Ahojte ludkovia, chcela by som sa poradit alebo pocut vaz naroz, mam problem neviem ani ako by som mala zacat, ked som otehotnela vsetko bolo dobre, po porode som sa nastahovala k svokrovcom aj so synom, vsetko bolo fajn pomaly dva roky, ja som stale prala, upratovala, varila, no vsetko co treba v domacnosti, az pokial som neprisla na to ako ma osiera a ohovara zo svojou dcerou ale aj za mojim chrbtom ked som nebola v ich blizkosti. Ale teraz vsetko prasklo vsetko som sa dozvedela a dusila vsetko v sebe a boli sme vonku sadnut s priatelom a ked sme prisli domov mali sme vypite, a ked ona zacala hundrat vsetko som jej povedala do kedy mieni robit to co robi ohovarat, a na druhy den som odisla aj so synom, som u maminej mamy, ale to teiz nie je ziadna vyhra maly nemoze nikde ist len v izbe byt, plakat ani nemoze uz aj nam vykricala ze jej vadime, a podnajom si nemozeme dovolit lebo mame velke vydaje, svokor chcel aby sme sa vratili, a muz tiez chce aby sme sa vratili, ale neviem sama ci sa mame vratit, maly uz je z toho saleny,neviem ako sa mam spravat a zachovat ku svoke po tom vsetkom, alebo ako mam reagovat, muz povie ze sa nemam nicoho bat ale neviem uz som v koncoch
Mata95 Dakujem ze mi drzis palce, nemam mamu ani otca a som zufala, aj svokra raz chce aby som sa vratila raz zasa nechce aby som prisla, velke vydaje mame na muzove odvody, leasing, neviem naozaj asi sa budem musiet vratit co mi ine ostava, ale neviem ako sa mam spravat alebo,alebo co mam povedat na zaciatok ked sa vratim....
@jennifer0013 ahoj, návrat je ťažký, lebo nevieš čo a ako bude, ale ak máš ako tak korektné vzťahy so svokrou, tak vydiskutujte si to.Vyjasnite si to a ak máš problém aj so švagrinou tak aj s tou a budeš vedieť na čo si.buď tam ostanete alebo pôjdete aj s priateľom preč, a budete fungovať ako rodina a nie takto, že ste u svokrovcov....takže začni riešiť, čím skôr tým lepšie!
len ma prekvapuje že ty si odišla so synom a tvoj priateľ akože čo? ťa nechal odísť? len tak, zbalila si sa a šla si a on čo? len stál a pozeral sa že ideš preč aj so synom?
@jennifer0013 no,ťažka situacia to je. hlavne to že si nemôžte dovoliť vlastne byvanie, vtedy musi človek strpeť všetko len aby mal strechu nadhlavou. prave preto si myslim že tvoj muž je ten ktory by mal pri tebe stať a svojej mame to vysvetliť, že takto sa spravať nema lebo tym uraža aj jeho sameho. na tvojom mieste ked sa už musiš vraviť tak by som sa snou asi porozpravala, vyjadrila jej vdaku zato že tam môžem byť a povedala jej že sa snažim, a že sa ma velmi dotklo čo som sa dozvedela, že maš rada jej syna, aj ich ale nechceš takto žiť, jednoducho kus musiš sklopiť uši a vydržať.... ja by som to asi riešila tak. tiež nemam najlepšiu svokru, a mam na nu velmi ťažke srdce ale kušem si už radšej do jazyka lebo to že som sa hadala nemalo žiadny vyznam, ešte horšie bolo, teraz som sa už naučila čo a ako a kedy povedať, ale samozrejme som neukazala že som hlupa, prave naopak, ked už niečo poviem stojim si za svojim.... a ktomu vašmu byvaniu, tiež platime požičku, odvody, najom, a kopec vydavkou mame, tiež žijeme od vyplaty do vyplaty väčšinou,tak neviem, neviem ako to uvas chodi ale ked sa už aj vratiš kej svokre nenechaj to tak, nejako to riešte, aby ste mali viac a mohli sa niekedy osamostatniť.... velmi ti to prajem, nech maš konečne klud a možeš žiť pokojny život
Bude to tazke, odpustit sa da,ja som si svokru moc pripustila, pomaha s detmi, doslova som jej nechavala v nasej domacnosti volnost, nech robi co chce.ved je tam s detmi.ja chodim do prace poobede, raz sa zjavila v dvrrach necakane , ja pred odchodom, vtedy nemala prist, ale muz, ale jej zavolal ze nestiha, ja mam vzdy upratane ked pride, v ten den som nestihula, mali boli doobeda o nervy, upistani, tak bol bordel.a mala si vidiet ako mi cistila hodinu zaludok.plakala som.nakoniec odpustila, ale uz nikdy si ju nepustim k telu blizsie.len slusnost a ucta.
