Sú ženy ženami?

babulka82
28. sep 2015

Ako viete mi napisat vaš nazor či je toto normalne? Ked žena obskakuje chlapa ktory nič nerobi ,proste "len" chodi do prace.Mam na mysli žiadne usilie k domacim pracam či pracam na dome a k detom ani ked ma volno či dovolenku? Može si takyto chlap vobec važit ženu ako osobu?Mne to pride skor ako chlap "spolubyvajuci" a nie manžel. A čo ma vždy dorazi je to ked ta žena povie že je to najlepšie čo mohla stretnut.Ako mam dost.Nechapem či tie ženy klame samu seba alebo im taketo spravanie dviha ego,ale chce byt "sliepkou?

libka1
28. sep 2015

Kazdy nech si zije tak ako mu to vyhovuje. Mne ovela viac vadia ludia co sa staraju do druhych ako zeny co obskakuju muzov. Pokial im to neprekaza je to ich vec.

babulka82
autor
28. sep 2015

@libka1 zaujmave že do nas sa nikdy nikto nestaral ,neviem no . Asi sme nedali ludom priestor na to . 😉

katka.gzd
28. sep 2015

@babulka82 ja nechapem preco mas potrebu to riesit.. ak su obaja s takym stavom spokojni tak nikto zvonka nema pravo to hodnotit, sudit ani sa nad tym pozastavovat.... bez urazky, podla mna su slepice tie, ktore nemaju lepsej roboty len hodnotit zivoty druhych a porovnavat sa stale s niekym... ak si nespokojna tak to ries...ak sa ti kamoska postazuje, tak to spolu porieste, ale aby si riesila ci zena, co je "v domacnosti" je sliepka za to ze ju naplna sa starat o teplo domaceho krbu kym jej manzel zaraba... vela volneho casu a malo vlastnych problemov?

majulino
28. sep 2015

moja mama robila a robi to iste a to otec nikdy nikde nerobil jednoducho u niektorych je taka vychova ze chlap je to naj co ju mohlo stretnut. aj ja ked som zacala byvat s manzelom tak som mu naberala a kladla pred nos. rychlo mi to zadrhol ze on neprisiel z bane. ale je mi akesi prirodzene ked obedujeme chystat vsetkym a nie len sebe alebo detom ale aj manzelovi a taktiez ked dojde s prace mu pripravim veceru.ale zase nieje taky ze nic neurobi a je iba ako spolubyvajuci a nie ako manzel aj ked ma aj take obdobia 😀 😀 😀 😀

mne sa skor vidi chore to co vidim u zvysku rodiny chlap sedi pol metra od vody a zena musi prist z inej izby a dat mu pit alebo odniest jest do postele toto su podla mna sliepky 😔 😔 😔 😔 😔

sono2
28. sep 2015

Asi máš doma usilovneho bobríka a nevieš si predstaviť život žien s takým mužom. Žiaľ veľa žien s tým nič neurobia a do nekonečna sa im asi nechce hádať atď. Absolútne téma o ničom. Konfliktná štýlom muž by mal toto alebo hento a keď nie tak by to malo byť takto... Čo všetko v živote by nemalo byť a je tak žiaľ taký je život.

libka1
28. sep 2015

@babulka82 ja som myslela teba, ze nechapem naco riesis druhych, nech si kazdy robi ako mu to vyhovuje. 😉

babulka82
autor
28. sep 2015

@katka.gzd ja to neriešim len ma zaujma nazor ludi,nič zle na tom nevidim,lebo ja by som takto nežila a neverim že to niekomu vyhovuje,asi som divna potom ja .Ja iim to prajem ale aby žena chora obskakovala chlapa a pritom sa tvari že je všetko ok ,pride mi to zvlaštne ale asi ma nikto nepochopi.Išlo mi len o to aby si ženy začali viac važit same seba. 😖 ☹
@majulino

silaviat
28. sep 2015

mozno ma ten chlap ine prednosti kt ty nevidis 😉 predpokladam ze ty si slobodna zena stale hladajuca pana dokonaleh 😀 😀

