Problémy so snúbencom

dejna131
2. nov 2014

ahojte zienky 🙂 Ja uz som taka zufala, dufam ze vy mi trosicku pomozete. Ja mam len 22, priatel 24, sme spolu necele 2 roky a uz sme zasnubeni a byvame spolu. Nas vztah bol pekny, aj ked jasne ze nebol vzdy dokonaly. Hovoril mi ze som to najlepsie co ho v zivote stretlo, ze ma uz nenecha odist. On je moja prva laska, takze ja to vnimam rovnako. Ale v poslednej dobe je vsetko divne a ja som vacsinu casu doslova nestastna a mam taky divny kamen na srdci. Nemam ani chut jest, schudla som, padaju mi vlasy :D V podstate by som chcela asi hlavne zistit to, ci som divna ja, moj priatel, alebo sa k sebe skatka nehodime. Ja som citliva a romanticka dusa. Vzdy som chcela taky vztah v ktorom budeme jeden pre druheho oporou a budeme pre seba to najdolezitejsie na svete. Ked priatel uvidi ze ma nieco trapi tak sa hned spyta co mi je a bude sa snazit zlepsit mi naladu. Ktoremu budem moct zavolat o druhej v noci ked nebudem vediet zaspat a bude ma nieco trapit. Ale moj priatel je IT-ckar, najdolezitejsi na svete je pre neho pocitac. To ci ma nieco trapi si vacsinou ani nevsimne, lebo on si vsima hlavne seba. Keby som mu zavolala o druhej v noci tak by mi bud nezdvihol lebo chce spat, alebo by mi zdvihol a povedal ze je vonku s kamaratmi ze nema cas telefonovat. On nie je zly chlap, vie ma zahrnut laskou, ale len a len vtedy ked ma on naladu. Je velmi mudry a snazivy, rodinne zalozeny. Ale vobec nie je empaticky a citlivy, alebo su taky vsetci chlapi? Este aj prezyvky sa casom zmenili z " laska" na "prdo" "kaka". Uz mi ani nepovie ze som pekna, uz mi ani poriadne nepovie ze ma lubi a proste chyba mi tam ten cit... ved spolu nechodime ani len 2 roky. Keby ma nelubil tak so mnou nie je a nechce sa zenit. Ale ja vela krat tu lasku necitim. Potom sa zacnem uzatvarat do seba a a dusim v sebe ten smutok a nepokoj a uz to dusim tak dlho ze coskoro asi vybuchnem. Ked je dlho na pocitaci a chyba mi jeho pritomnost tak mu idem dat pusu a trochu ho objat a niekedy na mna vybafne ze ho nenecham pracovat. V poslednej dobe sme sice mali problemy, lebo stratil pracu a mesiac bol doma, tento mesiac zas pracuje priiilis vela, tak chapem ze aj on ma svoje problemy ( a on ich zvycajne dost zle znasa) a asi sa preniesli aj medzi nas. Takze sa uz tolko neusmievam a som podrazdena a on v poslednej dobre travi radsej cas s kamaratom. Dost som sa na to stazovala tak ma zacal klamat ze ma pracovne stretnutia a pritom ide za kamaratom a ja som zatial sama doma a depkarcim tu. Vela krat reagujem moc precitlivelo a podrazene, ja viem, ale to preto lebo celyyy ten cas mam pocit ze pre neho nie som na prvom mieste a bojim sa ci sa na neho budem moct v zivote spolahnut. Ale ja ho velmi lubim,.. a stala som sa na nom zavisla. Ja uz nedokazem byt sama. On nie je ten typ co by mi donesol kvety, co by mi z casu na cas ukazal ze ma lubi, co by ma chcel potesit. Ved ked niekoho lubite tak vam robi radost potesit ho, nie? Ja proste neciiiiitim tu lasku a strasne ma to ubija. On to berie tak, ze ty budes moja zena a tam to konci. Ako by mu bolo jedno ako sa citim, ci som mala dobry den. Som naozaj tak strasne naivna a chcem prilis vela? :(

