Som v úplne toxickom manželstve

6. feb 2022

Ani neviem kde začať.. Môj muž je doslova upír, ktorý mi cicia energiu.. Má stále nejaký problém, všetci sú debili,len on je niekto.. Stále kričí, stále je nervózny..Uvediem príklad z dneška.Dala som si s maminou vytetovať spoločné tetovanie, maličké srdiečko na prstenník, ozaj nič hrozné, miniatúrne srdiečko..Bolo to tak z rozmaru,pri prechádzke mestom sme sa pristavili pri tetovacom štúdiu,mrkli sme s mamou na seba a už to bolo..Neradila som sa s manželom, či áno, či nie,je to moje telo,a fakt to nieje ani vidieť, ešte na tom tetovaní po zahojeni budem nosiť obrúčku, takže to vôbec nebude vidieť..Doma som mu to s radosťou ukázala a povedal,že som chorá na hlavu,že to nosia basisti,že neviem čo so sebou.No úplný randal za milimetrove srdce 🤔 tak som mu povedala, že je stále nervózny a nič sa mu nepáči,jeho odpoveď,že za to môžem ja.Toto je iba maličkosť, no celkovo tých situácii je viac.Nema rád moju mamu, nemá rád môjho otca,v podstate nemá rád ani svojho otca ani svoju mamu, pritom svokra je super.. Nechodí somnou ani s našimi deťmi nikam,ale ak ho niekam zavolá kamarát,to ide rád.. Finančne sa postará o všetko, nemám žiadny problém a to je kameň úrazu, čím ďalej tým viac si začínam uvedomovať,že som s ním iba kvôli peniazom.. Máme dve malé deti z toho jedno ešte nedovŕšilo ani dva roky..Dnes som mu povedala,že ak bude v tejto depresívnej nálade pokračovať a brať mi aj tú poslednú energiu, ktorá mi pri dvoch deťoch ešte ostáva,tak požiadam o rozvod..Povedal,nech si idem ale od neho na deti nedostanem do súdu ani cent.Takze si môžem pískať..Mamina žije mimo Slovenska, môj otec v prenájme s frajerkou a ja neviem kam by som z tejto slávnej materskej šla.. Strašné bludisko,som z neho na nervy a začína sa to odzrkadľovať aj na mojom správaní..Bola som veselá kopa,milovala som spoločnosť,no posledný rok je to hrozné, úplne má tou svojou hnusnou náladou stiahol a začínam mať pocit, že som ako on... Nič má nebaví, nič sa mi nechce.. Vstávam nahnevaná na celý svet a aj tak chodím spávať.. Začínam na sebe badať aj strach, že mu poviem niečo,čo sa mu nebude páčiť a zas bude krik a zlá nálada doma..Neviem čo sa deje,ale viem,že nemôžem ostať v tomto manželstve..Keď sa s ním chcem o Tom rozprávať,smeje sa že som vadna a namyslam si,a ako inak,jeho správanie je moja chyba.. Nebaví ma sa s ním o Tom baviť...Byt je jeho,nadobudol ho dedicskym konaním..Je tu niekto,kto odišiel s dvoma malými deťmi,postavil sa na nohy a neľutuje,že tak spravil? Bojím sa, mám strach odísť,že sa o svoje deti nebudem vedieť finančne postarať 😔.

ckocka
6. feb 2022

Možeš žiadať o výživné na dieťa i na seba počas manželstva.
https://ficek.sk/vyzivne-na-dieta-pocas-manzels...

autor
6. feb 2022

@ckocka len my spolu žijeme a on sa o deti aj o mňa finančne stará,to by som bola za debila na súde ja,keby tvrdím opak,,lebo všetky platby idú z jeho účtu.. Krúžky, škola, skrátka takmer všetko 😔 a on si je toho vedomí a myslí si, že je majster sveta a nemám ho ako opustiť

ckocka
6. feb 2022

Tvrdíš že nemožeš odísť preto lebo do súdu ti nedá peniaze.

