Ahojte, veľmi sme túžili po psíkovi, tak nám manžel zaobstaral šteniatko. Problém je však ten, že ako každé šteniatko, ak sa trošku viac rozšalí, tak si občas aj zaštekne a to je práve u nás veľký problém :( Dcérka má 3r a stále, ak šteniatko zaštekne od radosti, dcérka spustí až hysterický rev a plače, že psíka nechce, že sa ho bojí a len po rukách ju nosíme :( Kým psík nebrechal, lebo bol na novom mieste, tak bol aj taký pokojnejší, dcérka nemala problém, aj si k nemu ľahla, hladkala ho, ale keď zistila, že aj psík vie rozprávať, hrozne sa teraz bojí :( Darmo jej dohovárame, že on sa len teší a nič jej neurobí, je to márne :( Bývame v RD,ale psíka sme chceli mať dnu, no je to asi nemožné :((( Prosím, poraďte, ako mám zbaviť dcérku toho strachu ??? Veď ju nemôžem zakaždým nosiť po rukách, keď psík brechne... a to za celý deň, keď zaštekol 4x, tak veľa :( Som zúfalá z toho :(
Ďakujem za každú radu
Trebalo mysliet aj na dieta, nielen na svoje tuzby, tvoje dieta predtim nebolo v kontakte so psami? A pripravili ste ju na to, ze budete mat doma psa?
No môj syn je starší má 6r. v máji nám uhynula sučka a bez psa si to na dedine pri dome predstaviť nevieme. Je pravda že syn bol na psíka zvyknutý od malička , tak sme si zaobstarali nového. No jasné šteniatko všetko čo sa pohlo hrýzlo a štekalo. Keď sa zahryzol aj to zabolelo a syn mal z neho nervy / ale že fakt hysterické záchvaty / tak to vyriešil a chodil v gumákoch 🙂 🙂 . Jasné že nie celé leto to by mu nohy splesniveli . Teraz má to naše šteniatko 7 mesiacov a na dvore mám 2 deti a nie 1 so psom. Naši susedovci majú 2 ročnú dcéru a chodí psíka pozerať do záhrady cez plot , keď malá odíde náš pes za ňou normálne plače . Pokiaľ ste ešte nemali pri dome psíka deti si musia zvyknúť a záleží aj na povahe psíka to je veľmi podstatné na čo ste mali myslieť keď ste si zaobstarali psíka a máte malé dieťa.
@janinah čo riešiť ? No asi to, aby sa dieťa psov nebálo. Nemôže predsa tak panikáriť , keď ani na ňu nešteklo, iba keď sa naťahovalo s dekou tak si šteklo na deku... nechcem, aby sa dcérka bála psov. Myslíš, že ak dám "to" niečo preč z dosahu, pomôže jej to do budúcna, aby sa nebála ?
@moni244 mali sme psa, ale ona mala vtedy asi rok, bol to domový pes...
@andreale psíka sme zaobstarali práve k deťom veľmi vhodného. Zvlášť sme na to vybrali plemeno, aby nemal s deťmi problém - ani ako šteňa, ani ako dospelý pes.
ahoj ja si myslim ze je to len o zvyku a ze sa postupne skamaratia. kopa deti j takych ze sa boja ale len zo zaciatku a potom si postupne zvyknu.to je len o tom chvilkovom zlaknuti nemyslim si ze pokial nema nejaky skaredy azzitok so psami ze ma nejaky opodstatneny dovod bat sa ich aj v buducnosti
ešte chcem raz napísať - kým šteniatko nešteklo, dcérka sa ho vôbec, ale vôbec nebála. Hladkala ho, ľahla k nemu na zem, dala hračky, chcela brať na ruky. Takže ona sa psov ako tak nebojí, kým neštekajú.
@kahh práveže nemá dôvod sa báť psov. Nikdy žiadny pes na ňu neskočil, nepohrýzol ani nič iné. Len proste, keď nejaký pes zabreše, ona sa zľakne. AJ minule na sídlísku sme boli u rodičov, vystupovali sme z auta a ani sme si nevšimli psa na chodníku (bol od nás ďalej a s majiteľom na vodítku), tak zaštekal a dcérka hneď rev. Inak keď vidí psov, tak sa teší a ukazuje a a hovorí - aha psííík. Veď i ja sa niekdy zľaknem, keď nečakám, že pes zabreše ... ale to je podľa mňa normálne. Ale nikdy aj keď sa zľaknem, tak pri dcére nepanikárim, aby sa nebála.
