Smutné Vianoce

18. dec 2022

Všade samá pohoda všetko vyzdobené napečené ale mám otázku či sa tu nájde vôbec niekto kto je sám? Bez detí či poprípade v rozvodovom konaní alebo nemá dobre vzťahy v rodine a pod.

majkakvet
18. dec 2022

Ja budem 25, 26.12. Uz to neriesim.

148terka148
18. dec 2022

Mam kamaratku sice uz nie je sama ale ona zje na vianoce spagety s kecom a je to pre nu taky isty den ako iny.

vler
18. dec 2022

Urcite je vela najma starych ludi co su na Vianoce sami, ti ale na konik pisat nebudu. Ale hlavne never tomu ze "vsade" je pohoda, "vsetko" je nazdobene vypecene. Skoro v kazdej rodine su aj teraz radosti aj starosti a nezhody, tak ako to je po cely rok

sante81
18. dec 2022

8.me Vianoce bez partnera, 25.a 26.12 bez detí. Nemám pocit že by som bola smutná, sklamaná. Som vďačná za to všetko čím som prešla, za to akým človekom som dnes, za zdravé a spokojne deti. 2 dní voľna sama so sebou, kniha, rozprávky, čaj atď. Už teraz sa teším.

s_o_n_i_k_e
18. dec 2022

Kamarátke po 7rokov vzťahu v sekunde zomrel muž...moja mama na dôchodku je sama...hlavu hore, raz sme dole raz hore 🙂 netreba byť smutný prípadne sa spojiť s niekym a byť spolu, ja asi keby som bola sama pôjdem niekam do Tatier na welnees mimo domu 🙂 medzi ľudí 🙂

jonnie
18. dec 2022

Brat bude sám, otec asi tiež. Pozvaní sú...keby chceli. A za ďalšie-,radšej sama-ako vyt v napätí

s_o_n_i_k_e
18. dec 2022

@jonnie Moja mama tiež sama tiež sme ju volali k nám, no že doma je doma, je to tiež smutno z toho, ale chápem, že doma je doma, tak hádam dobre bude hlavne, aby sme boli zdravý.

bublinka1426
18. dec 2022

smutne budu ked umre rodic. to je smutok.potom uz budu kazde sviatky len nostalgiou na detstvo. 😢

sense
18. dec 2022

Odkedy mam dieťa nie som sama... A keďže 24. Večer potom ide k otcovi tak 25. 12 idem do prace za kolegu kt chcel byť s rodinou ale nedostal voľno. Ale "samota" ako taká mi v podstate nevadí. A teda vianoce som nikdy nejak extra neptezivala, ani veľkú noc, ani podobne dní

h2
18. dec 2022

Jój, moja, prečítaj si zopár diskusií na koníku, akú "pohodu" tu niektorí majú doma a budeš aj rada, že si sama a nikto ti nežerie nervy. 😁

nominativ
18. dec 2022

My sme sa týždeň a pol dozadu rozviedli a ešte mesiac musíme spolužiť. Je to peklo s bláznom, Vianoce robím pre deti, vždy som bola vianočný škriatok, teraz minimum. Aj pečieme, aj som zo 4 dekorácie vybrala, ale to je všetko. Ďalšie budú lepšie. 🙂 Minimálne v kľude... Síce som si to hovorila minulý rok a vyšlo to takto, ale jedny Vianoce sklz je lepšie, ako celý život, ak by som v takomto manželstve ostala.

janagem
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
18. dec 2022

môj otec... ako zomrela mama, vždy je na Vianoce sám.
Na stôl si dá veľkú jej fotku, poplače si a čaká kedy kto ku nemu príde...

fadama
18. dec 2022

@deti95060810 😭😭

bessie12
18. dec 2022

moja mama je niekolko rokov sama na Vianoce. Keby sa dalo, tak by som isla domov alebo by som ju stiahla k nam.

h2
18. dec 2022

@deti95060810 Bože, to je hrozne smutné! Určite by som ho na Vianoce samého nenechala. Mne zomrel otec pred 5 rokmi, mama je odvtedy každé jedny Vianoce u nás.

dkethe
18. dec 2022

Ked ti je uzko, pomysli si, kolko zien musi v tichosti vianoce pretrpiet. Lebo muz je psichycky tyran a ona musi posluchat. Lebo musi byt u svokry, ktora ju nenavidi. Alebo by zena chcela byt radsej sama a rozvedena, no k rozvodu zatial nema podmienky.
Alebo niekomu 23 umrie blizky. Alebo niekto pri stole ma tazko postihnute dieta a sonduje.
Je tak strasne vela situacii, ktore su tisic raz horsie, ako obycajna osamelost.

Podakuj za to co mas.

maciatkolulu
18. dec 2022

@h2 je veľká pravdepodobnosť, že chce byť sám so svojimi spomienkami....

oslo1
18. dec 2022

Toto budu nase prove vianoce Bez manzela. Ja som Este neprestala za nim plakat, ale teda chyba nam neskutocne.

elizabet173
18. dec 2022

@h2 ale nie každý chce ísť, ja by som tiež nešla nikam

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
18. dec 2022

Ano, je to taky isty den ako kazdy iny. Aj vtedy ludia pracuju, nesmu si brat dovolenku, nemaju odstavky v roku, musia jest na ranajky, obed, veceru, aby vladali robit a po zmene sa ledva umyju a idu spat. Co riesis?

h2
18. dec 2022

@elizabet173 Ak by mi mama povedala, že nechce ísť nikam, prišli by sme my za ňou. Dúfam, že by nás na Vianoce nevyhodila. Vlastne, radšej dúfam, že k nám vždy bude chcieť prísť.

nikynike
18. dec 2022

U nas aj radost aj smutok. Na stedrovecernom stole bude sice tanier aj pre mojho muza, ale sadnut si uz k nemu nema kto. Dnes sme s detmi ozdobovali stromcek a cely cas mysleli na toho, kto to uz s nami robit nemohol.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzulkika
18. dec 2022

Ahoj.Ja som teraz veľmi,veľmi smutná.Vcera som sa pochytila so svojou nastrocnou dcerou,pridal sa k tomu ešte aj muž...teraz sa na nás hnevá...veľmi ma to trápi,že som zasa ako rodic zmaturovala😔.

pupafka321
18. dec 2022

@bublinka1426 presne ste mi prehovorili z duše :( Je to strašný pocit :(

mrva
18. dec 2022

@nikynike
@oslo1 ach, dievčatá. Toto je moja nočná mora. Strasne mi to je ľúto, že to máte takto. Žiaľ, aj slová sa k tomu ťažko hľadajú. Naozaj neviem, ako na nieco taketo vobec reagovat. Neviem si ani len predstavit, ajo by som to vobec zvladla. Ale, úprimne, z vasich pridpevkov mam slzy v ociach. Drzte sa 🙏 Mate moj neskutocny obdiv ❤️

bublinka1426
18. dec 2022