Šťastný po rozvode

oravese
9. júl 2014

Ahojte chcem sa spytat tych co su rozvedeni, ci su teraz stastnejsi ako boli predtym, ci vas zivot je jednoduchsi. Nemyslim rozvody pre tyranie, alkohol, bitky. Dakujem za odpovede.

luba28
9. júl 2014

@oravese stastna a spokojna,.,...keby som vedela,ze ked sa zbavim tej hnidy bude lepsie tak to urobim uz davno a nie 7 rokov som drzala ako hus,... 😀

bajana
9. júl 2014

ja sice nie som po rozvode, ale za mm a uz teraz aj jeho exmanzelku mozem smelo napisat - ano, stastnejsi...sice je to uz 7 rokov, co sa po 3 rocnom manzelstve rozviedli, ale obaja maju teraz partnerov, ktori im vyhovuju ovela lepsie, nez si vyhovovali oni dvaja...lahsie to ma ten, co sa rozviest chce (mm) ako ten, ktory chce manzelstvo zachranit, pretoze ma pocit, ze potom to bude horsie (exka si nasla partnera asi 4 roky po rozvode, mm mal pocit, ze keby on chcel, tak sa ona k nemu hocikedy vrati...teraz je to uz ine, samozrejme a aj ona je s novym partnerom spokojna)

mamavera
9. júl 2014

@oravese nerozvádzala som sa pre týranie, neveru, môj exmanžel nebol alkoholik, ani gambler, nerobilo mu problém navariť, povysávať, okúpať deti, aj keď som to väčšinou robila ja, lebo bol pracovne veľmi vyťažený. Ale uprednostňoval svoje koníčky a kamarátov pred časom stráveným s rodinou. Možno si tu kopa žien povie, čo si vlastne chcela? Mala si muža, ktorý pomerne dobre zarobil, nemal frajerky, neprepíjal výplaty, nebil ťa, deti mal rád, hral sa s nimi. LENŽE - pripadala som si už pár rokov pred rozvodom ako rozvedená, žiadna letná dovolenka, teda jedna jediná bola, aj z tej sme prišli skôr - bola sezóna....žiadny, alebo takmer žiadny spoločne strávený čas. Hodiny rozhovorov, pár týždňov z jeho strany snaha, potom zase stále len jeho koníčky. ÁNO, som teraz nesmierne šťastná v novom vzťahu, aj sa to bojím napísať, aby som to nezakríkla. Netrvá rok, dva ani päť, takže prvotné očarenie už dávno pominulo, už presne vieme čo od toho druhého môžme očakávať. Máme obaja svoje koníčky a záujmy, ale napriek tomu more času trávime spolu, užívam si konečne to, po čom som túžila v manželstve. Keby sa tie roky vrátili späť, rozviedla by som sa určite znova.

dominicka8475
9. júl 2014

@mamavera Asi presne viem o com pises.Ja mam teraz takpovediac pred rozvodom.Idem sa do toho akurat pustit.Caka ma rozhovor s mm.Uvidim ako dopadne.Aj ja mam teraz pocit, ze budem ovela stastnejsia bez neho.MM nie je az tak vytazeny v robote.Konicky nema v podstate ziedne okrem hnusnych hier na fb. Mne a malemu sa venuje minimalne a ked sa uz pohadame na obycajnej banalite tak sa zacne tyzden snazit a potom sa to zase vrati do starych kolaji.Ja takto nedokazem s nim zit. Dufam, ze sa rozvod podari co najskor aby som mohla zacat novy, plnohodnotny zivot...

mamavera
9. júl 2014

@dominicka8475 my sme sa paradoxne nepohádali za celé manželstvo....ale všade som chodila sama, alebo s deťmi....držím ti palce, aby to dopadlo pre teba a tvoje deti čo najlepšie. Ja som mala šťastie, že sme rodičmi ostali, styk s deťmi sme ani nemali určený, mali vždy k otcovi otvorené dvere, staral sa o ne príkladne.

