit vôbec. Od muza by som cakala rozhodne stanovisko. Je chlap, dospely, ma mat vlastny nazor a postoj.
A co svokor - s nim sa neda?

elina25
12. máj 2014

Ani moja ešte len čo ideme sa prejsť a je u nás tak vo dverách manželovi zakričí:A zamkni dvere 😀 Asi sa pojí že mi niekto ukradne môj bordel 😀

juliana77
12. máj 2014

@zdena12345 Človek, ktorý ma skutočný Problem, by asi nad tvojím len pokrútil hlavou.
Osobne si myslím, že Tvoj manžel, či sa mu to páči alebo nie mal by radikálne zakročiť, alebo to povedz otvorene svokrovcom, kedy riskuješ pohromu, no aspoň vyriešiš tú tvoju, alebo vždy ked prídu, tak odíď k vašim, ku kamarátke, proste niekam, kde budeš mať kľud. Možno to potom pochopí aj tvoj manžel, že treba s rodičmi komunikovať zrozumiteľne a nie len otvárať ústa bez výsledku.

janinah
12. máj 2014

všetko toto slušne ale rázne povedz svokre a za manželovej prítomnosti,on na to zjavne nemá "gule",svokra si to možno ani neuvedomuje,že preháňa..a nezabudni povedať,že ďakujete aj za pomoc,ale že si budete všetko robiť sami hoc aj pomalším tempom,že stačí ako príde v nedeľu na kávu na hodinku.....nemáš čo stratiť,ak je inteligentná,tak sa stiahne,ak je menej inteligentná,tak sa urazí a prestane k vám chodiť,čo ti aj bude vyhovovať...

aha1
12. máj 2014

Nevadí, že si na PN u lekára nhlásiš, že budeš chvíľu u rodičov on to nahlási na SP ak by chceli kontrolovať. Lekárovi povedz, že potrebuješ opateru a kľud a vy rekonštruujete. Ak odídeš tak sa manžel možno uvedomí a porozpráva sa s mamou. Je lepšie keď sa s ňou slušne ale dôrazne porozpráva on ako keď s tým prídeš ty. Ak Vás svokra nebude hcieť rešpektovať tak jej povedzte, že sa odsťahujete. Ale to musíte riešiť teraz kým není maličké lebo potom to bude ešte horšie možno sa k Vám aj nasťahuje. Treba svokrovcom povedať, že ak budete potrebovať pomoc tak o ňu požiadate.

mysicka36
12. máj 2014

Keby si u mňa niekto robil grilovačku bez môjho vedomia, tak by som rázne povedala, že my máme inú robotu a nech si idú grilovať do lesa alebo na Kolibu 😀

mychaella
12. máj 2014

u nas to bolo podobne ked sme zacali byvat sami, svokra nam dost financne pomohla a asi si myslela ze si tu moze robit co chce...tiez som s tych co si otvoria usta. proste som jej povedala, ze jej dakujeme za kazdu pomoc a velmi si ju cenime, ze viem, ze to mysli dobre, ale ze toto je nas dom a ja mam rada veci po svojom, bola taka skor sokovana, mozno sklamana, co ja viem ale pochopila. pomahaju nam stale, obcas sa ponukne obcas ju zavolame. Prist k nam moze kedykolvek nevyhnala by som ju ale na navstevu a nie robit tu poriadky. Ma svoje muchy ktore ju nepresli, ale s tym uz asi nic nenarobim, kazdy sme nejaky a treba obcas aj nieco prehliadnut, tolerovat. ono sa to trochu mozno casom aj utrasie, ale urcite by som sa s nou porozpravala..ako napisala
@janinah ak ma aspon trochu rozumu tak to pochopi.

livka_
12. máj 2014

ak chces si spravit poriadok tak si ho sprav. ale sama. vyzera to tak, ze si riadne nastartovana, len skoda ze to zhasne ked by si tu rozpalenost mohla uplatnit.. nazhavena ides k muzovi a šušušušu.. tak si preboha chyt svokru pod laket a jej povedzte mami: teraz som v tomto dome pani ja, dajte nam pokoj, chceme si zit aj vlastne sukromie! nehladaj v manzelovi oporu, ten ti ju neda. a toto tvoje riesenie ze sa zbalis aj s dietatom a sa odstahujes od nich... len utekas.. je to hlupe. postav sa k problemu celom neutekaj, ries ho. sama.

