Sestre sa nedari otehotnieť a ja chcem tretie dieťa

tehula2016
17. jún 2016

Ahojte mamicky..chcela by som sa s Vami podelit o moj problem, aky mate nazor na moju situaciu..Sme 3 sestry, najstarsia ma 3 deti - syna a dvojicky, stredna sa uz 5 rokov pokusa otehotniet a ja najmladsia mam 2 deti, ktore sa mi narodili za poslednych 5 rokov..cize v case, ked sa moja stredna sestra pokusa otehotniet..taha jej pomaly na 35, par vysetreni ma za sebou, ale nic svetaborne - par cyklov sledovane ovu testami, potvrdenie ovulacie folikulometriou a krvou a manzel spermiogram, ktory nebol dobry, ale stale berie vitaminy a uz sa mu zlepsil, sice nie je idealny ale vraj na prirodzene otehotnenie je celkom ok..podla mojho nazoru su trochu prispati, ja by som to uz davno nejako intenzivnejsie riesila, ale oni su take povahy, stale dufaju, ze sa im to raz podari, bez toho aby behali po vysetreniach, strasne si davaju nacas, idu na nejake vysetrenie a potom aj polroka - rok nic..a tak to trva uz 5 rokov..radila som im, nech idu do centra, nikto nehovori o IVF, len by im urobili vsetky vysetrenia v kratkom case a vedeli by, na com su..ako na jednej strane je dobre, ze sa tak nenahanaju a nesleduju kazdy cyklus, lebo psychika robi vela, ale 5 rokov je uz naozaj dlha doba..my by sme chceli tretie dieta, ale ja mam normalne z toho obavy, ako to prijme rodina..kazdy caka na sestru, kedy uz otehotnie a ja by som si otehotnela s tretim..sestra by to brala si myslim v pohode, ale urcite by jej to nepridalo..uz pri druhom mi povedala, ake je to nespravodlive..cize obcas ma nejaku taku poznamku ale inak je celkom nad vecou, nezenie sa za tym ako vacsina inych co nevedia otehotniet..temu tehotenstva vacsinou zacnem ja, ona velmi o tom nehovori, je taky introvert skor..ale ked uz zacneme, tak normalne diskutujeme, predstieram jej moznosti, ake maju, ona ich berie na vedomie, ale potom sa nic nedeje..resp.kym sa niekde dokopu prejde polroka..keby otehotnela, asi by som vyskocila z koze a hned sa vrhla na tretie dieta..ale takto neviem..ako by ste to vnimali vy?

fuska
17. jún 2016

@tehula2016 A ked sa jej nepodari mat dieta, ani vy nebudete mat tretie, hoci po nom tuzite? Ja by som bola v tomto sebecka. Ak dieta mat nebudes, jej to v nicom nepomoze.

alicka850
17. jún 2016

Sestra je v neprijemnej situacii,ale nemoze ziadat od teba ani inych clenov rodiny,aby prestali zit svoj zivot.

tehula2016
autor
17. jún 2016

@fuska jasne ze budeme, ale musim povedat, ze by to bolo aj pre mna lahsie, keby aspon jedno dieta mala..

tehula2016
autor
17. jún 2016

@alicka850 nikdy to neziadala, ani slovkom nespomenula, iba ja sa tym trapim..

monilik
17. jún 2016

@tehula2016 je sice pekne ze myslis na sestru, ale nikto ti nemoze zazlievat ze chces tretie dietatko. ked po nom tuzis, spln si tuzbu. nemozes vediet ci sestra vobec niekedy otehotnie a mozno si raz povies ze skoda ze sme to tretie neskusili...

tobnuf
17. jún 2016

Urcite je sestra v nezavidenia hodnej situacii. Ale ak tuzite po 3 dietatku pustite sa do toho. Je smutne ze tvoja sestra nemoze otehotniet ale vzdat sa 3 dietata len aby sa necitila horsie?

