Som samotárka, no priateľova rodina je opak, ako to riešiť?

17. nov 2019

Ahojte mam taky problem.. chcem pocut iba vas nazor.. od malicka som samotarka, chodievala som samozrejme s partiou von medzi ludi, ale napriklad aj kamaratku som mala stale iba jednu ktoru som zniesla aj po rokoch .. tak isto vzdy som zila sama s nikym som nevedela byt.... no a tu prichadza problen.mam partnera zijeme spolu zvykla som si ze sme dvaja cakame tretieho vsetko je super az nato ze  jeho rodina sa strasne lubi rodinkovat.. ja toto neznasam hlavne ked viem ze su falosni..stale chcu byt snami , to je jedno kam ideme ked proste neprideme viac ako 3 krat do tyzdna knim tak uz je cirkus a urazaju sa.. ja potrebujem tiez svoj klud a ich je doma strasne vela proste strasny chaos ja na toto uz nemam nervy..a on to nevie pochopit..ked mu poviem nech ide sam tak zas sa len my hadame do krvi ze on bude pocuvat doma ze preco som nedosla aj ja..nevie ma akceptovat taku aka som ze mam rada svoje sukromie a som rada sama  ..mne to strasne vadi lebo mi dnes vykrical ze takto jeho decko vychovavat nebudem ze jeho decko bude vyrastat medzi ludmi a ja uz sa teraz bojim ze ked sa narodi maly tak budem.musiet byt denno denne nasackovana u svokrovcov a zošediviem.. ja moju rodinu vidim 2 krat do roka lebo zijeme mimo.. ale ja by som ho nikdy nenutila chodit k nasim keby sa tam necitil dobre..a nech si hovoria co chcu.. ja neviem myslite ze ja som mimo a mala by som sa prisposobit? Alebo ma tu chape aspon niekto...

caroline_
17. nov 2019

Ahoj, ja ti asi veľmi neporadím, ale určite pochopím. Som presne taká istá, mam rada svoj kľud doma, som úplný introvert, a tiež neznášam akékoľvek nútené falošné stretnutia, z ktorých ma az boleli líca od falošného usmievania sa, hlavne keď sme chodili ku svokre. No môj manžel je našťastie tiež taky, chápal to, keď on chodil k svojej mame tak vždy si niečo vymyslel prečo som nemohla, raz som bola akože chorá, raz v práci a tak.. Nakoniec sme sa odstahovali do úplne iného mesta takže nemusíme takéto situácie zažívať, ale podľa mňa ste si to mali vyriešiť asi pred tým ešte ako ste mali dieťa. My s manželom sme na 1000% rovnaký v tom co chceme aj ako chceme vychovávať naše dieťa... Držím ti palce

bielavlcica
17. nov 2019

Z jednej strany ta chapem ale z druhej sa zamysli, je to fer voci tvojmu dietatu? Clovek potrebuje kontakt. Ja som si tiez myslela,ze samota je pre mna lepsia ale teraz vyhladavam spolocnost. Obcas tu samotu vyhladam ale zas sa nedrzim bokom oslavy mi nevadia ale ked viem,ze to neni pre mna odpracem sa.

autor
17. nov 2019

@caroline_ no lenze ja som.otom nevedela ze to bude takto totizto predtym som ich vobec nezaujimala.. teraz su nasilny koli malemu..

sashka22
17. nov 2019

Aj ja som bola samotarka. Jednu skutočnú kamošku mám doteraz....ale nezabúdaj na dieťa...neviem ako si to prežívala v detstve Ty, ale ja som bývala vždy smutná, že ma vyčleňovali z kolektívu. Je toto to čo chces, aby prežívalo Tvoje dieťa? Chces ho mať len pre seba, sebecké. Moja mama už nežije, keby ma ona vychováva cielene od všetkých oddelene, kde by som bola dnes? Nemala by som nikoho! Žiadne tety, ujov, bratrancov, sesternice...po jej smrti mi aspoň oni boli na blízku. Nemala si si robiť dieťa, keď chces byť samotarka. Počkaj keď bude chodiť do škôlky, školy, budeš musieť chodiť na vystúpenia medzi ľudí, nebodaj sa Ti mamičky budú prihovárať. Zle si sa rozhodla, ale stále to vieš zmeniť, kvôli svojmu partnerovi, dieťatku. Popremyslaj aj takto nad tým, ja som na premýšľanie mala celé roky osamote.

