Moja švagriná je na MK. Zistila som úplnou náhodou, pretože vyberali meno a ako ho oznámila rodine, tak tu pribudla diskusia s názormi na meno, tak som si povedala že aká náhoda, zaujímalo ma tiež že čo si o tom mene ľudia myslia, tak som si to prebehla a čo ma tak presvedčilo bolo, že v mene bola chyba, presne taká ktorú aj švagriná urobila pri oznámení a nevedela som, že či sa pomýlila alebo ozaj chcú takú formu, lebo na SK ani v zahraničí neexistuje. To by bolo úplne v poriadku. Lenže ako som mala podozrenie, tak som si začala všímať aj iné príspevky a zistila som že tu často píše o našej rodine anonymne. Brala som že sa chcela asi vypísať a veď na to to tu je a zakázať jej to nemôžem, ale bolo mi to nepríjemné že nech sa stalo hocičo aj nejaká nepodstatná vec, stačilo že sme boli u nich na návšteve tak tu svietil príspevok. Spoznala som to podľa štýlu písania a že používala podobné vyjadrovanie. Ja som si to čítala že uvidím aspoň veci z jej perspektívy, ale čo ma na tom najviac hnevá je že ona tie veci úplne prekrútila alebo si povymýšľala čo sa nestalo aby ona bola za peknú. So mnou do očí najväčšia kamoška a potom tu na mňa písala kydy. Takisto tu písala strašné veci o svokrovcoch a stále jej všetko vadilo na svokre, pritom u nich bývajú a svokra jej varí a upratuje a pomáha, požičali im aj nemalé peniaze. Ja som rozmýšľala že sa zapojím pod nejaký príspevok že som sa tam spoznala, ale stále som si hovorila že to môže byť len náhoda a nebudem sa strápňovať, okrem toho nechcem aby mi sliedila na profile lebo by tam videla moje meno, keď ona vystupuje stále anonymne a príde mi to nefér. Ale raz ako tu na mňa podľa mňa neprávom naložila som jej povedala už akože mimochodom, že ľudia by si mali dávať pozor čo napíšu na internet, lebo to tam zostane navždy a nikto nevie že či sa tam niekto nespozná aj keď je to anonymné a môže to veľmi pokazit vzťahy. Ona velice prikyvovala a že ona sociálne siete nepoužíva. Lenže stále príspevky pribúdali a pomenila napr veky alebo počet detí, súrodencov, byt za dom asi aby som to nespoznala, takisto aj rôzne štýly písania, ale situácie sedeli. Tak som išla na ňu inak že aj ja používam MK, v našej rodine je to ako hanba a všetci si robia z toho srandu, ale že prihlásila som sa sem kvôli skupinám so zľavovými kódmi a semtam si prečítam nejaký príspevok ale nezapájam sa, aby pochopila že som ju odhalila. Ona sa tvárila stále ze nič a ona tu prihlásená nie je. Ja ani neviem že čo ma na tom tak hnevá, to že tu preberá sukromné veci, vymýšľa si alebo to že v reálnom živote nikdy nič nepovie a šucha nohami a s každým v rodine je veľká kamoška a potom ich tu ohovára. No a moja dilema je že či to mám ešte nejako riešit alebo to mám nechať tak a ignorovať ju, dúfam že si to tu prečíta a aj ostatné čo tu preberajú rodinné veci a prekrúcajú, sa nad sebou zamyslia že ich môže niekto spoznať. Kamoška mi navrhla nech vytlačím tie jej kydy na svokrovcov a nechám im to na stole aby si prečítali, čo si o nich nevesta myslí ale neviem že či chcem práve ja kvôli tomu začínať hádku v rodine. Niekedy si hovorím že bodaj by som to tu neobjavila a nevedela o tom že sa tu ventiluje, lebo teraz si pri nej stále dávam pozor na ústa a na to čo robím nech nemám žiadny názor aby hneď neslepičila na MK.
Ja by som nerobila intrigy, ako dospela by som sa s nou narovinu porozpravala o vsetkom a vycistila vzduch, pripadne ukoncila “kamaratstvo”
Preto nemám rada tie diskusie,kde niekto na niekoho kydá a druhú verziu nikdy nevieme
@miskakyska presne tak. Su tu jednostranne prispevky, kde zena vzdy vyjde ako utlacana chudinka a chlap je vzdy za nevdacne hovado. A pritom pravda moze byt uplne ina.
