Robí priateľ správne?

17. máj 2022

V skratke. Priateľ pracuje 5-6 dní do týždňa a ten 1/2 dni voľna ide stráviť k rodičom. Chodí tam každý týždeň vyše 50km. Nech na plánujem čokoľvek on ide tam. Zakaždým. Dnes išiel tiež a rodičia mu navrhli aby tam ostal spat. Navrhli mu to aj xkrat predtým ale neostal no prišiel až v noci. Dnes sa rozhodol ostať. Je tam každý týždeň keď ma voľno a mam pocit ze ho nejak nenapadne odo mňa odtahuju. Už to vidím ze nepride hneď ráno minimálne do obeda bude vylúhovať a príde na obed ak nie až poobede. Vas názor?

autor
17. máj 2022

*vylihovat

anjelicek26
17. máj 2022

Tak rodicia su zvyknuty, ze k nim chodil raz v tyzdni...aj moj muz tak dodnes chodi jeden den v tyzdni po robote veceria s mamou a pokecaju... hlavne odkedy umrel svokor je to pre nu mega dolezite mat tu spolocnost... ty ho mas kazdy den po praci a nedelu, ber to tak... a urcite ti nezakazuje ist tam s nim ;) Ale ano moj tam chodi cez tyzden priamo s roboty a nejako vyrazne neskor, ako ine dni kvoli tomu neprijde... proste ide s roboty den den skor a ide za nou... normalne sa o tom porozpravajte - bez vycitiek - proste mu povedz, ze ti chyba...

svetlonos
17. máj 2022

Ahoj kolko mate rokov ?

karhu
17. máj 2022

nebola by som s muzom, co je pocas svojho volna viac s rodicmi ako so mnou

pribinak
17. máj 2022

Povedala si mu otvorené že ti to vadí?

panelacikova
17. máj 2022

mimochodom, aj slovo "naplánujem" sa píše spolu. a k veci: neviem, koľko máte rokov a ako dlho tvoríte pár. ale ja, "stará", s týmto rozumom.... šla by som od neho. nechala by som ho jeho rodičom. ak ho tak veľmi potrebujú a on ich... 🙂

michaela_koc
17. máj 2022

prepáč, nie je to normálne. mala som taký vztah ešte s výhovorkou, "veď ja sa o nich starám a potebujú pomoc". prd. starali sa oni o neho, nepohol ani prstom. len pohodlicko u mamky... na zaklade tohto som sa s nim rozišla. musíte fungovať ako pár, vy ste priorita.... nie, že sa on oddrbe k mamke... prepáč, poslala by som ho do...

autor
17. máj 2022

No mame 28 obaja. Moji rodičia sú rozvedení a sú tiež cca takú istú vzdialenosť odo mňa ale nevidam ich tak často. Náš voľný deň po práci vyzerá tak ze prídeme domov o 5 a on koľkokrát aj zaspí. Čiže aktívne spolu netravime čas vôbec.
A áno volal ma tam a dokonca do neho rodičia babru prečo tam nechcem chodiť každý týždeň tak pardon ze mam aj svoj život. Žijú na dedine on sa tam zaberie od rána až do tmy co tam mam robiť? Nudím sa tam. Návšteva 2-3 hodiny okej to dám ale ozaj vyše pol dna je na mňa moc. Som introvert a nepotrebujem sa až tak socializovat. Chcela by som ho mat viac pre seba ale aktívne nie keď sme polomrtvi po práci

autor
17. máj 2022

@panelacikova mobil mi oddeľuje predpony 🙈

ajka0207
17. máj 2022

Ja by som to videla na rozchod. Je normálne že chodí tak často k rodičom, a je normálne aj to že ty nechodíš. Ale keď to jednému z páru vadí, tak to nebude fungovať. V tomto sa veľmi ústupky robiť nedajú.

deti95060810
17. máj 2022

ak tam ide aj spať - prvý krát, tak asi máte menšiu krízu vo vzťahu...😉
50 km mohol kľudne odšoferovať aj neskoro večer....

