Rozvod rodičov

25. feb 2024

Moji rodicia sa rozviedli.
Zatial ziju spolu, pokial sa nepreda. Obaja chodia do prace. Cez vikendy otec nie je doma, nikto nevie kde. Mamina sa z toho velmi trapi. A ja neviem ako jej mam pomoct, alebo co jej na to povedat aby sa aspon trocha ukludnila. Na vonok je to tvrda zena, ale vo vnutri sa s tym ubija a trapi. Ludia sa o rozvode uz dozvedeli, a pytaju sa jej na to, chodia jej oznamovat kde a s kym otca videli, to jej vobec neprospieva. Poradite mi, co jej mam na to povedat? Ako ju mam podporit a ukludnit? D

dskjhfdlkdjhl
25. feb 2024

Asi by si mama mala najst nejaky konicek, aby cas travila aktivne a nie zozieranim sa. Zvedavym ludom by mala sucho odpovedat, ze ano, rozviedli sme sa a nic viac.

pribinak
25. feb 2024

Su rozvedeni. Jej bývalý manžel si už mize robiť čo chce, stretávať sa s kým chce.

Tvoja mama by mala prijať realitu a všetkým zalobabam a klebetniciam povedať: sme rozvedeni, nezaujíma má čo robí a s kým sa stretáva

Čím skôr zakceptuje tento fakt, tým lepšie pre ňu
Hrať divadielko je zbytočne

dadka1997
25. feb 2024

Rozviedli sa, tym padom sa rozišlo vsetko medzi nimi, ak to mama zle znáša, nech sa čoskoro odsťahuje a najde psychologa, nejaky konicek

A ludom treba jasne povedať, ze to kde chodi nikoho nezaujima, jasne ze to môže ublizit a tích ludi to asi teší

ddaassuullaa
25. feb 2024

Ona musi akceptovat, ze rozvodom su ona aj otec slobodni, kazdy su sam za seba a otec nie je povinny ju informovat o svojom dalsom zivote. Cim skor to pochopi, tym skor bude v pohode. zrejme by si jej to mala priamo povedat, zivot ide dalej. Ak sa niekto netaktne pyta, co sa stalo - s usmevom (nech najde tu silu) klebetnikom odpovedat, ze zivot ide dalej a nie je nutne sa vracat spat k niecomu, co je minulost.

barborachors
25. feb 2024

Povedz jej ze bude lepsie a ze stojíš pri nej.

januska12323
25. feb 2024

Prečo ju trápi kde chodí jej ex? Keď nevie sama v tom dome vydržať nech sa načas nasťahuje k tebe alebo si rovno hľadá podnájom raz aj tak musí odísť.

vyrovnanaosoba
25. feb 2024

ona stále dúfa, že ju ľúbi? Hanbí sa pred okolím? Trápi sa celkovým rozvodom?

autor
25. feb 2024

Moju mamu skor trapi este to, ze v rodine sme mali vsetci dobre vztahy. Od tejto situacie co to vsetci vedia, tak jej svokra roznasa vselijake klamstva a klebety, medzi clenmi rodiny. A moju mamu odsudzuju za vsetko, pritom nic nespravila. Uplne ju vsetci odstrihli, co tych ludi dlhe roky poznala a super sa priatelili. A teraz toto, vobec jej to nepomaha v situacii v daka jej uzasnej svokre.

autor
25. feb 2024

@ddaassuullaa otec ju neinformoval ani o zivote pred, nie to este po rozvode. A podla mna ma pocit, ze ma nieco nevyriesene v tomto. Bola dlhe roky klamana...

autor
25. feb 2024

@januska12323 ku mne to nie je mozne, som na druhej strane Slovenska a mama chodi do prace stale...
Na odstahovanie potrebuje peniaze, co bude mat predajom domu...takze momentalne nie je financne dobre na tom aby si mohla dovolit podnajom.

pribinak
25. feb 2024

Veď keď bola cela roky klamala tým skôr by sa mala Snažiť od neho celkovo odstrihnúť

Zastaviť klebetenie, ak jej niekto niečo chce zas povedať, stopnúť ho, že nezaujíma má to.
Ak sa niekto niečo vypytuje a je jej to neprijmne, taktiež dať stopku, prepáč, to je môže súkromie, to si nechávam pre seba

