Ahojte chcela by som sa poradiť ohľadom mojej mamy,kedže má takáto situácia začína hnevať .
Ide o to,že mi veľmi dáva najavo ako je na tom finančne lepšie ako ja s mojou rodinou .Napríklad :skoro každý deň mi volá čo si nové kúpila (posteľ,sedačku )dnes mi volala že si bola kúpiť novú skriňu.
Na tom nie je nič zle,nech si kupuje čo chce,lenže ona občas hodí poznámku “každý si je strojcom svojho štastia”
Viem,že myslí nás .
Sme normálna 4- členná rodina ,bývame v dome ktorý rekonštuujeme ,máme auto,veľkú záhradu svoje ovocie zeleninu .
Minule prišla k nám,išla som jej otvoriť dvere na terase a ona “otvor už tú buďu”
Rozpráva,že ona by tak nemohla žiť ako my ,len mne to povie pred mužom si nedovolí .
Keď mi telefonuje tak sa chváli koľko má peňazí ,že mi toľko určite nemáme…
Strašne mi vyciciava energiu .
Najradšej by som s ňou netelefonovala ,ale nechcem kaziť vzťahy v rodine,môj otec je fajn.
Keď má prísť k nám na návštevu,už deň vopred má chytá nervozita s nej.Je to zlý človek,konšpirátor,egoista 😢neviem ako už mám na ňu reagovať .😞
@lesankavh ona sa taka nestala zo dňa na deň, taka bola pravdepodobne vždy, len si to tak nevnímala. Áno, čoho je veľa, toho je príliš, ale ju nezmeníš, zmeniť môžeš akurát to ako sa k tomu postavíš. Nepripúšťat si to, je najjednoduchšia cesta. Jedným uchom dnu, druhým von a pomedzi to žiť svoj život.
@lesankavh
Hrozná situácia, mať takúto toxickú matku. Ona sa k tomu svojmu majetku nejako pričinila? Lebo ak nie a má to zdedené, prípadne otec zarábal dobre, vyhodila by som jej to na oči, to je prvá vec. Ďalšia vec, obmedziť kontakt. Keď ti zavolá a začne sa vychvaľovať, normálne by som jej povedala, že pokiaľ sa chce chváliť, mňa ponižovať a vysmievať sa mi, nemáme sa o čom baviť a zložila by som. Na vzťahy v rodine by som sa vykašľala, s otcom by som komunikovala normálne.
@lesankavh mam taky napad. Akonahle ti nieco "pekne " zvestuje, napr kazdy si je strojcom svojho stastia / vy nemate tolko penazi kolko ja , otvor uz tu budu , treba aj nalezite odpovedat: no vidis, aka si ty mudra/ jedinecna, noo na teba sa nikto nechyta, musis najst inych uboziakov, jaj a ty velka pani do tejto búdy sem nepasujes! Okamzite na vsetko jej daj odpoved a plus ksichty! Neboj sa, daj to! Drzim ti palce. A este jedno ti poradim. Tvoj demon to robi zamerne. Chce ti rozostvat vztah s otcom a muzom. Dobre vie, co robi. Chran sa zena!
Mas surodencov? Robi taketo kometare aj im?
Mozno si len nieco dokazuje. Mozno kriza stredneho veku. Nechce dokazovat vam ze sa ma lepsie. Ale sebe.
Hmmm neviem. Pokial ty si so svojim zivotom spokojna tak nemas co riesit.
Bud ignoruj telefon. Zloz ked ti to (ne)vyhovuje.
@lesankavh aký požičaj taký vráť. Presne o to by mi išlo, keďže sama nemá dostatok sebareflexie aby pochopila, že vaše peniaze momentálne tečú inam. Kým si ty bola malá (neviem či máš aj súrodencov) tak tiež takto zrejme vyskakovať nemohla. A akým právom ona uráža teba a tvoju rodinu? Hádam nežijete na hnojisku a normálne sa staráte o seba aj deti. Rovnako tak by si sa mohla uraziť ty na sto rokov.
@lesankavh Mame by som pokojne povedala, že ja svoje šťastie vidím v inom než v kupovaní si vecí. Asi by som jej ani nezdvíhala každý telefonát, nepotrebuješ predsa riešiť takéto chobotiny každý deň. A na hlášku, že ona by nemohla žiť tak ako vy, by som jej s úsmevom povedala, že veď ani nemusí, váš životný štýl ste si vybrali preto, že vyhovuje vám, jej vyhovovať nemusí.