@tuppe no nic, skus ju zobrat a ukaz jej, nejake hry so steniatkom, pusti video, ako sa psikovia hraju a stekaju. Ma 3 roky a je teda dost velka. Druha vec je, aky ma mala vztah k zvieratam. Boji sa ich? Hladka ich? Ako na ne reaguje? A s tym strachom to nebude tiez az take zle. Ale mozno ziarli na stena, lebo ma vasu pozornost, tak si nasla nieco, co funguje. Ona sa rozplace, boji a vy automaticky presuniete pozornost k nej. U nas bolo podobne s maciatkom. Baska ziarlila, lebo som pohladkala Sasu, lebo som ju potulila, lebo a tiez hladala sposby, a ja som jej vysvetlila, ze maca je ako babo a nema mamicku, tak ju musime potulkat my.
@janinah Ak sa dieťa bojí psov, tak ako terapia sa odporúča častejší kontakt so zvieratkami. Nášho najstaršieho ako dvojročného zhodilo na zem dosť veľké šteňa a istý čas mal so psov priam panickú hrôzu. Nám sa terapia zvieratkami veľmi osvedčila a aj dosť rýchlo zabrala. Po troch mesiacoch od zážitku už nemal zo psíkov paniku.
@tuppe To chce iba čas, niektoré deti sú jednoducho zo štekania trochu nervózne.
Daj ho von, mozno ho berie aj ako konkurenciu (pes si vyzaduje pozornost stekotom deti placom ) ma surodenca co place? Mozno aj pri nom by takto reagovala. Podla mna ked bude vonku najde si k nemu cestu. Ked nie tak za nim chodit nebude ale neverim tomu, ze len potrebuje cas aby prekusla druheho milacika rodiny okrem nej 🙂
@divozienka26 dobry napad, ale stena teraz nie von. Do inej miestnosti alebo obmedzit kontakt. Du deti, ktore su hystericke, ked zaplace babo.
@tuppe ja mam psika a dve krsniatka starsia bude mat 4 mensia ma 2 a bala sa ho len ta starsia ked vyskakoval ale zvykla si chce to len cas potom ked tu bola na vikend aj si ho vzala v noci do postele ze ju musi v noci strazit teda uprimne neviem kto koho strazil 🙂 , daj tomu cas a hraj sa s oboma naraz
@tuppe dobre robis ze sa snazis ju takto zvyknut 🙂 ale este by som ti poradila mozno ze ju az tak nemojkat ked aj zacne plakat nenosit ju na rukach trosku ju tak posmelovat a lebo ju zabavit insim lebo mozno by si tak aj skor zvykla 🙂 skuste, ze uz je velka baba 🙂 kamoskinej malej tak skusili lebo ona sa dacopho zlakla a robila hysak aj hodinu a potom skusili toto a uz to bolo lepsie
@tuppe
Každý pes šteká, takže si musí malá zvyknúť.
Tým že to má doma a je to len šteňa to máš pod kontrolou.
Zase psíka by som von nevyhodil, to jej problém nevyrieši, iba oddiali.
Mi máme doma Jack rusell teriera, má 6 rokov, krpatá skoro dva. Zo začiatku sme museli dávať pozor a vkuse ho ohlasovat, lebo ked ešte nevedela riadne chodiť ju zhodil, takže malá revala. A pritom sa ani neuderila, len padla na zadok.
Ale teraz sa karta obrátila a ho bez problémov "terorizuje". Teraz musíme ohlasovať malú aby mu dala pokoj.
ach, zase som skúsila zobrať šteniatko dnu, nebolo dnu ani päť minút, začalo sa hrať s rohožkou v kúpelni, jasne, že sa s ňou naťahovalo, vrčalo, šteklo, tak som ju trochu okríkla, že fuj, ale neskoro, dcéra zase hysáky, dokonca jak vyšiel psík z kúpeľne, dcéra sa trepala do spálne s takým vreskotom ☹ ☹ ☹
@dominika6 dlhosrstá kólia
@tuppe pekne ju vezmi za ruku a hajde za psom. Pritulit malu k sebe a hladit za usami. Oslov malu, nech ti odpovie. Oslov stena, ak zahavka, drz malu a zas ju oslov, nech odpovie a znova pes. Ukazka reakcie. Zober lopticku a hod ju malej. Nech ti odpivie, ze mam. Urob viac krat. Potom spolu hodte lopticku stenatu, ono stekne, ked chyti alebo ju odobehne. Ukazka, ze reaguje. Potom zoberte mlsku a dajte spolocne havkovi. Ak stekne, pohladit. Malu stale v objati, ale nie zvierat, tulit. Skuste spolicne s muzom.
@tuppe skúsila by som dcérku menej "ofukovať" pri tých hysákoch, vôbec nebrať na ruky, však psík nerobí nič neprirodzené. Trojročná už chápe dosť, čo keby si ju zapojila do výchovy šteniatka? Daj jej to ako dôležitú úlohu, nech ti pomôže. Ona ten strach prekoná, možno nie za deň dva, ale ten kontakt tomu pomôže. Držím palce. 🙂
Čudujem sa ,že sa vôbec pýtaš.....dieťaťu niečo spôsobuje s-stres,tak to niečo odstránim z jeho dosahu,čo tu treba riešiť....