Svokra a ja

elina25
3. feb 2014

Ahojte viem že týchto tém je tu neúrekom ale sa skôr chcem vyrozprávať....Moja svokra ma neznáša,prišla som s pôrodnice a vtedy sme ešte bývali u nich nie aby ma nechala oddýchnuť ale bolo u nich kopec ľudí....Akoby to nestačilo ráno ma čakalo kopec žehlenia...Všade ma ohovára a už som jej povedala prečo?čím som ju urazila tak mi povie že odkiaľ to mám....Krstiny sme si platili my s mužom a sme povedali že pozveme len málo ľudí,a však s reštaurácie ako sme sa vrátili k ním domov tam bola celá jej rodina!!!Ani som ich nepoznala!!! A to nepozvala ani mojich rodičov,ja som zúfala s toho prečo nemôžme normálne vychádzať 😒

laila22
3. feb 2014

@elina25 sadni si s nou a uved jej konkretne príklady ktore ti vaidia, nech ti ich vysvetlí, preco robí nieco na com ste sa nedohodli... Konkretne jej povedez co ti vadí.. vydiskutujte si to spolu.

prasiatko30
3. feb 2014

@elina25 na to je jedina dobra medicina - odstahovat sa a zit si po svojom svokru a svokra pozyvat len v tie dni ked ti to vyhovuje a je to nikto nikomu nezavadza a nikto nikomu necumi pod pokrievky

elina25
autor
3. feb 2014

@prasiatko30 my už samy sme asi 2-mesiace

kaktusik007
3. feb 2014

@elina25 akoze sorry, ale nebyvas vo vlastnom, nemas pravo urcovat, koho si smie ci nesmie pozvat svokra k sebe do domacnosti.

tam si sa mala zavriet v izbe a navstevy odignorovat, ale na to si asi mala pani, aby si si toto dovolila, to chce inu guraz, a kedze ju nemas, tak trp v domacnosti niekoho ineho... alebo sprav to co kazdy jeden rozumny jedinec - odstahuj sa prec.

lilitela
3. feb 2014

@elina25 Ta obdivujem, ako si dokazala svoje problemy zhrnut do 6 riadkov. To ja keby som bola takto s niecim nespokojna, by som potrebovala aspon 5x tolko. 😀

prasiatko30
3. feb 2014

@elina25 tak potom si ju nevsimaj a prakticky ju nechaj na pokraji tvojej beznej existencie. vo vasom byte rozkazujete vy a tak jej to treba aj pretlmocit a hotovo. nad tym co bolo by som si nelamala hlavu, ku svokre sa treba spravat korektne ale nepustala by som si ju blizko k telu a hotovo. najdi si nejake zaujmy vyhladavaj spolocnost aby si nebola sama a nerozmyslala nad tym ako sa ti svokra pletie do zivota - svokra je tvojho muza matka a tvojho dietata babka a bude tam vzdy ty sa musis naucit s nou vychadzat - to ale neznamena ze mas robit to co ti ona nalinajkuje 😉

sono2
3. feb 2014

@elina25 no veru. Preč od nich. Mne svokra tiež veľakrát dokazuje, že má byť ako ona chce. A pri tom by si to isto nepriznala. Nejdem tu písať čo, melichernosti. Nebojuj s ňou nevyhráš. Neviem ti viac na to povedať a plne ťa chápem 😉

romana19
3. feb 2014

@elina25 A ked už bývate osve, čo riešiš??

Krstiny sú už za tebou, na tom nezmeníš nič a pri dalších si to zorganizuješ sama. A to, že ťa nemusí, no žiaľ s tým nič neurobíš.

mima4
3. feb 2014

@laila22 mudre rady, no ked natrafis na hlupaka, ..tak ten si ani nic nedomysli (ani nebude mat zaujem) ... a ani nezacne veci menit voci druhej osobe.

laila22
3. feb 2014

@mima4 no skusit to moze..🙂 viem o com hovorís... 😉

luba28
3. feb 2014

@elina25 nic s tym neurobis,...len ju ignoruj a rob tak ako ty uznas za vhodne,...obmedz s nou styk na co najmenej,....zaklad,ze ste uz sami a tam ti uz rozkazovat nebude,....nevracaj sa k tomu co uz bolo,....ani manzelovi nic nevycitaj,nespominaj,...je to jeho matka aby este nebolo horsie,....

elina25
autor
3. feb 2014

@laila22
@sono2
@kaktusik007 my sme už samy a u nich sme boli 2-mesiace a to mi stačilo...A narokom nás dala do izby kde mala v podstate obývačku tak som sa tam nemohla zavrieť,len počúvať ako má všade ohovára nieje nič príjemne

elina25
autor
3. feb 2014

nechcela aby sme sa odsťahovali chcela mať pod kontrolou každého ona je tak zvyknutá že ju doma počúvajú na slovo

janina9410
3. feb 2014

@elina25 ja byt tebou odidem k vasim, muz by jej mal tiez neco povedat. Nevydrzala by som to.

