Ahojte,s priateľom mame 2rocnu a 2 mesačnú dcerku. Bývame v 2 izbovom byte,starostlivost o ne da dost zabrať keďže som s nimi väčšinou cele dni sama. Pristelova mama ma určite zdravotne problémy,ale zatiaľ ešte celkom dobre aj pobeha navari si a podobne,začína však napr.stracat kľúče a pod. Priatel mi neustale prizvukuje ze čoskoro sa stane ze bude s nami byvat.Neviem si to však predstaviť keďže byt je podla mna tak akurát pre 4roch mame tu spálňu obyvacku kuchyňu chodbu a kúpeľňu. Priatel sa vyjadril ze o niekoľko rokov sa o ňu bude treba postarať,avšak on ze nebude pri nej na opatrovateľskej.Ja si neviem predstaviť ze by mi ju sem namaľoval uz teraz keďže starostlivost o deti da zabrať a ešte keby som tu mala ju za krkom amen,keďže je dost vyrivačná všetko jej vadi a komentuje hlavne výchovu staršej dcérky.
@lucka_1998 asi by si mala zacat konecne prizvukovat aj ty nieco svojmu chlapovi. Napriklad ze nie si opatrovatelka a ze nebudes sa tlacit v 2 izbobom byte ako sardinka, ale ze nech nieco vymysli.
rovno by som priateľovi povedala že nie som ochotná sa starať o jeho mamu. To by sa mal postarať on - je to jeho mama...Vie si on vôbec predstaviť ako sa u vás zmení situácia? A kde ju dáte v tom 2 izb. byte? Mne sa zdá že už teraz máte málo miesta.
@lucka_1998 starat sa o stareho cloveka s demenciou naozaj nie je jednoduche a predpokladam, ze ked deti vyrastu budes chciet ist do prace a nie utierat zadok svojej svokre. A to naozaj vymyslel tak, ze sa nastahuje do vasho 2 izbaku?! A kde byva teraz? Ved aj pre 4 je 2 izbak zalostne maly 😳 Navrhla by som mu nejaky domov dochodcov, kde dostane adekvatnu starostlivost a navstevovat ju mozete kolko chcete.
sobas by som sem teda vobec netahala, to je na inu temu 😉 ale to vacsie byvanie by sa asi patrilo riesit. neviem si predstavit, ako sa vsetci pomestite do takeho maleho bytu, mne by to bolo malo aj s jednym dietatom.
a svojra nema svoj byt,dom?Dansa aj cez obevny urad mat koatrovatelku na 4-5h kazdy den,a zvysok by chidil priatel ju kontrolobat,na nic zamykat,resp bybtsm on s nou prespaval ak ste v jednej dedine,aj tak by sa dalo.
@lily246 moja rec presne svadbu som navrhla ze by sme mali v kostole a len nejaké male posedenie doma keďže peniaze nazvyš nemame ale nie on chce mat 50 ludi na svadbe inac ju mat nechce on ma 28 no jeho mama ma reumu ale tak ma ešte sestru a ta ma veľký 4izbovy byt a bývajú tam s manželom a 1dietatom takže miesta az az maju a ohľadom toho bývania ked poviem svoj názor ze to tu je male pre nas 4 tak mi nakrici ze on s rodičmi býval aj so sestrou v jednoizbovom
@lily246 no jeho mama bude mat 70
@0silvia0 navrhla som mu nech si ju striedajú alebo nech si ju sestra zoberie ked maju stvorizbak a ak bude na tom fakt zle bude ju musieť niekto opatrovať tak sa pýtam ci ju bude ako syn opatrovať a on hned ze on urcite nie on musí chodit do roboty a hypotéku si platit tak vravim aha tak načo ju tu vlastne chces ked sa o ňu starať nechces zmýšľanie ma fakt divne
No mne sa páči ,á jeho myšlienka,že treba sa postarať,a on nebude na opatrovateľskom. No,technický vzato je to len priateľ a priateľova mama ti je nič. Takže asi tak. Nedaj sa dotlačiť do niečoho,čo nechces. Si predstav,že sa budeš starať k svokru ešte niekoľko desiatok rokov (som optimista) a budú hádky s priateľom o peniaze ,lebo veď on zarába. A do 2izbaku ju chce kde dať ako?
@lucka_1998 no vy mate tusim viac problemov. Hlavny je, ze chlap nevie komunikovat, ale na teba krici. Tebe nevadi ze na teba huci a presadzuje si stale svoje?
On si potrebuje platit svoju hypoteku a robit a ty mas opatrovat zenu, ktora ti nie je ani svokra...
No budem hnusna ale opytam sa....nejde tvojmu drahemu o dedicstvo,co po svokre ostane? Svokra byva teraz kde?
@deti95060810 pravdaže máme málo miesta on spava teraz so starsou v spálni a ja s mladšou na gauci aby sa v noci neruší li on by to vyriešil tak ze by zostal s nami na gauci a ona nech spi so starsou v spálni ale takto sa neda donekonecna potom fungovať fungovali sme tak cca par týždňov ked k nam chodievala varit keďže som bola rizikova nieze by on navaril ale mamu si zavolal radsej na varenie
@nelca0510 pravda,no budeme to tu prerábať takže dcéry budu mat vlastnu izbu my spálňu plus obývačka čiže niekto by musel spat v obyvacke na gauci tipujem ze my a ona v spálni nikdy v zivote
@lucka_1998 no to je perspektíva,že staršia bude bývať s prepáčením ufrflanou svokrou v jednej izbe, teraz je mala,ale čo potom keď sa bude učiť,chcet svoje súkromie. Detto vy na gauči s malou. Toto nie je perspektíva do života,určite nechces takto žiť. :( Nedaj sa do ničoho dotlačiť,prosím ťa .