lintu
17. jún 2016

keď sa sestre nepodarí splniť si svoj nejaký sen, tak si ho zo súdržnosti preventívne nesplníš ani ty? hlúposť... zvyšok rodiny do toho nič nie je...nemôžeš predsa za to, že sestre sa nedarí....chápem, že je sklamaná, možno trošku žiarli, ale ty sa v prvom rade staraj o vlastné šťastie....neviem, kto by robil voči tebe také obety....

karin1905
17. jún 2016

je pekne,ze si taka empaticka,zial niektore veci neovplyvnis....urcite by to bolo jednoduchsie pre teba aj pre nu,keby sa zadarilo aj jej,no neober sa o tu moznost len zo sudrznosti....verim tomu,ze ked sestre povies ako to citis tak ta pochopi a ak otehotnies,bude sa tesit s tebou😉🙃vela stastia vam obom! a na rodinu neber ziaden ohlad,ak tuzis po dietatku,tak rob podla seba a nedaj si diktovat "co by si mala"😛💕

sardinka335
17. jún 2016

@tehula2016 Nechápem čo riešiš...sa budeš riadit podla ,,prispatej sestry,, alebo ako? Moznosti má, je svojprávna, tak snad jej pri tom netreba ,,svietiť,, a vie čo má robit. Ty s tým nemáš nič spoločné a zi si svoj zivot, nech máš sestru ako kolvek rada a zalezi ti na nej tak tvoj zivot a tvoje rozhodnutia sa nemozu odvíjať od toho čo ako sestra berie. Holt...je to smutné ale taky je zivot a ten nie je vobec spravodlivý však áno....To, že ona sa nevie rozhýbať je jej vec a jej problém. Pred rodinou treba normálne a otvorene hovorit, ak teda na tuto temu príde, že ,,ano, planujeme tretie dieťatko,, alebo ,,chceli by sme ešte dieťatko,,. Na jej poznámky sa snaz nereagovat alebo jej na rovinu povedz, že čo pre to otehotnenie prakticky aj urobila? Lebo neurobila nič svetoborné a asi ešte niekde bude zádrhel ked sa nedarí...napr. iné vyšetrenia atd. A to naozaj nemoze zazlievat tebe lebo ty nie si príčina toho, ze ona zatial nemá dieta. Ako ja by som tiez polutovala, ze ved neboj bude dobre atd...ale ak sa nevie rozhýbať alebo nechce tak by som jej to povedala.

womankc
17. jún 2016

Ja mám susedku ktorá má 5 detí posledné mala po štyridsiatke tuším ,a lebo tak nejak už a má mladšiu sestru, ktorá sa pokúša už veľmi dlho a nemôže... Jedna povie ,že asi musí odrodiť aj ten sestrin diel a druhá je krsná niektorému z detí a majú veľmi pekný vzťah ...A ešte obe sú veľmi pekné ženy , tá s tými piatimi vyzerá ako top modelka stále , taká antilopa v snedom prevedení 😀
neriešila by som sestru v tomto ohľade a do tretieho by som šla ...

jana_eyre
17. jún 2016

Ja som bola v podobnej situacii, ale neslo o moju sestru, ale o sestru mojho muza.. My sme chceli tri deti kratko po sebe.. Ked sme mali dve deti, kazdy uz cakal skor na nu.. Neviem ci u nich bol nejaky problem, nebavili sme Sa o tom, keby chcela tak mi povie.. Pre tretie sme Sa rozhodli, ked sme uz citili ze je nas cas, neriesila som, ako to vnima okolie..

Toto Su podla mna veci do ktorych nikoho nic nie je a ak v tom vidi problem druha strana, tak to je bohuzial problem druhej strany nie moj.. V mojom pripade neviem ci ide u svagrinej o problem, alebo rozhodnutie, ale to povazujem tiez za iba jej vec.. Rada jej pomozem, poradim, porozpravam Sa, ale iba ak ona bude chciet..

