Dobry vecer.Pisem sem anonymne,aby ma tu nikto nespoznal ale chcela by som vidieť aj ine nazory nato.S ex sme rozvedení už 10 rokov mame spoločnu dcéru.A o ňu ide..Exmanzel vedie úspešnú firmu,je natom finančne velmi dobre.Dcera ma 26 rokov nikde nikdy nepracovala ani nebrigadovala,lebo exmanzel jej všetko vždy kúpil,financuje ju stále.Kupil jej drahé auto,byt.Ale dcéra začína byť pyšná,mysli si že je velka pani,pritom si neuvedomuje že za kazdym eurom je nejaka praca.Vzdy bola povysenecka a to ma mrzi.Mysli si,že stačí sa prejsť s kabelkou po meste.Nechcem aby to vyznelo,že jej zavidim to v žiadnom prípade,(zarábam 950 v čistom a na bežné vydavky mi to stačí aj na nejaky vylet).Len ma mrzí aky človek je z dcéry.Je šanca že sa zmeni? Nechcem aby bola taká a povyšovala sa nad ostatných
@nikyball Tak zas nechcem aby sa v živote nejako popalila to nie.Len chcem aby z nej bol dobrý človek to je všetko
Myslim ze bez popalenia to nepojde.. hlavne by ju mohol ex prestat dotovat.. ci to bude dotovat aj jej rodinu, ktoru eventualne raz bude mat? Vedie taky bezcielny zivot a to uz ma dost vela rokov..tiez by ma to mrzelo, ale moc zrejme nezmozes, maximalne jej povedat, ze ta mrzi, ze nema v zivote ziadnu motivaciu na sebe pracovat, nieco dokazat, ze sa nevie sama o seba postarat.
Asi bolo treba riešiť skôr. Teraz,keď je zvyknutá dostať všetko na zlatom podnose,nemá dôvod čokoľvek meniť.
V takom veku sa už asi ťažko zmení.
ex manzel toto, ex manzel tamto a ty si bola kde? To až teraz ides vychovavat?
clovek sa nauci na vlastnych chybach takze asi jej ine neostava len sa popalit drzim palceky (ak nepomaha vysvetlenie, dobre slovo ani od muza ani od teba)
Uprimne niekedy slova nestacia, iba zazit a prezit, z vlastnej inej skusenosti, naj skola je zivot sam
Preto nutne potrebuje padnúť na hubu, aby sa prebrala a uvedomila. Inak to nepôjde. Hodnoty má veľmi pokazené. Je jej dobre, tak ako teraz je. Čiže sama od seba sa nezmení, pokiaľ si poriadne nenarazí frňák.
Ono uz je neskoro na vychovu zrejme bola dost pod vplyvom svojho otca. Ked sa zamestna,tak zisti,ze to nie je take jednoduche. Neviem,ake mate vztahy s ex,ale dobre by padlo,keby ste sa o nej porozpravali a aj on trosku zatlacil na nu,nech zacne pracovat. Recami jej uz nepomozete. Ona sa skor uvedomi,ked zacne robit a zisti hodnotu penazi. Bude medzi ludmi a ti jej tiez daju vyzrat jej povyseneckost. V kolektive sa stretnu rozni ludia a tam uvidi ako sa ini spravaju a mozno sa trosku uzemni. Zalezi,na akych ludi v zivote natrafi. A vela zalezi,aky vzor ma vi vas. Ak sa vy s exom spravte uctivo,vidi to u vas a taka aj bude. No ak je ex neuctivy a povrchny,tak vies preco je ona taka. Deti si vacsinou vyberaju lahsiu cestu. A tou lahsou cestou je opakovat exove sposoby spravania.
Dcéra má už 26 rokov a ešte nikdy nepracovala? Preboha, a čo teda robí celé dni? Fintí sa pred zrkadlom na tú prechádzku s kabelkou po meste? Moje nervy! No neviem si predstaviť, že by raz takto "žili" moje deti...život bez žiadneho cieľa a ambície...lebo všetko im automaticky padne do náruče.