dominicka8475
9. júl 2014

@mamavera Ja si nemyslim, ze on by chcel mat nejaky styk este s malym.Mozno len preto aby urobil problemy na sude...Ani s detmi z predosleho manzelstva sa nestretava...Bola som hlupa, ze som mu na zaciatku verila, ze sa zmenil a ze chce vyuzit svoju poslednu sancu od zivota.A chce stravit cely svoj zivot len so mnou.Len ma vyuzil a nakoniec este aj napadol.Chvalabohu moji rodicia stoja pri mn, ze co som im velmi vdacna...

mamavera
9. júl 2014

@dominicka8475 tak buď rada, že si sa ho zbavila, taký muž by ti nikdy nebol oporou a že si bola hlúpa...každý z nás robí chyby. Máš šťastie, že rodičia stoja pri tebe, želám to, aby všetko prebehlo hladko a ty si raz bola šťastná s novým partnerom.

sheila72
9. júl 2014

Ja sa odhodlávam už viac ako pol roka, ale stále sa k tomu neviem dokopať. Svojho muža nemilujem, ale je mi to ľúto kvôli malej a musím priznať, že tiež pre finančnú stránku. Hlavne pokiaľ som na RD. Koľko mali vaše deti rokov keď ste sa rozviedli? Aké boli najčastejšie príčiny? Niekedy sa pýtam sama seba, či to som len ja vadná a moc náročná, alebo sú moje dôvody opodstatnené.

mamavera
10. júl 2014

@sheila72 no moje deti boli už veľké, ja som to práve odkladala, kvôli nim, nemali sme medzi sebou také niečo, prečo by sa bolo treba rýchlo rozvádzať, ale potom som už začala myslieť aj na seba. ty máš maličké dieťatko, nedalo by sa ešte váš vzťah oživiť, zabojovať za záchranu manželstva? Ja nie som za to, aby sa ladí hneď bežali rozvádzať, ale na druhej strane s tyranom, manipulátorom, alkoholikom, gamblerom, žiarlivcom by som nebola ani kvôli deťom, naopak, preto, aby v takom prostredí nežili, by som sa rozviedla. Nerozumiem tomu, že svojho muža už nemiluješ, koľko ste spolu?

zuzana7918
10. júl 2014

my sme sa rozviedli po 16-tich rokov spolocneho zitia (manzelia sme boli 11 rokov, bezdetni) a chceli sme to obaja. V manzelstve sme boli stastni, mali sme spolocne konicky, vela sme sa rozpravali, stale cestovali, vedeli sme presne ako zareaugejeme na tu ktoru situaciu.....ALE, obaja sme mali pocit, ze nas caka v zivote este nieco viac....a preto sme sa slusne dohodli a rozviedli ako priatelia.....i ked moj sucastny partner je uplne, ale uplne iny ako byvaly mm, som ovela stastnejsia a myslim, ze i moj byvaly mm je teraz vo svojom vztahu velmi stastny....🙂...uz asi ta iskra po rokoch vyprchala a priatelstvo nam nestacilo......

mima4
10. júl 2014

@mamavera
poznam dost parov, ako si ty fungovala s exom... a vnimam to tak, ze tie zeny to beru ako realitu a neriesia to...a beru to ako niečo prirodzene, ze takto funguje x dalsich manzelstiev... a to niektore este nemaju ani deti...

mamavera
10. júl 2014

@aj ja, ale mám len tento jeden život, nikto mi nevráti ani dnešný deň a som šťastná, že som to vyriešila takto.

mamavera
10. júl 2014

ešte som chcela dodať, že myslím, že je šťastný aj ex, má priateľku, ktorej asi nevadí, že je stále preč a potom je to v poriadku. Mne to vadilo, rešpektujem koníčky a priateľov partnera, ja mám tiež svoje, ale sedem dní v týždni?! No niekedy len šesť.....zo začiatku prvých pár rokov to bolo v pohode, potom začal tlačiť na pílu....a snažiť sa začal, keď už bolo neskoro a ja som prestala veriť, že to bude inak a ako vidím, ani nie je..

