Som na materskej a manžel veľa pracuje

tinulka174
24. máj 2014

Ahojte ženičky,potrebujem sa trochu postažovat ale aj poradit.Som na materskej 9 mes.
Problem mam ten,že môj manžel pracuje od pondelka do piatka 12h a každy druhy vikend je na služobke.
Na maleho som skoro sama a domacnost - varenie,pratanie,nakupovanie všetko na mojej hlave.Už mi fakt niekedy z toho šibe.
Jedine co ma vie potešit je usmev mojho drobca a to ma drži 🙂

janinah
24. máj 2014

nie si sama,kto je na dieťa sama a niektoré majú aj viac ako jedno dieťa 😉 čo pomáha,aby ti "nešvihlo"..- sociálne kontakty,stretka s rodinou,kamarátkami, hocičo,čo ti robí radosť a dvíha náladu /kniha,nákup drobnosti,ísť ku kaderníčke.../ ...a užívaj si MD.bude aj horšie 😀

monika319
24. máj 2014

@tinulka174 nie si sama. ja mam 2 deti a tretie na ceste 🙂 a som snimi sama 4 tyzdne ked je manzel v praci. potom je doma tyzden. . musim zvladat vsetko. a kedze nemam vodicsky takze vsetko vybavovat bez auta. da sa to len si treba zvyknut. ja som si nasla zalubu v hackovani je to moj relax vecer ked deti spia. 🙂

tinulka174
autor
24. máj 2014

Dakujem za prispevok 🙂
Už mam niekedy pocit,že mi švihne.
Moj žívot pred materskou bola praca stale s ľudmi ale teraz sa citim sama.
Stale to iste.
Musim to zvladnut a načerpat novu silu-vidim,že to mate oveľa tažšie a ja sa tu stažujem 🙂

beruska141
24. máj 2014

VITAJ V KLUBE 🙂

rhoy
24. máj 2014

A aký máš pocit, keď ste spolu? Dokáže ti to vynahradiť, nejako oživiť tú všednosť, či stereotyp pokračuje, akoby tam ani nebol? Ešte stále sa na teba díva ako na ženu alebo už viac ako na mamu? Povedal ti niekedy, že vie, aké to máš sama ťažké, ako si to váži, ako ťa miluje a ako sa každý deň teší z práce domov? Nikdy sa neboj dať svoje pocity najavo, nech je to manželstvo aj priateľstvom. Iná spoločnosť sa v jeho neprítomnosti nenájde (dobrý kamarát, kamarátka)?

rhoy
24. máj 2014

@monika319 Blahoželám k tretiemu úspechu. Doma bude živo! 🙂 A počas materskej pri treťom si aj ja prosím nejaký ten šál. 🙂 V každom prípade - každá mamička na materskej je hrdinka dňa - niekedy až s nadprirodzenými schopnosťami..., len škoda, že to my muži často vnímame ako samozrejmosť.

yidaky
24. máj 2014

Hlavu hore. Ja so bola 6 rokov na materskej-rodicovskom. To uz mi fakt svihalo 😉. Treba sa mozno viac zapojit aspon do tych mamickovsko-detskych aktivit. Detske ihriska, akcie pre deti...aspon tam sa budes stretat s ludmi. Aj ked mne to napr. az tak nevyhovovalo (napr. detske centrum). Deti som mala doma dost 😀, a nie sa este o nich a bavit cely den...ale ked trosku povyrastie, tiez to bude lepsie 🙂.

monika319
24. máj 2014

@tinulka174 ale ja ta chapem na zaciatku som to znasala rovnako. ale casom si zvyknes. ja sm uz na materskej 4 rok a dalsie ma cakaju takze hlavu hore a ide sa dalej.

monika319
24. máj 2014

@rhoy dakujem je to neplanovane ale tesime sa a zvladneme to. 🙂 tak to mas pravdu chlapi to beru ako samozrejmost 🙂 kludne aj k saliku aj ciapka. alebo robim aj hracky koli detom velmi sa snich tesia. najvacsia vdaka je detsky usmev a ta radost v detských ockach ked ma novu hracku 🙂

rhoy
24. máj 2014

@monika319 Tak ťa teda beriem za slovo a teším sa na novú čiapku so šálom. 🙂 A čo by si si priala viac? Chlapca alebo dievčatko?