autor
17. nov 2019

@bielavlcica urcite sa nebudem schovavat s malym ale oni si predstavuju ze budeme kazdy den spolu ked sa narodi.. chceli aby sme unich byvali to by som sa mohla rovno obesit.. a ja som prvorodicka takze ja by som.sa rada sama spoznavala s mojim.dietatkom a s materstvom.. a nie v chaose kde je 7 ludi v dome

caroline_
17. nov 2019

Ty si matka nie svokrovci, musia to chapat.. U nás to skončilo tak ze sme svokru nepozvali na svadbu, ale tam bolo viac problémov... Ešte môžu byť radi ze svoje vnuca vôbec budú vidieť. Určite sa treba porozprávať s nimi.

caroline_
17. nov 2019

@caroline_ co tvojmuz nato ze by ste tam mali bývať?

martina1201
17. nov 2019

Myslím si že je to o Tom ako sa s partnerom dohodnete. Pravidlá si treba stanoviť a vysvetlit mu, že síce ich máš rada, ale aj kvôli kľudu a pohodliu dieťaťa aj teba proste nemôže od teba očakávať že budeš denne nasackovana u niekoho a je jedno či sú to jeho rodičia, surodenci, kamoši alebo ktokoľvek. Rodina budeš ty, on a dieťa. Ostatní sa môžu nahlásiť na návštevu, alebo ich môžete vy navštíviť ale nie na dennej báze, stačí ky!m bude dieťa malé aj raz do týždňa. Môžu prísť pokocikat, ale nie vysedávať u vás denne.

nistika
17. nov 2019

ja nevidím problém v tom aká si. je to tvoja osobnosť a máš na ňu právo, tvoj partner by to mal tolerovať. podľa mňa to nieje také strašné vysvetliť, že máš rada svoje súkromie a kludne to vysvetli aj u svokrovcov. to sú ti hranice o ktorých sa všade rozpráva treba ich stanoviť inak scvokneš. veď tvoj partner ozaj môže ísť za rodinou aj sám a nech im vysvetlí že máš inú robotu alebo si chceš proste oddýchnuť no a čo na to nárok nemáš?

autor
17. nov 2019

@caroline_ tak to hned zmietol zo stola zase v tomto som mu verila ze by nato nepristupil

autor
17. nov 2019

Dakujem vam ste ma aspon trochu povzbudili 😊👌

777januska777
17. nov 2019

Porozprávaj sa so svojím manželom. Mal by sa ťa snažiť pochopiť. Ja som tiež extrovert a aj moja rodina je veľmi družná, ale môj manžel je zas veľký introvert a má rád svoj kľud. Tiež sme si prešli všeličím a tiež som ho dlho nevedela pochopiť, ale po čase sme sa nejako vžili (ale toto bolo ešte pred svadbou a dieťaťom). Ja som pochopila, že mu musí dať čas a že pre neho je niekedy fajn byť len so mnou a nie vždy veľa ľudí okolo a zas on pochopil, že niekedy musí ísť aj na návštevu. Takže sme sa dohodli, že sa budeme s rodinami stretávať raz za týždeň a ak bude niečo mimoriadne (nejaká práca atď) aj viac krát, ale len v najnutnejších prípadoch. A ak mám chuť, tak ja sa s rodinou (mojou aj manželovu) stretnem, keď je manžel v práci (som na materskej) a po práci sme už len my. Treba si dohodnúť pravidlá a mali by ste sa ich naučiť obaja rešpektovať. A hlavne skús partnerovi pripomínať, že ty niekedy chceš byť len s ním a nie aby tam boli aj iní ľudia. A rodina to pochopí, len si bude musieť zvyknúť. Naši si zvykli, že už nechodíme na každú oslavu a každé posedenie pri kávičke 😀

