Som psychicky vyčerpaná

zvadnutykvet
12. júl 2016

Ahojte baby.som tu anonymne, pretoze nechcem, aby ma niekto z mojich znamych spoznal.takze moj problem spociva v tom, ze sa citim naozaj ako zvadnuty kvet.mam 25rokov, mam 25rocneho manzela a 2rocneho synceka.vsetko sa to zacalo pred par mesiacmi, ked mi urciti clenovia mojej rodiny zacali vesat na hlavu svoje problemy.stale som nieco a niekoho riesila okrem seba.seba som odsuvala vzdy na vedlajsiu kolaj.no svojmu manzelovi som sa tiez snazila vyhoviet vo vsetkom, syncekovi sa venujem 24hodin denne, je to stastne dietatko.ale pred tyzdom som dostala doslova noz do chrbta.manzel sa zacal spravat podozrivo a tajnostkarsky, nechcel mi povedat, co sa deje a ja som zacala patrat(nikdy to nerobim, no musela som, inak by som to doteraz nezistila).lenze on si pomenil vsetky mozne aj nemozne hesla vsade, kde sa dalo, mobil si zablokoval, aby som sa tam nedostala, nastastie historiu pc nevymazal a ja som zistila, ze si potajomky vzal pozicku smiesnych 200€, o ktorych som sa nemala dozvediet, pozeral si na fb kadejake slecny(mozno s nimi aj pisal, ale to neviem).nasledovala hadka, ticha domacnost, velakrat aj slovo rozvod az mi nakoniec v jeden vecer povedal, ze som sa mu za posledne mesiace dost vzdialila a nevie, co ku mne citi, nevie, ci chce rozvod, alebo zit s rodinou.bolo to pre mna hrozne nieco take pocut, strasne som plakala, nevedela som sa zastavit, bolo mi strasne.nakoniec sme sa dohodli, ze to este spolu skusime, zatial je to ok, ale ja neviem dokedy.sklamal ma na plnej ciare, vzdy som mu doverovala.naozaj mam velmi narocne obdobie, dost som schudla, nemam chut do jedla, zacali mi hrozne vypadavat vlasy, necitim sa dobre, proste cele zle...iba som sa potrebovala vypisat

oxana1986
12. júl 2016

Rieš svoju rodinu a svoje problémy a nie problémy druhých....manžela viac zapájaj do statostlivosti o malého nech nemá čas na somariny a ty si musíš nájsť čas aj na seba a na svojho manžela...neviem čo ti poradia baby ale porlaa mna by ste sa mali venovať viac jeden druhému a nie aby ty si riešila problémy druhých, ak tak vypočuj, porad a viac sa tým nezaoberaj..

adrianetta
12. júl 2016

@zvadnutykvet venuj sa svojej rodine naplno. Mate este sancu to dat do poriadku. Dovera sa tazko ziskava ale lahko straca. Ale da sa ziskat aj na spat ale chce to cas a hlavne snahu oboch. Vsetko sa da, len treba chciet. Kazdy by sa mal starat sam o seba. Nie o inych 🙂

zvadnutykvet
autor
12. júl 2016

Dakujem za vase pozitivne odpovede@oxana1986 @adrianetta...ja viem, ze chyba je urcite aj vo mne, kedze som bola zatiahnuta do strasne vela veci a vaznych veci,ale taky pristup od manzela som ani vo sne necakala, som z neho sklamana, ale snazim sa udrzat rodinu, aby syncek vyrastal v kompletnej rodine.pevne verim, ze sa vsetko vrati do starych kolaji,,,

oxana1986
12. júl 2016

@zvadnutykvet pozri každý máte na tom svoj podiel viny, tvoj manžel sa asi cítil odsunutý, ty zas si nemala nan cas...urcite ho neobhajujem, ale môžte to ešte zmeniť, ste mladí, doprajte si čas jeden na druhého a dá sa to do poriadku... ;)

zvadnutykvet
autor
12. júl 2016

@oxana1986 ja pevne verim, ze sa to da doporiadku uz iba kvoli syncekovi.ja som manzela nikdy neprestala milovat, aj ked ma takto sklamal, ale jeho city ochladli hned pri prvej prilezitosti...ale tak snazime sa obaja, len nam to musi vydrzat