fidorka7
2. nov 2014

@dejna131 no vieš, asi obaja očakávate od vzťahu čosi iné... ono veľa hovorí aj to, že je ITčkar, hodne robí výchova, povaha... asi by si chcela počuť, že on sa zmení keď... ale nezmení, a ak,tak len na chvíľu a ty sa s tým buď zmieriš, alebo nie. Možno tým, že je to tvoj prvý vzťah, máš aj priveľké očakávania, vieš, život nie je romantická rozprávka a vzťah sa vždy časom zmení, proste sa vyvíja a láska prejde vždy z fázy šialenej zamilovanosti do inej. Ale ak cítiš, že to nie je ono už teraz, tak to skús riešiť s ním, alebo sa rozíďte, radšej teraz, ako keby si mala celý život byť nespokojná.

moonlight1210
2. nov 2014

No ak potrebujes tento druh lasky aby si bola stastna a uistena ze si milovana, neber si ho.
Lebo zistis ze si lubila oblek, ktory si mu prisudila a nie cloveka v nom.
Utrapis seba aj jeho, rozvediete sa v zlom.

On je pragmatik, ty romaticka.
Ty chces uistivania, jemu staci povedat lubim ta raz a berie to ako stale platnu podmienku.

Aj ked ho lubis rozhliadni sa inde.
Necakaj ze ho zmeni sobas, prve dieta, druhe dieta, Spolocny rodinny dom.
Budes klamat seba samu a utrapis aj deti.

danieli
2. nov 2014

Bolo by fajn keby si toto prečítal tvoj snubenec, stavím sa, že ta ľubi, ale niektoré veci mužom skratka nedopinaju, s manželom som uz 9 rokov a áno pusinka ked pracuje otravuje aj jeho, no ja dopredu viem, že rusim, vpálim do pracovne, nalepim mu pusu, skriknem, že viem, že rusim a uz trieskam dverami na odchode 🙂 ten môj mi prejaví lásku tým, že ma kryje pred vodarmi a tvrdí, že v dome bývame 6-ti (nie nebyvame, to len ja mam takú spotrebu vody), da mi bez požiadania vymeniť pneumatiky a umyje, či povysava auto, objedná pani, co mi umyje okna, ľubi a ukazuje mi to ako najlepšie vie, no a co je to prosim za hlúpy nápad volať mužovi uprostred noci? Pokial nie som v ohrození života ani by ma to nenapadlo 🙂 áno chápem smutná duša, ale o druhej v noci môžeš volať kamaratke ta to pochopí, nie mužovi

katarinamarkova
2. nov 2014

@dejna131 @dejna131 velmi dobre sama vies aky je tvoj priatel z tvojho prispevku citit ze si velmi dobre uvedomuejs vsetky jeho zle ale aj dobre vlastnosti....
je len na tebe ci ti vyhovuje mat pri sebe zbytok zivota tohto cloveka.
vela muzov je rovnakych...myslia tak trochu ako PC 🙂 u ITckarov je to detto.su aj uplne opacni muzi...aj ti co sa nachadzaju niekde v strede...aj taki co vybocuju z priemeru do lava ci doprava, ci viac ci menej.....
ty musis poznat teraz hlavne samu seba, aby si vedela, aky clovek ma s tebou kracat zivotom...
ci clovek s povahou blizkou tej tvojej...spolocne sny, zaujmy,myslenie...mozno trosku nuda, ked budete rovnaki
ci clovek s takouto opizitnou povahou....nieco nove ta nauci, zmeni tvoj pohlad na svet, budete sa doplnat....mozno sa casto nezhodnete...ale podstatne bude ci sa dohodnete 🙂
ci clovek ani-ani
ci niekto uplne iny
ty musis vediet, co tvoj zivot posunie dalej.

