je to smutné ale naozaj mám v poslednom čase pocit ,že pre svojho manžela niesom zaujímavá.ked mame navštevu tak humor z neho len tak srší,aked sme doma len my tak jednoducho nemá vôbec potrebu sa rozprávvať,napr taky volny večer bud sedí za počítačom alebo je unaveny aide si lahnuť.necítim žeby ma nelubil len mam pocit ,že v našom vztahu zauradoval stereotyp,ale ja stym neviem čo robiť.v podstate on nemá žiadne napady ako by sme mali straviť volny čas,dokonca ked niečo navrhnem tak sa mu jednoducho nechce.som už zufala naozaj už par rokov sa snažím len ja
@chmurkaxy 🙂 jednotáčik má ešte sestričku 😀 taže nehrozí.hm aj ja som čítala o tom tvárení sa záhadne ale to unas nefunguje,respektíve funguje to na kratku chvílu stale sa to praktizovať nedá 😒 .azáluby nemáme vobec žiadne spoločné.on sa zahrabe na dvore apracuje vo volnom čase.ja som s deťmi.on snimi nieje velmi rád.viem teraz to znie hrozne ale on jednoducho pri nich nemôže byť .ako ked potrebujem tak ich postráži ale inač ked nemusí tak nieje :(
@ematko29 nie kazdy si rozumie s malymi detickami, ked vyrastu, moze to byt uplne inak. alebo mohol mat manzel doma za vzor taku chladnejsiu vychovu a pristup a pamata si, ze tak to ma byt.. nikto nemoze povedat, ze toto je na 100% spravne a dobre, takze je to mozno len jeho styl. Urcite ich velmi lubi a je stastny, ze ich ma 🙂
Hm, mne sa v tomto tazko radi, lebo my sme dvaja na sebe nalepeni, deticky este nemame, aj ked sa snazime uz 3 roky. mozno preto sme este tak od seba zavisli.
Co tak vymysliet nejaku rodinu opekacku/stanovacku v prirode? detom by sa to mohlo pacit (neviem, ake mas to druhe velike) a vy by ste si mohli vecer posediet pri ohniku.. Alebo sa ho nepytaj, deti supni k rodicom na vikend a urob mu prekvapko a chodte na nejaky wellness pobyt na vikend 🙂
aj on by sa mal snažiť.čo z toho,ked ty niečo naplánuješ a on to všetko zamietne?ak je stereotyp,tak to treba velmi rychlo riešiť.neviem či by som presala variť upratovať prať žehliť,proste čokolvek čo by ho koplo,že má sa pohnuť aj on.nie aby si sa o všetko starala ty a on travil cas na dvore,ked mu to vyhovuje.
No,to akoby som citala o kamoske... je dokonca kriticky k jej praci doma a nevazi si ju... a to maju tri deti. Tiez vonku,alebo za compom. Prestala varit,ona totiz dosla na to ,ze ma v mieste prace nejaku aferu, a panko si urobil rozky,alebo sa najedol mimo domu. Tiez je mrazivo vychovany,ani doma neoslavuju meniny a kamoska je clovek srdecny,otvoreny, tak absolutne ine svety 😢 kolkokrat sa mi stazuje,ale nedokazem jej pomoct,on si straazi svoj svet. Naposledy sa ani nezasmial za dve hodiny, vsetko otravne pre neho. Nehovorim,ze je to aj u vas tak,ale nie si v tom sama. Vsetci chlapi su takiito... aj my obcas nevieme co so sebou, ale plati pravidlo, kto je mrzuty,potrebuje postiskat. Zatial to funguje aj na deti aj na nas oboch. Cele toto odcudzenie trvali istu dobu a tak aj hladanie sa bude potrebovat cas....
hm ja mám už zoseba pocit ,že musím schgudnuť ,že som sa mu prestala páčiť,už všelijako rozmyšlam,mám o 10kg viac ako pred tehotenstvvom ,možno to bude tym .skušam už hocičo,ale nedarí sa schudnuť.keby niektoru napadlo ako byť pre muža zaujímava velmi pomožu nejake typy 🙂
@ematko29 Desať kilo nie ja až tak veľa..skúsila si s ním o tom otvorene podebatovať? Ale naozaj otvorene..Keď už deti spia, príď k nemu a spýtaj sa ho..ešte ma ľúbiš? Lebo mám pocit, že už nie..čo sa stalo? Mám pocit, že sme si akýsi cudzí..som z toho smutná..Chceš to nejako spraviť, alebo tak budeme žiť každý osobitne po celý život...Chcem aby sme spolu trávili viac času..