janickacrazy
12. máj 2014

@zdena12345 Najlepšie je, ked si človek urobí všetko sám a má pokoj. My sme postavili dom sami, bez pomoci našich alebo svokrovcov, síce manžel frflal, že nikto nám nepríde pomoct, každý na nás kašle, ale nakoniec sme radi, lebo sa nám tu nikto nepromenáduje a všetko sme si spravili podla seba. Musíš sa so svokrou porozprávat ako ti aj baby radia, lebo ked sa malé narodí, potom sa z nej ozaj zblázniš, bude sa starat do všetkého, čo mu oblečieš, čo mu dáš jest atd. Nežiadajte od nich žiadnu pomoc, aj keby sa niekedy fakt zišla, povedz jej, že ked chcú príst na návštevu, tak len v nedelu poobede na hodinku na kávu a dost. Moja svokra býva daleko, ešte pracuje vidíme sa tak 3krát do roka a mne to vyhovuje. 😀 Drž sa.

stanulienkat
12. máj 2014

To si mala riesit skor,nie teraz,ked cakate babo. Takato svokra vie dohnat aj stastne manzelstvo k rozvodu.

zdena12345
autor
12. máj 2014

@mima4
@evelynm
rozpravala som sa... ked nepomohli rozumne argumenty, tak uz teda aj neprijemnejsie som jej to povedala. a ked ani to, tak som jej napr tie kolacy nabalila vsetky co deniesla nech si vezne domu. alebo ked som jej zakazala nieco robit, a aj tak to robila, tak ju manzel(nasilu) chyti a posadi na stolicku.... niekedy mam pocit, ze ju budeme muset zviazat aby nam tu nic nerobila

evelynm
12. máj 2014

@zdena12345 , no... tak to je tazke, ked nechce porozumiet ani trochu... ups... vziat jej kluce od domu, navstevu prijat, len ked je to v súlade s vasimi planmi ci pozvanim... odmietnut nou organizovane grilovacky na vasom uzemi... tvrdo, zial... ked to po dobrm nejde. Ale myslim, ze keby bol tvoj muz razantnejsi, tak by nemala inu moznost,len to respektovat.
Nenajde sa v rodine niekto, kto by vas podporil a vysvetlil jej, ze to, co robi, je chore?

zdena12345
autor
12. máj 2014

ja niesom v pozicii aby som vyhanala svokru z domu, ktory nam dali. byt to opacne- ze by som ja bola na manzelovom mieste, rychlo by som si urobila poriadky. tazko sa to takto vysvetluje. jednoducho sa tu necitim slobodna a svokra je stale "drzejsia".
vedet, ze to takto bude pokracovat, mozete mi verit, ze by sme sem ani nesli byvat a vobec by sme od nich nechceli pomoc. lenze uz sa to neodstane a treba riesit aktualnu situaciu a nie lamentovat. k nasim ist nemozem.
najhorsie na tom je to ze ona to mysli "dobre" ale podla nej. napr tuto grilovacku si zdovodnila- ze mi mame vela roboty a nedojdeme jej zablahozelat k mdm a ze ona chce mat deticky pokope a oslavit to a preto si zaolala aj svagrinu s manzelom k nam... takze nakoniec z toho videme mi zly, lebo by sme k nej neboli byvali prisli a ona to musela urobit takto.
co sa mna tyka, ja by som ich poslala kade lahsie, ale vzhladom na problemy v rodine ktore mam, som nemala chut nic riesit- lebo vzdy to dopadne len tak ze na nu nakricim a ona je chudiatko a ja nevdacna nevesta. mazel uz aj mal na male, ale ked zacala s tym ze mdm a este sa tvarila urazena, tak jej nakonec vo vsekom privolil...tak ja som sa neucastnila, isla som si lahnut a smutila za mojim zomretym. nebudem tu robit gaparka na spagate- lenze na nu ozaj nic neplati. jedine ju vyhodit zakazdym ked zacne robit kraviny, ale ona sa nepouci a nabuduce zas

lessiie
12. máj 2014

@zdena12345 och!!! kazde jedno slovo v tomto clanku som sa citila akoby som pisala ja :( neznasam ju!