nnnuuunnn
17. nov 2019

Bud Ta bude respektovat, alebo sa rozidete (comu budu predchadzat hadky), alebo ty budes cely zivot trpiet tieto pre Teba nezmyselne navstevy. (Rozumiem Ti, tiez som introvert a vadili by mi take navstevy ak by boli take caste. Keby sme boli celebrity, alebo mali dost penazi, jednoznacne by nasledoval rozchod... To by si sa iba pozrela do svojho vnutra co chces a nic ine neriesila. Nasla ineho partnera, s ktorym by si si sadla aj v tomto a dieta by sem tam slo s otcom na vylet.

bagre
17. nov 2019

Je ok že si introvert, nemusíš sa prerábať ani pretvarovať... je potrebné sa dohodnúť s partnerom - v kľude! , nájsť chvíľu keď ste obaja v pohode a vysvetliť mu ako to máš ty. Nespomínaj jeho rodinu, stačí keď budeš hovoriť o sebe. Ak sú svokrovci blízko, tak asi bude dobré aby ste prišli raz za 1-2 týždne na hodinku... ale... treba sa naozaj dohodnúť, ide hlavne o vás. A...realita je vždy trochu iná ako očakávania - nevieš ako bude mať bábo režim, a kopu vecí ktoré sa vždy riešia až keď na to príde... a hádam prvé týždne nik normálny nečaká že tam budete obdeň. Ak to partner nie je ochotný zobrať rozumne, s ohľadom na teba a dieťa a ide mu viac o svoju rodinu ako o vás, tak je niekde chyba..

vilma7
17. nov 2019

U nás je manžel introvert, ja našťastie nie, lebo naše deti by vyrastali osamote a na samote. Môj si pofrfle, keď nejaká návšteva príde, ale prežije. Oznamujem mu ich na poslednú chvíľu, aby som frflanie nemusela dlho počúvať 🤪🤪🤪 . A ako často budeš chodiť k svokre ty, je predsa aj na tvojom rozhodnutí, určite by som sa zariadila podľa seba a nie podľa toho, ako to chcú iní. A pre kľud v rodine, by som im to oznámila ešte pred pôrodom.
A svokru ani ja nemusím vidieť denne, aj keď som extrovert 😁😁😁

kotulicek
17. nov 2019

Ahoj ja mám rada tiež svoj kľud a falošné.navstevy neznášam.... A šak povec chlapovi ze malý sa ani nenarodil a už vymýšľajú veď sa.neda.stale po návštevách chodiť a.ked budeš po pôrode odpočívať tiež ťa bude vláčiť knim?? MAnzel nech sa.troch odosobniť od rodičov šak teraz ste jeho rodina vy.. ja neznasam svokru ale chodím k nej tak raz za dva mesiace pretvarujem sa že všetko ok vramci zachovania vzťahu z manželom

blondtana
17. nov 2019

Ja ťa celkom chápem, my tiež trávime so svokrovcami veľa času a k mojej mame ideme 2x do roka a pritom bývajú rovnako ďaleko, len keď si chlap postavi hlavu, tak s nim nepohnem. Najhoršie sú vianoce, chodíme na štedrovečernú večeru aj aj, akurát že u mojej mamy trávime 2 hodiny a u jeho rodičov cely zvyšok večera. Nehovoriac o tom, že môj byt a mama nemôže prísť bez ohlásenia, ale svokra si zazvoní bez ohlásenia aj 3x do týždňa. Ja nie som samotárka, ale teda rozhodne nie som stotožnená s tým, že by mala byť partnerova rodina pre mňa prednejšia ako moja vlastná, ale môj priateľ to nechce počut. Tiež čakáme bábo a už teraz sa bojím, že moja svokra sa tu bude ukazovat každu chvíľu, ale keď budeme potrebovat povarovať malého, tak jasné, že to bude len na mojej mame. Som PN, tak nechodím k svokrovcom s mojim priateľom, ale svokra vždy zavolá, aby som prišla cez výchadzku, alebo pošle niekoho autom po mňa, takže nevyhrám nikdy. Je to veľmi frustrujúce, ale nič s tým nenarobím. Ak máš dostatok drzosti, tak stanov hranice svokrovcom ty, ja žiaľ dosť drzosti nemám...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ema606
17. nov 2019