A nie si tak troška paranoidná?
Nehovorla by som nic. Kasli na nu.
Okrem toho,ak to nepotvrdí,nikdy nevieš, či je to naozaj ona. Treba sa jej spýtať z očí do očí, ak si presvedčená,že si naozaj vymýšľa alebo veci prekrúti.
Svagrina okydava anonymne teba a rodinu na mk a vadi ti to, tak urobis presne to iste 🤦🏼♀️😂 ocividne nie si o nic lepsia ako ona, takze vybavene.
Kašli na ňu, ani nereaguj, ani nerob intrigy. Ty vieš, ako to je a to je hlavné. To, akú karmu si tvorí ona sama, je jej maslo.
Aj ty teraz riešiš švagrinu na koníku, takze ste rovnaké
Ries to s ňou osobné, alebo sa na to vykašli
A ako si si spatne vyhladala anonymne prispevky?
@sissy27
Tak myslím si že je rozdiel sa o niečom poradit ozaj anonymne a úprimne a písať sem každý týždeň stažnosti, vymýšľať si a písať konkrétne situácie, veky, zázemie, rodinné vzťahy a pomaly aj mesto a v realite sa tváriť ze s ničím nemá problém a potom sem len vypisuje že čo si o tom myslia cudzí ľudia. 2x som to s ňou riesila osobne a nepomohlo a ona zo mňa robí idiota že nic nepíše a po dohovore vždy pribudla nejaká diskusia.
Ty si môžeš myslieť čo len chceš.
Fakt je, že ste rovnaké...ak to teda naozaj píše tvoja švagriná a ty nie si iba zbytočné paranoidna
Vobec to nemusi byt tvoja svagrina. Paranoik vsade vidi, co chce.
@brezza
No spätne nijako, len keď si pozerám nové diskusie tak ma občas zaujal nadpis tak som si to otvorila a spoznala som sa a potom som si zapla upozornenia aby som videla od nej komentáre, nehovorím že všetko bolo vždy na 100% ozaj o mne, ale tak viem že keď raz nieco urobím alebo poviem nejaku vetu tak si to spoznam v niekoho pribehu.
jedno čo je najhoršie je, že sa nájdu ľida, ktorí nadávajú a ohovárajú kade tade tých, ktorí im ponúkli strechu nad hlavou. Takíto ľudia u mňa dosiahli najhlbšie dno
Veď je tu asi milión diskusii, vkuse pribúdajú nové, to by musela byť ozaj veľká nahoda, aby si tie jej vždy našla. Možno si už trochu domýšľas. Každopádne, ak sa tu potrebuje anonymné prezentovať ako chudiatko ktoremu všetci robia zle, tak asi to s ňou nebude v poriadku. Možno sa nemá s kým porozprávať, alebo potrebuje zaujať. Ktovie....
Tvoja svagrina sa sem predsa tiez chodi len radit 🤷♀️ akurat mate iny pohlad na rovnake situacie. Ona sa citi ukrivdena za nieco, co sa tebe zda ok. Vies, mozno keby ste mali ine vztahy, tak by nepisala kade tade po internetoch, a radsej sa vyzalovala tebe v sukromi. Tak ako ty jej nevies na rovinu ludsky povedat “pocuj, toto a toto som nasla na mk, napadne to pripomina nasu rodinu, riesme to” tak do nej budes len debilne vyryvat a naznacovat a ocakavat, ze ona s tym prestane.
A vlastne ako by si jej to aj dokázala?
Kazda minca ma 2 strany a kazda situacia moze byt vnimana od kazdeho cloveka inak. Ty mas proste svoj pribeh na danu situaciu a ona ten svoj. A ten svoj chcela dat zo seba von. A napisala to anonymne aby proste priamo neohovarala. Skus prijat ten jej pribeh a respektuj ho a ak ta to i tak trapi,tak si s nou sadni a v uprimnom a kludnom rozhovore sa jej priamo opytaj,ze preco urcite veci vnima tak ako vnima,napr ze (teraz si vymyslam)ty to co si jej povedala si nemyslela tak ako to ona pochopila a pod..