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
6. feb 2022

a kým ste nemali deti bol usmievavý, príjemný, všetkých zbožňoval? Asi ťažko, že? Napriek tomu máš s ním dve deti. Ako z toho von? No nemusíš byť na rodičáku tri roky, takže zamestnať sa, odkladať a ísť aj s deťmi do podnájmu. Že ti nebude na deti platiť, to sa iba vyhráža, takých tu už bolo. A existuje aj náhradné výživné. Je aj tu na MK množstvo žien, ktoré odišli od muža a postavili sa na vlastné nohy. No netreba jednať zbrklo, ale sa na to postupne pripravovať. Odkladať eurá si si mohla už dávno, privyrábať si popri rodičáku sa dá tiež, prípadne si zvyšovať kvalifikáciu, aby si sa lepšie uplatnila na trhu práce.

sissy27
6. feb 2022

To je zvláštny postoj, že “kam by si z tej slávnej materskej šla”. No napríklad do práce, princezná? 😃 rozvod nebude zo dňa na deň, mladšie dieťa má dva roky, hádam si nechcela byť na RD do jeho 18.narodenín. Práca = vlastné peniaze = sloboda.
O výživnom nerozhoduje tak úplne on, ale súd. Samozrejme občas si niektorí myslia, že sú viac ako zákon a keďže tvoj muž nie je nemajetný bezdomovec, tak exekútor mu už vysvetlí kde sú hranice toho čo musí a nemusí.

melonik7
6. feb 2022

..opat ten isty rukopis

liljana
7. feb 2022

Mas na vyber. Bud sa zacnes aktivne starat o svoje prezitie, alebo to nechas na inych a budes musiet drzat hu.u a krok, znasat ich nalady. Urcite zvladnes sa postarat o seba a dve deti Zvladli to ini, zvladnes to aj ty. Len sa ti do toho doteraz nechcelo.
Slavna materska? Niekde je iba par mesiacov, niekde nie je vobec. Kolko by si chcela dostavat za nicnerobenie a iba sa staranie o svoje deti? A ako dlho? Ako ten, co kazdy den robi 12tky v automobilke za pasom a svoje deti ma v skolke? Rodicia maju byt zodpovedni za svoje deti, kolko ich maju a nie stat.

zun
7. feb 2022

A do čoho na ňom si sa zamilovala?

mimi2018
7. feb 2022

Prestaň toto cele vidieť čierne, skus tento vás vzťah vidieť aj z pozitívnej stránky. Dúfam ze nechceš takto rozbiť rodinu, skus sa nad celou situáciou povzniesť a začať myslieť pozitívne. Co sa zmení keď od neho odídeš? No nič, bude to ešte horšie a deti to zlomí srdce. Skus byť zodpovedná a prestať myslieť iba na seba. Ver mi, v iných rodinách je to oveľa horšie a nemajú ani dat deťom co do úst. Váž si, čo máš a budeš znova šťastná. Držím palce

dadulamamula
7. feb 2022

Neboj sa, požiadať o výživné a o zverenie deti na čas do rozvodu môžeš na súde.. Podas to vo februári, súd prebehne v apríli, bude ti musíš spätne vyplatiť peniaze za FEB MAR APR.. čiže ak súd nariadi 200€ na deti, musí ti dat 600€.. Odkiaľ ich vezme ta nemusí trápiť..

zmrzlinka2021
7. feb 2022

@mimi2018 a čo sa zmení, keď ostane?