dejna131
autor
2. nov 2014

@moonlight1210 mna tento prispevok normalne rozplakal :( :D Neviem a nechcem si pripustit ze by bolo lepsie keby sme sa rozisli, aj ked viem ze ani takto nie som stastna. Ja som si nikdy nikoho k sebe nepustila tak ako jeho,..a cely zivot sa mi prevratil naruby odkedy som s nim. Zrazu mal zmysel, zrazu som sa mala na co a na koho tesit. On mi daval tie prejavy v pravidelnych davkach, hocikedy mi prisla smska " lubim ta" alebo ma vystiskal a vybozkaval... teraz toho ubuda. Asi uplne najhorsie je, ze ked ma nieco taketo trapi tak sa o tom nedokazeme porozpravat. Chcem si sadnut a vyrozpravat sa, vsetko si ujasnit, zlepsit to, ale on ma nedokaze vypocut. Neviem kde je chyba, ale naozaj ma nedokaze vypocut a pochopit. A ja sa strasne bojim ze by som sa z rozchodu nikdy nespamatala, ze ho budem navzdy lubit (ved obcas sa to stava) a nebudem schopna zacal novy vztah. ja som celkovo dost uzavreta a chalanov si k sebe nepustam. Bojim sa ze budem len tapat zivotom a lutovat ze som odisla od niekoho kto ma mal rad a tesil sa ze so mnou bude mat deti.

dejna131
autor
2. nov 2014

@danieli ja verim ze ma lubi, ale ak mu na mne zalezi, tak.. preco ma nedokaze vypocut ked mu hovorim aby ma tak neodhanal, preco sa viac nesnazi? Ja viem ze muzi su taky, ze mozno prejavuju lasku inak, ze ti vymeni pneumatiky a kryje ta pred vodarmi :D ale mozno si na tom tak nepotrpis ako ja 🙂 Ja to mam v krvi, moj otec je rovnaky. Potrebuje vela lasky a stale sa kruti okolo maminy. A 9 rokov je 9 rokov, my spolu chodime 2 roky tak preco sa sprava ako v manzelstve po 15 rokoch :(

hradnapani
2. nov 2014

@dejna131 medzi riadkami pises, ze sa bojis (ze sa nespamatas, ze to budes lutovat, ze si od neho uz zavisla...). Uprimne, mozem ti povedat, ze presne tieto dovody dokazu vohnat zeny do fatalne zlych vztahov. Mne osobne pride vas vztah "vyzity". Boli ste si prvou laskou a udelom mnohych prvych lasok je prezit to sladke caro zivota, ale ver mi, je to len docasne a prchave. Treba si tuto spomienku uchovat a opatrovat v srdci, dava nam vela do zivota. Ale skutocna laska pride az vtedy, ked to krasne obdobie pominie a vztah sa posuva do inej roviny a to do roviny, ked si mozes povedat "ano, s tymto clovekom chcem prezit svoj zivot a nemam k tomu ziadne vyhrady,lebo uz poznam aj jeho horsie stranky a viem s nimi normalne zit, nezranuju ma a hlavne, vieme spolu komunikovat".
To ze ti povedal, ze si to najlepsie v jeho zivote - nechcem ti brat iluzie, ale tieto slova padaju v mnohych vztahoch a dokonca aj tych zlych. Maju akusi priputavaciu funkciu, dodavaju partnerovi pocit vynimocnosti a dolezitosti.

Ja ti nepisem, ze sa mate rozist, ale daj si cas a do nicoho sa netlac. V tejto situacii by som svadbu vobec neriesila, ale partnera si dobre preverila. A najma to, ci je pristupny pocuvat moje vyhrady a co je s nimi schopny urobit. Lebo ak by ste takto pokracovali, budes nestastna. A skusenejsie ti tu mozu potvrdit, ze svadbou sa muz nezmeni.

moonlight1210
2. nov 2014

@dejna131 Neplac.precitaj si nieco o vztahoch.
Este vPlaces za kybel slz, ked budes v manzelstve nestastna.

