Mám 20 rokov a s mamou už nebývam. Prednedávnom som išla na chatu s mojím priateľom. A ona do mňa nakričala s tým že ona mi nedovolila ísť na chatu ,že čo som si to dovolila . Dostala som aj zopár faciek . Ja som jej povedala, áno je chyba , som jej nepovedala že idem preč. Kebyže sa niečo stane . Ale ide o ten princíp že mi to akože nedovolila aj keď som dospelá . Stále tvrdí že ju musím počúvať lebo je to moja matka a keď mi niečo nepovolí tak to znamená nie . Čo si o tom myslíte ?
Si normalna? Aka tvoja chyba ze si jej to nepovedala? Nezijes s nou ... a si dospela
To co mas za mater ze Ta vyfacka... sila
V danom veku a ešte keď bývaš sama, ti nemá čo rozkazovať. A ty si to nenechaj. Veci jej oznamuj. Mama idem tam a tam s tým a tým, budem tam 5 dni. Hotovo. Žiadne také pýtať si dovolenie. Ona môže ti v danom veku môže už len poradiť ale nie rozkazovať.
Asi by som mame nic neoznamovala a zila si svoj zivot. Obcasna zdvorilostna navsteva, kde by sa rozoberalo pocasie a pod.
mame prestan oznamovat a zdoverovat sa .. ak ta mieni mlatit v 20rokoch a ty s nou ani nebyvas tak je to uz smiesne .. a musis ju naucit ze ty mas svoj zivot a niesi uz male dieta ..a pokial s tym neprestane obmedzit kontakt kym sa nespamata
nebyvas doma tak, že mas byt, pracujes? alebo studujes a byvas na intraku?
A to aké si mala detstvo? Keď v 20 dostaneš pár faciek.... bývaš sama, nemusíš jej hovoriť nič
@misana84 pracujem 🙂
Tak,ono je fajn niekomu povedat,ze ides niekam mimo,pre istotu. No pytat si povolenie? To nie
@chrumka333 no nič moc . Bola som dosť nakrátko.
ale asi byvas u nej tak sa cim skor osamostatni. inak sa toho nezbavis.
@pralinka25 ono niekedy si stačí prečítať s porozumením aj príspevok autorky. Je to dosť vhodné, keď chceš niečo komentovať.
@pralinka25 hned na zaciatku pise,ze s nou nebyva
@gemerka17 a mozno ty by si mohla komentovat viac priatelsky. nevsimla som si. citat s porozumenim nastastie viem. 🙄
@petulda333 priznam sa nejako mi toto uslo.
Živí ťa? Čítam, že s ňou nebývaš, ale podstatné je, že či máš vlastné financie.Ak nie tak povolenie si pýtať nemusíš.
@pralinka25 stava sa
Tvoja matka by mala vyhľadať psychiatra dať dospelej dcére facky zato že nepovedala o tom kam ide a zvlášť ak s ňou nebývaš tak to je už cez čiaru. Ja by som jej nedvihla ani telefon.SI dospela svojprávna TY nemusíš nič vysvetľovať. A nemala si zostať ticho mala si jej rázne povedať to čo dovolíš aby TI robila ja by som jej tak vyčistila žalúdok a nikdy jej nedvihla telefon. Moja sestra nevlastná tak vylepila otcovi presne za to iste ON začal mala už cez 30 a furt aj sa s domu odsťahovala kam ideš s kým raz sa neovládol dal jej facku ta mu vrátila ale takú poriadnu. Nečakal to a viac to nikdy neurobil. Teraz sú vzťahy mojej sestry a otca tak narušene že jej sa narodila dcérka môjmu otcovi vnučka a už má 3 roky ani raz ju nevidel úplne moja sestra otca odstrihla otec nesme vidieť vnučku. TY si nedaj skakať po hlave lebo si tvoja matka myslí že aj ak máš 20 tak to robí príklad budeš mať dieťa budeš mať príklad 35 rokov trebárs 4 ročne dieťa a tvoja matka uzná za vhodné tak ťa zbije ťa nafackuje pred svojou vnučkou. To sme kde čím skôr sa jej postavíš na odpor a rázne jej chytíš ruku. Ak TI bude chcieť dať facku alebo jej aj vrátiš tak tým to bude pre teba lepšie. Bohužiaľ sú ľudia ktorý si nedajú vôbec povedať a robia to aj napriek upozorneniam. Nedaj si robiť zo sebou čo chce tvoja chorá matka lebo ak by bola normálna tak matka 20 ročnú dcéru starajúcu sa sama o seba bije to sme kde. Nedaj sa čím skôr zakročíš tým to bude pre teba lepšie. To že si jej dcéra ju neoprávňuje ťa fackať. Ak by mala problémy kam s tým pôjde na políciu TY ju tak akurát vysmejú. Ja by som ju odstrihla zo života pokiaľ sa nezačne správať ako človek nič ju neoprávňuje ťa biť a fackať zo svojím životom si môžeš robiť čo chceš. Ja by som to tvojej materi vrátila aj za teba. Ak ťa neživý tak si môže tak akurát pískať. Ešte raz by ma udrela ako teba išla by som na ošetrenie a rovno na políciu .Dokedy to chceš tolerovať si dospela tvoja matka ťa môže tak udrieť že sa Ti niečo môže stať a potom čo .Rieš to kým je čas aby sa Ti to nevymklo spod kontroly a bude ešte horšie.
