Ahojte žienky. Ja neviem čo mám robiť. Som na materskej a manžel chce brat hypotéku na byt. Problém je v tom že na domácnosť mi dáva 150€ a moja materská sa ma šetríť - aj keď ja musím niekedy niečo vybrať inak by drobec chodil holý - bosý. Doma nič neurobí, nič neopraví .. Jeho mama kontroluje kam dávame peniaze. On počúva od nej že veľa minime a ja od neho. Stále len počúvam musíme šetriť! Bojím sa co to bude keď budeme mat hypotéku. A z mojej materskej sa bude platiť. Ostanem úplne bez peňazí, už teraz sa mi od neho tažko pýta. Dá mi tých 150€ ale na čiastky a za to mám všetko nakúpiť, pre nás - pre malého.. Co by ste robili na mojom mieste? Chcem svojmu dieťaťu aj niečo dopriať .. Nechcem manželovi pozerať na ruky či mi dá peniaze .. Chcela som malému kúpiť capacky a povedal mi že nemáme peniaze a viem že mal na úcte viac ako dosť! A take veci sú unás na bežnom poriadku. Keď chcem aby niečo opravil tak nehrozí všetko si musím sama. Som zúfalá lebo viem že ak bude hypotéka bude to ešte horšie .. Neviem co robiť 🤔
@comamrobit zle, zle, zle vsetko zle a budes to mat este horsie, ked budes suhlasit s hypotekou
Ahoj,nechcem ti radit co mas robit,ale podla mna,to nema význam..pretože on ma na starosti peniaze,a ty stále iba pýtas..preboha ako mohol povedať že nemáte peniaze na capacky pre syna.Pre jeho syna! Veď komu inému niečo dopriať ako svojmu dietatku. :( to je dosť smutné..aký máte vzťah? Rozumiete si? Prečo si necháš skákať po hlave,si nejaka zena,tak mu povec že vieš čo..podla mňa by sme mali toto a toto...treba nájsť nejaké spoločné riešenie..
Skúšala som.. Vyhrážala som sa že odídem aj po dobrom som skúšala. On stále tvrdí moji rodičia nám pomôžu. On a jeho mama vybrali pre nás byt ja som ho nechcela a argument? To je to najlepšie pre nás. Jeho mama pozerá výpis s banky a neraz som mu hovorila, aby mu nechodil do rod. domu .. Ale zbytočne. Veľmi veľa je toho. Mám ich veľmi rada aj manžela. Ale už mi to príde ako manipulácia ..
@comamrobit Tieto temy su ako spred dvoch storoci. Co mas robit? no uz si narobila dost, uz si si s nim spravila dieta. Mas sa osamostatnit, zacat zarabat a odist. S hentakym niecim by som nezila ani keby mi za to platili.
To je uplne strasne, kde je laska, ucta, zodpovednost, stastie? Kde su rozhovory, dohoda, kompromis? Kde je spolocne hospodarenie, spolocna starostlivost a vobec, partnerstvo? Cim si pre svojho manzela? Sluzka, chyzna? Ma vobec k dietatu nejaky vztah? Ma k tebe nejaky vztah?
Fakt, cele zle a bude len horsie. Nic pozitivnejsie sa na to napisat ani neda.
smer manzelska poradna, takto sa existovat neda, co sa jeho mama do vas stara?
Malého veľmi lubi to viem na isto! Len peniaze nechce púšťať z rúk.. Neuráža ma ani nebije, nepije .. Len keby nebol mamičkin .. A taký drzgros bolo by dobre
Rozumiem :/ milujes ho..to je jasné,ale predstav si váš vzťah o niekoľko rokov aky bude..a rozhodni sa. A jeho mamka keď sa do váš stará,neboj poznám moc dobre,prežívam to aj ja! Bývame spolu v jednnom dome,tiež mam maleho syna a neboj staraju sa o peniaze,o vydavky o všetko. Ale už menej odkedy som si povedala svoje.
Ja viem vlastne od začiatku co mám urobiť. Len keby to nebolo take tažké .. Chlap mi nedáva skoro žiadne peniaze, doma krížom slamy neprehodi.. Ak chce ten byt nech si ho ma, ale nie na úkor nás. Tak veľmi mu nechcem ublížiť, ale ..
@comamrobit ...fúha...150e keď ti dáva....by som sa opýtala, či je to na týždeň.....s tým vyžiť mesiac......však to musíš čarovať preboha... 🤐 ......mala by si si dupnúť....výpisy z účtu prvá číta tvoja svokra?...to čo je za systém?...však vy dvaja ste manželia....vy musíte spolu o všetkom rozhodovať...svokra do toho nemá čo hovoriť.......ja takýchto chlapov nechápem.....načo sa ženia a robia deti...keď stále počúvajú svoju mamu??,..čo sú nesvojprávni???????????
@comamrobit ....a teraz kde vlastne bývate?....
lolonka- to je ešte vraj veľa 150€ ..