Kazdy vztah a tym myslim kazdy ma fazu zamilovanosti, ktora trva od pol roka do dvoch rokov max. Malokedy viac. Je to stav kedy si dvaja intenzivne prejavuju lasku, ten druhy je na prvom mieste, ukazuju najlepsieu tvar lebo si ho chcu udrzat, zalezi im na tom.
Po tom polroku az dvoch rokoch to zacina upadat (matka priroda - rozmnozovanie - do pol roka sa dieta stihne splodit, preto zanietenieje takto casovo obmedzene). Vtedy sa ukaze, kto aky je a ci sa k sebe fakt hodite. Do vtedy to robili za vas hormony teraz je to na vas a vasej snahe vztah budovat. Ak je to laska, da sa to.
Vsimni si kolko parov hovori: prve dva roky boli fajn a teraz.... Zrazu....
Figu zrazu, hladina hor onov poklesla, tak uvideli chyby a chyby zacali vadit.

Ked je to prvy a navyse si taka citliva a uzavreta, je to tazsie.
Nehovorim ze sa musite rozist. Ale chce to pracu na sebe. Ak si to ty, komu veci vadia, tak sa musis menit. Ak ti ten vztah za tu namahu stoji.
Ale uvedom si riziko, ze sa budess prisposobivat az uz nebudes sama sebou. A to teprv zazijes crustraciu a skalmanie. A ver ze to cele zvalis na neho ako jwho vinu. Ze ty si tolko dala a on len bral. Vsak bodaj by nie. Bolo to tvoje rozhodnutie.

Napis mu co citis, co ta trapi, ak sa neviete rozpravat. Moze to trochu pomoct ale zmenu na svoj obraz necakaj. Ale popracuj aj na sebe. On ta ma rad. Chlap sa nezvykne zenit, lebo sa boji ze ostane sam. On ta chce.
Ale si na jeho povahu pricitliva. Prilis romanticka.
Obavam sa ze ta nikdy nebude brat taku aka si, hoci ta taku teraz lubi.
Tebe by pomohlo si vsimnut ako ti prejavuje svojim sposobom lasku a ci vladzes akceptovat ze ti to bude stacit.
Mali by ste sa akceptovat navzajom. On by mohol trosku pridat na prejavoch lasky ta zas ubrat na poziadavkach ake prejav to maju konkretne byt. Ak nie, nie je ore vas spolocnej cesty. Leda nasilu lebo teraz mate este dozvuky hormonov. a co potom?

A vies co si myslim zeby ti pomohlo? Keby si popracovala na acojom sebavedomi. Vacsina romanticiek je velmi nerozhodnych, lahko zneistitelnych zein, co sa boja raznejsie prejavit. Ist do konfliktu, radi by vsetkym vyhoveli a neublizovali.
Neviem ci si taka. Posobis tak na mna. Myslim ze by ti to pomohlo.
Potom by vas vztah mohol zafungovat.

vladamima
2. nov 2014

No chyba je v tom,ze byvate spolu!

nez
2. nov 2014

napis mu mail, taky ako tvoj prvy prispevok...je ITckar...pismenkam mozno chape lepšie ako hovorenemu slovu ;) plus pasaze, ktore mu nebudu jasne, si moze precitat este raz a rozmyslat....ak vsak nie je schopny byt taky , ako ty snivas, nie je to ten pravy a smutna z toho nemusis byt...mas este kopec casu najst romanticku dusu, lebo...mozes mi verit...aj taki chlapi existuju 🙂

dejna131
autor
2. nov 2014

@vladamima aj ja uz teraz viem ze to bolo prirychlo, uz len zato ze stale studujem na vysokej a nie som pripravena prat a starat sa o domacnost, navyse to ked sme spolu pre nas prestalo byt vynimocne lebo sme spolu stale. Ale pomoze to ked budeme byvat zvlast? Nebude to len odlozenie problemu na neskor?