babulka82
autor
28. sep 2015

@libka1 ale ja sa do nich nestaram ja im to prajem,len sa skor často stretavam stym že sa taketo pary rozvadzaju.Ja im to nehovorim usmejem sa ked sa bavime a vždy mi to len vrta v hlave .Nejak nikto nepochopil čo som tym myslela,tak prepačte
@sono2

alaguema
28. sep 2015

@babulka82 otázka č. 1 - normálne je všetko, čo obom vyhovuje. Č.2 - myslím, že muž si môže vážiť akúkoľvek ženu, rovnako ako žena si môže vážiť akéhokoľvek muža. Č.3 - pohnútky pozná najlepšie každá sama, pravdupovediac - je to každého vec 😎

babulka82
autor
28. sep 2015

@silaviat ja som vydata a mam dve detičky a dokonaly sme s manželom samozrejme neni,aj sa pohadame aj všetko ale neviem tak nebudem to riešit.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
charlie1980
28. sep 2015

@babulka82 Ano, je to uplne normalne, pretoze ako moj dedo hovori : Na kazdu dieru existuje zaplata.

babulka82
autor
28. sep 2015

@charlie1980
@fidka79
@alaguema
@libka1
@majulino ok dakujem za prispevky asi som potom ja nejaka nenormalna,nebudem to teda riešit. 🙂

libka1
28. sep 2015

@babulka82 vies, to ze tebe to nepripada ok je v poriadku. Zariadis si zivot podla seba. Na to iste maju pravo aj tie zeny. Ja tiez mnohym ludom pridem cudna. Ale som takto spokojna, takze je mi to uplne jedno 😀 Nebudem predsa menit svoj zivot len preto, ze niekto ma o nom ine predstavy. Nech riesi zivot svoj a nebude mat cas na moj. Takze odpoved na tvoju otazku: nie, sliepky to nie su.

babulka82
autor
28. sep 2015

@libka1 v poriadku tak asi som potom uplne divna ja ,no nevadi asi si viac važim samu seba.Nemam na mysli nikoho osobne.

katrin21
28. sep 2015

@babulka82 niektore zeny su zvyknute bud z domu, alebo z minuleho zivota si ich dusa priniesla taku karmu, alebo z detsva maju nejaky blok, ani o tom nevedia, ze len ked sa budu straasne obetovat pre druhych, tak len potom to je ten spravny zivot a len vtedy su dobre manzelky, matky atd....
v skutocnosti si tieto zeny skodia, lebo je rozdiel robit nieco z lasky a robit nieco pre pocit, ze sa to ma, ze sa to ocakava od nej, ze je to jej " povinnost" a patri sa to a ona je vlastne cely zivot v role obete....
A este je aj rada, teda mysli si to 😀

a viem aj o pripade, ked si zena po rokoch takehoto zivota uvedomila, ze naozaj ma doma len nejakeho spolubyvajuceho a uvidime, ako sa k tomu chlap postavi, lebo ked nie, tak koniec vztahu, zene sa otvorili oci...

cim skor taka zena pochopi, ze v partnerstve, zdravom partnerstve ma byt rovnost a ze ked niekto lubi, tak sa zase az tak obskakovať nenecha, ale naopak, CHCE aj pomoct svojej partnerke, lebo ved aj ona si ma niekedy oddychnut, tak tym lepsie pre nu...
Niektore zeny to nepochopia nikdy a potom sa cuduju, preco sa to jedneho dna mozno otoci proti nim, muz si najde inu , alebo ochoreju.alebo zrazu zistia, ze svoj zivot ani neprezili, len " preslúžili"...
a velmi casto toto robia zeny hlavne ako matky....viac ako manzelky.... maju pocit, ze dieta musia obskakovať ako besné... nie je to OK. Take dieta je pre dalsi samostany zivot nepouzitelne.

