Mamičky,ktoré mate pubertalne deti máte niektorá skúsenosť, že dieťa o ktoré sa staráte pomaly 15rokov chce odísť do starostlivosti k otcovi. Ja už som stoho zúfalá. Z jej otcom som rozvedená od jej roka on sa o ňu nestaral, nenávštevoval ju často, neplatil na ňu výživné poriadne. Všetko som riešila sama nakoľko je mne zverená od 1Roka mne. Teraz ju začal viac navštevovať, písať a aj oblbovat. Zaroveň o mne šíri hlúposti dcére. Sľubuje jej že jej povolí to čo ja nie. Dcera mi to často pripomína že ona chce k nemu , lebo on nebol snou 15rokov a mne ide srdce roztrhať. Nejednu noc som za to preplakala.Je moja jediná dcéra a ja stým nesúhlasím a neviem sa zmieriť, vyrovnať stým. Mate skúsenosť niektorá Stým? Ako sa dá vyrovnať?
A on veeelmi rychlo zisti,ze bude musiet sediet vecer doma...ze bude musiet staaaaale riesit decko a uurcite ho to bavit nebude....viac ako mesiac urcite nie...
Nebranila by som....nech ide...ak budes branit, bude to horsie....uvidis, ze veľmi rychlo pride naspäť...
Mam 20 rocneho a 15 rocneho..presli sme si tym aj my..
Ešte by som jej aj pomohla baliť.
Je to jej otec, nie serovy vrah.
A ty namiesto vyplakavania do vankuša si mozes zacat robiť super plany na volny čas. Maš tak par mesiacov 😂tak si to uzi. Poznávací zájazd ? Nejaký kurz ? ....
Aj mladej sem tam pripomeň že po 15 rokoch si veru zaslužiš oddych od starostlivosti o ňu keďže ocinko sa 15 rokov nestaral.
Ja som dala ex dceru, nech vie ake to je. Mal ju na statosti aj on. Vyzivne tiez platil ako sa mu chcelo, a dcera sama prisla na to, kde je jej lepsie
Nech ide ale informuj ju, ze nakolko bola sudom zverena tebe musi prebehnut sud, aby bola zverena otcovi teda cokolvek sa stane, zodpovedny bude otec nie ty.Nie je to len zbalit veci a ist.Ak ti neplatil vyzivne preco si neriesila?Jasne, ze to trha srdce ake nesmies na nu tlacit ...sama pride na to, co je pre nu dobre.Este ma napadlo...nechceli by ste na zaciatok zacat striedavkou alebo nech si ju berie na pravidelne vikendy...
@derdia bojím sa ze je nezodpovedný človek, ktorý ju neriešil 14 rokov. A popravde on ju balamuti sladkými rečami.Ale od jeho expartnerky s ktorou bol 10rokov som sa dozvedela že ju ohrozoval nožom aj pred dieťaťom toho sa bojím a vie to aj ona a neverí tomu. Je to čerstvá info takže toho, že je proste grazel
@suzitok išli k otcovi ?
@blunka otec iba na papieri a staral sa o ňu cudzí chlap ako v bavlnke
By som povedala dcére, že až po súdnom zverení, riadnej úprave čo sa týka starostlivosti.
Nie len tak hala bala.
Ale to sa asi oteckovi nebude chcieť.
@jankamesinova jasné, starší stym zacal ked mal 12....dopadlo to tak, že odisiel od neho po troch dnoch peši domov! Byval v obci 20km od nas... našťastie ho dobehol autom a nasiel ho....mladsi tam bol tiez, na dalsi den bol doma....
Starsi potom este raz isiel, to uz mal 15-16, ale večer a vratil a totalne vynervovany z otca...( Mal prednášku o chovani a pravidlach v jeho dome 😂)
@jankamesinova alemja som presne vedela ako to dopadne, lebo svojho byvaleho poznam dokonale, takze som obavu z dlhodobeho pobytu nemala....tiez sladke reci, balamutil deti, kum boli mladší, celkom mu to žrali, teraz uz sú starší, tak si vedia dať dokopy 2+2 🙂
@ovaaa ja som jej toto vravela že to není, len tak ísť niekam, keď je mi ona zverená súdom, vravela som že môže skúsiť ísť po vikendoch a ak bude páčiť tak potom to budeme riešiť. Neplatil a riešila som to ma exekúciu koly výživnému od roka už doteraz.
@jankamesinova tohto sa hrozne desim a sucitim s tebou. Zblaznila by som sa, srdce by mi puklo a hlavne,vychovavas si jedinu dceru,aby z nej nieco bolo a potom pride nejaky gauner a predstavuje si to ako? Ze po nociach necha dceru behat po vonku? Ze obcas dcera zajde do skoly? Ze otec si ju nebude vsimat a bude mat pokoj od vsetkych? Vzhladom k tomu,ze dceru vobec nepozna,nema k nej vytvoreny vztah,moze sa stat,ze na nu bude tvrdy a po par dnoch dcera pride domov. Nejde tomu gaunerovi len o to,aby si mu platila vyzivne? Ale predsa asi by som povolila,lebo ak nedovolis,vzdiali sa ti. Ber to tak,ze o dceru neprichadzas a ver,ze sa rychlo vrati domov.
@jankamesinova co povedala? Skusi po vikendoch alebo si ide za svojim a chce unho zit?