zdena12345
autor
12. máj 2014

@evelynm
skor sa stretnem s reakciou, ze co sa mi nepaci, ze nam tam pomahaju a mam viac volneho casu. (co je teda presne naopak s tym volnym casom) nechcem sa ani po rodine stazovat a rozoberat tam nase problemy, ked vidim ze prva reakcia je takato.
manzel je fakt na to slaby, to je hlavny problem. on jej neni schopny ani tolko povedat co ja a to som pre nu cudzia osoba. on sa nikdy s nikym nechce hadat a mam pocit ze zrovna tuto jeho vlastnost svokra vyuziva.
svagrina ma tento problem ale v ovela mensom- tam si s nou urobili poriadok hned na zaciatku a jej manzel je teda podstatne drzejsi nez ja a mozno prave vdaka tomu maju od nej viac pokoj

zdena12345
autor
12. máj 2014

@lessiie
a ako taku situaciu riesite? trva to dlho?

ukulela
12. máj 2014

@zdena12345 hlavna chyba, ze manzel je vo vztahu k svojej mame "slaboch". v tomto momente s tym asi ty nic neurobis. ale po narodeni baba sa budešs musiet ty jasne vyhranit. ze sa chce nastahovat a pomahat ti? rovno povedz, ze nie, ze chces prve tyzdne byt sama/resp. mozno so svojou mamou a ked budes potrebovat pomoct, zavolas. ked ti bude prekladat veci v kuchyni - opytaj sa preco? resp. mama - a vy si neviete zapamatat, kde co byva? tak to potom nechajte radsej na mna ...
ozaj sa vsemozne snaz dat najavo, tze si ju tam po porode nezelas. keby mne tak prisla nezelana "pomoc" bola by som schopna sa zbalit a odist k rodicom ... kym by to nedocvaklo hlavne muzovi a potom svokre ... rozumiem, ze nemusi byt zla, ale ona ma svoju domacnost a ty svoju ... tazko si mysliet, ako by ona reagovala, keby si jej prehadzovalahrnce a taniere v kuchyni.

traffic
12. máj 2014

@zdena12345 myslim si,ze svokra tonemysli zle, ale treba jejna rovinu povedat, ze si rada, ze vam pomaha, ale prekldavanie veci v kuchyni nemusi, je to tvoja domacnost tak ty si tam panom, a na druhej strane pises ze cakate babo, mozno teraz ti to vadi, ze je stale pri vas, ale ked budes potrebovat male prizriet tak jej pomoc ocenis, nehovoriac o prebdenych nociach, ktore ta cakaju, takze ked ti pride svokra male prizriet a ty si budes moct urobit nieco alebo oddychnut tak to bude na nezaplatenie, a tiez budes rada, ked zacnnes chodit do roboty a dieta bude chore a babka bude na blizku pomoct kedykolvek nehovoriac o tom, ze clovek aj ked ma manzela aj deti potrebuje ostat sam sebou, to znamena venovat sa aj sebe a svojim konickom, ktore dotreaz robil a nie vsetko nechat bokom, kvoli tomu, ze ma rodinu, a ked budes mat babku na zavolanie tak budes sama stastna, ze mozes na chvilu vypadnut z domu a ma sa ti kto o dieta postarat, takze VAZ si co mas, pretoze kazda babka, ktora chce pomoct je na nezaplatenie

zdena12345
autor
12. máj 2014

@ukulela
moj postoj k tomu ze sa chce k nam po porode nastahovat som jasne vyjadrila hned jak to spomenula🙂 priamo hned a pred vsetkymi!!! snad to pochopila. a presne to, ze sa zbalim, ak pride aj napriek tomu ze ju tam nechcem, mam aj v umysle.
to prekladanie- nejde o to ze by nevedela- skor o to, ze ona to urobi lepsie... ked jej poviem ze ja si nieco take u nikoho nedovolim a ani u nej, tak 0 bodov. este povie, ze jej mozem prist poupratovat, pritom ked sme tam a opytam ze ci nieco pomozem, tak ona nechce a ja to respektujem, narozdiel od nej.
uz som mala aj taku chut knim prist a narobit taku sarapatu ako ona u nas, no nechcem robit naschvaly a pride mi to prizemne sa takto handrkovat