miricka77
12. júl 2016

Kasli na druhych,nech si svoje problemy riesia sami.ja som kedysi tiez taka bola,nikomu som.nepovedala nie,vsetkym pomahala a skoncila som u psychologicky uplne vyhoreta.
Nevidi sa mi pristup tvojho manzela.ja som za priamu konverzaciu,mal ti to povedat,ze co citi a nie,aby si ty patrala,co sa deje.neviem,co ti poradit,ale asi netreba hned riesit rozvod.skus zmenit svoj postoj voci rodine,ale hlavne voci sebe samej.ujasni si priority.Napr.urci si nejake dva ciele,ktore chces vyriesit,dosiahnut,a pracuj na nich.Podebatuj s muzom,ako si to dalej predstavuje,lebo ak on nema zaujem zotrvat v rodine,je to na figu.a udrzat rodinu za kazdy cenu je blbost.drzim palce!

petra3312
12. júl 2016

@zvadnutykvet mne sa tiez hlavne nevidi tajnostkarcenie manzela, vymena hesiel, zablokovany mobil...ja nikdy nepozeram manzelovi fb, email, mobil..ale hesla viem, nic nema zablokovane, mobil volne pohodeny kade-tade. A ja to iste. Keby chcel, s pokojnym svedomim mu mozem ukazat vsetky moje maily, smsky, co len chce. Samozrejme, kazdy ma pravo na sukromie , nemala by si mu citat emaily, smsky a pod...ale ak nerobi nic zle, nemal by byt prenho problem Ti hocico a hocikedy dat precitat, ukazat na Tvoje poziadanie. Mozno si ho zanedbala, snaz sa o tom s nim vela rozpravat a presvedcit ho, aby ste problemy riesili spolu. No ale ostala by som ostrazita!

misel0806
12. júl 2016

@zvadnutykvet no ja ty neviem ak ma ciste svedomie preco sa blokuje dava si hesla?? Doveruj ,ale preveruj... 😊

katarinapekna
12. júl 2016

domnievať sa, že v dnešnej dobe internetu a dostupných možnosti, 25 r. chlapec, ktorý ešte ani nevie o čom je život, ti bude sedieť za ritkou a bude ti verný do konca života je neskutočne naivné, obzvlášť po tom, čo si tu napísala...sorry....tých slečien ešte bude...sorry

jeennyv
12. júl 2016

@zvadnutykvet chyba..ako sa vravi, za dobrotu na zobrotu..manzel ci rodina a niekedy aj dietatko odtial potial...problem bude ako sama pises... snazila si sa vyhoviet kazdemu, lco niekedy na skodu aj v partnerstve treba byt asertivny, pretoze ak jednemu vo vsetko vyhovies prestava sa snazit, podla mna vid. tvoj manzel a nakoniec pride k tomu, ze nevie ani co chce a ci ta este chce, pracujte na vztahu od znova, ale nehraj to znova na istotu, nech sa snazi aj on a urcite sa viac presad....

marisola
12. júl 2016

@katarinapekna sice si to napisala akoze hej, pravdivo, ale proste starsne ostro a kruto slecne zakladatelke..je to hrozne pocut to......:(aj za nu ma to bolí.ach...

katarinapekna
12. júl 2016

@marisola nie ostro,reálne.

lyzzy
12. júl 2016

@zvadnutykvet.... Prvé,čo mi napadlo keď som to dočítala bolo,že to s tými devkami sa bude opakovať.Stopro.Bohužiaľ.
Že prečo a že ty si taká a taká a on nevie a bla bla sú len kecy,výhovorky.
Vie presne prečo.....hľadá to,čo doma nemá.Takže buď kvalitný sex alebo niekoho kto ho pochváli,povzbudí,pohladí atď.
A načo mu bolo tých 200 eur?

marisola
12. júl 2016

@katarinapekna ved hej,ale hrozne to vyznelo, chudera zakladatelka :(( je to do plaču, ze sa s nou chce rozísť hned ked maju male decko,a len teraz sa vzali,skor by ju mal podporiť,ale chlapi,co vam poviem..klasika ..:/ mna uz asi nicim neprekvapia,nicim zlym

katarinapekna
12. júl 2016

@marisola no kým budete mat na krku chlapov a riešiť h.ovládaný s nimi suvisiace,vrátane tvojej filozofickej úvahy na temu ľúbi/nelubi ma,budete zvadnutné všetky😀 a pritom stači tak málo k šťastiu🙂

lyzzy
12. júl 2016

@katarinapekna.... No daj....čo?