karelova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzina25
7. feb 2022

@mimi2018 to znamená že má zostat vo vzťahu ktorý ju nie že nenapĺňa ale ničí? Nemyslím si že je to riešenie. Nevravím že okamžitý utek je to správne. Samozrejme skúsiť mu možno navrhnúť nejakú spoločnú terapiu.. hľadať nejaké riešenie aj tam uvidi jeho reakciu či mu záleží na nej a na vzťahu alebo ju vysmeje. Ale ak taký človek neprizná nikdy svoju chybu, že možno sám niečo robí zle tam k zmene nikdy nedôjde a bude to len horšie. O chvíľu to možno pocíti aj fyzicky na zdraví. Viem o čom hovorím mala som vedľa seba toxického človeka a manipulátora .. padla som postupne na totálne dno psychicky aj fyzicky.. začalo sa mi objavovať akné, intolerancie, migrény, krcna chrbtica a išlo to dole vodou. PsChicky som bola totálne vyčerpaná, frustrovaná. Keď som sa mu zdoverila čo ma trápi otočil všetko na mna. Vsetko bola moja vina a ja som strácala samu seba, hľadala chyby v sebe.. Takýto človek sa nikdy nezmení a neprizná si chybu, sú to manipulátori, ktorých frustrácie väčšinou pramenia kdesi v trauˇach a komplexoch z detstva, rodiny a pod. No to ich nijak neospravedlňuje v tom ubližovať ostatným okolo. Títo ľudia nevedia milovať, milujú to, ze ich niekto miluje a z toho čerpajú energiu ktorá im samým chyba. V momente keď zastavíte kohútik a prestanete len dávať a začnete si vo vzťahu aj pýtať, tak sa to zhorší prip. Odídu za iným/inou.. k novému zdroju. Mne sa presne to iste stalo. Ale vravím treba skúsiť nájsť riešenia keďže ma pani deti tak aj kvôli deťom. No ak druha strana nie je ochotná spolupracovať, zmena nepride.

makova333
7. feb 2022

@mimi2018 moj ty boze, toto je rada... Tak skus napisat ako byt v pohode, ked ta niekto psychicky nici. A este par mojich nazorvo k tvojim vyrokom:
"Skus byť zodpovedná a prestať myslieť iba na seba." V prvom rade musi mysliet na seba. Aj v lietadle si masku musi nasadit najskor rodic az potom ju dat dietatu. To nie je sebecke gesto, to je preto, ze mrtvy rodic dietatu uz nepomoze. Psychicky znicena matka, co odovzda dietatu?
"Ver mi, v iných rodinách je to oveľa horšie a nemajú ani dat deťom co do úst." A? V Afrike deti hladuju, v Indii zobru a Gatsove deti sa vozia na limuzine. Ako jej tato rada pomoze? Vzdy sa ma niekto horsie a vzdy sa ma niekto lepsie.
"Dúfam ze nechceš takto rozbiť rodinu" Ona ju rozbija? Cim? Rozvod je len ukoncenie nefunkcneho vztahu oficialne. Rozvod nie je dovod, rozvod je dolsedok, ze nieco je naprd.
"skus sa nad celou situáciou povzniesť a začať myslieť pozitívne" Ako? Tvarit sa, ze je vsetko ok, aj ked nie je? Myslis, ze ked sa bude nasilu usmievat, problem zmizne? Veru nie.

makova333
7. feb 2022

Autorka: Ako vyzeral vas vztah od zaciatku? Ako dlho ste spolu?

autor
7. feb 2022

@makova333 12 rokov sme spolu..Mal prácu v zahraničí, takže sme spolu boli minimálne, staršia dcéra má 9 rokov,takmer celých 8 rokov pracoval mimo SK,doma bol iba na víkendy,tak som to nejako nevnímala,viac sme si vážili jeden druhého,lebo sme spolu boli minimálne..No odkedy je doma a pracuje na SK a sme spolu denne je to hrozné..Ja ho vlastne nespoznavam,a vôbec neviem,či bol taký stále,len som to nevnímala,lebo som bola v podstate sama,alebo sa takto zmenil.Priklanam sa asi k tej prvej možnosti.. Nemá byť ani prečo frustrovaný, prácu má výbornú,doma sa nič nezmenilo... Nerozumiem tomu

janetinka27
7. feb 2022

moze mat depresiu, abo k tomu aj nejake nedoriesene problemy, o ktorych nevies. vsetko ho tym padom moze vyrusovat, drazdit. sama hovoris, ze pod jeho vplyvom si podrazdena, rano vstanes a vsetko ta rozculuje. nieco take moze prezivat aj on, akurat u neho je to maximalne rozbehnute.
pises, ze ste boli spolu malo, pracoval v zahranici. takze je tazko hodnotit, co sa vo vasom vztahu zmenilo, kedze mate novu situaciu, lebo sa vratil domov. moze byt frustrovany aj z prostredia, zil uplne inak, teraz sa mu zmenil zivot, vsetko ho stresuje abo deprimuje. depresia je choroba, clovek sa pri nej len velmi tazko usmieva a malokedy dokaze byt mily, iba ked sa pretvaruje.

