Čo si myslite o tom? Švagriná žije v zahraničí a občas príde na Slovensko, aspoň 1x-2x do roka na dlhšie aj vidieť si rodičov. Dali sme ju za krstnú nádej dcérky. Naposledy bola na Slovensku u rodičov, ale neprisla za nami. Problém je v tom, že za chvíľu bude mat 40.rokov. Mala dlhší vzťah, ale rozišli sa, on sa nechcel ženiť a dieťa skôr podľa jej reči chcel on. Teraz ma čerstvú známosť. Raz mi povedala, ze aké to budem mat tažké, keď budem mat druhé dieťa a podobne reči, lebo so starostlivosťou o dcerku som nemala nejaký problém. Už ma tie jej reči štvali, lebo stále dávala najavo, aké je to otravne a obmedzujúce mat dieťa. Raz sa ma opäť opýtala, kedy budem mat druhé, to som už vybuchla a povedala jej, že spolu s nou, keď ona bude mat prvé. To bolo opäť po vete, aké to budem mat tažké už s 2.deťmi. Na pokakanu plienku povie fuj, ale napríklad keď bola dcérka bábätko, tak ju vždy vystiskala, bolo aj obdobie, kedy sa aktívne zaujímala o starostlivosť o dieťa, ze sme mysleli, ze už zamýšľajú s priateľom založiť rodinu. Len išli od seba. Od vtedy ubehol čas a ja som otehotnela, práve v obdobi, keď ona bola sama. Bábätko je zdravé, ale za krstných sme už dali iných. Ona síce zagratulovala, ale od vtedy jej niet. Manzel mi povedal, ze sa mu nepáči, ze nám ani žiadne vecicky neposlala ako tomu bolo pri prvom. Tak mu hovorím, ze od krstných sme toho dostali až až. On mi na to povedal, ze nejde o to, ze nie e krstná, ale je jeho sestra a zo slušnosti by sa patrilo. Za krstnú sme ju tento krát nedali aj preto, ze sa veľa krát zachovala trosku sebestredne akoby sa svet okolo nej krútil a aj preto, ze žije v zahraničí a nejak často by sa s deťmi ani nevidela. Otázka znie, ze zrazu prestala chodiť na Slovensko, za chvíľu to už bude 3.rok. My ju voláme stále, predsa len, ma tu aj rodičov, svokor je už na tom veľmi zdravotne biedne, ktovie ako dlho pozije. Ona pravý dôvod nepovie. Zaujimalo by ma co si myslite vy, prečo sa takto chová?
Nasilu sa pozornost neda vynutit. Ked nechce, tak nechce. Nie kazdy ma vztah k detom. Potom je tu zas druhá skupina mamičiek, ktorým vadí prílišná pozornosť od ostatných členov rodiny. Proste nevyhovieš každému.
Je to jej život a jej rozhodnutie. Nemôžeš ju nútiť. A na margo manžela jej povinnosťou nie je kupovať niečo Vašim deťom,či krstná je alebo nie je.
A Tebe švagriná nejako chýba k životu? Veď podľa toho, čo píšeš, ani spolu bohvieako nevychádzate. Ak žije v zahraničí, možno sa jej za týchto okolností nedá prísť, prípade je to komplikované. A že neposlala vecičky? No tak neposlala. Ja mám sestru v zahraničí a neposlala som jej žiadne vecičky pre deti, keď sa jej narodili. Ani ona mne. 🤷🏻♀️
nase 3 deti maju krstnu par 100 metrov od nich - ani nevie, kde su :( ku nam tiez nechodi, je to stara dievka a prkilepi sa v rodine na toho, kto ju nakrmi
@zooeynka
Ja si žijem svoj život a neriešim, len ma zaujima prečo sa takto chová a to aj ku vlastným rodicom.
@stanulienkat
Mne nejde o jej pozornost, skôr sa vcítiť do jej kože. Lebo možno niektoré veci vnímam inak ako ona.
@irusa nikde som nepísala, ze ju do niecoho nútim. Mna zaujima co sa jej môže odohrávať v hlave
moja švagriná býva od nás cca 1 km a aj tak príde len 2x do roka, keď robíme oslavu. Synova krstná je kamarátka a tá k nám príde len raz do roka. A trošku ma zarazila veta, čo si napísala, že muž sa sťažoval, že vám neposlala vecičky. To si fakt myslím, že nemôžete vyžadovať, ona nie je povinná vám posielať darčeky.