dejna131
autor
2. nov 2014

@nez dakujem, skusim :D :D Naozaj taky existuju? boze boze kde by som ho nasla. Ja proste viem ze ja budem z rozchodu uuuplne mimo, totalne nestastna zo zivota, stale budem mysliet na to co robi, ako sa ma, ci je s niekym... a ja nebudem schopna hladat toho mojho romantickeho :( Preco nemoze byt ten moj taky ako snivam

filipal
2. nov 2014

@dejna131 ja si myslim, ze ste prilis mladi na to, aby ste sa uz teraz rozhodli pre manzelstvo. kam sa ponahlate? Potrebujete zbierat zivotne skusenosti. Zobrat si prveho partnera nie ej velmi rozumne. On uz teraz rozmysla, ako uniknut, beha za kamosom, s ktorym mu je lepsie. Normalne zite, cestujte, len sa este neviazte.

dejna131
autor
2. nov 2014

@filipal to ze si ma raz vezme rozprava od zaciatku. Preto lebo sam dobre vie, ako velmi zle znasal prvy rozchod (napriek tomu ze sa s nou rozisiel on a nebolo dievca s ktorym naozaj ratal do buducnosti) a dlho hladal niekoho kto by mu stal zato aby zas otvoril svoje srdce a proste mal pocit ze ja som ta prava, ze so mnou chce ostat, tak si asi chcel byt isty. A vravel ze by sme sa mali vziat do roka, tak som vravela ze to je rychlo.. ze aspon do dvoch rokov, snazim sa trosku spomalit. Ale velmi sa mu to nepaci

marsilea23
2. nov 2014

Ak poznáš jeho rodinu a rodičov, zamysli sa na to, ako to u nich doma funguje, kto sa ako chová, ako sa chová jeho mama k nemu a svojmu manželovi a naopak otec k deťom a manželke, pretože z toho prvého človek podvedomé čerpá, dobré aj zlé veci. Je to spôsob programovania dieťaťa a budúcej osoby.

dejna131
autor
2. nov 2014

@marsilea23 bohuzial jeho ocko zomrel rok predtym ako sme sa dali dokopy, takze to uz nezistim. Ale priatelovi bratia sa k zenam spravaju tak ... ani to neviem pomenovat,.. stale ich podpichuju a smeju sa na nich. Ich zeny su ako kamarati z ktorych si stale robia srandu. Tak sa ku mne zacina spravat aj ten moj

filipal
2. nov 2014

@dejna131 Dejna, este dlho hladat nemohol 🙂 dlho je 10 rokov 😉
ste este obaja taki mladucki...Rob len to, co chces ty, nie co chce ten chlapec. Staci, ked budes robit kompromisy po tridsiatke 🙂

nez
2. nov 2014

@dejna131 teraz si stastna ?? byt stastnym je Rozhodnutie, tak ho sprav a bud stastna!!!..s nim alebo bez neho... cas straveny bez radovania sa je jeho zbytocnym plytvanim ;)

nie vzdy, ked sa dvaja lubia, dokazu aj spolu zit...

marsilea23
2. nov 2014

Vidíš a to čo vlastne píšeš, ako sa chovajú všetci bratia, je jasná známka toho, ako sa choval asi ich otec, to znamená, nebola tam skutočná úcta. Vzťah tak blízkych osôb, najbližších sa bez úcty v šťastí zachovať nedá. Možno ich otec ani poriadne nevedel prejaviť lásku svojej žene. Určite je dôležité, ako píšu aj ostatné ženy, úcta k vlastnej osobe. Vážim si samú seba, viem čo je na mne dobré. Som dobrý človek, ktorý je milovaný (rodinou napr.) a mám na lásku rovnako nárok aj vo vzťahu. Tak ako chcem milovať aj ja svojho partnera, urobiť ho šťastným. To je pointa vzťahu bez egoistického pozadia. Nie ja beriem, ale ja dávam. Túžim sa o svoju lásku podeliť. Moja láska mi vyviera zo srdca a ja túžim byť s niekym šťastný, vzájomné zdielanie lásky. Keď sa svaja takto zmýšlajúci stretnú, napĺňajú sa vzájomne a prekvitá šťastie a láska aj po 10 a aj 50 rokoch.