hanka_april
28. sep 2015

@babulka82 tak ja tak rozhodne nezijem, ale neodsudzujem - nie kazdy je stavany mat nejake ambicie a nieco - niekto ma radsej moznost realizovat sa doma, na domacnosti, detickach, zavarninach atd a mat muza, co "nas nebije, nehada sa, nepije, po krcmach a frajerkach nechodi" je top....a dalej nevies, co je tam do hlbky medzi nimi.....ako hovori moj ocino, ked sa pozastavujem, co sa niekomu paci na tom, alebo na tej, ze je hrozny atd., moj otec povie "nepsrchovala si sa s nim, tak nevies...." 😀 😀

dai
28. sep 2015

@babulka82 suhlasim s libkou - akakolvek forma vztahu dvoch dospelych ludi s ktorou su oni spokojni a zaroven nikomu dalsiemu neublizuju je v poriadku - ty sa samozrejme mozes zamyslat... osobne sa ale tiez viac zamyslam nad ludmi ktori citia potrebu sa zamyslat nad druhymi ako nad parmi ktore funguju🙂
- ak to chapem spravne tebe sa ten muz nepaci... jej sa ale pacit moze prave takyto typ muza... ja ked tu napr. citam ako sa niektore zeny chvalia svojimi muzami zienkami domacimi tak mne to napr. vzdy pride velmi zozenstile a viem ze taky typ chlapa by ma absolutne nepritahoval... proste ja chcem mat doma chlapa - radsej nech zarobi a tu sluzbu si zaplatime... pokial ja som bola na materskej domacnost tiez bola na mne - prislo mi to normalne ( neberiem ani argument zien tu vecne na materskej ze oni maju akoze pracu lebo sa staraju o deti - to mne pride skor ako zabava a viem ze vaecsine zien - samozrejme pred muzom to prezentujeme ako pracu, ale tak budis... - podla mna ked zena nic ine nerobi tak o tu domacnost by sa postarat mohla )... ked robia obaja a vsetko je len na zene - no bud je s tym ok - potom ich vec, alebo neni - ale to je tiez ich vec aby si to vyriesili - nie tvoja🙂

- cize cely moj prispevok smeruje len k tomu ze by si sa do nich nemusela starat a oni ak boli v pohode doteraz budu aj dalej - mozno stastnejsi ako vela emancipovanych parov naokolo🙂

libka1
28. sep 2015

@babulka82 niekto v tom najde naplnenie svojho zivota. Tiez to uplne nechapem, ale tak preco nie. Ked to tomu cloveku vyhovuje a je stastny tak je vsetko tak ako ma byt. 😉

babulka82
autor
28. sep 2015

@dai ako vidim nikto ma nepochopil ale nevadi,do nikoho sa nestaram len vravim že by to pride zvlaštne takto žit,aby žena chodila do prace a všetko bolo na jej krku domacnost deti atd.Neviem či tak vačšina žije podla tohto asi ano.Ale mne pride chore aby som sa ja starala o všetko a manžel o nič to nieje rodina,to len prispieva finačne.

katrin21
28. sep 2015

inak moja byvala svokra je takato.. svokor bol fajn clovek, mudry, mala som ho rada, ale doma nic nikdy nerobil, vlastne deti ani povozit nebol...domacnost polorozpadnuta,opravy cakali na neurcito....

ked moj exmanzel ( teda jej syn) pestoval svoju dceru, alebo ju vozil, alebo tak, tak sa ozyvala, ze toto jej muz nikdy robit nemusel a kolko jej syncek, chudacik, robi 😀
pritom jej syn to robil rad , lebo je to normalne....
no a mne zase bolo divne skor to, ze napr. bola skoro polnoc, svokor lezal pred sportovym kanalom, alebo pozeral nejake prirodopisne filmy v TV alebo Teletext o stavkovaní 😀 a svokra uz po celom dni padala na nos, ze si ide lahnut, ked on vtedy zahlasil, ze by si dal jablka..
Tak mila svokra , nelenila, vyskocila ako struna z postele a šup ho do kuchyna, našupat aspon 3-4 jablka,nakrajat na križalky a doniesla mu to do postele k telke....
ja som len zirala a hovorim jej, ci si to nemohol aj sam,,
a ona ze .. ale ja to rada spravim, ja ho tak lubim...
a ja jej : hmm.. no , to je pekne, len ci ta on tak lubi, ze ta po celom dni nenecha si konecne oddychnut...
myslim, ze ani tak to nepochopila.. nevadi 😀
ale proste im taky zivot vyhovoval, nevadil.. pre mna chore, pre nich OK...