Nie si divna, ked ti to vadi, tak to nerob. Ide o tvoje dobro a dobro vasho babatka. Skuste najst kompromis 1x do tyzdna je absolutne fajn, ale ked maju take ,,nadstandardne" vztahy mohol by to byt problem. Tu pomoze len rozpravanie sa s priatelom. Odhliadnuc od toho, ze celkovo nemas velmi rada vela ludi po kope, navstevovat sa so svokrovcami 3x do tyzdna je vela aj na ,,normalneho" cloveka. Skuste najst kompromis, ktory vam bude obom vyhovovat. Nie svokrovcom! Vam dvom!

dopolbokaodrata
17. nov 2019

@blondtana prepáč, ale si nesvojprávna alebo prečo ti chlap zakazuje, resp. odmedzuje kontakt s vlastnou rodinou? A ty si s ním ešte urobíš dieťa 🙏 btw nie je to tvoja svokra, keďže je to len tvoj frajer, hoci si s ním tehotná.

autor
17. nov 2019

@blondtana ach to je hroznee kolko sa najde takych ludi na svete ze im ani len nedopne :( najhorsie je ze jedina vec pre ktoru sa my dvaja hadame je jeho rodina.. teraz zas odisiel z domu 😂

autor
17. nov 2019

@dopolbokaodrata on mi nezakazuje kontakt s rodinou zijeme daleko a nemam mesacne 5000 len na letenky pisala som ze zijeme v zahranici..
Zijem snim, cakam ich vnuča, svadba je v plane, je to svokra,bodka

dopolbokaodrata
17. nov 2019

Ale to som nepísala tebe milý anonym

autor
17. nov 2019

@dopolbokaodrata jaaj teraz som.si vsimla🤣🤣 ospravedlnujem sa

dopolbokaodrata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blondtana
17. nov 2019

@dopolbokaodrata Papier - nepapier, svokra to je, aj keď žijeme ako druh - družka, papier nerozhoduje o tom, čo mi je jeho mama, ale vzťah. A nezakazuje mi kontakt s mojou rodinou, on ma aj pošle, nech idem k mame, ale ide o to, že on sa vyhýba kontaktu s ňou, aj keď moja mama si k nemu nikdy nedovolila to, čo svokra ku mne. Zatiaľ čo mne sa jeho rodine nedari vyhýbať, aj keď on ma nenúti tam chodiť za každú cenu. Tiež môj partner bazíruje aj na tom, aby sa aj jeho mama ohlasovala pred návštevoua nechodila tak často, ale akosi to nepadá na úrodnú pôdu. Takže keď nepoznáš podrobnosti, nesúď.

marlent
17. nov 2019

Ja som taka ista najlepsie mi je samej so sebpu a par ludi...no ako sa narodil maly povedala aom si ze musim...musim kboli dietatu nebudem ho izolovat od rodiny ihriska a "mamickovske" vykecavanie su pre mna nocna mora ale chodime tak casto ako to pocasie dovoli...deti sa potrebuju socializovat..tiez nerada chodim k manzelovej mame nic osobne ale mam rada svoj klud ale kazdy druhy keat idem s nim

dopolbokaodrata
17. nov 2019

@blondtana ja som sa skôr pýtala len symbolicky, jasne ze to teraz začneš zaobalovať.. Najprv sa sťažuješ a potom zrazu to je inak, no ako myslíš, mne je to úplne jedno 😉

galioska
17. nov 2019

A predtým v začiatkoch si toto nevidela? Lebo teraz darmo bedakat, keď si to predtým akceptovala, berú to ako normal...

autor
17. nov 2019

@galioska nie nevidela vtedy som ich nezaujimala,nebola som tehotna. Neriesili ma.