A tak nejako...Alebo si to už skúšala?
@tinki áno velakrát som to už skúšala,on ma popočúva apovie ,že ma lubi aže sa snaží .mám pocit ,že už taky ostane navždy ale je to taky vzťah prazdny aky mal ako dieťa .nemal dobré detstvo ☹ on si vraj všetko uvedomuje aj viem čo všetko si v detstve prežil ale on nebol taky na začiatku.aja sa môžem aj pretrhnúť anepohnem stym.proste je najradšej sám ☹ aja taka niesom chcem byť sním ale ked pracuje vonku tak sa deti okolo neho motať nemôžu .aj dnes je taky hrozny čas mokro aon je zasa vonku lebo chce využiť čas ked je doma 😒 má dovolenku.nechodíme na dovolenky ani nikde.deprimuje ma taky vzťah
ahoj ematko, 10 kg nie je vela-skus byt spokojna sama so sebou (co by sa stalo keby si ostala chora-napr. by si prisla o vlasy, bola by si nepohybliva, pribrala by si viac kil,.. atd, ak ta ma muz rad, ma ta rad taku aka si, to len zeny mame velakrat neopodstatnene komlexy, ale vedia ma vytocit muzi, ktori si svoje sadlove komlexy riesia na zene),..dietu nedrz, skus si kazdy druhy den 20 minut zabehnut-aj doma pred telkou, len tak na mieste,..
na muza by som poradila tiez objatie, ale silne, take fakt od srdca, s tym ze ho velmi lubis- ja som introvert, myslim ze aj tvoj muz je, a na mna toto plati alebo mu nastav zrkadlo a spravaj sa k nemu rovnako ako on k tebe-ale toto je niekedy risk,..
@ematko29 presne ako pises.... stereotyp ..vsetko je zabehnute, o nic sa netreba starat..partnerka je ista lebo su deti......
Mozno by pomohlo keby sa spravis znova atraktivna a nedobytna. Nezavisla. 10 kg navyse? Dobry dovod sa prihlasit napriklad na aerobik ..manzel nech postrazi deti a ty si chod kazdy tyzden zacvicit. Stretnes novych ludi a pri rozumnej strave (ziadne sladke, mastne, na veceru uz len salat) za par mesiacov budes mat uzastnu postavicku. Zmen uces, kup si nieco na seba. Viem ze je tazke pri detoch mat nejake vlastne konicky ale da sa aj to. Zacni chodievat vecer von posediet s kamoskami, cestuj, navstiv pribuznych, znamych ostan tam par dni aj s deckami. Uvidis ze ked zacnes zit aj pre nieco ine ako manzel a deti tu zmenu bude vidno aj navonok. Mozno skus aj nejaky nezavazny flirt. Teraz ta nenabadam k nevere, to urcite nie...ale obdiv nejakeho muza zdvihne kazdej zene sebavedomie...a tomu tvojmu zacne zrazu vrtat v hlave ze preco sa okolo teba zrazu tocia nejaky muzi, preco si tak opeknela a pokial ta stale lubi bude sa snazit si ta znova "ziskat"
A myslim ze by pomohol aj uprimny rozhovor s manzelom, idealne pocas nejakeho vikendu osamote.
samozrejme som vonku tiež s detmi 🙂 len nemôžme byť snim aby sa mu tam deti nemotali.večer je už nepoužitelny unaveny ide spať.
@ematko29 no taky bol moj ex....jeho dostat niekam bolo umenie...jeho verzia turistiky bolo vyviest sa autom za mesto a grilovat. Dostat ho na nejaku dovolenku alebo len predlzeny wikend niekam bolo nemozne. Vsetko bolo pre neho drahe, daleko, nemal cas, nechcelo sa mu alebo klasicke podme radsej grilovat. Poviem ti som rada ze s nim niesom..teraz mam novy vztah a za posledny rok sme stihli predlzene wikendy : Prahu, Londyn, Barcelonu, Amsterdam, Bansku Stiavnicu, tatry, moravske kopanice a vela dalsieho....a nebolo to ani take drahe, vo vela mestach mame znamych u ktorych sme ostali...to nieje o peniazoch, to je o chuti niekam ist
@ematko29 ta kamoska schdla 30!!!!!kg za rok,pekne postupne,je z nej iny clovek ,aj by som dala foto,ale nemozem. Predsa je to jej sukromie. Ani si ti nevsimol a to je lekar,mal by mat postreh. Ale je trochu spokojnejsia,okolie jej dava .ajavi obdiv. Neni stastna,lebi nema odvahu na otvoreny rozhovor a tym,kto ju trapi.