@0silvia0 no je to pravda ano aj ohľadom deti ked poviem ze nech ide kocikovat tak povie ze nie ze to chodia len chlapi ktorí nechodia do roboty malu nepredali nrnakrmi so starsou sa chvilku pohra prestáva ma to baviť ako som domov prisla po porode s rupturou 4 stupňa tak namiesto toho aby mi dali vydychnut svokra na gauci a hneď na mňa ze ci kojiť samozrejme nebojím lebo mam aj iné zdravotné problémy 2 transfuzie krvi som dostala dodrbana a hneď na mňa ze mala mi schudne a hovädziny okolo a mal ju zaviest domov ked som prisla on nie on ju zavedie zajtra ked pojde do roboty no ja po porode rozbitá a ešte az sa stresujúce ze je u nas
@doriiis nie nie ona býva v prenájme v 1izbovom byte dedičstvo mat nebude ziadne ide o to ze ma tu reumu hlavne na rukach a uz sa jej veci zle robia niektoré ale tasky vlaci aj keď jej to zakazujú schody umyva chodi kajetaje a tak
@nelca0510 nedám neboj keby nastane takáto situacia isla by som s malými k našim
@nelca0510 jemu ide hlavne ze o to doopatrovat ved dobre ja to chápem ale keby tu bolo miesto tak s radosťou ale tlačiť sa to nic moc to nie
@lucka_1998 mam pocit, ze tvoj muz vas vobec nevnima ako svoju rodinu. Vy sa mate v jeho byte utlacat na ukor jeho matky. Asi je to jeho byt, tak ma pocit, ze o tom, kto v nom byva ma pravo rozhodovat.
@lucka_1998 chlap bude pred všetkými úžasný syn, ako sa len o mamičku postaral, reálne budeš mať všetko ty na starosti. Nikdy by som na toto neprostupila, dvojizbový je malý ak pre vás, žiadne akurát. Takisto sa môže postarst sestra, ťa hovorí čo? Prečo si to berie syn na starosť. Inak moja teta má reumu asi od nepamäti chodí doktorom, berie lieky ale je úplne sebestacna. Samozrejme ju bolia kĺby keď je horšie tak jej opuchnu, ale nič nezvládnuteľné aby sa nevedela obriadiť
O rodičov sa majú na starobu postarať deti. Opýtaj sa chlapa, či bude on ochotný utierať zadok tvojej mame. Odpoveď je podľa mňa jasná.
Nejako decentne by som mu naznačila, nech hľadá kompromis a nie výhovorky, inak sa môže ľahko stať, že bude čoskoro 30tnik žijúci sám so svojou mamičkou v dvojizbovom byte.
Samozrejme o rodičov sa treba postarať ale aj vytvoriť nejaké podmienky. Má sestru to znamená spoločne si sadnúť a premyslieť riešenia s matkou.
Inak dovidenia. Kde sa berú tak sebestrední ľudia bez kúska empatie k partnerovi.
@nikdenikto nebude samozrejme ako ho poznam keďže ma s tým problém a u dcer
@lucka_1998 a ty do roboty nechceš ísť? či podľa priateľa máš sedieť doma?
@lenkadenisa to som mu povedala samozrejme ze budem musieť chodiť do prace výdavky na 2 deti sú dost
@lucka_1998 ...by som mu povedala,ze ked vybavi vacsie byvanie tak o tom mozete uvazovat.Sama si povedala,ze keby ste mali kde,tak by sa to mozno aj dalo.Ale v 2 izbaku 5 ludi je horor aj pomysliet
@dota6 samozrejme u nas toto vzniklo vcera lebo ja so starsou dcerou odchádzam v pondelok na rehabilitacie na tyzden a jeho mama so sestrou budu mladšiu strazit kým bude v robote tak mu hovorím ze v utorok nech ide preč nie ze ako minule mi ju tu necha a budeme sa tlačiť a on hned ze aj keby ti rok bola nemám co do toho vypravat aj tak sa raz stane ze tu bude byvat
tak nabuduce mu rovno povedz ze nech si setri na opatrovatellku lebo ty pojdes do prace a nieje miesto..alebo nechsa dohone so sestrou . ale ze ty rozhodne nemas na to aby si opatrovala jeho mamu .. a viac sa nebav.. ine je riesit vec ked este netreba a ine to bude az uz na tom svokra bude zle
@doriiis samozrejme ze hej ja niesom sviňa viem ako to je so starými ľuďmi ze treba pomôcť ale takto tazko a on nerozmýšľa lebo jemu to je jedno on v robote bude a ja cely den lietať okolo 2 deti a ona za zadkom aby mi bola a pindala na vsetko ako ked u nas bola na par dni v lete chodila ze ale ma mala veci ze tam ma fľak to je fuj preco nejedava sladkosti cukriky preco je chudá a podobne
@lucka_1998 2izbový byt nie je ani pre 4roch, max pre 2 s jedným malým dieťaťom. Neviem si vôbec predstaviť, kde by ste dali tú babku? A deti? A ty máš 24r? Priateľ koľko? Veď ešte musí mať mladú mamu, čo vymýšľa? Radšej nech rozmýšľa nad väčším bývaním pre svoju 4člennú rodinu a nad sobášom s matkou svojich 2 detí.