elina25
autor
3. feb 2014

@janina9410 My už samy bývame len sa jej to nepáčilo vieš ona je zvyknutá že je všetko podľa nej a ja som iná povaha,aj u nich som si svoje povedala ako slušne ale som rada že už tam nebývam len to ma mrzí že ma všade ohovára

janina9410
3. feb 2014

@elina25 preco by malo byt podlanej, ked vy ste uz rodina a malo by byt podla vas no nie?? A to ze ohovara, raz sa jej to vrati.

nigguska
3. feb 2014

@elina25 ale uz ste samy tak to neries...naco sa tym trapis??? moja svokra je tiez poriadna......ale uz to neriesim....naucila som sa ,ze je tu a vzdy tu bude ale nestretavam sa snou,resp.velmi malo...dva krat do roka staci 😀

laila22
3. feb 2014

@elina25 nerozumiem, preco riesis to co bolo... co bolo uz nezmenís.. Ries prítomnost.

micha7
3. feb 2014

noo ,podla mna musis byt trosku tvrdsia,asi to tvojej svokre este nedoslo,ze aj ty za SVOJU rodinku chces rozhodovat sama! ja na take veci tiez nemam nervy..... ak sa ja nestaram o svokrine veci tak ani ona sa nebude do mojich! BOTKA!!!
😉 , 😀

mirkita
3. feb 2014

@elina25 kasli na ohovaranie, zi si svoje...ludia ju urcite poznaju a vedia ze toho narozprava..co ta po druhych...tes sa z manzela a dietata a ze ste sami

sono2
3. feb 2014

@elina25 kašli na to. Pán Boh vie , čo na mňa svokra hovorí, keď tam niesom. Má toľko guráže, že ma častuje aj pred manželom. On je vtedy ako pod drogami, už mi to nevadí. Viem to dobre, lebo zvykne hovoriť na iné švagriny predomnou a bolo by čo rozprávať. Ona je už taká ani ty si z toho nič nerob. Máš dieťa, manžela a tu chvíľu čo ste tam to vydrž. Držím palce .

elina25
autor
3. feb 2014

@sono2 My už sme samy,jej sa nepáčilo že ideme preč a aké schválnosti robila...A ona má rada len jednu švagrinu a tá je s takej vplyvnej rodinky že nečudo...A pcha sa svokre do zadku že už len čakám kedy sa tam zasekne 😀

sono2
3. feb 2014

@micha7 nie vždy to ide. Ja by som sa musela so svojou biť. A to by som si panovačným postojom ešte manžela pohnevala. Radím jej byť neutrálna, ale urobiť si po svojom. Sa nedá bojovať s takou svokrou.

micha7
3. feb 2014

@sono2 😀 ... jasne...,ale netreba si davat skakat po hlave... 😉

elina25
autor
3. feb 2014

@micha7 kvôli tomu sme sa tak rýchlo odsťahovali lebo ja mám svoju hlavu,to len katusik007 zle pochopila ja mám guráž na rozdávanie,a si nevieš predstaviť koľko krát som jej vysvetlila ako sa veci majú ale ona sa potom žalovala môjmu mužovi aká som k nej protivná a že ju nemám rada ale pozri mne nebude určovať čo mám svojmu dieťaťu obliecť k lekárke

sono2
3. feb 2014

@micha7 no moja svokra keď nevie kudy kam, začne plakať a to je konečná. Alebo zúriť, by som ti vtedy priala štátna pri mne. Ver mi, žiadnej svokre nerozkážeš ako sa má správať. Pokiaľ to sama nechce alebo jej nestačí to, že jej to ty naznacis. Ver mi. Vieš čo moja robila, keď sa dozvedela, že nechcem ísť s manželom na jednu akciu! išli paradoxne celá rodina. Sa tam že ma koniec dohádali, ešte že som tam nebola. Sme len kukali. A potom ešte raz na jednu oslavu jeho kamaráta, na koniec som šla, ale čo robila, to si tiež vieš len ťažko predstaviť. Sme s manželom nechápali, že o čo jej ide.

elina25
autor
3. feb 2014

@sono2 herečky 😀

micha7
3. feb 2014

@elina25
@sono2 noo smejem sa....ano,ano to mavaju svokricky vo zvyku stazovat sa synacikom.. 🙂 skoda reci!!! u mna by sa mohla aj na hlavu postavit a aj tak by nebolo po jej!!! ja sa nedam zlomit! bejvavaloo..... skusala som po dobrotky,trpezlivost a aj koli, muzovi atd....ale nic nepomohlo!!! tak som sa radikalne zmenila a som aku furia.. 🙂, 😀 bohuzial......a maaam pokoj!!!

elina25
autor
3. feb 2014

@micha7 a možno sa teraz oni na nás smejú 😀

metisa
14. feb 2014

Svokry by mali byt nejakou osobitnou kapitolou v knihe rodinnej psychologie alebo co. Ja mam dost, ked tu svoju vidim raz za cas.