tinulka174
autor
24. máj 2014

On mi povie-viem mas toho vela ale mna mrzi,že aspon ten jeden kvietok sem tam by mohol byť.
Ci sa teši domov to neviem mam zmiešane pocity ale malemu sa tak hodinku povenuje.
Mrzi ma,že nechce ist na vylet (teda taky predlženy vikend 3 dni) dovod:treba všetko brat a drobec je vraj ešte maly.
Jedine kde nas vezme je ku svokrovcom a to na 4 dni kde je nuda ako ...
Samozrejme on cely den nevie,že sme tam -je to na dedine 100km od domu a on ma vždy toľko roboty + poľovnictvo tak večer ešte zbehne na prechadzku do lesa.
Ja sa vždy teda pytam kde som ja :(

monika319
24. máj 2014

@rhoy ja som povedala ze je mi jedno ci bude chlapec alebo dievca len nech je zdrave. mozno v kutiku duse by som chcela dievcatko. nech som neni sama medzi mojimi chlapmi 🙂 a hlavne manzel by chcel dievcatko 🙂

aneri66
24. máj 2014

myslím, že v každej domácnosti je to tak...je to normálna bežná vec

siska53
24. máj 2014

@tinulka174 vo vacsine rodin je to tak.. Skus si najst niekoho na,postrazenie a chod sa odreagovat. S kamoskami,na cvicenie apod.,mne,velmi pomaha,ked sa mi dari ist kazdy tyzden na hodinu pilatesu. To mi staci,dobije ma to otakou inou energiou. A ked sa mi neda ist 2 ci viac tyzdnov,uz to na,sebe citim. Kavickovanie mi nechyba,aj ked i to obcas dobre padne,ale prosto daky relax treba.

siska53
24. máj 2014

@tinulka174 to mas zle,my zas chodievame obcas na,take,predlzene vikendy,jevpravda,ze pri malom sme boli,az ked mal 13.m...ale mladsia bola uz ako 4.m. Kedze som dojcila,pre nu ziadnu stravu nebolo treba,vedela som,kolko plienok potrebujeme a oblecka radsej vzdy o kusok viac,ved,ako hpvori moj drahy,auto odvezie. 🙂
a dalo sa, ten,tvoj sa zbytocne,ovlada,ale viem,tazko dakedy tazko presvedcis..

senka111
24. máj 2014

Podobne ako väčšina, žiaľ je taká doba.My máme dve deti a môj muž pracuje 6 dní v týždni a to od 6-19.30 kedy malá ide spať .Dá jej pusu a to je všetko.Varím, periem ako ostatné, nemá mi kto deti postrážiť a tu som. 😎 Buď ho budeš mať doma a nebudete mať z čoho žiť, alebo bude robiť. 😠 Treba si toto hlavne uvedomiť.

sonkab
24. máj 2014

@tinulka174 už ti to tu asi baby písali, nečítala som - ja mam to iste a deti 2, 4 roky na materskej, veľký dom a v ňom veľký bordel, a len mužovi rodinu (naši su 50km). Tiež som niekedy zúfalá a nahnevana, že som na deti sama, ale co nám ostáva. Muž robí a len vďaka nemu sa mame tak ako sa mame. Jasne, že aj ja sa stazujem, aj sa s ním za to pohádam, ale aj tak nič nezmozem. Teraz mam k malej opatrovateľku - na 2 hodiny denne (odveziem malého do škôlky a idem cvičiť), aspoň trosku vypnem a večer som kľudna 🙂 Ak máš pocit, že si stále sama, skús si nájsť nejakú záľubu a tej sa venuj a k malinkemu si na tu hodinku pár krát do týždňa niekoho nájdi.

lenbea
24. máj 2014

@tinulka174 vieš čo, bud rada, že mate peniaze. môj muž tiež dosť pracuje, vyplata bieda a aj tak mi nepomôže velmi. a to som ešte tehotna...

tinulka174
autor
24. máj 2014

@siska53
Tak veru ja ešte kojim, až take balenie by to nebolo ale hadať sa mi nechce .
Ku svokrovcom balim kopu veci tak by som pobalila aj na vikend niekde na chatu🙂

siska53
24. máj 2014

@tinulka174 tak odmietni ist k nim,ze je to rovnake mnozstvo balenia,ako na dovcu..🙂) alebo mu ide o peniaze? Skor to sa mi vidi pravy dovod..

