Rozpory v rodine

27. dec 2022

Baby, mám otázku akoby ste riešili /neriešili , keby sa vás muž a súrodenec (tiež vás) nemusia..mám súrodenca, máme ťažký vzťah medzi sebou , vychádzame spolu kvôli deťom a rodičom.
Ide o to ,že medzi nami sa stalo pár veci ,ktoré už je ťažké aj odpustiť , proste oni nás nemusia , so ženou nie je on veľmi spokojný a vybija si to na mne , ja som prvá v ringu do ktorej skočí , keď niečo .
Snažili sme sa pomáhať, pomohol pár krát aj on nám (pred rokmi ),ale nevravím že v živote nepomohol .a teraz keď chce, niečo od nás ,tak muž začne sa stavať na zadné ,že nejde a nebude.
Už som z toho unavená , bola som vychovaná tak ,že za každých okolností si treba pomôcť a on ,bol vychovaný tak ,že ty do mňa kameňom a ja do teba sekerou ..
Môjho muža ,už to prestalo baviť ,že v kuse si obtiera o mňa ústa ,keď nieco ,keď som si našla prácu ,akú som si našla, tak ma vysmial .
Doma zas počúvam ,že koľkokrat nám on pomohol , vyratuvaju to a neviem čo, zas muž mu už tiež veľa krát vratil , veľa a je pravda ,že on milo len keď potrebuje .
Akoby ste sa postavili k tomu?? Mňa už to nebavi riešiť , chápem aj muža a aj to že treba pomôcť,že to je rodina.

stanulienkat
27. dec 2022

Mas uz svoju rodinu-ta ma byt prvorada. Duplom, ak mas brata, co ti ublizuje. Nie, surodenec nie je najviac, ako tu prezentuju.

autor
27. dec 2022

@stanulienkat ja viem pravda to je , ale vieš tá výchova ,robí svoje , mne to príde ľúto , a aj brat býva od nás 45minut tam a 45 naspat a on volá kvoli každej blbosti , tak ono zas mužovi sa nie vždy chce sadnúť do auta a ísť mu pomôcť ,kvoli 10 minútam

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
27. dec 2022

Kašli na to, ohrad sa poriadne pred bratom, to že ti pomohol neznamená že si k tebe môže dovoľovať.. ja som sa už dávno začala ohradzat, stále si ešte len zvykám na pocit že som potom najhoršia lebo si tiež poviem svoje, ale čo už.. neviem o akú pomoc ide vo vašom prípade, ja aj môj muž by sme pomohli a moji súrodenci tiež hoci sa často nezhodneme.. ale ak by muž nesúhlasil, nenutila by som ho, brala by som to ako jeho vec.. keď vníma ako tá brat stále podpichuje, tak sa mu nečudujem.. len mi z písaného príde že sa neozvete osobne, že strpite urážky a výčitky.. tomu celkom nerozumiem, ale teda možno to len zle chápem?

Btw - to s tou pracou že nie že by ma niekto vysmial, ale niekto v rodine vyjadril veľké zacudovanie, že moju prácu vykonávajú aj vzdelaní ľudia akoby sme robili niečo podradné, tak som sa ozvala.. hneď všetci že oooo, ako to oni tak nemysleli a bla bla.. proste predsudky sú stále a mňa to už irituje čím ďalej tým viac.. čím som staršia tým viac ma nebaví sa tváriť zdvorilo a všetko len prepocut s úsmevom..

januska12323
27. dec 2022

Nechápem prečo by si mala pomáhať dospelému chlapovi, s ktorým nemáš dobrý vzťah. Len za to, že ste rodina? Navštevujte sa len na sviatky a bude po probléme.

autor
27. dec 2022

@januska12323 veď sa navštevujeme len cez sviatky

pribinak
27. dec 2022

Tvoj muž proste nie je opicka na spagatiku. Aj my si súrodenci pomáhame, ale zas neotravujem s každou kravinou a to iste aj moji súrodenci

autor
27. dec 2022

@januska12323 a ešte keď niečo potrebuje

autor
27. dec 2022

Baby,ono rodičia začnú , že nemá mu kto pomôcť a koľko sa nám on napomáhal , a už som z toho unavená .pomohol ok beriem ,ale muž mu tiež veľa krát pomohol ,na dome atď

januska12323
27. dec 2022

Veď píšeš, že volá pomoc kvôli blbostiam. To by som tam nešla ani omylom. Všetko, čo si vie spraviť sám len sa mu nechce, odmietaj riešiť.

autor
27. dec 2022

A brat, keď nieco ,tak tiež začne hulakat aj našim minule , koľko krát on mne pomohol a tak ,proste tazko to, potom to prenášaju rodičia na mňa

roja01
27. dec 2022

No ja by som sa skusila porozpravat s bratom. Povedala by som mu ako teba a tvojho muza mrzia tie jeho reci a nasledok toho je nezaujem o stretnutia a pomoc. Mozno by to pomohlo a vy by ste mohli nastartovat lepsi vztah. Vasich rodicov to musi trapit. Len si predstav, ze sa tvoje deti ako surodenci budu neznasat. Nebude ti to luto?

zmrzlinka2021
27. dec 2022

Ja by som na tvojom mieste stala za manzelom a nepodlamovala jeho autoritu.
A nie, nie si povinna za kazdych okolnosti pomahat 🙂

pribinak
27. dec 2022

Uvedomuješ si, že tá jednoducho emočne vydiera a manipuluje?

