Suseda ruší nočný pokoj. Čo robiť?

erienka
16. jan 2016

mám susedu - dochodkynu, ktora pravidelne noc co noc trieska naschval z celej sily oknami, balkonovymi dverami alebo dverami v byte. Napr. dnes to bolo cca o druhej v noci - trikrat treskla oknom z celej sily. Vzdy sa na to zobudim a nemozem uz zaspat. Uz pretiekol pohar trpezlivosti a isli sme to snou teraz rano riesit, ale neotvara, hoci je doma. Chcem sa spytat, ci existuje nejaky zakonny sposob, ako toto riesit - na mestskom urade, bytovom druzstve alebo...? Dakujem vopred

evittam
16. jan 2016

@erienka Nočný kľud je myslím od 22.00-06.00 - takže ty môžeš zavolať kľudne aj políciu - len je otázne,či kým prídu tak už nebude ona dávno v posteli - lebo ako píšeš potrieska možno 5min a hotovo. Ale tiež si myslím, že kľudne môžeš napísať na mestský úrad. Skús pozisťovať.

sorciera24
16. jan 2016

@erienka ako vies, ze to robi naschval?....mzono si ani neuvedomuje, ze je to silno, mozno je nahluchla...ked je dochodkyna....ako ked si napisala,z e rusi nocny klud, som si predstavila, ze pusi nahlas hudbu na 2 hodiny, robi stale aprty alebo co......ako mozes to riesit mestskou policiou (nocny klud je od 22-6.00), ale podla mna ta vysmeju......o chvilu mozno tebe bude babo plakat cele noci a tiez nic neurobis a vrati sa jej to......

erienka
autor
16. jan 2016

@sorciera24 viem, ze to robi naschval, je to na dlhe rozpravanie.

sorciera24
16. jan 2016

@erienka tak asi pre nieco to robi....alebo, ekd ju stretnes, sa s nou porozpravaj.....alebo uvidis o par tyznov, mozno sa jej to fakt vrati tym, ze bude pocuvat novorodenca....

qidko
16. jan 2016

@erienka Ahoj ja mam este horsich susedov vecer do jedenastej pozeraju telku rano zacinaju o piatej to som vzdy hore pretoze to tak reve ked to ustane zacne akoby driblovanie loptou ceresnicka je ze maju vrzgajuce postele a to poriadne synovi to nevadi ma dobry spanok no cera sa budi a rano ked treba ist do skoly je podrazdena ked som ich poprosila ci nemozu stisit telku povedali aby som si zapla ten program co oni a usetrim na zvuku chore vyvesila som papier v spolocnych priestoroch od kedy je nocny klud niekto ho strhol byvam v stvorbytovke a nemozem stym nic urobit nepomohla ani staznost na obec.urade a to son mala svedka ze sa rusi nocny klud

erienka
autor
16. jan 2016

@sorciera24 no robi to preto, ze to nema uz v hlave asi v poriadku. Mame jedno dieta, doma byvame len par hodin cez den aj to sme skoro uplne ticho. Napriek tomu na najmensi hluk od nas (napr. dcera polozi na zem na par sekund bzuciacu hracku) nam vybuchuje na radiator alebo do stropu. V neskutocne mnohych veciach som jej ustupila. Ked som mala dceru, v noci som ju kojila, aby neplakala, takze preplakanu noc sme mali len jednu za cely jej zivot. Kupila som hrube koberce, dcere nedovolim behat atd. Suseda ma pocit, ze vsetci naokolo robia hluk a potom sa msti tym spobom, ze ona nam nechce dat spat v noci. A robi to uz minimalne rok. A ked jej clovek nieco povie, tak sa tvari, ze to ona nerobi, co je uplny nonsens

erienka
autor
16. jan 2016

@qidko hm, a ako to zvladas psychicky? Lebo ja som z toho uz na prasky, vazne uvazujem o odstahovani sa, hoci tento byt je super a je i v dobrej lokalite.
O chvilu sa mi narodi male. Dceru, ktora zatial spava s nami v spalni, som chcela dat spat do izby nad susedu, no bojim sa, ze ju bude tym megatrieskanim budit. No nic, dnes tam este raz poslem manzela, nech tej bosorke nieco povie