P.S. pre zaujimavost .. rozviedli sme sa kvoli zene, ktora mala s nim neskor casom 2 deti , pricom napriek tomu do 35r NEVARILA, neupratuje, jej domacnost by ste nechceli vidiet, bordel vsade....
Moj ex VARI a vsetko robi... teda upratovat asi moc za nu neupratuje, lebo by to inak vyzeralo, ale proste jediny, kto tam asi nieco robi je on, inak by decka pokapali od hladu...x krat dcera hovorila,ze ked ocino nenavaril vopred, taak len pizza...ze ona ani spagety nevie.. moja dcera 9-10r u nich robila palacinky, lebo Zuzanka to nevie 😀 ...a ked chcela rajcinovu polievku, taka sa jej pytala, ze ci vie ako sa to vari, lebo ona nieeeeeee 😀
Ja sa na tom strasne bavim, ma chlapec co chcel .... Svokra k nim vobec nechodi, takze to nevidi....
Dobre co? to si polepsil, to keby maminka videla.. 😀 asi by sa divit nestacila...
Takze mozno niekedy syn pochadzajuci z takej domacnosti, kde otec sa nechal obskakovat sam moze byt pravym opakom..

babulka82
autor
28. sep 2015

@katrin21 ja poznam ženy ktorym to nevyhovuje a rozprava to všade len doma nie tomu svojmu. 😀

babulka82
autor
28. sep 2015

@katrin21 inak teda klobuk dolu pred tou tvojou svokrou ja by som toto nedala teda ,nemam na to povahu. 🙂

alaguema
28. sep 2015

@babulka82 asi si samu seba nevážiš dosť, ak ťa u iných žien rozčuľuje toto správanie. Všetko, čo v tebe vyvoláva nejaké negatívne odozvy, je tvoje zrkadlo 😉 Keby v tebe nebola ani štipka tej ženy, ktorej prototyp tu opisuješ, ani by to s tebou nehlo 😎

katrin21
28. sep 2015

@babulka82 ani ja, nie som samovrah 😀 ani otrok.
vacsina tych zien si nevazi samych seba dostatocne a tak si myslia, ze len ked sa obetuju pre inych, tak maju nejaku cenu...

dai
28. sep 2015

@babulka82 nemyslim si ze vaecsina zien takto zije ( mozno tu na mk je ta vzorka vyssia ale vseobecne skor vidim emancipovane zeny v svojom okoli )
- ono skor kazdy ma to svoje co mu vyhovuje - to ze ja to nezijem a nechapem neznamena ze niekto iny nemoze byt s tym modelom stastni ...

babulka82
autor
28. sep 2015

@alaguema ja nikde nepisem ze ma to rozculuje prepac.Poznam zrkadlove metody a pracujem na nich ale toto.ja mam na mysli pribuznu vidim ze tam nieje nieco v poriadku je 2 x rozvedena a je mi jej luto.

alaguema
28. sep 2015

@katrin21 takže podľa teba ani Matka Tereza si nevážila samu seba? 😉 Ona obetovala celý svoj život iným. Je to možno trochu za vlasy pritiahnutý príklad, ale poslúži. Niekto to tak skutočne cíti a nerieši v tom vôbec seba, proste robí veci pre iných. Ja nie som extra obetavá, ale ako vlastnosť to obdivujem. Myslím si, že to JE obdivuhodné. Minimálne je to veľmi nesebecké. V dobe, keď každý zdôrazňuje a presadzuje svoje potreby, je to celkom vzácne.

sandra551
28. sep 2015

@babulka82 S takýmito otázkami by som na MK nešla, tu ti väčšina žien nedá za pravdu. Veď to tu vidíš tie diskusie o čom to je 🙂
Asi väčšina žien sú starostlivé typy a tak si chcú nejako uctiť manžela alebo partnera 🙂 Ja na tom nevidím nič zlé, každého vec. Ale ja by som tak určite nechcela žiť. Muž si má ctiť ženu podľa mňa 😉 Je na to oveľa viac dôvodov než opačne...