nikola81
10. júl 2014

Ja som sa rozviedla po 6 rokoch, manzel bol dobrak, sikovny, pomahal mi vo vsetkom, no ja som niekde vo vnutry citila ze on nie je ten s ktorym stravim zvysok zivota. Laska postupne z mojej strany vyprchala az sa z manzelstva stal stereotyp, nikam sme nechodili, vladla u nas vzdy papuckova kultura a to sme boli mlady. Snazili sme sa to zachranit dovolenkou ale bolo neskoro. Teraz zijem 7 rokov s priatelom ktory je odomna o 6 rokov mladsi a pri nom som nasla vnutorny pokoj a naplnenie vztahu. Ja rozvod nelutujem, hoci viem ze som manzelovi velmi ublizila

mamavera
10. júl 2014

@nikola81 možno si mu ublížila menej, ako keby ste k zisteniu, že to nie je to pravé orechové prišli po 25 rokoch manželstva....

stellamaris
10. júl 2014

@oravese rozviedla som sa z viacerych dovodoch,aj pre neprijemne veci.Co chcem ale povedat,je,ze cely roky som sa v manzelstve necitila dobre,chybalo mi porozumenie,pochopenie u manzela,neskor som sa citila neuveritelne sama.Manzel prisiel z prace a vysedaval pred telkou.Ani sa ma nepytal,aky bol moj den,iba to,co budeme jest.............neskor ma mrzelo,ze nechcel mat deti,stale to odkladal a dokonca nechcel ani sex.Keby som vedela,co vsetko neprijemne este pride,davno by som ho kopla do zadnice 😖
Dnes som stastne vydata a som matkou dvojrocneho vytuzeneho synceka.Moj terajsi manzel mal v predchadzajucich vztahov iba nestastie,teraz si ziva rodinne stastie so mnou a malym. 😉 Rozvod bol spravne riesenie,bez neho by som bola snad este roky nestastna..................

sheila72
13. júl 2014

@mamavera ja som tiež práve kvôli malej s ním. Len kvôli nej. Sme spolu len 5 rokov. Keď som otehotnela, narozprával mi rečičky ako sa o nás postará, že sa nebudem mať nikdy prečo trápiť a bla bla.....a teraz nikde nepracuje (ani si nehľadá robotu), všetko platím ja, už som aj musela popredávať nejaké veci, núti ma aby som šla do práce, aj keď som chcela ostať s malou ale vyzerá to tak, že pôjdem, lebo s ním sa to nedá. Len ma ťahá ku dnu. Má pôžičku, ktorú si zobral ešte predtým ako sme sa spoznali, má drahý paušál ktorý mu platím ja a ja si len dobijem kredit za 6 €, čo je najmenšia možná suma. Navyše sa o malú ani nestará, furt sedí za pc a von s ňou chodím ja, on nepohne ani prstom, ani len koš nevynesie. Už som sa s ním pokúšala o tom rozprávať x-krát, lenže vždy na mňa len naziapal a odišiel. Navyše on sa takto uráža na úplné banality. Obávam sa, že keď s ním ostanem, tak už nebudem mať čo dať ani malej do úst, lenže ona je naňho hrozne naviazaná aj keď nechápem prečo, keď s ňou nikam nechodí a ani sa s ňou nehrá. Aj ja som za to, že ľudia by sa nemali hneď rozvádzať, ale takto je to už dlho a ja mu už nemienim robiť druhé husle....

moncsi1208
18. júl 2014

@oravese som stastnejsia,lebo som podala rozvod prave preto,lebo nam vztah nefungoval 🙂

virginia
18. júl 2014

Pockaj, kym budes 100% rozhodnuta, ze dalej, takto zit nechces. Potom rozvod nebudes lutovat. Jednoducho na take zavazne rozhodnutie treba dozriet, predstavit si svoj zivot bez neho, pritom on bude stastny, slobody a vysmiaty, ty utahana s detmi a bez penazi (najhorsi scenar).
Sama som rozvedena a som stastna, nemohla som v predchadzajucom vztahu ostat, aj ked som chcela, ale nastastie nasla som si noveho partnera a nic mi nechyba. Teda okrem dietata, ktore mame v striedavej, to znasam zle.