tinulka174
autor
24. máj 2014

@siska53
Ja už sa v ňom nevyznam.
Ak odmietnem ist,tak bude urazený, lebo nejdeme pozrieť jeho rodičov ale jeho rodičia tu neprídu ( vraj dlha cesta )

bordor
24. máj 2014

@tinulka174 skús kúpiť na nejakom zľavovom portáli víkend v Tatrách alebo niekde inde .... kde to zvládnete aj s malým a manžela postaviť s malým časovým predstihom pred hotovú vec ....

matka412
24. máj 2014

sme na tom rovnako , manzel chodi na 8 v robote je niekedy do 10 , skoro kazdy vikend je u mamy .. som na malu a domacnost sama , a to nehovorim ked musim ist nieco vybavit , kedze nemam vodicak musim chodit autobusom .. a ten stereotyp denny je fakt uz niekedy na slucku , a ked ma chvilu cas tak to radsej ide s chalanmi na pivo
@tinulka174

oktoberka
24. máj 2014

@tinulka174 ...ja som na tom podobne,cela domacnost na mne....ale zase musim priznat,ze manzel sa snazi kompenzovat svoju nepritomnost....mozno je manzel aj unaveny z celeho tyzdna a je mu pohodlnejsie ist k rodicom+spoji to s navstevou

ja mam vyhodu-nevyhodu v tom,ze nemam uz rodicov a ani svokrovcov,takze naozaj sa musime s muzom na vsetkom dohodnut,lebo inych na pomoc nemame...
mozno by to chcelo rozhovor v klude a normalne mu vysvetli,ze potrebujes reset a ze babo nie je problem...zbalite sa a idete....

lilik7
24. máj 2014

ahoj ja som na tom tiež tak S mojím mužom sa vidím 2 nedele v mesiaci. A to tak bolo celú matersku dovolenku teraz už pracujem druhý mesiac a to sa už porozprávame len cez telefon. Neviem kedy budeme spolu asi na dôchodku 🙂 🙂 🙂 Asi je teraz taká blbá doba 😒

nicolle21
24. máj 2014

tak aj ja sa privitam v klube.. nas tato je navyse aj v zahranici, domov chodi ked mu daju dovolenku, alebo my za nim na par dni 😒 nie je to nic moc, ale je to docasne.. maly mi tiez niekedy prerasta cez hlavu, ale je v takom veku, nic sa neda robit ☹
na druhej strane som rada, ze nie som jedina v takej situacii.. moje kamosky si tukaju po cele, ze nejdeme za nim, ale financne sa nam to neoplati (planuje tam zarobit dost na domcek a potom si najde robotu zasa tu niekde) vyhadzovat peniaze do luftu za najom a obaja sme taki, ze vieme zatat zuby a vydrzat

marcelasladeckova
24. máj 2014

niektore matky ako keby nevedeli do coho idu ...

siska53
24. máj 2014

@marcelasladeckova dufam,ze ty vies.... 🙂)

sisikejc
24. máj 2014

@marcelasladeckova no ked je to prve dieta tak asi tazko vies do coho ides 😉 mozes si to jedine tak predstavovat ale realita je ina 🙂 🙂

siska53
24. máj 2014

@sisikejc tak,tak..a to ja som tak trochu vedela,lebo som mala na,starosti 2deti - rocne a 3rocne..a v lete som 6dni v tyzdni bola s nimi cely den sama. Vtedy som si povedala,ze uz chapem,preco mamy na,materskej potrebuju obcas vypnut. 🙂) a to som bola statsna,ze sa mozem hrat na,mamu! Som si to uzivala,ale akakolvek cinnost i ta najprijemnejsia,sa neda robit stale,inak,prestane byt radostna. Preto je dolezite sa venovat chvilu aj niecomu inemu.. 🙂 ale ta buduca mamina pochopi,ze je to nadherne,jedinecne,ale obcas i vycerpavajuce. A ktovie,mozno bude z tych ma,co budu mat to stastie,budu sa na,materskej nudit a kazdu chvilu jej dieta dakto vezme na,prechadzku,alebo muzicek bude uz o 16 doma. 🙂