Možno by mala zvážiť návštevu psychológa, keď to takto ťažko prežíva

Ty si dospela? Tak povedz maminej svokre, teda tvojej babke, nech sa do toho nemontuje

autor
25. feb 2024

@vyrovnanaosoba neviem, nie som svoja mama. Ked sa jej nieco na to putam, povie mi ze tomu nerozumiem. Ale ja ju nechcem v tom nechat samu, chcem jej nejako pomoct, podporit.

autor
25. feb 2024

@pribinak uz je neskoro jej cokolvek povedat, ked rozniesla klebety, po celej rodine, dedine, dalsich rodinnych clenoch atd...
Uz su vsetci ovplivneny...

pribinak
25. feb 2024

Vieš, alr stále je čas, aby zastavila iné veci. Ak to nevidíš, tak potom jej nevieš pomôcť

vanilkovazmrzka
25. feb 2024

Zober aj ju na vikend niekam mimo domu a susedom povedz nech nedavaju debilne otazky a nevyziadane informacie.

autor
25. feb 2024

@vanilkovazmrzka snazim sa chodit vo volnom zcase za nou, beriem ju na kavy, do kina, mame spolocny program...ale potom zasa musim odist, a ona je sama, a chodi tiez do prace...
Neviem ako viac jej mam este pomoct.

autor
25. feb 2024

@pribinak ake ine veci? O com mi tu pisete?

ddaassuullaa
25. feb 2024

Ak bola klamana roky, o to skor by mala spravit hrubu ciaru a zacat dychat. Ak sa v tom bude hrabat, nikdy to v sebe neuzavrie. To su reci, ale realne jej to skor uskodi ako prospeje. Nechce sa odstrihnut, ak ju v tom podporis, este v tvojom zivote zaseje podozrievavost a zlobu. Ak sa chce zozierat (ocividne chce), nezmenis to. Len sa tomu vyhni. Pomoc skor potrebujes ty ako citam, ona ju nechce

kp7333
25. feb 2024

Neviem, aku profesiu mama vykonava, mozno by sa vedela uplatnit aj v inom meste. Odstahovanie by jej pomohlo. Ty mas svoje byvanie? Ci si v podnajme?

vanilkovazmrzka
25. feb 2024

Nic viac uz urobit teda nemozes. Robis max, na zvysok uz treba len cas.

pribinak
25. feb 2024

Že keď sa mama nezmobilizuje tak to musíš urobiť ty, aj s pomocou iných

autor
25. feb 2024

@kp7333 to u nej nepripada do uvahy verna jednej firme uz roky, stara skola.
Ked som jej to navrhla, nech da vypoved a prestahuje sa ku mne, najde si tu pravu atd...tak ma vysmiala.
Lebo je to pre nu nepredatavitelne. Nevie riskovat, tak qko ja...

autor
25. feb 2024
autor
25. feb 2024

@pribinak trocha viac detailov o com pisete, lebo sa nechqpeme

pribinak
25. feb 2024

Choďte k psychologické. Ak by mama bola od otca odpútana tak by sa nezozierala pre take blbosti
A daj si pozor aby si sa nedala dolu stiahnuť aj ty.

autor
25. feb 2024

@pribinak dakujem, uz sa chápeme

majkakvet
25. feb 2024

Som asi cca vo veku Vasej mamy. Pracu by som neradila menit. Je to aspon isty bod v zivote ked vsetko ine je prec. Treba ju podpirovat v tom nech nepocuva klebety a posle vsetkych do zadku a zije svoj zivot.

cacianka
25. feb 2024

Chápem trochu kam mieri @pribinak , že ty môžeš , opakujem môžeš, zavolať " rodine" aby mysleli svojou hlavou, nedali sa oklamať , a aby neurazali, neútočili na tvoju mamu, lebo pravda raz vyjde na povrch a ich ubližovanie nevinnej osobe sa im osudovo pomstí.
Aby si mala svedomie čisté, že si mame pomohla aj zvonka, skús zvoliť formu ,takú aby to rodina pochopila. A mamu podpor, aby sa pozbierala a bola silná žena, že sa všetko na dobré obráti.

cacianka
25. feb 2024

@majkakvet asi tak, podrazakov poslať do 3xP aj do riti

oli18
25. feb 2024

Preco si neisla za babkou jej dohovorit, aby neociernovala tvoju mamu kade chodi ?