monikaparson
12. júl 2016

No hej, toto je presne ten vek kedy sa človek ešte hľadá, nevie čo so sebou a pod. Jasné, nie sú všetci takí, ale ... Ja teda mužové heslá neviem, ani on moje, na čo aj, keby sa čosi deje, hneď to viem, chlapi to nevedia skrývať. Ide o to, či ťa reálne aj podviedol alebo si len s niekym písal a bohužiaľ ako tu písali ostatné, stalo sa raz, stane sa znova. Prešla som si tým a to sme ani deti nemali, chvála bohu, čo za chrapúňa sa z neho vyklulo, dospelý chlap a do ksychtu mi klamal. Ja som nevedela od neho odísť, lebo však on tvrdil, že s nikým nič, nepíše si a pod. Musela som si zapnúť jeho pc, celú noc som revela, keď som to čítala, ale ráno som sa popokovala a bol koniec. Musela som to vedieť, musela.

mamba13
13. júl 2016

@zvadnutykvet začni hlavne pracovať sama na sebe, na svojom šťastí a spokojnosti. Manžel by ťa mal v ťažkom období podporiť a nie vypisovať si kade tade. Ste obidvaja ešte veľmi mladucki, možno je ešte nevyzrety na rodinu. Hlavne by som na tvojom mieste sústredila pozornosť na seba, lebo spokojnosť a sebavedomie ti nedá nikto, len ty sama. Dávaj si pozor pri tom zocelovani rodiny, aby si nestratila seba samú a nerobila tú chybu, že upriamis pozornosť len na neho....

dominika6
13. júl 2016

@zvadnutykvet rozvádzať sa kvôli pôžičke 200,-.e alebo nejakým fotkám na nete? to určite nie,kvôli tomu si rozruch ani nemala začať..skôr si len vydiskutovať,že načo tie peniaze potreboval,alebo ak niečo potrebuje,dá sa našetriť,bez pôžičky...bodka..

vtiahnuť do problémov rodiny sa nikdy nedaj,vypočuť môžeš ale nepitvaj to,vždy debatu ukonči slovami,,riešte si to medzi sebou,nech si každý žije svoj život,,

a ked sa muž extremne nudí vymýšľa blbosti,čiže mu treba dať dieťa na krk a upustiť so svojich nárokov...

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Stojí Vám to za to, robiť si problémy?

magmolatus
13. júl 2016

@zvadnutykvet mala by si sa začať starat o seba a nbie o druhych, ja tiež prskam ak sa manzelka zacne angazovat do cudzich veci, lebo s tym zabije kopu casu a ti druhy nemaju tolko chochmesu aby si to vybavili sami, hold ludska hlupost a lenivost je nekonecna.
Pritom ide o uplne banality co zvladne aj cvicena opica. Stači iba chcieť.

Podla mna Vas problem je uz dlhodoby, len ty si sa zahltila natolko ze si stratila pojem o case a to co sa tebe zda byt chvila pre neho to moze byt nekonecne dlho.

Ak budes chciet riesit druhych sa najskor dohodni s manzelom ci sa na to dat, mate usta tak sa rozpravajte.

On zrejme neni ten typ co by ti to povedal, že ho proste zanedbavas, alebo mozno ti to aj nejak naznacil a ty si to proste v prude tych problemov nejak odignorovala a nikoho nebavi opakovat druhemu to iste dookola, ked vidi ze to nepada na urodnu zem.

Mas svoje povinnosti, manzel, dieta, vasa domacnost. To je priorita čislo jeden. ostatne je druhoradé.