@comamrobit .....a z tých 150e čo máš akože kupovať??,...stravu, drogériu..oblečko pre všetkých na celý mesiac?
lolonka- v podnájme a platíme len za réžiu a jemu ešte posielajú jeho rodičia na účet každý mesiac polovičku toho.
lolonka- Všetko okrem plienok pre malého
@comamrobit ...tvoj manžel snáď zarába 200e , keď tebe dáva iba 150e?....on by potreboval aby s ním niekto poriadne zatočil..........v tom prípade nie si na ňom závislá ak vieš vyžiť z tejto sumy....materskú máš vyššiu...prežila by si aj bez neho......
@comamrobit ...tak tých 150e máš iba pre malého?..nákupy do domácnosti robíte z inej sumy??
zili sme spolu,delili sa o vydavky no dnom kedy sme si povedali ANO sa vsetko u nas zmenilo a do tyzdna sme mali dispozicne prava k svojim uctom. V ZIVOTE som si nemusela pytat od manzela peniaze.Mam volnu ruku ja a tak aj on.
lolonka- všetko sa nakupuje za tých 150€ nám jedlo, malému, hygiena, domácnosť no proste všetko .. Preto musím siahať aj na svoju materskú on o tom nevie .. To bude cirkus keď sa to dozvie! Raz za pól roka niečo kúpi aj navyše .. Zarába cca cez 1000€ ale platí polovicu podnájmu, paušál môj-jeho, benzín a tak co treba zaplatiť
@comamrobit trošku komicky vyznievajú tvoje slová, že ak ten byt chce, nech si ho má, ale nie na úkor nás... lebo už teraz sa všetko deje na úkor teba a syna...a je ti dúfam jasné, že ak ten byt bude, tak písaný na mamičku, aby si si ty náhodou nezmyslela nárokovať na polovicu, ktorá by ti v manželstve mala patriť...
dievča, celé zle... máš len dve možnosti - ak ho tak strašne ľúbiš, že nechceš byť bez neho, tak buď sa aspoň ekonomicky osamostatníš a vyriešite si aj bsm ešte za trvania manželstva a budete si hospodáriť každý sám (aj keď potom mi čiastočne uniká význam manželstva), alebo proste budeš držať ústa a krok a plakať po nociach do vankúša... neviem, ako si bola naučená fungovať predtým, ale ja som vždy mala svoj príjem, poznám svoju hodnotu, a len raz by mi chlap skúsil vydeľovať peniaze alebo nedajbože siahnuť na rodičák - to sú totiž peniaze určené na starostlivosť o dieťa, nie na matku, domácnosť či nedajbože hypotéku .. a teda je to len príspevok, nie niečo, čo by malo pokryť komplet všetky výdavky na dieťa...
bianca- on mi dával kartu, ale teraz počúvam na co zase potrebujem peniaze keď od neho pýtam a mama mu kontroluje výdaje .. Tak že naozaj nepotrebujem každý mesiáš cirkus že som veľa minula
@comamrobit ....mali by ste si sadnúť a vyiskutovať si to....mu jasne povedz, že z 150e sa nedá vyžiť...že minieš aj celú materskú....z takého príjmu si v kľude môžete vziať hypo...a z ostatných peňazí by ste vyžili...len to treba všetko vydiskutovať a dohodnúť.....a treba aby si mala voľnú ruku k zbytku peňazí čo ostanú po zaplatení hypo.....ak s tým nebude súhlasiť....kašlala by som aj takého chlapa.....lebo ťa bude celý život komandovať a kontrolovať...
@comamrobit lakomec, ktory este nema problem brat peniaze od rodicov a tebe dava 150 euro....grrrr
a argument, ze tvoji rodicia vam pomozu....co je to za chlapa, ktoremu este aj rodicia platia polku najmu....prepac, ale totalny loser, este k tomu lenivec, co nic nerobi - ani doma, a asi ani zarobit nevie
Plus jeho rodicia kontroluju vypisy z banky....
Uzasny manzel.....ako tu niekto napisal, ani keby mi za to platili
A to mam doma tiez lakomca, ale toto je moc
mircalla- jeho rodičia nám pomôžu .. Moji nie
lolonka- skúšala som, ale on si mysli že sa dá vyžiť z tých 150€ .. To je ako hádzať hrach o stenu
@comamrobit to je jedno koho rodicia...co s tym maju rodicia? to co je za chlapa, co sa nevie postarat o rodinu a spolieha sa na rodicov....?
@comamrobit ....vieš...čo...nehovor mu nič...daj mu toto prečítať....a ak sa stále nič nezmení....tak nemá význam s ním niečo riešiť........mňa by asi šlahlo s takým človekom žiť....to radšej sama....lebo časom ti to bude vadiť čoraz viac
@comamrobit ....tak keď ti nabudúce dá 150e...vráť mu ich....a povedz , že odteraz hospodári on.....a napíš mu čo všetko má nakúpiť...
sissy- bol by písaní na mna a na neho to viem ..
@comamrobit ....si to mala dávno stopnúť.....neviem ako dlho takto fungujete....nezávidím ti....ja by som takého chlapa nezniesla....aby bol lakomý na mňa a naše deti....tak to nieeeeeeeeeeeee 😠
@comamrobit s takým lakomcom, ktorého navyše diriguje mamička, by som ani nežila a nie ešte hypotéku brala...