hmmm ono sa tazko radi niekedy to pomoze a niekedy nepomoze ani ked sa zena postavi na hlavu. Ja som az po rozchode zistila ake zbytocne marnenie casu boli posledne roky zivota s mojim ex. Tiez tam bola ignoracia a nezaujm ( s obidvoch stran) v spolocnosti sme kazdy srsali humorom a doma medzi sebou sotva cau. Lenze mne sa odchadzalo lahko, dcerka bola este babetko ani si nevsimla zmenu rodinnych pomerov, byt bol v prenajme a auto nech si zozere 😀
Ine je to pokial je viac deti, su starsie a ludia maju spolocnu hypo...
@lujza123 och ja si neviem predstaviť aby som žila bez neho,som na nom závislá.aaj ked je taky divny môj muž tak by ho to položiloak by som sa sním rozišla.jemu taky sposob vyhoviuje žial.ateda aj koli deťom by som od neho neodyšla,nepije,nebije ma nechodí za kamaratmi.ale musím niečo robiť inak sa zblaznim
@ematko29 asi tak...nechce riesit,lebo mu to vyhovuje. Aj u nej je to tak. Este sa aj rozculi,co vymysla.blbiny. neviem jej rady,niekt.veci necgce skusat,vsetko urobi preto,aby ho moc nepodrazdila. Pockam,ako to vyriesis a potom jej dam rozumy. Lebo ja fakt neviem,ako by som s nim jednala.mozno sa boji zostat sama...
@daska58 môže byť ,že sa bojí ostať sama lebo ani ja si neviem život bez neho predstaviť.ale zase to nieje len o mesiaci dvoch on je taky skoro cele naše manželstvo ☹ som mu povedala,že ked si nájdem robotu anebudem nanom zavislá tak len aby neolutoval,že bol taky.nemám zatial robotu ale hladam,aviem ,že ked spoznám novych ludí tak ho už nebudem potrebovať apri tej myšlienke ma normalne pichne pri srdci
@ematko29 otazka je,co chcem dosianut. Ona od neho neodide-silna viera,asi len ona...chcem ho pochpit,opytym sa,co samu na tom paci,byt snehovy kral, co ho najviac rozculuje na mne. A potom,ked uz uvazujes,ze nebudes zavisla a poslesho ....ak mas strach byt sama a aj tak ti nepomaha s deckami. Bojis sa bxt bez partnera,takych je dost a myslim,ze kazdy chlap/vztah sa rokmi zhorsi,prip.dostane do stagnacie.mam druhy vztah, s tymto aj deti, a po 10 rokoch mam divne pocity.
no rozmyšlam arozmyšlam,asom sa rozhodla ,že schudnem.máme teraz kopec zeleninky v zahrade tak skusime 🙂 čo to spraví,potom na konci leta ked možno bude vydno vysledok tak sa vám ozvem či to smojim chlapom niečo spravilo :-ň ale si zoberte ,že ked máme dámsku návštevu tak je same chichi chi cha cha cha.apri mne nič.......už ma napadaá hocičo
@ematko29 to, že si sa rozhodla schudnúť je super, nesnaž sa schudnúť príliš rýchlo, aby si to nemala príliš rýchlo aj späť (pozri na stránku www.chudnutie.ako sk). Keď schudneš, budeš sa viac páčiť sama sebe a stúpne ti sebavedomie. A to je u teba oveľa dôležitejšie ako to, či sa budeš viac páčiť manželovi.Nehnevaj sa, ale poľa mňa si tie kg dolu ani veľmi nevšimne, ale čo si všimne určite, je to, že budeš sebavedomejšia, spokojnejšia sama so sebou, mužov totiž také ženy priťahujú viac. Prečo by si ho mala priťahovať teraz, keď si sa sama degradovala do role slúžky a opatrovateľky vašich detí? VAŠICH!!! Nie tvojich. Že je večer unavený?! A ty nie si? Starať sa o dve deti, domácnosť relax teda nie je. Je z nich nervózny?! Chápem, že nie každý muž je stvorený na to, aby s deťmi robil šarkana, učil ich bicyklovať, robil s nimi na potoku mlyn a pod. Ale chvíľu ich hádam postrážiť môže. Ty sama mu dávaš priestor na to, aby sa choval tak, ako sa chová. V tvojich prispevkoch dominujú jeho potreby - píšeš, že budete mať výročie a nevieš, čo by mu urobilo radosť. To je pekné, pokiaľ by on zmýšlal rovnako, o čom pochybujem. On si je tebou príliš istý a to nesmieš nikdy dopustiť, muž musí mať stále pocit, že o ženu musí bojovať. Baby ti tu radia dobre, začni pomaličky, raz týždenne choď cvičiť, neboj sa, prežijú to všetci. Postupne pridávaj, rob si program aj s deťmi, nečakaj na neho. To, že nechodíš do práce ti na sebavedomí určite nepridá, ale nie je to stav trvalý. Neznamená to, že sa nebudeš stýkať s ľuďmi. Keď sa manželovi nechce, choď s kamarátkou, prídeš plná optimizmu, nových zážitkov a to sa odrazí aj v tvojej tvári. Bojuj!! Cítiť, že ho máš rada, ale keď budeš pasívne čakať, nič sa nezmení, musíš tačať od seba. Držím palce!!!