marsilea23
2. nov 2014

Nesieme v sebe citové nádoby a potrebujeme si ich napĺňať vo vzťahu. Je 5 druhov, pamätám si 4🙂
1.slová útechy: ty si taká dobrá, šikovná kuchárka, krásna, úžasná partnerka....,2. fyzický kontakt: objatie, hladkanie, dotyky, 3. darčeky, pozornosti: kvety, srdiečka, bonboniera, možno aj každodenné maličkosti, 4.služba: umytie riadov, upratanie, vymalovanie, alebo vysatie auta🙂ako sa vyššie uvádza v článkoch🙂 a 5 si nepamätám..🙂 mám to z knihy, niektoré poznajú. človek sa môže vyjadrovať výhradne jedným jazykom, alebo viacerými. Dôležité je vedieť aky jazyk má ten druhý, väčšinou je to ten, podľa čoho on sám prejavuje lásku k druhej osobe. Ak si hneď, ako prídeme domov, naplníme vzájomne, naše citové nádoby, bude vzťah fungovať na 1🙂 No nemusí to byť doslova, ako prídeme domov, ale v čo najkratšej dobe, človek cíti záujem zo strany druhej osoby a cíti sa milovaný.

gabrielaslivkova
2. nov 2014

@dejna131 a ľúbiš ho naozaj, alebo si na ňom len závislá a váš vzťah je už len o zvyku? A zasnúbení ste s tým, že už aj chystáte svadbu, alebo preto, že to je teraz moderné, ale o svadbe nechcete v blízkej dobe ani počuť? Skús si odpovedať na tieto otázky. Ale úprimne, tak ako to cítiš a ako to reálne je.

A teraz k niektorým konkrétnym veciam:
1. Chlapi (v podstate ani ženy) sa nemenia, len nám sa stratia tie ružové okuliare a už vidíme aj tie "chyby", ktoré sme predtým prehliadali. Bol taký aj na začiatku vzťahu, je taký teraz, bude aj neskôr.
2. Bývate spolu, ale študuješ a nie si pripravená prať, upratovať, umývať a variť - myslím, že ešte nie si pripravená na takýto vzťah. Ešte by ste nemali spolu bývať, mali by ste len prežívať to krásne obdobie (bez bývania, bez zásnub), kedy by ste spolu len randili. Viac by ste si vážili jeden druhého. Alebo by ste nemali pocit, že však si môj muž, moja žena a to stačí. Ty potrebuješ od svojho priateľa oporu, ale on ako typický chlap potrebuje, aby sa o neho tiež žena postarala zasa v iných veciach (napr. to pranie, varenie, starostlivosť o domácnosť).
3. Obávaš sa, čo by bolo, keby ten vzťah skončil? Ja som si prežila 6-ročný vzťah, po ktorom som si nevedela predstaviť ako budem ďalej fungovať, že budem sama, ako si nájdem nového partnera... A teraz som šťastne vydatá a svoj prvý vzťah považujem za veľmi dôležitý, čo ma v živote veľa naučil, ale som rada, že skončil.

Ak už teraz nie si šťastná vo vzťahu, myslím, že už ani nebudeš šťastná, ak sa niečo nezmení - buď zmeníš seba a upustíš z nárokov na priateľa, alebo zmeníš priateľa a nájdeš si k sebe romantickú dušu.
A hlavne, hlavu hore, si ešte mladučká a život máš pred sebou, či už s terajším priateľom, alebo s nejakým iným. Veď na každého čaká niekto, kto bude jeho životná láska. 😉