jvlo
18. júl 2014

@sheila72 vezmi si papier, na jednu stranu si napíš čo stratíš rozvodom a na druhú čo získaš

kaktusik007
18. júl 2014

@sheila72 ale toto je prave cele zle.... tvoje dieta to vidi a chces aby si zobrala presne takehoto partnera??? takyto vzor rodiny jej chces dat do zivota?

sheila72
19. júl 2014

@kaktusik007 tak nemyslím si, že zrovna teraz to vidí. Resp.z tohto obdobia si nebude nič pamätať v dospelosti. A aký jej mám dať vzor? Že teraz je bežné rozvádzať sa a keď si niekoho vezme za muža, môže sa s ním kedykoľvek rozviesť? Ak sa rozísť, tak buď teraz, kým to ešte malá nevníma, alebo až keď bude dospelá. Myslím, že v inom veku by to na ňu vplývalo horšie.

margarita
19. júl 2014

len k vasej debate, ako to vnimaju deti
nemyslim si, ze male dieta to nevnima...mozno nie teraz lebo o tom este nevie hovorit 😉 ale ze rozvod rodicov zle vplyva na dieta je nepopieratelny fakt.
dieta nechape vase spory a tuzi mat otca aj mamu,
napr.moji rodicia sa rozviedli ked som mala 18, aby sme sa nemuseli tam na sude strapnovat, ze komu ma zverit a pod.
poviete si,ze no ved to ma uz nemohlo nijako poznacit, bola som dospela...hej, praveze ma to poznacilo dost, odmietala som sa aj zalubit, zo strachu, ze sa sklamem v partnerovi, ak aj nie hned, tak po rokoch ako nasi...nastastie ked som po nejakom case spoznala mm, nieco sa vo mne zlomilo a dokazala som ten strach prekonat.

to len k tomu, ze rozvod vzdy deti zasiahne, aby rodicia vedeli o tom, a snazili sa im to ulahcit, nie este nadavat pred nimi na toho druheho a robit sa lepsimi, kupovat si ich, ako je to casto bohuzial bezne

bzdocha
19. júl 2014

Aj ja by som sa chcela rozviest, ale na druhej strane si uvedomujem, ze uz len tazko budem hladat chlapa, ktory pomaha v domacnosti hra sa s malou a je ochotny k nej vstat rano ked ja sa necitim dobre. Je to dobry pracovity chlap, ale nie pre mna. Zit s nim v tej mentalnej rovine je pre mna utrpenie. Mam pocit ze pri nom bud ohlupnem alebo sa rozvediem :/ ale zas prakticky zivot s nim nie je zly. A teraz co mam robit

kaktusik007
19. júl 2014

@sheila72 deti su male, ale nie su sproste. Vidi, citi. Vnima to. A najma - ak je to teraz, ked ma rok a pol, taketo, ake spoluzitie budete mat vy dvaja ked ona bude mat sest ,sedem?
Cele zle.

isoldas
19. júl 2014

....citam tu vaae prispevky....a priznam sa...rychlo som si spravila novy nick aby som sa mohla zapojit a poprosit vas o debatu takti inkognito, pretoze....neviem to presne definovat ...mozno sa hanbim a nie som ztotoznena so stavom ..v akom sa teraz nachadzame.......ide o to......s mm sme dva roky manzelia a mame krasnu 20 mes dceru ktora na nas obidvoch neskutocne _"lipne" ....ked sme sa brali vedela som ze ma nejake resty z minulosti ktore si musi splacat este asi cca 8rokov...no teraz je bez roboty mesiac a ja neviem co robit....som zufala z toho co vsetko treba poplatit atd ....aby ste ma zle nepochopili, nenariekam len preto ze neviem ako to bude s peniazmi.....za tu dobu priznam sa vnutorne nejak nie som ztotoznena s tym ze sme manzelia....rozpravala som sa s nim a povedala som mu otvorene ako sa citim ..... isty cas sme zili tak akoby sme mali ist uz od seba ....sice sme byvali spolu dalej, ale nejak sme neriesili nic viac.....a mala som pocit ze nie, ze ho lubim a predsa s nim chcem zit.....aby ste vedeli, ako otec je uzasny, ja mu nemam absolutne co vytknut lebo s malou mi pomaha vzdy ako mu to cas dovoluje, brava ju von, ked si cchem oddychnut alebo sa ucit do skoly, ked chcem ist obcas von s babmi znova ju strazi...ani ku mne sa nesprava zle, ked mal robotu a ja som chcela nieco ..viac...vzdy mi dal a kupila som si co com chcela.....a PRETO.....vas prosim o nestranny pohlad a nazor na to ....pretoze ja fakt skutocne neviem, trapim sa asi ako nikdy, ...co sa to so mnou robim, ...ci len tato situacia financna ma natolko ubija....alebo celkovo mam v podvedomi to......ze chcem stale nieco viac......ale co ??? :/ .... realne rozmyslam nad psychologom lebo neviem si rady ....... a este vas prosim , ak ste to aj docitali dokonca, reagujte len tie...co mi viete aspon trosku poradit...a nie ma len...odpisat...dakujem vam...pekny vecer 😒