Ale je pravda, ze to muzova rodina nevzala s nadsenim..neviem ci to je tym, ze podla ich nazoru bol na rade niekto iny, alebo preto ze ide o tretie dieta.. o zaciatku ma to stvalo, teraz je mi to jedno.. Ale svokra Sa uz asi aj tesi, aspon tak to vnimam..

Jednoducho si myslim, ze ide o vase deti, vasu starostlivost a radost.. Ak by sme Sa mali rozhodovat podla druhych ludi, mozno by sme deti nikdy ani nemali, Lebo mozno v okoli Sa vzdy najde niekto kto by uz deti "mal mat" a tak sa to ocakava..

fotoarch
17. jún 2016

@tehula2016 nerieš druhé životy, ani keď sú to blízky. A ľútosť - to je v podstate zákerná prikrývka...
Každý sme svojprávny a máme svoj osud. Keď túžite po bábätku tak s láskou choďte do toho 😉

yanielka
17. jún 2016

ty si zij svoj zivot a sestra nech si zije svoj, hovoris, ze je prispata, ale nie si v jej kozi, tak sa ju snaz podporit ak o to stoji, ak nie tak ju nechaj tak, urcite sa tym trapia, ak velmi chcu a kazdy sa vyrovnava so svojim trapenim inak a ty urcite nemen svoje plany kvoli sestre je to tvoj zivot...

alex49
17. jún 2016

Chápem, že ťa to trápi, ale je to tvoj život. Okrem teba a manžela nikoho do toho nič kolko detí a kedy chcete.

dominika6
17. jún 2016

@tehula2016
no tak jej požičaj manžela 😀
súdržnosť sa cenní ale ona ťa nemôže brzdiť ani ovplyvňovať..toto zažívajú všetky neplodné páry a bud s tým niečo sa mi urobia alebo nech nerýpe

katarinapekna
17. jún 2016

@tehula2016
1. Tvoja sestra 1.2.3. Či 50. V poradí nemá nič spoločne s počtom tvojich narodenych či ešte nenarodenych deti. To je vec teba a muža, nikoho iného.
2. Materstvo ti tak vytrelo hlavu,že skôr než ďalšie dieťa, potrebujes normálny sociálny kontakt a pracovný návyk.
3.😀Úsmevná téma, pobavila😀 len mi je tá ľúto

karin1905
17. jún 2016

@katarinapekna nehnevaj sa,ale tento tvoj komentar bol vrcholne nemiestny a odveci....

tehula2016
autor
17. jún 2016

@katarinapekna ??? socialny kontakt a pracovny navyk?nebola som ani 3 roky doma, od 2 rokov je dieta v skolke a ja v praci, chybal mi socialny kontakt..ale ako uvadzas, asi mi to nepomohlo vsak 😀 😀 😀

jana_eyre
17. jún 2016

@tehula2016 Katarina rada bavi svojimi prispevkami 😁

tehula2016
autor
17. jún 2016

Dakujem Vam kocky za postrehy, pre tretie dieta sme urcite rozhodnuti, len si neviem pomoct a stale myslim v tomto na sestru..ano priznavam, asi to riesim viac ako ona, ale bolo by pre mna lahsie keby uz to jedno dieta mala..dietatko mozme mat aj o 5 rokov, sme pomerne mladi, a mozno dovtedy sestra nieco poriesi..na druhej strane som nechcela velke vekove rozdiely, tak by som dieta prijala aj hned..

worker_falcon
17. jún 2016

riešiš to zbytočne (ako ostatne 90% tém tu na MK). Keby mala tvoja sestra plakať pri každom bábätku v okolí, tak by sa nedoplakala... Pravdepodobne majú na to svoj pohľad a síce zosmutnejú, ale idú ďalej. Keby mal každý človek byť smutný, keď uvidí niečo, čo nemôže mať, tak by to bolo veľmi zlé...
Nevieš, akým spôsobom to na ňu zapôsobí. čo ty vieš, možno ich to nakopne začať to riešiť intenzívnejšie.