@leona22 ahoj, oni prídu k tebe na návštevu? ak hej, tak ty môžeš mať u seba aj bombu hodenú ich do toho nič. je to tvoja domácnosť a hotovo. hádam negruntuješ celý byt len preto že príde svokra? 😠
toto je na hlavu aby mne cudzia osoba diktovala že aký mám mať poriadok alebo neporiadok v byte! a aby si bola v strese? no zbohom!
@leona22 nechať si vyčistiť žalúdok od svokry kvôli bordelu je už za hranicou... dovolila si jej, aby ti čistila žalúdok, to si dovoliť nemala. Si dospelá osoba, nikdy si sa nikomu nezaviazala, že budeš mať každodenne vyleštený dom a nikto ni nemá právo čistiť žalúdok kvôli tvojej domácnosti a nikto ti nemá právo vyčítať, akým štýlom máš spravovať svoj dom. Ak budeš upratovať raz do týždňa, tak budeš upratovať raz do týždňa. Keď sa jej nepáči a má viac času, nech priloží ruku k dielu 🙂
@lalinko2010 neviem tak ja tiež upratujem, a duplom ked viem že čakam navštevu, je to moja vizitka. ...
@leona22 ... ja neviem či sa da odpustiť,podla toho čo, ale da sa stym žiť, niesme deti a nemôžme si všetko tak pripušťať, proste treba mať nejaky "filter" ... ja napr. svojej svokre nikdy neodpustim par veci, ale to je na inu debatu.... ale žijem stym, kym sa dá. niesom hlupa a nenecham si srať na hlavu ale neriešim už všetko....
@mata95 ja upratujem tiež, ale tak odtiaľ potiaľ a gruntovať byt len preto že príde svokra? ok beriem, že vizitka ale myslím si že nie podľa toho sa súdi človek aký poriadok alebo neporiadok má v byte!
@lalinko2010 tak samozrejme, ale ja osobne upratujem viac ked čakam navštevu, nie len tak zbežne.... ale už sa mi x krat stalo že prave vtedy ked som nestihala a nemala upratane vôbec tak ako naschval nejaka neohlasena navšteva.... a samozrejme ani ja nesudim ludi podla toho či maju upratane ale podla toho ako sa kumne spravaju....
@mata95 myslím si že to každý upratuje keď niekto príde na návštevu a ak návšteva príde nepravý čas tak to potom aj tak vyzerá, ale myslím si, že človek by nemal byť na to tak, že teraz budem rozmýšľať že čo si o mne pomyslia že nemám upratané, podstatné je aby sme sa aj v tom "neporiadku" cítili super!