liljana
7. feb 2022

Osem rokov bol v zahranici, ty si nebola s nim a videli ste sa cez vikend? Vacsinu manzelstva ste tak prezili mimo seba, vase osobnosti sa zmenili mimo seba, odcudzili ste sa. Teraz to navratom domov vyslo na povrch, ze ste vlastne dvaja cudzi ludia, ktori sa obcas videli a splodili dve deti. To je vsetko.
Precitaj si par diskusii o tom. Manzel pride po 2 tyzdnov domov a v nedelu je ona rada, ze uz ide prec. Vlastne jej svojim prichodom vzdy iba nabura zauzivany chod domacnosti. Jej vyhovuje, ze je prec a posiela peniaze na domacnost.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
7. feb 2022

Pracovala si niekde tych poslednych 12 rokov? Mas nejaku prax, mas sa kam po materskej vratit? Drzia ti niekde miesto?

tarvika
7. feb 2022

najprv by som sa s nim skusila pokojne porozpravat, bez obvinovania a vycitiek, ze vidis ze mu nieco je, zrejme ma nejake problemy a nie je stastny. skusit to vyriesit, pripadne manzelska poradna. ak by odmietol vsetky tvoje pokusy o vyriesenie situacie, pomaly si odkladaj peniaze, nechavaj si cely rodicak, zaloz si svoj ucet a posielaj si ho tam, o tom nemusi vediet. o par mesiacov, ak sa nevyriesi situacia, budes tam mat nejaky maly financny vankus, mozes sa zamestnat, zohnat si podnajom. Nebudem ti klamat, bude to tazke a budes obracat kazdu korunu. ale zit v nestastnom vztahu, to ti za to nestoji. treba ratat s tym,ze od navrhu na rozvod, rozvod a odklepnutie vyzivneho, moze prejst aj rok. On ti to potom bude musiet spatne doplatit, ale dovtedy musite z niecoho zit.

autor
7. feb 2022

@liljana pracovala som od 4 rokov dcéry,vtedy ju vzali do škôlky,robila som v jednej malej kaviarni,no počas korony skrachovala.Som vyučena barmanka,to som robila po maturite,no pri dvoch deťoch to skôr neprichádza do úvahy, vrátiť sa do práce niekam na 12 hodín.. Práca by však nebola problém,v Bratislave je toho dosť,ak človek chce pracovať,tak sa práca vždy nájde..No problém bude skôr v tom, že mi nemá byť kto s mladším, manžel určite nebude,jednak pracuje a po druhé,ak odídem,bude mi robiť napriek..Budem musieť všetko zvládnuť sama a toho sa desím.Neviem si to nejako predstaviť, platiť drahý podnájom v Bratislave, čakať, kým schvália výživné, pracovať, obstarať deti, keď budú náhodou choré a ja budem musieť ísť do práce,je to akože fakt nepredstaviteľné..Ale žiť v takomto manželstve je hrozné,bez lásky,bez dotyku,v strese... Strácam chuť do života

lucks6
7. feb 2022

nemozes to takto hned zavrhovat pokial to neskusis. ono bude to tazke, no podla mna uz len podla toho ako pises si rozumna a vies co chces. isto mas nejake kamaratky a znamych, ktori by ti vedeli radi pomoct