lwhiterose
2. nov 2014

chápem ťa 🙂 máme to trošičku podobné, ja som tiež romantická, zasnená duša a priateľ je realista. Na začiatku sa snažil byť veľmi romantický, tiež mi kedykoľvek chodili zamilované sms a tak. Časom som sa však naučila, že aj keď máme iné povahy, neznamená to že sa neľúbime, len proste tú lásku každý prejavujeme inak 🙂 Dôležité je hľadať tie kompromisy! 🙂 Tiež niekedy bývam smutná (hlavne keď mám svoje dni a "depkárske nálady") že mi už dlho nepovedal že ma ľúbi, že neurobil niečo romantické atď. Treba si však všímať aj také tie bežné veci, pretože aj v nich je veľa lásky 🙂 Napr. keď sa o teba niekedy bojí, keď ti spraví raňajky, keď sa ťa zastane...aj tie prezývky o ktorých píšeš možno pre neho veľa znamenajú. Jeho povahu nezmeníš, neurobíš z neho zo dňa na deň romantika. Skús byť k nemu chápavejšia a zároveň mu skús ukázať že aj ty máš svoje potreby, túžby... 🙂 Každý máme svoje chyby, teba hnevá že je príliš tvrdý a necitlivý, jeho možno zase hnevá že si až prílišná romantička a čakáš že všetko bude ako v romantickom filme 🙂) Určite to celé môže byť spôsobené aj tým že stratil robotu, muži sú na to obzvlášť citliví a znášajú to ťažko (ako živitelia rodiny). Uvidíš, že keď príde lepšie obdobie, tak sa prestane zaoberať len vlastnými problémami, vyjde z "ulity" a bude sa o teba viac zaujímať 🙂 ....a ešte čo sa kamarátov týka, to by sa mi asi nepáčilo, keby mi klamal že má pracovné stretko a pritom by išiel za kamarátom. Vysvetli mu, že tebe nevadí ak za tým kamarátom pôjde, nemáš sa prečo hnevať, ale nech je k tebe úprimný a nech ti neklame!! Skús od neho byť aj ty trošku nezávislejšia, skús viac času tráviť s kamarátkami, sama..venuj sa koníčkom. Hlavne si buďte oporou aj v čase keď máte problémy a veľa spolu komunikujte. Veľa šťastia 🙂 🙂 🙂 a nebuď smutná

zuznaa
3. nov 2014

Skus sa s nim porozpravat a povedat mu ako sa citis. Bez uprimnosti to v manzelstve nepojde. Aspon podla mna...

bronia13
3. nov 2014

moj mm je ITckar aj ja som ITckarka 😉 dokonca v jednej firme sme spolu 8.5 roka mame 2 drobcov a neprejde den ze by mi nepovedal ako dobre vyzeram alebo nejaky kompliment, obaja sedime za pocitacmi non stop ale aj tak na seba si najdeme cas.... akurat sme na 3 dni na dovolenke vo vodnom mestecku a uzivame si to z ratolestami, ty sa hraju a ja na pocitaci 😎 mm na telefone... 😀

cajka_j
3. nov 2014

@dejna131 necitala som vsetky tvoje prispevky, no z toho prveho mi pride, ze si az prilis idealisticky a romanticky zalozena na tento svet. dost mi to pripomina mna na zaciatku s mojim muzom. ja som cakala bozky, lasku, objatia, sex, dostavalo sa mi odmietania atd. kedze som uz bola ale starsia a po jednom dost zlom rozchode, polozila som si otazku, ci mi za to tento muz stoji. pretoze napriek vsetkemu, to bol chlap, akeho som dovtedy nikdy nestretla, s mnohymi dobrymi strankami a muz v pravom zmysle slova s velkym M. takze sme sa zacali vela vela rozpravat, trvalo to hrozne dlho, hladali sme kompromisy, on dovtedy zvyknuty byt a zit sam, ja vkuse na niekom nalepena (od rodicov zo vztahu do vztahu), takze padli sme obaja par x "na hubu" ale dali sme to. po dvoch detoch sa nam vztah opat zhorsil, ale spatne to vnimam tak, ze vina bola dost na mojej strane. robila som presne to, o com ty pises. uzatvarala sa, depkarcila, nerozpravala sa s nim. a tak sa naozaj nic nevyriesis. chlapom sice vadia dlhe rozhovory o takychto temach, mojho muza som si doslova musela "vycvicit" v tomto, ale zistil, ze to velmi pomaha a casto x ich teraz zacina on sam. ale inak sa to naozaj neporiesi. podla mna si musis sama polozit otazku, ci ti to za to stoji, pretoze to nie je med lizat, makat na vztahu. urcite si ho zatial neber, ked sa takto citis, nesil svadbu, ale najprv sa porieste, aby ste boli obaja spokojni ako spolu, tak aj individualne. drzim palce.