@lalinko2010 samozrejme 🙂
@0silvia0 no ja stale vsetko porobene, poupratovane, navarene a aj tak nedobre
@mata95 sama neviem co mam robit, muz je doma so svokrovcami, ja doma u babky, neviem normalne mam krce v bruchu, muz je nestastny z toho vsetkeho ja tiez, neviem nast odvahu vratit sa tam, jeho sestra ma styri deti a ja ked som u svokri dosackuje ich tu idem z koze vyskocit, stsle som sa snazila vo vsetkom a aj tak zle bolo stale, no ako som pisala neviem najst tu odvahu, nemam tu energiu sa tam vratit, maly ma dva roky ale kazdy mi vravi nech to aspon pre nho urobim, svokor nam chcel dat peniazena zaciatokale povedal to svokreno a uz to islo vsetko z jej hlavy ze nikde nic nemame ist, ze mame ostat u nich a aspon do marca do maja tam ostat, aby sme si nasetrili peniaze na zaciatok, och normalne mam obavi..... 😒
@jennifer0013 a priatel/manzel stoji pri tebe?
@jennifer0013 tak to že ma švagrina 4deti ty musiš strpeť, nemožeš chcieť aby ona tam snimi nechodila. podla mna tvoj muž miesto toho že je nešťastny sa musi viac snažiť, ked sam vidi aka je situacia. je XY ludi ktory žiju biedne, nemaju všetko čo by chceli, ale predsa žiju pokojny a šťastny život. skôr by som sa trapila nadtym ako sa posunuť dalej. ako zarobiť viac a ako sa osamostatniť. inak nemaš asi ine vychodisko, len sa tam nejako vratiť, vydiskutovať si to ale vklude,a ked tak nejake veci už len predychať. a nemožeš ukazať že čo všetko ťa trapi, bude to ťažke ale bud rada že tam môžte byvať. a ked pride kniečo,tak maš muža, ten nech ťa podrži.
@malamargotka stoji, ale sam nevie prosi ma aby som sa vratila
@jennifer0013 a svokrovci maju velky dom? svagrina byva inde alebo s nimi? Prepac, ze sa tolko vypytujem, ale je ine ak maju napr. tu veelke komunisticku kocku a ine ked maju stvorec s tromi izbami
@mata95 to viem to aj strpim, len svokru nestrpim tl si este takubzakernu bosorku nevidela, horova bosorka, on uz bol raz zenaty, ale aj tam sa rozviedli pre tie ich pletky a nepokoj ale aj ine veci tam boli.... a to je jedno..... to tej tak 850 zarobi a tak cca750 su vydaje, svokra v sobotu bola doma a muz jej vravi ze sa pridem ospravedlnit a ona na to jemu ze jej sa netreba ospravedlnit, a vcera uz inak nech sa vratime, ale uz aj maly je hotovy z toho nervozny.. ked to je aj tak svokor spiskne ze treba ist do krcmy muz hned uteka alebo z roboty ani rovno domov nepride a ide hned za nim do krcmy a pridu si o jednej pol druhej rano domov a ja doma zo svokrou, no a mamina mama uz vykrikuje ze jej zavadziam aj s tym deckom, vies no ake to je.... ani tu nedobre ani tu....
Nie svagrina byva inde, a my v trojizbovom byte, ale to je maly bytik,
@malamargotka
@jennifer0013 tvoj muž spravil velku chybu ked povedal že sa jej prideš ospravedlniť, ved aj ked si niečo povedala tak si len reagovala nato, čo si sa dozvedela...to mal riešiť on, mal jej povedať že si nepraje aby sa doteba starala,a vžiadnom pripade aby ťa ohovarala...a bez uražky podla tohto čo si teraz napisala tvoj muž je hlupak, nehnevaj sa za vyraz.ale to že žijete u svokry neznamena že bude skakať tak ako oni piskaju, a vžiadnom pripade nema vysedavať s otcom vkrčme ani keby len kofolu pil. nepoviem raz začas ale nie ked otec zapiska... ty to rieš vprvom rade snim, myslim že ty sa trapiš a trapiť budeš až dovtedy kym si on neuvedomi čo vtebe ma a nie len že bude ztoho nešťastny ale bude to aj riešiť...
@jennifer0013 a tych 750€ začo mate až take vydavky???prepač že sa pytam ale zda sa mi to dosť, ja mam take vydavky a to žijeme sami,platime byt, auto, škôlku, lieky, poistky, mobili...