elizabet173
17. máj 2022

máte rozdielny pohľad na spoločne trávený čas, uprednostňuje rodičov, ktorí podľa všetkého nemajú 80 rokov, že by až tak výrazne potrebovali jeho pomoc, skôr mu skáču okolo zadku a môže tam vylihovať, o aktivity s tebou záujem nemá. Ukončila by som to

michaela_koc
17. máj 2022

odpovedala si si prave 🙂

tykat
17. máj 2022

A co tam robí?

sardinka32
17. máj 2022

Raz za dva tyzdne, povedzme ze aj s prespavackou, by som dokazala tolerovat...ale kazdy tyzden nie...pokial rodicia nie su nemohúci, tak tam nemusi behat so zeleznou pravidelnostou kazdy tyzden, on tam proste chce chodiť...zrejme svoj cas travi radsej inak, ako to naplanujes Ty aj pre neho...

hradnapani
17. máj 2022

mne to uplne ok nepride. Aj my sme chodili jeden den z vikendu k rodicom jednym alebo druhym na striedacku, ale boli sme tam spolu - pomohli sme alebo len tak spolu boli. Ale ked ty si introvert a nevies to tam vydrzat, za to pre neho je to dolezite, tak neviem, ako chcete fungovat v buducnosti. bud si najdes na ten den program sama alebo budes stale v napati. Rozpravali ste sa vobec uz o tom?

autor
17. máj 2022

@hradnapani rozprávali a povedala som mu ze raz za čas pôjdem s nim ale ísť každý týždeň a byť tam takmer 10 hodín je na mňa veľa. Len sedieť a debatovať. Nudím sa tam nemáme spoločne témy.. A ešte sa za to urážajú. Povedala som mu to normálne ze sa rýchlo presytim ľudí a hrozne ma to vyčerpáva.

mandzula
17. máj 2022

V poriadku by to bolo, keby si ty nemala pocit, ze ta zanedbava, no kedze ho mas, treba skusit rozhovor , v ktorom mu jasne povies, ze ti to prekaza a co ti na tom prekaza. Dospely a zrely chlap by mal pochopiť, kde je hranica medzi tým, keď bol len synom a tým, kde sa stal aj niekoho partnerom.

abbey1
17. máj 2022

Ťažko povedať. Píšeš, že si introvert. Možno tvoj partner zasa potrebuje spoločnosť k životu. Nepríde mi čudné raz týždenne navštíviť rodičov, ale ja som rodinný typ. Možno by ste mohli skúsiť nájsť kompromis. Jeden týždeň tam choď s ním a zdržte sa kratšie, druhý týždeň nech ide sám a neriešila by som koľko sa zdrží.
Deti nespomínaš, čiže času máte jeden na druhého dosť, len ho zjavne netravite spolu a hlavne nie aktívne spolu. Skúste si plánovať príjemné strávenie večerov spolu. Raz kino, divadlo, dobrá reštaurácia, večer s priateľmi,...Proste nájsť si nejaké spoločné aktivity. Kľudne aj pohárik vína doma v obývačke pri dobrej hudbe.

berilka
17. máj 2022

ahoj, môžem sa spýtať ako dlho tvoríte pár?

roja01
17. máj 2022

Tak ja naopak, som posielala mm kazdy tyzden za jeho mamkou na porozpravanie sa. Mala po 70-ke a uz zila sama. Ved potrebovala svojich blizkych aj vidiet aj pocut. A to chodil mm na tyzdnovky, tak sa u nej kazdy tyzden v piatok zastavil. Zomrela v 78r.