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet na jednej strane píšeš, že sa venuješ dieťaťu 24 hodín denne a na druhej strane má tvoj manžel čas riešiť iné slečny. 😠 😠 😠 Treba na neho presunúť časť tvojich povinností, ty začni byť sama sebou, nech si svoje problémy každý rieši sám, nájdi si koníčka, ktorý ťa bude baviť a pravidelne aspoň raz týždenne sa mu budeš venovať a muž sa bude starať o dieťa a domácnosť. Zaujímalo by ma, na čo mu bola 200 eur pôžička, už to, že si ju zobral je choré, veď bude musieť vrátiť podstatne viac. Zrejme chcel mať nejaké peniaze bokom, možno si chcel naozaj s nejakou slečnou užiť. Treba mu na rovinu povedať, že nebudeš akceptovať žiadne vypisovanie s inou, žiadne tajnostkárstvo, žiadne bokovky, ak má také niečo v pláne, nech ráta s tým, že o teba príde. Nech si ešte dnes veľmi dobre rozmyslí, čo získa a čo stratí. Ak chce nadväzovať kontakty s inými ženami, nech sa páči, ale nech nepočíta s tým, že ty mu budeš zabezpečovať full servis a on bude uvažovať o tom, čo k tebe cíti alebo necíti a a dokazovať si niečo s inými ženami. Už nie ste pubertiaci, ste manželia a rodičia, máte hádam aj nejakú zodpovednosť, Treba mu to povedať natvrdo, aby vedel, na čom je a pripomenúť, že už to, čo urobil veľmi naštrbilo tvoju dôveru, tak nech nedráždi hada bosou nohou. Ty si oddýchni, daj sa do poriadku, na cudzie problémy sa vykašli, zahrň manžela láskou a hromadou povinností zároveň, nebude mať kedy na blbiny.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

Viete mna hlavne mrzi to, ze nebol ku mne uprimny, vobec mi nic nepovedal...udajne mu tych smiesnych 200€trebalo do auta na nejaku suciastku, ale otazka znie, preco si tych 200€ nevzal z domu, ale formou uveru?mne nad tym rozum zastava...moja priorita nie je hrabat sa mu mailoch, ci na fb, ci v mobile, ide oto, ze nechce, aby somonom nieco vedela a to ma stve najviac...ja som mu vzdy vsetko povedala, bola som k nemu uprimna...na ineho chlapaani nepomyslim, lebo na to ani nemam cas...on napr.z prace nepride rovno domov, ale ide do fitka a dojde domiv az ku veceru a to 5dni v tyzdni...a ked mu poviem, ze mu uz nebudem varit prat zehlit, tak povie, ze mu to vycitam take malickosti...sama neviem, co si mam mysliet...chapete, aspon keby si pozeral fakt nejake kocky, ale on si pozera uplny odpad,,,vzdy mi vie podat take argumenty ohladom vsetkeho, ze netusim, co robit...

natalym
13. júl 2016

@zvadnutykvet Mňa by srali tie peniaze, 200 e nie je veľká suma, na to si musel brať pôžičku?
Dnes 200 €, zajtra 1000 €, pozajtra 10000 €, nie? Toto je vážna vec.

Slečny? Nuž má čas a nudí sa, chlapec. To je celé.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@miricka77 urcite mas pravdu, uz nebudem nikoho riesit, ale mtzi ma, ze manzel hned vyuzil toto obdobie na to, aby ma podrazil...uz neviem, ci sa oplati verit jeho slovam...