no ked ta tak citam,tak mam pocit ze tymto si prejde asi kazda manzelka casom. moj manzel je sice velmi rad s detmi,ale teraz po tretom babu ked moze tak doslovne zdrha z domu- nas volny cas vyzera tak,ze radsej ide pomahat svagrovi na dom,alebo ide s otcom na pivo,alebo íde s kamaratmi,alebo spi,alebopozera film,alebo sa chce pomilovat a to je asi vsetko,lebo potom chce spat 😒 takze mam pocit ze som ako autopilot-poriadit, navarit, vypocut si ho ak ma chut a pomedzme to milovanie a dost-vsak musim ist spat tak aby ma nerusil ide prec s kamaratmi aby som mala dost sil na dalsi den s detmi....som mu to minule vsetko pekne vykricala a sekal dobrotu az par dni...to mu musel povedat vlastny otec aby sa venoval rodine,lebo on by celu dovolenku bol schopny chodit k svagrovi na stavbu
Ematko, ak by som bola muž a nejaká žena by sa mi hentak vešala na krk, tiež by som zdrhala. A nemusím byť ani muž, aj ako žene by mi taká mužská "prísavka" riadne liezla na nervy.
Nikto - vrátane tvojho manžela - ti nie je povinný robiť program. Nájdi si vlastný relax, choď trebárs behať, cvičiť, plávať... ale nechudni preto, aby si sa zapáčila manželovi, ale pre seba. Pre svoj dobrý pocit.
@ematko29 mne sa nepaci rada od @modry_zvoncek, nie je podla mna ziadne prisavkovanie, chciet aspon 2 hodiny muza pre seba a svoje deti...:( naco je vobec taky vztah kde ma kazdy svoj program a vecer vedla seba akurat lezia a spia unaveni? to potom nie je manzelstvo ale pakt o spolunazivani a spolufinancovani sa ☹
kritizovat viem, ale neviem co by som robila na tvojom mieste, iba viem ze by ma to sralo...:(
@severaseptima, ja môžem chcieť hocičo, ale nikto mi nie je povinný vyhovieť. Keby napríklad Ematkin manžel chcel, aby Ematka chodila výlučne po špičkách - musí to robiť? Nemusí. Iste, je to absurdná požiadavka. Ale nikto z nás tu nevie, či Emaskin manžel nepovažuje Emaskinu žiadosť, aby trávil dve hodiny denne s ňou a s deťmi za absurdnú. Má právo na svoje videnie sveta a ak chce byť radšej vonku a pracovať na dome, tak to zrejme považuje za pre neho dobrý spôsob.
Keď si predstavím, že by môj manžel trávil čas so mňou a deťmi povinne, len preto, že ja chcem, tak veru radšej pôjdem s deťmi sama na prechádzku. Manželstvo predsa nie je o tom, že jeden píska a druhý tancuje.
Emi, a nejake vylety bez "jednotacika" ste skusali? 🙂 niekde som citala, ze si mas robit program s kamoskami vecer a tvarit sa zahadne, ale ja osobne neviem, ci by som to skusala, asi by som sa bala, ze sa to mojmu muzovi bude pacit a uz ma nebude potrebovat vobec 🙂 mate nejaku spolocnu zalubu?