Ahojte, riešili ste koľko zaraba vás partner? V porovnaní s vami.
nie ,nikdy
Odjakživa viem,koľko zarába môj muž.Nase peniaze sú totižto spolocne
Ja zarabam ovela viac ako on. Je na mna pyšný, a vobec to neriešime, lubime sa 😊
Co myslis pod “riesili”? Ano viem kolko zaraba manzel, rovnako ako on vie kolko zarabam ja, mame jeden ucet a vsetky peniaze su aj tak nase bez ohladu na to ze jeden zarobi viac (momentalne som to ja)
Viem presne koľko môj muž zarába, aj on vie koľko zarabam ja. Mame spoločne peniaze. Každý vlastný účet, ale mame prístupy a hesla
Co znamena, ci som riesila? Ci zaraba dost?
jasne ze ano ved sme manzelia zarabame cca rovnako
Obaja vieme koľko zaraba druhá polovička, ja zarábam viac a nikdy sme to neriešili
Nikdy,musíme obaja zarábať toľko, aby sme mali na všetko čo treba a chcem,máme spoločné peniaze a je absolútne jedno koľko kto donesie
Áno presne tak, či zarába dosť. Ci vám nevadilo ak zarába menej než vy napríklad🙂
Nikdy by som neriešila to, či zarába viac/menej ako ja. Teraz som na materskej, pri hľadaní novej práce pre neho sme riešili financie, koľko by mal zarábať aby sme vedeli zaplatiť všetko, hypotéka, elektrina, voda, poistenia…
Keď sme sa dali dokopy,ja som zarábala už 6 rokov, a on práve len maturoval 😁
Takže ak myslíš nejaké zištne dôvody predtým, než sme sa vzali,tak to ani nebolo možné. Bola to čistá láska a práve zajtra máme 22. výročie svadby ❤️
Ako sa to vezme. Ak by sa mu nechcelo robiť, nesnažil by sa, nevystačil by s peniazmi tak áno, riešila by som to. Nebola by som s niekým kto sa nevie sám o seba postarať. Ale pokiaľ zarobi dosť na to aby mal z čoho dôstojne žiť a aj ušetrí, bolo by mi jedno, či zarobí viacej. Ale nikdy som to nemusela riešiť. Vždy viem koľko zarobí môj muž, koľko zarobím ja a vieme, že sa na seba môžeme navzájom spoľahnúť a nie sme proste hnidy… neviem si predstaviť zakladať rodinu s niekým, kto pracuje za minimálnu mzdu. Samozrejme pokiaľ to je krátkodobá zalezitost po strate zamestnania je to niečo iné, ale dlhodobo je toto pre mňa neprijateľné.
Som na polovičnom a zarobím viac ako môj muž ale to vôbec neriešime lebo stale zarobí dosť a može zostat kedykoľvek doma s detmi keď ja nemôžem.
Nikdy, ja kvalitu chlapa nemeriam zarobenymi peniazmi, mam dost svojich 🙂
Ano 😃 normalne ako som ho pred xxy rokmi spoznala tak som sa spytala . Za mna uplne bezna otazka
Nie, kedze som.zacala skor pracovat nez on, kedze chodil este na vysku. :D
nie, lebo som vedela, ze zarobi fajn, aby pokryl svoje potreby a relativne v pohode zil 🤷♀️ ak by zarabal minimalnu mzdu a nerobil nic preto, aby to tak raz nebolo, tak by som to riesila
aktualne zaraba menej ako ja a vobec to neriesim, obaja zarobime slusne, aby sme viedli zivot bez stresu, ci bude na hypoteku a jogurty (prehanam kus)
Riesili sme to len v obdobi, ked sme brali spolocnu hypo, ale skor v zmysle, ci si to mozme dovolit, kolko si mozme dovolit a ci si aj popri splacani budeme mat moznost vytvarat si financnu rezervu. Kto konkretne tie peniaze zarobi do rodiny, sme nikdy neriesili. Ked bolo treba, financne som ho podrzala ja, ked sa mi nedarilo, podrzal ma on.
Nie
Zaraba menej ale nie nejako vyrazne takze je to jedno
Nebolo by mi to jedno iba ak by nezarabal vobec
Na začiatku vzťahu áno. Neriešil peniaze, ani lepšiu prácu, nemal prečo.. Teraz nie nejak špeciálne. On to rieši dosť.
Pokým som nemala deti, ušetrila som vždy viac. ;D A to bolo jedno, či som zarábala viac alebo menej. Teraz držím na uzde spoločne peniaze.
Nie, ale zarabame zhruba rovnako. Su obdobia, kedy mam vyssi prijem ja, su obdobia, kedy on. Uz ked sme sa spoznali vedela som v akej profesii robi a ako je zhruba ohodnotena. Vedela som, co mozem ocakavat.
Ale teda keby zarabal minimalnu mzdu a nema ziadnu perspektivu, tak by som to riesila. Nechcem zniet povrchne, ale asi by som si takeho muza za partnera nevybrala, ani s nim nezakladala rodinu. Ja som zvyknuta na urcity standard, na ktory si ale zarabam a podielam sa na jeho idrzani. A to ocakavam aj od partnera.
Neriešila, nevadilo mi ani ze zarába menej... Jedine co by mi vadilo keby nechce robiť, leží doma cely deň na gauči a nehne krížom slamy
Podla mna je dolezite,ze sa o to zaujimas ak planujes s tym muzom buducnost.Je velmi dolezite,aby muz zarobil dost na to,aby sa onho mohla manzelka a deti opriet,aj v nudzi,aj na materskej,takze do toho.Ale zaroven je dolezite abybsinaj ty mala financne do buducnosti co ponuknut.Ak sama zarabas minimalku napriklad a bude ti vadit jeho olat,tak to by bolo zamysleniahodne.
Do detailov som to nikdy neriesila, ale urcite by som nechcela muza, ktory nezaraba dost na to, aby fungoval sam a vyuziva moj prijem. Nemyslim nejaky kratkodoby vypadok prijmu (napr kvoli chorobe, zmene zamestnania atd), to beriem ako samozrejmost, ze potiahnem. Ale napr chlap, ktory zaraba minimalku a je s tym spokojny ale bude vyuzivat moje auto “lebo on na svoje nema” alebo teda nech kupim novu postel, novu telku, zaplatim dovolenku “lebo on nema peniaze” tak to teda nie.
Moj muz zaraba podstatne viac ako ja. Mame spolocny ucet ale aj kazdy zvlast. Ja som zato aby si kazdy odkladal aj svoje peniaze.
Muz to neriesi kolko zarabam, ale isto keby viac nebol by proti 😀 tak isto keby mam muza co zaraba daku min mzdu a je s tym ok, ze by sme ledva vyzili a ja by osm vsetko platila to by mi vadilo.
V pripade ak muz zaraba menej ako zena, ale stale dost aby spolu zvladli vydavky a ine plus minus v rovnakej miere je to ok za mna
Presne to ma zaujíma, že či ste riešili u vtedy ešte potencionálneho partnera koľko zarába. Ci by ste s ním boli ak by zarábal menej než vy.
Zalezalo by od toho, ze ci by sme dokazali z tej sumy vyzit. Osobne by som dlhodobo partnera nezivila, mal by sa vediet postarat o rodinu.
Ano riesila a dost to rozhodovalo vo vybere partnera