karin1905
17. jún 2016

ja si myslim,ze autorka temy @tehula2016 bojuje sama so sebou,nechce sa citit previnilo ak by sa im podarilo tretie dietatko a je jasne,ze je citliva a mna dobry vztah so sestrou,preto vaha,lebo nechce,aby sestra pocitovala jej tehotenstvo ako nespravodlivost ci bola nestastna z toho,ze sama nemoze otehotniet....je to podla mna uplne normalna otazka citlivej zeny a matky,ktora potrebuje podporu a nie komentare typu "potrebujes pracovny navyk" - to akoze ako suvisi s temou?😂😱ja by som bola tiez na vazkach keby sa to stalo mne ale urcite by som si so segrou sadla,povedala co chcem a ak viem,ze moja sestra by mi dopriala. urcite to je aj vas pripad a segra sa bude tesit z tvojho dietatka rovnako ako keby bolo jej😉verim tomu😉💕😘

charity
17. jún 2016

@tehula2016 Nechaj sestru nech si ide za dietatom svojim tempom a svojou cestou a Ty ries svoje dieta podla seba, nie podla sestry. To pisem v dobrom...

karin1905
17. jún 2016

@tehula2016 nevsimaj si tu vyryvacku,nema ti co pozitivne posunut....neries😉

tehula2016
autor
17. jún 2016

@worker_falcon ano viem, ze zbytocne riesim, no som taka citliva povaha a v prvom rade ZENA 😀 .. a tie stale nieco riesia 😉

bmuller
17. jún 2016

@sardinka335 no zas pred ostatnou rodinou by som nehovorila, kolko deti este chcem... 1. co koho do toho, 2. aby rodina nezacala este viac pichat do strednej sestry, a 3. co ak sa nebude darit podla planu, to bude len dalsie znasobenie stresu v rodine.
pre autorku je prvorada jej vlastna rodina - ak po dietati tuzia oni s manzelom, nech si vybuduju rodinku podla vlastnych predstav a moznosti. sestra to urcite pochopi a nebude jej to mat za zle.

ullala
17. jún 2016

Je fer, aby tvoje dieta neprislo na tento svet (resp. nevzniklo) len kvoli tomu, ze ako by to vzali druhi? 🙂

lavinis
17. jún 2016

no hádam nebudeš čakať na povolenie rodiny na tretie dieťa ;) chápem, že súcitíš so sestrou, ale máte vlastné životy ;)

miluna777
17. jún 2016

Ja si myslím, že nikto nemá právo kecať ti do života. Teda tebe a tvojho muža, pretože je to čisto VAŠA vec. Aj keby si mala 10 detí, sestra sa s tým musí vyrovnať sama. Či to je ako tovar v obchode, že ty si zoberieš dieťa a na ňu už nezvýši? Naozaj, je dobré, že s ňou súcitiš.... ale týmto sa netráp. Tebe by sa páčilo, ak by si bola v jej situácii a ona by teraz nechcela vytúžené dieťa, lebo ty ešte nemáš? Necítila by si sa hlúpo?

kaki
17. jún 2016

@tehula2016 ja si myslím že tvoja sestra je dosť frustrovaná na to aby hovorila o tom že čo všetko pre to aby mali dieťa robí a ako to prežíva. Ani ja som nečakala že ma pochopí niekto kto nezažil neplodnosť na vlastnej koži.
Moja rada pre Teba je, jasne že ak chcete 3 dieťa, tak šup do toho. Sestre povedz už teraz, že veľmi túžiš po treťom a idete na vec. Potom jej povedz ako prvej z rodiny že čakáš bábo, keď už budeš v tom a povedz jej že rovnako ako sa tešíš zo svojho sa potešíš z toho jej bábatka..... jednoducho ona sa bude tešiť aj keď je to pre ňu určite citlivé. Po toľkých rokoch "neplodnosti" to nikto neberie na ľahkú váhu ak chce....