slniecko2
19. júl 2014

@isoldas tažko poradiť. ja osobne som mala otca, ktorý bol veľký sebec-myslel vždy len na seba vlastne doteraz myslí-vnúčatá ho nezaujímajú tak ako ani ja a môj brat. vzťah je medzi nami ako dlhoroční kamaráti, ktorí sa sem.tam stretnú. môj brat sa s ním vidí tak raz za dva roky ale nemajú sa veľmi radi, lebo mu otec veľmi ublížil (tak trochu vie veľmi zákerne slovami ublížiť- úmyselne aby vás potopil). K môjmu otcovi mám vlažný vzťah- beriem ho ako známeho ale dlhé roky som sa trápila tým jeho nezáujmom. Manžela som si našla jeho úplný opak-miluje deti, venuje sa im, máme sa radi, máme podobné koníčky a názory. Samozrejme tiež nie je ideálny, niekedy premýšľam, či som sa vôbec mala vydávať a že mám hrozného manžela (slabé chvíľky), ale keď si porovnám to ako dopadol môj brat s tým, že mal takého otca, ako ho to zasiahlo a doteraz je so sebou nevysporaidaný, tak si viem uvedomiť aké je šťastie mať naozajstného otca, ktorý miluje svoje deti a naozaj sa o ne stará. manželské problémy sa vždy dajú riešiť ale dobrého otca už nenájdeš-ten je len jeden a je super, ak je to ten biologický. ja by som netrhala rodinu ale zamerala sa na vyriešenie vzťahov s manželom alebo sama so sebou. veci sa javia inak teraz a inak za prá rokov. a treba si uvedomiť, že človek nežije len sám pre seba. držím ti palce

slniecko2
19. júl 2014

@bzdocha to isté ako pre @isoldas Dva krát merať a raz strihať!

adri266
20. júl 2014

@isoldas no tak zajdi do manzelskej poradne, nie je to ani hanba, ani krajne riesenie, ako si to tu prezentovala. Pretoze pravdu povediac, neviem, aky mas vlastne problem. Mate dlhy, ale toto pre TEba problem nie je. Je problem len samotne manzelstvo? To, ze si si nevybrala spravneho partnera? Ze sa citis sputana? Ze chces byt znovu slobodna? Stretla si ineho chlapa? Necitis sa manzelstvom a rodicovstvom naplnena?

ewwe
20. júl 2014

@margarita ja som to prave mala opacne,
ked sa nasi rozvadzali mala som po 17 narodeninach, nasi to tahali, asi ,,kvoli detom,, no a ked sa konecne rozviedli (kvoli otcovým milenkam, bitkam...) tak som si konecne povedala ze Hurá,
a aj ked u nas bolo akoze vsetko v poriadku, my s brachom sme to vzdy vycitili, ze je nejake napatie vo vzduchu, preto sme asi vatsinu casu travili prec z domu, radsej boli u babky, ...myslim, ze deti vzdy vycitia, ze je nieco medzi rodicmi, i ked pred nimi hrate divadielko, a vplýva to aj na take malinke deti, mozno si to nebudu pamatat, ale niekde do podvedomia sa im to vryje