@jennifer0013 jaaj tak potom by sa mal manzel porozpravat s otcom, ked vam chcel pomoct, ci by vam neprispieval na podnajom,,,ak nemate inu moznost tak iba vydrzat
@malamargotka a ver tomu že keby im nahodou prispievali bolo by to ešte horšie, už by duplom on musel skakať tak ako by oni chceli a jennifer by musela už duplom držať hubu.... 😒
@malamargotka
@mata95 to uz by bolo naozaj tak, ze uz by som musela byt ticho, to ma za chyby z minulosti este ked bol zenaty neplatil exekuciu a teraz to prislo, otec mu aj chcel pomoct ale jeho mama to stopla, ach baby keby ste vedeli ako mi zviera krk a srdce mam v krku ked si predstavim ze tam mam ist k nim zasa byvat, ona je tvrda hlava a ja to iste, ale aj svokor kolko kydal na svokru ze ci nas docista chce do nestastia doviest, a tak....
To je jednoduche, netreba si robit deti, kym nie som zabezpecena... Potom uz bohuzial zostava len drzat usta vacsinou...
@jennifer0013 ja ťa chapem, aj ti držim palce aby si to nejako zvladla, asi ti teda nič ine nezostava len sa tam vratiť. ale ja si stojim zatym čo som už pisala, rieš to stym svojim a nech to rieši hlavne on, ty sa nauč taketo veci predychať a neriešiť, proste sa tam vrať, vydiskutuj si to, že si rada že tam môžte byť, že chceš žiť pokojne ale že sa ti nepači ked ťa ohovaraju alebo na teba kydaju, a tvoj muž nech tiež natom trva. nech sa postavi na tvoju stranu a darmo byvate u nich on musi žiť najmä stebou, a robiť tak aby tebe a malemu bolo dobre, a nie to čo povie mama alebo otec. ty to maš velmi ťažke kedže nemaš mamu,otca ktory by ti pomohli. ... tak hlavu hore, musi sa snažiť najme tvoj muž, on je ten ktory vas doniesol do nešťastia kedže kôli jeho dlhom si nemožte teraz dovoliť vlastne byvanie a nedokaže sa ovas postarať tak ako by mal, on bol ten nezodpovedny ktory nemyslel nato, že ma dlhy ktore treba platiť a tak si ťa zobral a spravil ti dieťa, takže on je ten ktory toto musi rieišť.... prapač ale inak to nevidim
Neviem,v com potrebujes poradit,v podstate na vyber moc nemas,ale myslim si,ze stastie ti to neprinesie urcite,,svokra sa nezmeni,ona je doma,konat by mal tvoj drahy,taketo spolunazivanie neskutocne nici vztahy,treba mozno pouvazovat nad vlastnym ked pojdes do prace,aj ked to neni jednoduche v dnesnej dobe...treba ale mysliet na to,ze neni dolezite kde zijes,ale s KYM????...alebo treba len cakat,ved nikto nezije vecne.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@jennifer0013 tnajlepšie je byvať samostatne, kedže to uvas nejde tak by som trvala natom aby to vyriešil muž, neda sa len tak vratiť niekam kde ti nieje dobre, a je takato situacia.... skôr by som sa zamyslela nadtym že načo mate take velke vydaje ked byvate u svokrovcov.... ale ked fakt nemaš kde byť asi sa tam budeš musieť vratiť, ale ja by som určite nedržala hubu,ale vadiť sa vtakej situacii tiež nema vyznam...asi by som fakt trvala natom aby to vyriešil môj muž, predsa je to jeho matka, ktorej zjavne vadiš, on by to mal uviesť na pravu mieru a vysvetliť jej ako sa veci maju, že si jeho žena a ako sa ma ktebe spravať..... taketo byvanie nikdy nieje dobre,možno tak 2pripady zo 100 su ozaj spokojný ...držim palce