timing
7. feb 2022

Podla mna sa zbytocne vyhrazaz muzovi rozvodom. Z tvojej situacii je jasne,ze si financne zavisla na nom + nemas kam ist a on to dobre vie. Takze teraz je na koni on lebo...lebo vie,ze to neurobis,nakolko nemas nasetrene,nemas robotu,nemas to v hlave poriesene ako vsetko vyriesis s deti ( ten najtazsi scenar,ak by si bola odkazana na seba + na svoju vypkatu) az ked vsetko budes mat vyriesene,naplanovane AZ vtedy by som z ust vyriekla slovo rozvod.
Caka Ta tazka buducnost, bud najdes gule a zacnes si to planovat,riesit, hladat lepsie platenu robotu a nastupis do nej hned - budes sa citit lepsie, budes aspon trosku financne sebestacna a mozno aj jemu zablika kontrolka,ze teraz si pripravena odist a stiahne chvostik a zacne sa spravat lepsie, mozno by mu aj realne bolo smutno za tebou,detmi.
Momentalne su to iba prazdne slova z tvojej strany a vie,ze sa nemusi nicoho bat

sissy27
7. feb 2022

no ale veľa žien tak žije, resp. dovolím si tvrdiť, že väčšina - majú deti a chodia do práce. Niektoré majú nápomocného manžela, niektoré sú samé, niektoré majú "zbytočného" manžela. Ak žiješ v BA, tak máš trochu výhodu oproti dedinským škôlkam, pretože v BA sú otvorené do 17:00 (mimo BA často len napr. do 16:00). Nevýhoda je, že si dlho nepracovala, a prax máš v gastre, čo je práca väčšinou "od nevidím do nevidím" a teraz posledné dva roky aj toho je málo... absolútny súhlas s @timing - potrebuješ si najprv vyriešiť nejaký plán, lebo nevieš sa teraz hneď zbaliť a odísť. Pozitívum je, že ťa aspoň nemláti, nevyhadzuje z domu, proste nemusíš riešiť holý život seba a detí, ale máš nejaký čas si napr. doplniť vzdelanie, porozhliadnuť sa po nejakej práci, začať riešiť škôlku pre mladšiu atď. proste pripraviť si "pôdu pod nohami" aby si naozaj jedného dňa v blízkej budúcnosti vedela byť samostatná a postarať sa o seba a deti, aj keď možno v nižšom komforte ako máte teraz.

denisa353
7. feb 2022

Ahoj ja som tiež odišla od manžela ten má podvádzal s deťmi vtedy mali 8 a 3roky, našla som si robotu, bývanie, a starala sa o deti sama bez pomoci, rozviedla sa,bolo to ťažké ale zvládla som to a neľutujem že som sa rozviedla dobre som urobila lebo som teraz šťastnejšia ako pri človeku ktorý si ma nevažil a správal sa k mne hnustne

mimi2018
7. feb 2022

@zuzina25 treba na vzťahu samozrejme popracovať. Treba sa hlavne ukludnit a nájsť riešenia, aby sa vzťah zachránil. Nemôžeme hneď všetko rozbíjať, musíme myslieť hlavne na deti.

mimi2018
7. feb 2022

@zmrzlinka2021 môže sa toho zmeniť veľa keď chcú obaja. Treba o to zabojovať.

mimi2018
7. feb 2022

@makova333 A Ty si tiež rozvedená? Dnešná doba je strasne zlá. Treba všetko hneď rozbiť, cele rodiny sú rozbite, rozvratene, treba v tom pokračovať. Tak to ani omylom. Pani este ani nezabojovala, zhodnotila svoj vzťah a to je všetko. Rozvod bude že najlepší. To je top riešenie. Najskôr ma myslieť na seba, potom na deti. To je tiez úžasné. Keď to takto pôjde ďalej, budeme všetci rozvedeni, lebo nikto nie je dokonalý, všade sa nájde na každom tisíc chyb tak prečo sa máme s takým človekom celý život trápiť? Jednoduchšie je hneď utiecť z takého vzťahu nie? To je totálna zbabelost. Chceli sme deti, na nich by nám malo zalezat viac ako na samých seba. Zoberme im otca alebo matku, uvidíme co to spraví s ich vnútrom. Skúsme sa do nich vžiť, ako sa môžu cítiť..Život je boj a nikdy nebude nič ideálne. Treba sa tešiť s maličkosti a začať si vážiť to co mame.