frozenelza
3. nov 2014

Moj manzel je tiez taky citovo chladny, ale ked si ma chcel na zaciatku vztahu ziskat....hotovaaaa romantika !!!! Po case mi to tiez zacalo vadit tak sme hodili rec a moj manzelik povedal ze :Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju a ked sa nieco zmeni v jeho laske ku mne tak mi to povie. 😀 , za tie roky nehovori nic, tak ani ja netlacim na pilu, ked chcem romantiku pustim si Sagu upirov 😀

mamaveronika
3. nov 2014

ahoj taký muži ako chceš ty, aby bol tvoj priateľ existujú, ale mne osobne by to po čase liezlo na nervi 😀 ked mi povie manžel lubim ťa, nieje to síce každý deň, ale aspon viem že to nieje fráza ale realita. Je to proste chlap a prejavuje lásku inak...napríklad tým že chce pracovať a starať sa o teba, preto bol taký zničený že prišiel o prácu, pretože si ťa chce zobrať a starať sa o teba🙂 Ja ked som sa vydala,tiež som si myslela že ma manžel už nelubi, ale nebolo to tak, len on sa na svet diva cez modre okuiare a my cez tie ružové( chceme chlapov z romantických filmov,chceme aby vedeli kedy nás čo trápy, domysleli si čo si myslíme.....ale im to treba jednoducho len povdať, oni si to nedomyslia,niesu ako my ženy) tvoj drahý sa nezmení, musiš bud zmeniť postoj ty, začať ho brať takého aký je a skusiť sa pozrieť na svet jeho očami, pretože on ťa isto lubi a podla mna ani nevie že ty niečo takéto riešiš...ak je to laska tvojho života, prvý za kým maš isť a hovoriť o svojich pocitoch je on 🙂 držím ti palce( ale romantička a pragmatik môžu mať super manželstvo, ja som toho príkladom🙂

maslenka47
3. nov 2014

@dejna131 cely cas tu pises co vsetko chces od neho a od vztahu ty. A vies vobec, co ocakava od vztahu ON? Vies, aj chlapi obcas potrebuju oporu, polubit, mavaju zly den, byvaju nestastni a pod. Teba toto zaujima, ci ON je spokojny? Ja mam dojem, ze ani nie.

Kedy si sa ty jeho spytala, ci mu nieco nechyba? Kedy si mu povedala, ze ho lubis? Sa spolu uprimne porozpravajte a akceptuje navzajom svoje povahy. Ak to nedokazes, tak naozaj nie je chyba v tom chlapovi.

80472
3. nov 2014

ja nikdy nepochopím, načo si dvaja tak mladí ľudia kazia najkrajšie roky a zamieňajú príjemne strávené chvíle na občasnom rande spoločným bývaním a planovaním svadby....fakt nepochopím...tvoj problém už nevyriešiš a ja váš vzťah už nevidím nijako perspektívne. príliš rýchlo ste upadli do rutiny a stereotypu a bude to už len horšie....uvedom si, že si mladá baba a užívaj si život, maj nejakého rpiateľa, chod na rande, teš sa z neho, nie je nič lepšie ako zažívať krásne a vzrušujúce chvíle randenia, toto si si mala užívať a nie teraz horekovať...na takýto stereotyp, spoločné bývanie a svadba a bežný život a bla blá si mladá, na to máš čas ďalších 60 rokov, tak načo si skracovať mladosť zbytočnými hovadinami????? nechápem, ani nikdy nepochopím.....

stanulienkat
3. nov 2014

Preco sa ides taka mlada vydavat? Podla mna iba preto, ze to povazujes za romanticke. Ved mozte spolu byvat este aj 5 rokov. Svadba sa da zrusit. A ak to budes chciet aj po X rokoch, tak sa vydaj. No podla mna ti dovtedy spadnu ruzove okuliare. A nehnevaj sa aj on je velmi mlady na takyto krok.