Keď má exmanžel úspešnú firmu, nech dcérenke pomôže tak, že ju v nej zamestná. Ale možno nechce, lebo sám vidí, že nie je na nič súca.
je to jej zivot, sama si vyberie cestu, akou pojde.. tebe sa to pacit moze a nemusi, ale to je vsetko.. mozes jej ist prikladom 'dobreho cloveka', ale ci si z toho nieco vezme, je na nej.. ine s tym nespravis nic, zbytocne sa trapis
Nie, nezmení sa.Ty si s ňou bývala tiež si mala vplyv na výchovu, ak sa nemusela snažiť berie všetko ako samozrejmost a bude to ťažké.Snad si nájde nejakého bohatsieho, lebo inak bude mať problém s partnerom a vzťahmi.
Veď sa nevylučuje mať peniaze, ale aj niečo robiť či mať slušne správanie.Niekedy mať bohatého a prajneho otca je medvedia sluzba
Možno sa dobre vydá a bude spokojná v živote 🙂
Bohužiaľ toto je vec ktorú sama neovplyvnis.
Musí padnúť na hubu ináč sa nezmení ,treba ex povedať že nech jej už nič nedáva a jednoducho jej zabuchnut dvere a vermi spamätá sa
Znormalizuje sa, ked jej dojdu peniaze a vyschne pramen, vzhladom na to, ze nikdy nepracovala mozu sa jej pripliest aj horsie prace a vtedy zisti, že sa da aj naraziť
Ty si mama, nehnevaj sa, no v prvom rade si Ty mala dcéru vychovávať, jednoducho nekúpiť, nedať zadarmo atď. ... a súhlasím s dievčatami vyššie, pokiaľ nedostane "facku, možno pár faciek od života", nezmení sa ... bohatstvo je vec povrchná, v sekunde pominuteľná ... to si jej mala vštepovať do hlavy od malička.
Bud rada, ze ju otec dotuje, je to jeho krv. Aj tebe by sa ovela horsie dychalo, keby nemala dcera byt a auto. Je to jej zivotny styl a nevidim v tom problem. Preco ludia zavidia? Ze sa prejde po meste s kabelkou? Nech sa prechadza pokial je mlada a zdrava, jedneho dna sa jej zivot moze otocit o 180stupnov.
hoci je to stale tvoja dcera, uz je to dospela zena. Nechaj ju nech si svoj zivot riadi podla seba. Musis jej to dovolit. Ak ju ex dotuje, je to jeho rozhodnutie. Ak by si ju nevsimal a financne nepodporoval, tiez by ti to vadilo. Urcite to tatik nebude robit stale. Raz si najde partnera a byvanie tiez nie je jednoducha sranda rovnako ako aj financne vychadzat z vlastnych penazi. Nechaj ju nech si uziva. Ked bude musiet, zivotu i menej peniazom sa prisposobi.....
Ex je zial taky istý,takže je po nom.A on ju financovať určite neprestane,rozprávala som sa snim otom,povedal nech si užíva mladý život v hojnosti.
Tak na výchovu si mala myslieť omnoho skôr.
Úprimne byť na jej mieste tiež by som asi nešla do práce ak by som nemala nejaké ciele... Život je aj o užívaní nielen pracovať... Akože síce na mieste dcéry by som asi snažila sa s pomocou otca si spraviť nejaký svoj biznis aby som nebola stále na niekom závislá.. Ale hold, toto sa malo riešiť dávno a nie, keď je to už dávno dospelá žena... Keď jej dáva peniaze tak nech si ich užíva...
Odstrihnit dievcinku od tatinkovej kreditky a hned jej spadne hrebienok... toto neveští nic dobre do buducna...
@zdenkastanka toto ja ovplyvniť neviem a on si povedať nedá
@zazvorka87 áno asi to budem musieť akceptovať a byť rada,ze je šťastná hoci je horenoska
Ako ste sa vy dvaja rozisli?myslim ci v dobrom alebo lietali taniere?nemoze ti takto ublizovat,robit napriek kvoli rozvodu?
Nezmení sa kým nespadne poriadne na hubu. Ale možno nespadne nikdy 😉