@lesankavh skoro každý deň mi volá čo si nové kúpila (posteľ,sedačku )dnes mi volala že si bola kúpiť novú skriňu - Ok mami, som rada, že máš radosť
“každý si je strojcom svojho štastia” - áno mami, súhlasím, tiež si to myslím
Minule prišla k nám,išla som jej otvoriť dvere na terase a ona “otvor už tú buďu” - áno hneď otvorím dvere od domu
Rozpráva,že ona by tak nemohla žiť ako my - Ok, veď ty tak ani nežiješ a my sme spokojní
Keď mi telefonuje tak sa chváli koľko má peňazí ,že mi toľko určite nemáme… - nuž mami možno máš pravdu, nemáme, ak mame, investujeme teraz do rekonštrukcie domu
Najradšej by som s ňou netelefonovala ,ale nechcem kaziť vzťahy v rodine,môj otec je fajn. - mami, keď budeš niečo potrebovať zavolaj, alebo si povieme, čo mame nove, keď sa stretneme… momentálne mám malo priestoru na dlhšie telefonaty
Keď má prísť k nám na návštevu,už deň vopred má chytá nervozita s nej.Je to zlý človek,konšpirátor,egoista 😢 - prosím bude lepšie, ak popises len to, čo ti vadí na jej správaní a nebudes ju hodnotiť ako človeka. Ak si spokojná so svojim životom, to je dôležité. Vypočula by som si ju, ako sa ma dobre. Ak by ma začala so sebou porovnávať, či povyšovat sa, slušne by som ju poprosila, nech to nerobí. Každá máte vlastný život, svoje problémy, to ze ma viac peňazí nie je meritkom toho, či je šťastnejšia. Máš (asi) dobrého muža, pekne, zdravé deti, dom so záhradou, ktorý ste chceli a spoločne sa z toho tešíte a môže aj ona spolu s vami.
@lesankavh ked si byvala u nich doma bola tiez takato na peniaze a veci zatazena?
Mozno ti len zavidi tvoju rodinu, tvoj vztah s muzom a takto preto podrypava. Jej spravanie je jej vizitka. Nic si z toho nerob, len sa usmej a mysli si svoje. Ved co sa da mysliet o takejto osobe? Len ju polutovat...
Nemusíš nič ani jej dvíhať telefon môžeš ju ignorovať, a nikde nie je napísane že musí chodiť do nejakej búdy. Ja by som jej nedvihla ani telefon. Načo potrebuješ počúvať čo ONA všetko má čo si kúpila. Peniaze nie sú všetko. Ak by ležala na posteli a v nemocnici a nedaj bože nebolo by jej pomoci tak by si na žiaden majetok nepomyslela.
Mám mladšieho brata ,jemu hocikedy nadáva používa tvrdé vulgarizmy mne tak nadávala keď som bývala ešte pri nej (ze som pi..,kur..nemala som sa nikdy narodiť…)ona sa pred každým tvári aký je dobrý človek ,ale ja viem že to tak nie je .
Jej mama ju vydesila,jedinú z 5 súrodencov.
Sleduje nejaké stránky na fb a potom mi vyvoláva,je konšpirátorka .Mám si dávať pozor na deti ,lebo sa kradnú deti a odoberajú im krv kvôli adenochrómu,alebo naša prezidentka,premiér ,pápež a mnohí další sú mŕtvi nahradil ich klon🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@lesankavh jaaaj tak teraz co si napisala, to meni situaciu... odstrihnut, neriesit. Konspiracie... no co uz , ludia veria vselicomu. Ale clovek ktory by mi ako matka takto nadaval a takto sa o mne vyjadroval by v mojom zivote nemal ziadne miesto. A ziadne jeho gaucovky ani jeho stastie by ma nezaujimali.
@lesankavh tvoja mama bude zrejme velmi jednoducha. Co bude robit ked vsetky tie peniaze pomina? Upratovacka a otec invalid zrejme nebudu mat bezodny miesok. No nic... treba to ignorovat a nedavat jej prilezitost na podobe reci. Ja by som jej rovno povedala ze ma tie jej primitivne kecy netrapia, ale to asi jednoducha a zaroven toxicka osoba uplne odfiltruje. Ona si potrebuje na tebe vybit zlost a frustraciu.
Ja len nechápem,prečo sa tak správa k svojej dcére 🤔mám dve dievčatá a vždy budem stáť pri nich a im pomáhať a nie ubližovať ako ona mne …
Kde sa to v nej berie ?ubližovať svojim detom?nechápem 🤔🤔keď nám robili kúrenie a potrebovala som odísť s dcerkou na 1-2 týždne mimo domu,automaticky som volala jej .
Jej odpoveď možte prísť,ale tak max na 2 dni,lebo malá jej bude robiť bordel v dome a ona nemá rada neporiadok .
... milá mamička, máš pravdu, u teba je to krajšie ako u nás, keď máš toľko peňazí, nechceš kúpiť novú sedačku aj mne?
@lesankavh
Po tom, čo si napísala, si tvoju mamu predstavujem ako veľkú obdivovateľku občianskeho tribunálu a to je teda najvyšší level absencie mozgu v lebke … prepáč. Ešte keď k tomu pripojím jej vulgárny slovník a urážky … Takú osobu by som ÚPLNE odstrihla a vôbec sa s ňou nekontaktovala, nenavštevovala ju, nedvíhala telefóny a žila si svoj život, akoby neexistovala.
@lesankavh treba si dať na istý čas pauzu s každodenným telefonovaním a uvidis zmenu