lessiie
12. máj 2014

@zdena12345 ja som vydata od septembra...po svadbe dá sa povedať som ju znenavidela :( proste chodí k nam aj ked tu nie sme...ked sme mali este staru kuchynu tak mi prosim pekne utierala prach v policke a potom mi este povedala ze by som si tam mohla obcas upratat!!! ja som jej povedala ze ja viem ze tam bol prach a kym nemam novu kuchynu tak sa tam zdrziavam co najmenej!!! a o premiestneny veci ani nevravim! najhorsie je ze z nasho domu si robi skladisko! vyhadzali sme veci co nam netreba ona to povytahovala s kosa a ze mam to odlozit do pivnice!!! sak ked to chce nech si to berie domov! proste stavy zufalstva ma chytaju...tiez mm zdedil dom po starkych a chodia si sem ako sa im chce...o tom ze zahrada je jej ani nevravim!!! tak som sa ani nedotkla rastliniek ktore chudatko dodnes nie su vysadene na poli! a je mi to jedno! moj ocko pestuje zeleninku u krstnej (kedze byva v bytovke) a snad sa ujde aj pre nas nejaka zeleninka ak nebude od nej...a to som jej uz povedala ze na druhy rok si sadim zahradu ja...tak snad jej dojde ze ju tu uz nechcem...a horsie ma slzy zalievaju ked si pomyslim ze mi tu zacne chodit na huby a ked sa narodi male a bude s nim...och vo mne je kopa zla voci nej :( :( najradsej by som sa pred nou ukryla aj s babätkom...vies ako som to zacala riesit? zacala som ju ignorovat ked tu je...nehovorim s nou iba ked sa spyta nieco...a ked da nejaku blbu poznamku tak jej sprosto odpoviem...ona sa velmi snazi prisposobit mojmu veku ale je o polovicu starsia ako ja! mohla by sa spametat ze ked zacne temu o sexe ja sa s nou o tom bavit nebudem...nema svoje kamosky? traaaapna je!

lessiie
12. máj 2014

@zdena12345 a to ked som jej povedala o zahrade ze na druhy rok chcem ja, tak mi povedala ze pri malom nebudem stihat! a to budem jedina ktora ma dieta a zahradu???

ukulela
12. máj 2014

@zdena12345 presne je to o tom - ona to vie lepsie 🙂 ja nemusim nastastie bojovat so svokrou, ta je uplne v pohode, ale moj ma par navykov z maminej kuchyne, ktore presadzuje/vyzaduje napr aj v receptoch. mama to robila takto ... prt makovy, ja to robim ako ja chcem, mierne pokruti nosom, ale moja kuchyna, moje moresy 🙂 inac svokrusa idealna - vzdy sa opyta, ci moze daco napiect a co by som chcela. ak nic - nic nedonesie - ale ked si poprosim, mam na zelanie.
rozumiem, ze nechces robit naprieky v jej kuchyni, ale raz by to mozno za to stalo ... lebo potom uz len dokola zdoraznovat - TVOJA kuchyna, TVOJE pravidla - tak aj pri dietati, domacnosti, ... jedna vec je vdacnost za byvanie, druha vec je sukromie. moja svokra sama povedala, ze dve gazdine v kuchyni to uz je vojna 🙂 tak som za jej nazory vdacna 🙂

janickacrazy
12. máj 2014

@lessiie uvidíš, ked sa malé narodí, či budeš stíhat, ak budeš mat štastie a budeš mat dobručké bábo, tak ano, ale keby to bol malý vreštiak, budeš rada, že záhradu nemusíš riešit 😀 ja som pri prvom synovi stíhala všetko, ešte aj kávu vypit s vyloženými nohami, pri druhom som bola rada, že žijem, prvého pol roka total brutal zaberák, takže nekrič hop, dokým nepreskočíš 😉