qidko
16. jan 2016

@erienka Ako to zvladam tazko ked ju stretnem a snazim sa jej nieco povedat skeri sa mi do tvare snazim sa to ignorovat no ked ma vytoci mam chut ju vytrieskat po papuli predstav si ze jej vadi ze suseda perie viacej lebo ma babo tak jej navrhla nech chodi prat k rodicom lebo cez den pocuje pracku a rusi ju to chore a najviac ma stve ze je kazdy den v kostole aj ja som veriaca ale ked ju vidim ako ide na primane mam chut jej vrazit

mlil77
16. jan 2016

ja si myslim ze ma psychicke problemy ? je sama ? chodi niekto za nou ? skus s jej rodinnymi prislusnikmi to riesit.....viem ze je to neprijemne aj ked na druhej strane ak trpi nejakou poruchou ona za to nemoze aj ked to neospravedlnuje samozrejme. Skuste sa s nou o tom porozpravat, ze ak to bude pretrvavat budete nutena zavolat policiu, mozno sa nalaka......a ak to neprestane tak zavolat policiu a nahlasit nocne rusenie kludu...........mozno sa tak zlakne ze to viac neurobi...................nezavidim ........

mlil77
16. jan 2016

@mlil77 a ak to naozaj robi naschval proste zavolaj policiu...........to sa bezne robi ked niekto rusi nocny klud...........skusala si to uz ?

erienka
autor
16. jan 2016

@qidko no presne, tato nasa susedia tiez chodi kazdy den do kostola...

erienka
autor
16. jan 2016

@mlil77 ona ma tazky zivot, stara sa o psychicky choreho muza, takze si to cele nejak ventiluje na okoli. Ja ju aj chapem, dlho som s nou sucitila, ale fakt je, ze mam kvoli nej rok trvajuce problemy so spankom.
Policiu som zatial nevolala, mam strach riesit to takto radikalne, i ked mam v plane jej tym dnes pohrozit, ak sa teda odvazi otvorit nam.

qidko
16. jan 2016

@erienka Byvam pod nou uz 22r.ona ma okolo 80 tak len budem cakat kedy ju klepne a bude pokoj neprajem jej to ale byvam v krasnom tichom prostredi v lete ked sedim na terase tak pozorujem srnky diviaky podvecer behaju pod lesom a toho sa mame vzdat nikdy musime sa obrnit trpezlivostou a cakat

erienka
autor
16. jan 2016

@qidko no, budem sice cynicka, ale myslim, ze ti svita na lepsie casy, ze uz to mas "za par" :D My mame trochu mladsi model :D Davam tomu rok dva a ked sa to nezlepsi alebo ja sa nejak neobrnim voci tomu, stahujem sa

mlil77
16. jan 2016

@erienka vobec sa nemusis bat zavolat policiu........a to ti aj pomoze, ano upozorni ju ze ak sa to este raz zopakuje zavolas policiu a ak sa to zopakuje tak uz volaj........myslim ze to pomoze. policia jej nic neurobi, len ju upozorni ze nema narusat nocny klud......

qidko
16. jan 2016

@erienka Aj ja sa utesujem ze to mam "za par" a Tebe prajem vela trpezlivosti a nech sa to cim skor zmeni

evicka547
16. jan 2016
Používateľ evicka547 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evicka547.

vela trpezlivosti veru prajem

jana_eyre
16. jan 2016

A nerobi to jej muz? Totizto moj otec mal psychicke problemy a niekedy vecer(alebo skoro rano) to na neho prislo.. Susedia sa stazovali na moju mamu, velakrat na nas deti , nikto sa nechcel dotknut asi choreho cloveka.. A mama sa mohla aj poskladat, ked otec mal svoju naladu nic nepomohlo... Akurat sa mama trapila este viac.. Ja viem ze moja odpoved nic neriesi, len je to taka vsuvka, ze to mozno aj naozaj nerobi ona..