Je na tebe aby si mu povedala chod do riti, či sa to tvojim rodičom páči alebo nie

autor
27. dec 2022

@roja01 áno bude , ale mne je ľúto , že nemám s ním vzťah ,taký aký by som mala mať ale čo mám robiť? Ale s ním sa nedá , za všetko môžem ja..má dlhý? Zlá som ja ,lebo ja nemám .mám robotu? Vysmeje má ,lebo jeho žene sa robiť nechce .som z toho unavená

basullinka
27. dec 2022

Tvoj muž ťa chráni lebo vidí, že brat na teba útočí a rodičia ťa dosť manipulujú s týmto vyratavanim pomoci. Tak, ako on pomohol Vám, ste evidetne pomohli aj Vy jemu, no to neznamená, že tvoj muž musí skočiť tak, ako brat zapiska. Rodičom musíš skratka nastaviť hranice sama, aby Ťa neustále citovo nevydierali...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. dec 2022

@elizabet173 ako vravím , moji rodičia sú názoru ,že treba si za každých okolností pomáhať , tým pádom aj vtedy keď hádžeme po sebe sekery a nefajcime fajku mieru..a tak mi to aj pomáhajú .ale on si zmyslí, že ide sťahovať jednu skriňu z jednej izby do druhej izby a na to potrebuje môjho muža ,lebo veď aj on nám pomohol.

autor
27. dec 2022

@elizabet173 podávajú ,nie pomáhajú

zmrzlinka2021
27. dec 2022

Tvoji rodicia vychadzaju z toho, ze mali dve deti preto, aby pri sebe stali pocas celeho zivota a pomahali si.

Toto je chyba velmi vela ludi, ktori sa rozhodnu mat viac ako 1 dieta preto, ze "maju ocaavania" a nechapu, ze proste niekedy to nemusi vyjst, ze niekedy sa to dieta aj "nepodari"

autor
27. dec 2022

@zmrzlinka2021 áno áno presne takto to myslia, si to vystihla úplne presne ..aj mne hovorila ,že najmenej dve deti , musím mať, aby si v živote pomáhali

mila23
27. dec 2022

Čiže tvoj brat ma dlhy a jeho žene sa nechce pracovať….. a vy im máte pomáhať? Ani by ma nenapadlo cestovať 45 minút autom len kvôli tomu že niekto chce presťahovať skriňu do inej izby…. Nech počká na najbližšiu návštevu alebo si zavolá suseda na pomoc…. Pomáhať si treba, ale všetko ma svoje hranice

stanulienkat
27. dec 2022

Treba pouzit tu istu slovnu formulku-ze aj vy ste mu kolkokrat pomohli.

sante81
27. dec 2022

Máš skvelého muža, takých je málo.

kaktusik007
27. dec 2022

tymto som si presla - asi po desiatich rokoch moja matka pomaly zacala chapat, ze brat je iba hnusny manipulator a citovy vydierac.

pomohlo mi sa od brata uplne odstrihnut - a u rodicov striktne ignorovat akekolvek pokusy o nase zblizenie, o citove vydieranie, a vzdy ked zacali tuto temu - resp. cokolvek na temu moj brat - som proste ignorovala. Vypocula som si, co mi o nom hovoria, a moja odpoved bola - ano, dobre, hmmmm... po asi 3-4 rokoch uz mama temu brat ani nenacinala, lebo vedela se sa do toho nedam zatiahnut. A ako som napisala, cca po desiatich rokoch si zacala uvedomovat samotna ze aky brat v skutocnosti je.

Ale ano - bola som ta najhorsia, najnevdacnejsia dcera pod slnkom. Bez toho to neslo.

takze - hlavu hore, rodina si ty a muz - nie ty a brat.

autor
27. dec 2022

@kaktusik007 my sa stretávame na sviatky , kvôli rodičom a deťom,naše deti sa majú radi a deti zato nemôžu ako sme.ale uvidíme samozrejme, keď sa naši pominú , a deti vyrastú ,podľa mňa sa nebudeme navštevovať vôbec .ja proste viem že ma nemá rád, bol so mnou na narodeniny (moje) ,vedel že mám a ani ruku mi nepodal , proste nič

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. dec 2022

@elizabet173 ja sa mu práveže nestrkam, aspoň nemám pocit toho, mne praveze všetci hovoria ,že sa o nich ani nezaujímam a načo? Viem že žijú , keď sa niečo stane, povedia mi naši .
Aby som ja musela schovávať auto ,aby sa nenahnevali že máme nové(jazdené) , alebo nemoct nič povedať lebo všetko je zle ,tak to načo , nemusím ja vôbec ,nič vravieť.

ukulela
27. dec 2022

jednoducho ... potrebujem prestahovat skrinu, posli svagra zajtra .... sorry, je to 1 a pol hod cesty a 10 min roboty, na to nema cas. a ked bude lkvoli tomu voplat mama, tak kjednopducho zaSE, KVOLI JEDNEJ SKRINI NEPOJDEME 100 KM, mame roboty dost. ked sa deti poznaj a mju radi, ponukni im, ze ich vezmes raz za cas na vikend ku vam a pod. a rodicom povedz, ze nemienis tolerovat utoky a vysmechy z vasho sposobu zivota. bodka.

autor
27. dec 2022

@ukulela aké zajtra prosím ťa , on chcel hneď ..