Lebo ty si prave teraz zamerne napisala celkom konkretne vsetko tak,s cielom aby si to ona precitala takze vodu kazes vino pijes...
A mimochodom - kamoske co ti radila zalovat povedz,ze zalobabou si bola ked si bola dieta 😄
Veď ju konfrontuj rovno v tom príspevku v ktorom sa spoznáš a uvidíš, ako bude reagovať. Ked ty nič také neriešiš, tak sa nemáš prečo báť ukázať jej svoj nick.
Ked niekomu povies, ze "ľudia by si mali dávať pozor čo napíšu na internet, lebo....", tak to nie je podla mna " riesila som to s nou osobne". Kym jej nepovies narovinu, co si citala co si myslis ze ona napisala a nebudes od nej vyzadovat vysvetlenie alebo vyjadrenie, tak si sa s nou osobne o nicom neporozpravala.
Keď budete svoje problémy riešiť takto anonymne tak sa nikdy nevyriešia. Byt tebou napisem jej normalne pod prispevok, .... jej ahoj Zuzka. Hned sa mi zdalo,ze to ty pises.... a uvidíš ako zareaguje.
Zruši účet a nemáš dokazy😅
Jaj ženy na materskej, stále nemajú čo robiť. Obe sa vzájomne ohovarate a ešte anonymne. Ste rodina👍
Nic jej nehovor.Kym o tebe nevie si o krok pred nou.Ak zisti ze ju registrujes,tak si zmeni nick,profil a uz sa nic nedozvies.
Co chces spravit? Odnaucit si prifarbovat realitu? Na sietiach je vacsinou prifarbena pravda, aby kazdy polutoval autorku. Alebo naopak, aby zavidel. Resp. tak seba vidia same, ale realita je inde. Plus este stale existuje sanca, ze je to niekto druhy. Nebud s nou taka kamaratka a obcas sa pobav na prispevkoch, ale neber si ich k srdcu. Ako svagrina je "povinna" sa s tebou kamaratit, realita moze byt inde. A ak budu mat konflikt s muzom, zvezies sa vacsinou ako zla strana aj ty s nim. Ber to ako vzacnu prilezitost, ze vies o niekom pravdu a nie to, ako sa k tebe tvari.
Aspon vies, ze jej nemas hovorit vsetko. To co nehovoris beznym znamym, ale iba blizkym a spolahlivym.
Neries.
Kazdy sa robi lepsim... "...prihlásila som sa sem kvôli skupinám so zľavovými kódmi a semtam si prečítam nejaký príspevok ale nezapájam sa..." tak urciteeee, ved ju tu smirujes... ze, zlavove kody 😁
To ako ked v mekaci niekoho stretnem "vobec sem nechodime, len teraz vynimocne.. " a zaroven vyklika menu na tabuli ako profik. 😂 Neviem preco sa ludia hanbia.
A ak aj vytlačis anonymné príspevky,ktoré nie sú nikým podpísané a dáš ich prečítať svokrovcov tak čo si od toho skubuješ? Ako chces dokazovať ,že to naozaj písala ona a načo vlastne ? Máj viac rozumu ,porozprávaj sa s ňou osamote a neries to..tak sem niečo napíše no a ? Aký je rozdiel v tom , či to napíše sem ,alebo sa o Tom bude rozprávať s kamoškou na lavičke ,ktorá to povie ďalšej kamoske a tak dookola ?
Mna by celkom zaujimalo, ako jej to chces dokazat. A neviem si celkom reálne predstaviť tú situáciu, ze budem sedieť so svagrinou u svokrovcov, a zrazu vytiahnem stosy dakych papierov ze hla co tu na teba mam. Stale je to slovo proti slovu a pekne by si si s tym pokazila vzťahy. A za dalsie, ty teraz tiez tu píšeš o nej. Takže asi by som kašľala na to
Nič nevytlacaj a vôbec to nerieš.Co si pomôžeš spravíš zvady v rodine?potrebuješ byť za peknú, spravodlivú?to je jej uhol pohľadu nechaj to tak