Nič jej nemusíš oznamovať a po fackách by som tam bez priateľa alebo niekoho iného ani nešla.
Pre boha keby ma matka v tvojom veku vyfacká za toto, asi by som ju na pekne dlhu dobu odstrihla, nech si uvedomí, ako sa má správať. To, že ťa porodila a starala sa o teba, jej nedáva na toto vôbec žiadne právo. Ono aj keby máš 17, tak to fackanie nie je v poriadku, takže pochybujem, že ste niekedy mali normálny a zdravý vzťah
Pravdu povedané teraz je taká doba, že lepšie je držať mladých na kratšie, lebo sú prípady, že sa z takých chát sa už mladé dievčatá aj nevrátili, dali im tam drogy, alkohol a pod.
Treba ísť len s osobou, ktorú pozná dlhšie.
Mamy majú obavy o svoje dcéry, 20 ročná to nie je ešte veľa skúsenosti.
Ale môže to byť aj tak, že málo sa rozprávate a málo vie o priateľovi.
Facky tam byť nemali, ale nedá sa vedieť ako to prebiehalo a akú má povahu.
@petronelag býva sama pracuje sama na seba mater jej nemá čo rozkazovať .Mlada autorka je prcujúca sama na seba bývajúca inde treba najprv poriadne čítať.
@petronelag ty si sa zasekla v praveku?
Pdkial vie ze ides na chatu ked s nou uz nebyvas, to sa nema ako dozvediet, podla mna byvas s nou ked o tom vie a teda nehovoris pravdu a zrejme si este studentka preto sa jej to nepaci
@katulienkax zistila to od mojej kamarátky. Lebo som nedvíhala mobil keďže tam nebol skoro signál a naviac som ho mala vypnutý . Moja kamarátka jej povedala že som išla s priateľom preč .
20 rocna nebyvajuca s mamou nemusi tej matke ani hovorit kde sa chysta,nabuduce jej odkaz ze nech si kupi psika ked chce aby ju niekto pocuval na slovo
Akože prepáč, ale čo si sa s koňom zrazila? Prečo by dospelá žena mala oznamovať matke, kedy a s kým ide? A ešte si pýtať povolenie. Si nesvojpravna, slabomyselna alebo máš nejakú inú vážnu poruchu, prečo musíš byť pod stálym dozorom? Pravdu povediac, keby mi v 20 niekto jednu strelil, letí mu späť taká, že mu dá stena ďalšiu. Na to uz je neskoro. Ale keď nedáš mamu do pozoru, bude ta gezovat ešte aj o ďalších 20 rokov. Takže ido mňa by sa mater maximálne dozvedela, že kým sa ona nepríde ospravedlniť, že sa chová ako agresívna hysterka, tak nemá dceru. A neodstúpila by som ani o milimeter.
ja este pre poriadok --- ta chata je tvojej matky a ty si jej zobrala kluce a svojvolne, bez opytania, si sa tam rozhodla ist s priatelom?
ale ak aj ano, reakcia matky je rovnako cez ciaru.
Pokial to je pravda ako pises tak mi ta je uprimne luto. Matke by som povedala, ze som dospela a svojpravna a cakam na ospravedlnenie.