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet no tak to mení celú situáciu, tvoj manžel je doma ako na rekreácii, z práce do fitka, navečerať sa, skotiť k TV, večer prípadne skočiť na manželku - pohoda, klídek, tabáček. Okrem toho klame, to by mi prekážaôo najviac. 200 eur na súčiastku a na to si bral pôžičku?, By som mu povedala, že sa nerozpráva s 12 ročnou, tak nech ma láskavo neuráža primitívnymi výhovorkami. Všetko si dobre premysli, sadnite si spolu, najlepšie niekde v kaviarni, reštaurácii, nie doma a môj drahý začínajú nové pravidlá. Končím s úlohou slúžky a opatrovateľky nášho dieťaťa, hľadám si prácu, očakávam od teba návrhy, ako si rozdelíme starostlivosť o domácnosť a dieťa. Dovtedy, kým sa zamestnám, tiež očakávam pre seba toľko voľna a priestoru na seba a svoje koníčky koľko máš ty. Sme dvaja rovnocenní partneri.
Prepáč, ale máš veľký podiel na tom, že je to u vás tak, ako to je. Akým spôsobom sa podiela na chode domácnosti? Varí? Upratuje? Kedy a koľko sa venuje dieťaťu? Aké máte spoločné aktivity? Neodsunula si ho trochu na vedľajšiu koľaj či už riešením problémov iných ale aj narodením dieťaťa? Odpovedz si na tieto otázky a snaž sa dať to do poriadku, ale ak nebudeš dostatočne rázna, ak tvoj manžel zistí, že porobíš bububu a na budúci týždeň on znova pôjde päť krát počas týždňa do fitka a ty mu budeš skákať okolo riti, tak si o pár týždňov tam, kde dnes. Musíš mu dať jasne najavo, že alebo sa podelíte o všetko v manželstve, aj o pozornosť, aj o povinnosti, alebo sa budete deliť pri rozvode. Ty mu svojím správaním takýto život umožňuješ, on už nevie, čo od vôle robiť, no tak hľadá povyrazenie.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@timea7 velmi dobre si to napisala...veru doma ma full servis a on nevie co od dobroty...tie peniaze si kludne mohol zobrat z domu, keby mi to povedal, ze na co...len neviem, ci mu mam verit, ze ich potreboval na nejaku suciastku do auta...to sa uz nikdy nedozviem,,,vsetko, co si napisala som mu povedala, no ja podla nemam pravdu a chcem iba sliedit...ja neviem, je to zlozita situacia, kedze nevie, co citi...hlavne sa musim dat doporiadku ja, kvoli malemu...

bratislavcankanm
13. júl 2016

@zvadnutykvet venuj sa sebe, dietatku, svojej domacnosti... pokial ide o problemy cudzich ludi - ok, vypocut, strucne poradit (ak ziadaju radu), ale odtial-potial.... kazdy si svoje problemy musi riesit hlavne sam. Ty mas svoju rodinu a ocividne aj svoje problemy.

Pokial ide o manzela - tak skuste to dat dokopy, prajem ti, nech to vyjde. Ale uprimne - ak po nejakom case napises "zistila som, ze ma milenku/y" - nebudem prekvapena.. ale je pravda, ze nie som uplne objektivna a moj exmanzel bol tiez velmi casto na pokeci a aj to tak dopadlo ako to dopadlo (ze uz je ex, kvoli milenke)

timea7
13. júl 2016

@zvadnutykvet ty sa nemusíš vyzvedať, na čo bola pôžička, podstatné je, aby vedel, že mu to nežerieš, tie jeho rozprávky. Že chceš sliediť? A kto ti na to dal príčinu? Hádam on, nie? Choďte spolu na večeru, za každú cenu si pre dieťa nájdite stráženie na jeden večer, potrebujete sa porozprávať. Ty si za hľadaj prácu, musíš mu dať najavo, že nie si nijakým spôsobom na ňom závislá a najmä skonči s full servisom, ja nechápem, prečo si s ním vlastne začala. Doteraz si mala na prvom mieste všetkých naokolo, teraz budeš mať na prvom mieste seba. Počuješ? Seba, nie malého, lebo on ťa potrebuje usmiatu, v pohode, nie päť minút pred zrútením. Takže od zajtra mu perieš a varíš jedine v prípade, že sa začne venovať rodine. Päť krát týždenne do fitka? On sa pripravuje na nejakú súťaž? Nie? Tak si môže obuť korčule, malého do kočíka a makať aj tak. Aj umývanie oblokov je celkom slušná fyzická aktivita. Hlavne mu dôrazne povedz, že ťa klamal a zháňal iné baby prvý aj posledný raz, druhá šanca nebude. Ak by náhodou mal takéto úmysly, nech si zároveň premyslí, ako budete žiť po rozvode, ako sa bude stretávať s dieťaťom. Nesmieš túto situáciu prejsť, akože nič sa nestalo, oškrel auto, strekne sa to, ideme ďalej. Držím palce.

zvadnutykvet
autor
13. júl 2016

@natalym aj mna najviac stvu peniaze...ved to nie je ziadna velka suma a nie sme na tom tak zle, aby si nemohol zobrat z domu...je to klamar a to neviem prekusnut...