@marca12 jasne, ze to nejde len tak..kazda matka to oplace a len ráta minuty, ci sa niečo nestane, ci tam to dieta nakoniec neostane navzdy....
U mojho islo o peniaze, on mne neplatil (117€ na dvoch) , ale ked tam akoze chlapci isli, to bolo prve, co mi oznamil, ze chce 400€ na oboch (zarabala som cca300€)
@jankamesinova nezávidím ti .
Mám syna 7 r a poviem Vám úprimne , že mám veľkú obavu že aj u nás bude tento nápad .
Tatino je fantasticky exekúcia na výživnom bola uhradené . Syna vidí každý druhý víkend . Zodpovednosť žiadna Tato je fasa nespime papame yogurty zuby neumyvame ...
no bojím sa tohto aj ja keď príde tento nápad
@marca12 že chce k nemu ísť bez hlavo
Ja by som sa bála ju len tak pustiť. Už len to že môže pri ňom flákať školu, motať sa po nociach po vonku, dostať sa do zlej partie. Ona tam chce ísť aby mala slobodu a otec jej to slubuje. Áno, mama je vždy tá zlá, lebo trvá na pravidlách a všetko nedovolí.
@marca12 áno je to o tom aby sa zbavil vyživacej povinnosti, lebo sa bojí zvýšenia výživného ved jej platí smiešnych 80eur aj to neplatí. Ak začne študovať na strednej škole boji sa že dám zvýšit a potvrdila mi to jeho ex. Že ak dám zvýšiť Výživné ľahšie ma bude dat zabiť a to ten kreten si dovolil povedať po 15rokoch. Takže jasný zámer nieje citová vezba ale výživné a dcéra to nechce pochopiť. Ak by to bol záujem chodí za ňou stále často mal neobmedzený stýk problémy som mu nerobila vôbec. Tak presne tak ja si to predstavuje všetko jej dovoliť a búrať moju výchovu, ktorú dostala len odo mňa. Srdce mi ide puknut to je čistý fakt ťažko je to ak to človek nečakal
@jankamesinova a čo tak tatinkovi spísať výdaje, aké všetky bude platiť spolu s tým ,že si ju bude brávať ?
Keď si ju chce brat ako otec a ona tam chce aj bývať, tak prosím
Nech si ju vezme rovno na celý mesiac a nech to financuje on.
Keď doteraz neplatil výživné a má exekúciu, tak táto info o tom, ze dieťa nevyrastlo zo slnka, ale z jedla, a nech očakáva aj zvýšenie energii, keďže ľúbi byt v kúpeľni. Plus platiť make up, telefon, atd atd...
Nech je tatinko tak ako sa patri
Hm netvrdila by som s takou istotou že pôjde a vráti sa možno áno možno nie a ak aj áno ale žiadne také že na skúšku ale pekne poporiadku nech je to aj právne ošetrené
@stela01 není čo závidieť držím vám palce aby ste tento prípad neboli srdce velice boli stoho
@marca12 to bolo u nás keď mal syn 4,5 rokov po pravde ťažké časy to boli , a pár x keď to syn povedal , zavolal otcovi a išiel a ja som si vydýchla .. no ale to bola chyba prestala som s tým a tým pádom aj syn sa prestal tam ťahať .
Syn už má ako taký rozum a vidí u otca len na psp môže byt program nula , syn príde po víkende pýtam sa ho ako bolo
Povie ráno sme išli na kaveju do kaviarne potom na obedík dali sme si slofika zahral som si psp a večer tatino spinka a ja kukam tv do ...
fantasticky život a ja hneď mám tyky v oku a otváram si fľaštičku 😂😂😂😂😂
Syn tam chodí cca 4 dni za mesiac 🙋🏼♀️💆🏼♀️
@stankadu aj ja sa bojím, toho, ale budem volať aj do školy či školu navštevuje. Áno presne tak slobodato je to čo ju tam ťahá. A čo bolo najlepšie na tom vyhlásenie ocinka keď sme volali, že ide tam, kde je jej lepšie a to som mu už povedala, že kde bol 15rokov stým lepším a vynadala som mu ze o peniaze ti ide nie o ňu
Ked sa chce ocko starat, nech zacne od 0...nedaj jej nic, ziadne oblecenie, len zaklad, teplaky, bunda...topanky...a nech jej za svoje nakupi vsetko od nohaviciek po zubnu kefku...a neboj, dcera sa ti rychlo vrati...
@jankamesinova veď to aj ja som prísna , oproti otcovi až šikanista .
Neviem čo by som robila , ako ďaleko od seba bývate ? Koly škole a priateľom a krúžkom ..
@stela01 ak chce človek vychovať a bol sam na to musela som byť prísna ako otec a kamarátska ako mama čo bolo ťažké 50km teraz
@jankamesinova jaaaajjaaaaj a co sa prosim ta bojis??len ju pusti...neboj sa ptibehne k tebe ,lebo otecko nevie co to je starat sa denno denne a ona ho vobec nepozna...daj im taky jeden mesiac a jeho z nej slaktrafi a ju porazi a pricupitka k tebe a malou dusickou...len ju pusti...poved jej,ze kludne moze ist skusit zit a ockom.
A ver tomu ze nebude nadsena...lebo on ku tak obskakovat nebude...