lessiie
12. máj 2014

@janickacrazy tak ale radsej nebudem mat porobenu zahradu ako keby tu mala chodit :(

zuzicek88
12. máj 2014

@zdena12345 moja ja ti tak rozumiem,nechcem to tu rozoberat,ale tiez s tej mojej mam depky,keby s nou nebyvame,je to ine ,ale bohuzial inak sa neda,ani vyriesit sa to neda,je to len,plac,plac a slzy,inak mame s manzelom uzasny vstah,no zacina sa nam to narusat,mam uz s toho depky ak chces potesim sa ak napises osobnu spravu dakujem

zdena12345
autor
13. máj 2014

dakujem vsetkym za nazory a rady. pomohlo mi aspon sa vyrozpravat a nieco z rad snad aj uplatnim. dakujem

sono2
13. máj 2014

@zdena12345
Už som dnes prispela raz do takejto témy. Presne viem čo prežívaš. Aj môj je k matke pripútaný. Akurát nie tak často ale aj mne veľa vecí vadí a nejdem to tu písať. Ide o teba. Žiaľ ja som si nepomohla. Môj manžel nemá gule tiež a neviem pomôcť ani tebe. Stál by minimálne za tebou a nechlácholil matku keby si jej niečo povedala? U mňa to neprichádza do úvahy. Máš veľké krédo. Si tehotná. Ťažila by som z toho. Muža musíš natlačiť k stene . A čím viacej budeš tolerovať tým viac bude mať svokra zelenú. Ako sa chová keď sa chováš urazena keď tam je skúšala si to niekdy? Dať vyložene najavo že proste prišla nevhod...

mamavera
13. máj 2014

@zdena12345 no ja by som išla na svokru aj manžela natvrdo, lebo už ti asi veľa možností nezostáva. Keď tam budú všetci, prípadne aj švagrovci, tak by som jej povedala všetko to, čo si nám tu písala. Slušne, ale tak, ako to cítiš. Že uvažuješ o tom, že z tej domácnosti, kde sa necítiš vôbec ako pani domu odídeš, lebo si si to takto nepredstavovala. Že ťa mrzí, že svokra nevidí, alebo nechce vidieť, že jej pomoc ti nepríde vždy vhod, že nemáte žiadne súkromie. Že chápeš, že jej syn jej to takto nepovie, lebo je skrátka jeho mama, ale že ty sa cítiš vo vlastnej domácnosti ako návšteva a rozhodla si sa z nej odísť. Možno vypukne tretia svetová, ty už to nerieš, choď od nich preč, hádam sa nad tým aspoň zamyslia. Manželovi povedz, že o miluješ, ale že takýmto spôsobom s ním žiť nechceš a nebudeš. Že sa po narodení vášho synčeka budeš snažiť čo najskôr sa vrátiť do práce, aby si si mohla prenajať nejakú garsónku, v ktorej nájdeš veci vždy tam, kde si ich zanechala a na návštevu príde ten, kto bude pozvaný.

almea
13. máj 2014

Uplne ta chapem. Ja uz som ochotna obetovat aj muza niekedy, len aby som ju nemusela vidiet. To uz je taky stav, ze ti vsetko na nej vadi. U nas to tiez zacalo stavbou. Nevladala som makat aj vonku aj upratovat vnutri + male babo. A ona dosla, ze najprv si mam porobit doma a potom okolo domu. Haha - spinavy riad pocka kym ho dam do umyvacky - co ona nepochopi. Len co doje uz vstava a zbiera taniere, aj ked ostatni este jedia. Chcela mi cistit sedacku, stale ma priblble poznamky, ze preco mam zaprasene zaluzie - vonkajsie a pod. Ale to ze jej synacik ani prstom nepohne, to nevidi. Najhorsie u nas je to, ze muz sa ma nezastane. Zacne nadavat mne, ze jeho mama nam chce dobre a ked sa mi nepaci, mozem odist ja. Ona je zena, ktora vsetko robi prefikane a ja som na jej uroven este nedorastla 🙂 Veci vravim na rovinu a ona to povazuje za urazku. Ale este sa neurazila tak, aby neprisla 🙂