simca06022011
17. máj 2022

Ste proste ine typy. Bohužiaľ. Uz aj to ako sa trosku "paranoidne" k tomu stavias, ze ho odtahuju od teba. Lenze pardon ak ty mas svoj život, aj on ho ma. Mozno nechce cely tyzden byt len s tebou po praci a potrebuje aj iny kontakt. 50km je nič. Keby si reálne chcela byt s nim, sadnes s nim do auta a ides tam, potom ho vezmeš domov večer 😁 žiadna katastrofa by sa nestala. Ale ty si proste ina povaha a teba to nebavi, lenže si predstav ze toto budes riešiť ďalších 20r, lebo tvoj partner ma asi trochu viac vrucnejsi vztsh k rodine ako ty. Bud sa s tým naučíš fungovať a prisposobite si to a dohodnete sa (napr ano moj zlatý, v sobotu ideme k vašim spolu, potom domov ale dalsi víkend ideme tam a tam...) alebo sa proste nedohodnete...

danica2711
18. máj 2022

váš problém nie sú jeho rodičia, ale to, že - ako sama píšeš - netrávite spolu čas aktívne ani cez týždeň. Zameraj sa skôr na to, prečo je to tak (nuda, nekompatibilita, nedostatok spoločných záujmov...) a snažte sa obaja niečo s tým urobiť. Ak sa to nepodarí, ten vzťah asi nemá veľký zmysel. A čo sa týka rodičov - vieš, jeho život sa nedostal do inej dimenzie tým, že ťa stretol, neznamená to, že zabudne na všetko ostatné a hlavne na svojich rodičov. Aspoň každý normálny človek, čo má svojich rodičov rád, to tak má a každý partner to (samozrejme po dohode o frekvencii stykov) buď zdieľa alebo toleruje alebo mu to vadí. Pri prvých dvoch možnostiach vzťah prosperuje, pri tretej nemá význam

autor
18. máj 2022

@simca06022011 doteraz neprišiel a príde asi až zajtra je to v poriadku? Pôvodne len šiel na návštevu. Mam chrípku nevládzem vstať z postele volám mu ci môže prísť a kedy príde a on ze bud v noci alebo zajtra. Je toto v pohode?

mandzula
18. máj 2022

Vieš, že to v pohode nie je, tak to rieš, nie však na MK, ale s ním.

simca06022011
18. máj 2022

No to je na tebe, ci je to pre teba ok, ak nie je, tak ries.

callisia
18. máj 2022

Tak vy nie ste partneri ale spolubývajúci. Žiaden čas spoločne strávený, nič. Čím skôr si to uvedom a skonči to. On sa nezmení. Takýto život chceš?

ivangeline
18. máj 2022

Nie rodicia. On sa odtahuje.

pietra
18. máj 2022

Mozno keby on chodil na stranky podobne MK, tak pise, ze jeho priatelke vadi, ked chodi navstevovat a pomahat rodicom, ze ju aj volal so sebou, ale ona sa tam vraj nudi a odmieta tam chodit. A mozno by ho tam prispievatelia lutovali, aku ma netolerantnu partnerku.
Je v poriadku, ze chodi kazdy tyzden za rodicmi.
Je v poriadku, ze tebe sa tam chodit nechce a chcela by si volny cas travit len s nim.
Lenze nezmenite sa asi ani jeden. Mate rozdielne predstavy o traveni volneho casu a o tom, co spravne je a co nie je. Takze bud skusite obaja urobit nejaky kompromis, napr. sa vyberiete spolu k jeho rodicom, ostanete tam 2 - 3 hodiny a odtial pojdete na nejaky vylet spolu a dalsi tyzden stravite u rodicov cely den, bud spolu alebo on sam. Alebo si po case pojdete tak na nervy, ze to rozchodom skonci tak ci tak.
Ono je jedno, co si tu myslime my. Moze ti x zien pisat, ze to v poriadku je, dalsie ti napisu, ze sa s nim mas rozist, .... Ale to rozhodnutie je len a len na tebe. Ak by sme ti vsetky napisali, ze sa sprava normalne, prestalo by ti to vadit? Neprestalo. Takze ak to nie je v poriadku pre teba, tak si musis najst partnera, ktory cas bude venovat viac tebe.

fednaja
18. máj 2022

No čo ja viem, podľa mňa to nie je taká katastrofa a nedomýšľala by som si že ho chcú od teba nejako ja neviem odohnať a podobne 🙂