Odpoveď na to prečo sa tak správa vie len ona. Máš zbytočné sa s ňou dohadovať a dohovarat . Moja švagriná je tiež dcerina krstná býva od nás 20 km a nikdy sa nezaujímala ani nezavolá nič už nečudo ani na jej narodeniny a meniny. Maldsiemu synovi išla za krstný moja dobrá kamarátka to švagriná nemohla rozdúchať natoľko že odmietla prísť na krst aj keď sme.u volali. Svokrovci prišli ale ona nie a to bývajú v jednom dome spolu s ňou.
@andrea_82
Muž to bral možno preto tak, ze z mojej strany kopu ľudí poslalo, aj z jeho vzdialenejšej rodiny tiež a vlastná sestra nie. Skôr ho to zamrzelo. Nikto to ako povinnosť neberie.
Kým ti ona nepovie prečo sa tak chová, všetko budú len dohady, špekulácie, konšpirácie… buď sa jej spytaj na rovinu čo sa deje alebo to nechaj plávať.
Synova krstná sa tiež o neho vôbec nezaujíma, ale ja neriešim…
Našim deťom nikdy nikto nič nedal okrem mojich rodičov.. Krstná kúpila pár vecí akurát strednemu synovi, ale aj to veľmi dávno. Od švagrin nedostali absolútne nič, od babiek z manželovej strany naposledy najstarší syn ako asi 2 ročný (má 9).. Mladších vnukov (6 a 1) doteraz ani nevideli. Čo už.
nikto to tu nevysvetli. Kto vie co sa deje v jej hlave. Najskor ma dovody preco na SK nechodi a ani za rodicmi. Mozu tam byt kadejake krivdy z detstva ake si ty ani nevies predstavit. Moja sestra zije v zahranici uz 10 rokov (ja tiez hodinu od nej) a doma bola asi 5 krat za tu dobu. K svokrovcom ale chodia viac krat do roka. Ja chodim domov pravidelne. Tie komentare ohladom deti mozu byt aj zavist kedze ona ziadne nema. Alebo ich naozaj nechce, druha moznost.
Pokial ma svoj zivot v zahranici a ma sa tam dobre, ani sa nedivim, ze zaprdene Slovensko a ludia tam, hoci rodina ju uz az tak nezaujimaju... Brat, tvoj muz, asi nemal nikdy nrjake extra vztahy ked za rodicmi sla a za vami nie, ale vycitat to bude tebe a ty to budes vesat sem. Vsak zavolaj a spytaj sa jej..
@kitycat
Prečo by to mala vyčítať mne. Práveže s muzom vychádzajú dobre, aj vychádzali odkedy ja viem. Ja by som to chápala, keby tam mala nejaké kamošky, ale po rozchode s tým svojim ani nemala s kým ísť poriadne von. Neviem či sa tak na neho upla alebo kvôli čomu. Skôr tu na Sk vždy ide za takymi stálymi kamarátkami. Aj so svokrovcami často telefonuje, tak neviem. Len pred pár dňami jej už svokra napísala, nech príde, tak, ze to mali možnosť na nete vidieť všetci. Aj mi jej ľúto prišlo, takto sa prosiť vlastnému dieťaťu. Preto sa pýtam tu, lebo švagriná nie je ten typ, ktorý hovorí úprimne, co cíti. Pretvaruje sa, ze všetko je v poriadku a zachová sa potom úplne inak.
A moja svagrina zase opustila 2 male deti 10 a 6r. nasla si Srba a za detmi chodi kazdy 2. vikend. Da sa to chapat? Neda a neriesim to jej zivot jej svedomie
A takto covid ti nenapadol? Mozno mala tri roky dozadu tazsie obdobie, mozno praca, rozchod neviem co a ked chcela prisiel covid, boji sa, mozno nechce rodicov ohrozit... Ak je s rodicmi v kontakte cez tel. skype... neviem co riesis.
Ries svoj zivot a seba v prvom rade, az potom druhych.
@brita7777
A odkiaľ vieš ze v prvom rade neriešim seba a svoj život?
A mňa napadlo prečo ste ju vôbec dávali za krstnu. Veď deti nechce ani vlastné.....