qidko
16. jan 2016

@jana_eyre Vies ja trpim depresiami a ties nemam svoje dni vteby potrebujem totalny pokoj a spanok ale prinej sa to neda teras umyvala balkon stylom 3vedra vody vyliat a je cisto kedze byvam podnou a mam vysunutu terasu skus si predstavit ako to vizeralo za tie roky co tu byvam rucim za to ze je ok svokra rozpravala s lekarom maju ho spolo neho okrem vysokeho tlaku je fit uznam ze ak je niekto chory tak sa to neda ovplivnit a dokazem pochopit

whitecat666
16. jan 2016

@erienka nemyslim to vobec v zlom ale myslim, ze si musis jedine zvyknut alebo sa odstahovat. 😝
Jeden rok som byvala v byte (s podobnou susedou) a viem presne ako sa citis, rok som bola nevyspata, no zial je to cena za to byvat v byte. Pokial potrebujes klud tak sa prestahuj radsej do domu.
Policiu by som urcite nevolala (lebo ti to suseda vrati, hned ako sa ti narodi dieta bude potom volat ona na teba policiu kazdu noc)...

elise
16. jan 2016

@erienka dajte si medxi susedou a vami zvukovu izolaciu. V panelaku nikdy nebude v noci ticho, aj vytah je v noci extra pocut aj vodu v potrubi....

silaviat
16. jan 2016

ked neotvara ochyt jej deti nech jej skusia dohovorit al ak ste na mensom meste ci dedine skoc za fararom tych pocuvaju babky najviac.. ked povies policajtom ze treskla 3x oknom ci dveramy sa ti akurat vysmeju tp isto nedojdu kym babka nerobi disco ..

cervikpepik
16. jan 2016

@whitecat666 tak toto je nezmysel s tym dietatom,s tym neurobis nic...ak im to robi naschval je to nieco uplne ine ako ked place novorodenec,tomu nevysvetlis predsa....povedal by som dochodkyni aj panu policajtovi nech to skusi vysvetlit tomu dietatu v perinku,ze moze revat len od 06 00 do 22 00
....to je nieco uuuuplne odlisne...

kleofaszkutya
16. jan 2016

Jezis Maria... tak sa ku nej spravaj este horsie, trieskaj, buchaj, vypinaj jej poistky, hocico ta napadne - k takym ludom iba silou sa da, im to dojde iba ked im to nazorne ukazes!

erienka
autor
16. jan 2016

@jana_eyre ahoj, nie, je to ona. Muz bol dnes za nou a konecne priznala, ze to ona bucha oknom, ked chodi v noci fajcit. Povedala, ze sa bude snazit potichsie otvarat to okno a zaroven nezabudla vypocet veci, ktore svedcia o tom, aky hrozny hluk robime cez den my - ze som minule trieskala poharmi (ano, minulu nedelu som asi 2 minuty balila zavaraninove pohare pre mamu) a ze muz bucha kladivom (asi minutu rozbijal orechy kladivom, kym som mu nepovedala, nech s tym prestane). Ach jo, no...uvidim, co bude dnes v noci

erienka
autor
16. jan 2016

@whitecat666 ja viem, tiez sa to bojim riesit cez tu policiu. Ako spominam vyssie, dnes muzovi slubila, ze sa pokusi byt tichsie, aj ked o tom pochybujem.
A jedine, po com tuzim, je prestahovat sa do domu...

erienka
autor
16. jan 2016

@kleofaszkutya mat tak kusok z tvojej guraze 🙂

elise
16. jan 2016

@erienka len aby to nedopadlo tak, ze nebudes moct zapnut ani mixer ci mikrovlnku a budete si robit schvalnosti. Dajte si zaizolovat byt proti vukoma hluku, sice sa msm o izolaciu zmensi byt ale budes mat pokoj.

cervikpepik
16. jan 2016

@erienka neboj sa,aj keby Ti dieta revalo ako tur,nic sa nedeje....ako som pisala vyssie,ona to robi naschval,nech skusi policajt vysvetlit Tvojmu babu,ze by sa hodilo,aby stichlo lebo je uz nocny klud
Smiesne...

elise
16. jan 2016

@erienka u nasich v panelaku sa jeden chronicky stazovatel chodil susedom stazovat ked v noci po 22 hodine sa sli osprchovat, ked prisli z prace.....nedajboze niekomu prala pracka to bolo kriku na cely vchod. On byval na 1 poschodi a pocul suseda v byte na 8 smemysleli ze ma zosilovace.