Úlohou krsného rodiča je postarať sa napríklad o svoje krsňa,keby sa rodičom niečo stalo,nie ho zásobovať darmi,vecami,hračkami..bože to je za doba,každý by len hrabal a vyvolával konflikty tam kde nie sú
To nie je vycitka, ale tak by to v prvom rade malo byt. Mas ocakavania a ocakavania sposobuju nespokojnost. Je ina ako ty, ona neni ty, ty mas rada deti a ona ich nema rada napriklad. Nikdy nebude ako ty a nebude sa ani spravat sa podla tvojich/ ci muzovych ocakavani.
@irusa
Vtedy nám to prišlo ako dobrý nápad, keď vlastne deti nemá, ze bude mat radost aspoň v tom krstnati. Netušili sme ako sa situácia vyvinie.
@miskakyska
My nie sme odkázaní na to, aby nám niečo dávala. Skôr išlo o slušnosť, nejakú maličkosť, ze ukážem tomu druhému, ze na neho myslím
Teba zaujíma prečo sa tak chová? Tak sa.opytaj priamo jej, alebo nech to rieši s ňou jej brat. A vybavené.
@vilma7
On sa jej aj raz pytal, tak mu na to neodpisala. Jednou dobou ju stále volal a jej odpovede boli take neurčité - uvidíme atď… ešte aby som to upresnila, nikto z nás nevedel, ze deti berie ako príťaž, pretože sa tak nikdy nepzentovala. Ona začala s tými rečami až časom, pri dcérke ako rástla. Čiže sme ako pri krstnej nevedeli na začiatku ako vníma deti, lebo nám sama hovorila opak, ze sa už tesi ako ku nej bude chodiť na prazdniny, atď. Samozrejme, ze toto nie je problém, kvôli ktorému by som v noci nespavala, diskusiu som založila skôr z dlhej chvile na materskej. Ale zaujimalo by ma to preto, či tu nie je niekto, kto si zažil niečo podobne alebo z časti ako moja švagriná, ze možno vnímam veci inak a neviem sa vcítiť do nej.
To je jej zivot vela ludi nezmenis, kasli na nu a neries
podla mna ma svoj zivot. pises,ze zije v zahranici. tazko rozmyslat nad jej dovodmi, ked ste spolu tak malo. mozno ma vlastnych trapeni dost. a mozno vnutri tuzi po detoch a trapi sa, ked vidi,ze ini maju svoju rodinu a ona nie. moja kamaratka ma svagrinu v anglicku. uz ju boli niekolkokrat pozriet (maju 2 male deti).
nestaraj sa o nu, zi svoj vlastny zivot. mas starosti dost aj bez toho, toto je uplne zbytocne riesit. drz sa!
Anonym, ja sama som v zahraničí. Koľko x ste ju boli pozrieť vy?
Kde v zahraničí je?
My chodíme na Slovensko 2 x ročne, s dvoma malými deťmi. Takmer nik z rodiny nebol tu za nami, všetci len príďte príďte. Vieš, ono človek niekedy chce dovolenku tráviť aj ináč, ako sa vláčiť po rodinách. A ešte potom ani na Slovensku pomaly rodina nepríde k nám, len vy príďte...ale to že my sme sa tam trepali už 1200 km nik nevidí.
Ona má podľa mňa tiež už toho asi plné zuby že stále ona má prísť. Boli ste niekedy za ňou? To že s deťmi sa nedá sú zvykle len vyhovorky, lebo dá sa aj s deťmi.
A to nehovorím že sesternica si musí chodiť vnučky necelých 200 km pozerať sama, lebo mladým sa.neráči zdvihnúť zadok a ísť k starej mame, to ani nehovorím. A moju druhú, čo býva v Nemecku aj s deťmi, tiež nebaví už chodiť na Slovensko, a pomaly ju chapem. Deti má väčšie, chce vidieť aj iné. Pomaly jej začínam rozumieť, len nepochopi kto nezažil.
A keďže nemá deti, má úplne iné záujmy ako vy, takže ju to asi ani nebaví. Moja sestra tiež stále sľubuje ako prídu, sú od nás 4 hodiny autom...a koľko x tu bola by som spočítala na jednej ruke (za 5 rokov). deti má väčšie a majú iné záujmy ako ja s.mojimi škorcami. Takže tam je stret záujmov úplne niekde inde. Teda aj u vás, nikde.
Neries a zi si svoj zivot