Problémy s partnerom, jeho mamou a otcovstvom

lenkadenisa
23. jún 2014

Ahojte. Tak som si pekne "zavarila". S partnerom už spolu nie sme, lebo ma viac krát fyzicky napadol, riešila to aj polícia. Teraz sa snaží byť milý, že sa zmenil, chce byť rodina. Tomu neverím, už som mu na to naletela príliš veľa krát a vždy to skončilo tak isto - zle. Za otca ho uznať nechcem, ani neuznám. Lenže... Jeho mama je moja šéfka. Posiela sa kópia rodného listu bábätka zamestnávateľovi? Bojím sa, čo bude, keď sa to dozvedia. Ona je na mňa teraz strašne zlá, že som si všetky veci o ňom vymyslela atď. Vyhážala sa mi, že ak nestiahnem to trestné oznámenie nanňho, tak ona podá na mňa, že si vymyslí, že som bola v robote s cudzími ľuďmi, zničila som jej tam software a pod. Vzala mi aj prémie, lebo som teraz kvôli napadnutiu a aj malej na PN, takže som dostala "výplatu" 250 eur, chce ma donútiť, aby som dala výpoveď. Som zúfalá, po tom všetkom zlom, čím som si prešla (to psychické týranie, zlé výsledky, dve amnio, nekonečné hádky), som si teraz spomenula ešte na toto a neviem na to prestať myslieť ☹ Ak má nirktá z vás podobnú skúsenosť, prosím, napíšte. Ďakujem.

pribinak
23. jún 2014

Pobal si caky-paky a utekaj od takych ludi prec, s clovekom, ktory ta napadne sa ti neoplati zostavat, napadol ta raz, napadne ta zas

havana_frost
23. jún 2014

@lenkadenisa Rodný list dieťaťa posielaš zamestnávateľovi, ak žiadaš o uplatnenie daňového bonusu. Ale to musíš dostávať výplatu, neuplatňuje sa, ak si na materskej. Aj to sa dá potom obísť, že budeš o daňový bonus žiadať až ty osobne pri daňovom priznaní, vyplníš si sama a budeš žiadať spätne za uplynulý rok priamo od DÚ. Ale ak budeš mať dieťa, nemyslím si, že otcovi a babke nedôjde, koľká bije... Ty ho za otca síce neuznáš, ale ak on potom bude žiadať o uznanie otcovstva, tak na súde uspeje a do rodného listu bude zapísaný, či si to želáš alebo nie.

sonkab
23. jún 2014

Áno, rodný list sa posiela zamestnávateľovi, ale nerobila by som si s tým problémy. Ak je na teba nepríjemná a finančne ti to vychádza, skús si vybaviť pn až do začiatku materskej - to už je len nejakých 9 týždňov. Tým pádom sa s ňou nemusíš ani stretnúť. Výpoveď v žiadnom prípade zatiaľ nedávaj, počkaj s tým až po 3 rokoch. Dovtedy sa situácia buď ukludni alebo dáš výpoveď potom (a možno dosiahneš po 3 rokov aj výpoveď z jej strany a tým pádom aj odstupné). V každom prípade držím palce !

hucko44
23. jún 2014

NECH ŽIJÚ SVOKRY (ale aspon 150km ďaleko)

Daj výpoveď. Nebuď jej rukojemníčkou. Svokra sa vyfarbila už pred svadbou 🙂, a priateľ tiež. Ani nevieš, ako si na tom dobre. Predstav si, ako by Ťa šikanovali. Ak ho uznáš za otca, a on si ju vezme, ani ho nemozes udať za unos. Takto ak by to spravil, tak by mohol skoncit aj 25 rokov za mrežami. Jeho podľa všetkého trpí úchylkou a je nečudoval by som sa, keby mu dodnes umývala chrbát a utiera zadok. Je tu aj druhá možnosť, podaj formálnu sťažnosť nadriadenému Tvojej TAKMERSVOKRY. V žiadnom prípade by som sa k nemu nevracal(a). Podľa profilovky si naozaj veľmi pekná a sympatická baba (nebalím Ťa, som šťastne ženatý). Neverím, že bude pre Teba problém nájsť si dobrého chlapa. Zmeň kritériá. účes, modré oči, Mister Olympia a dobré auto zrejme nehovoria o pravom charaktere chlapa :-P

PS: Som na Tvojej strane, možno píšem trošku neohrabane a trošku drzo, ale je to vážna vec a ja vážne veci nemám rád, preto sa ich snažím odľahčiť. Pekný deň.

ttctwins
23. jún 2014

@lenkadenisa - daj sa vypisat na PN (gynekolog pochopi a nieco vymysli, stres neprospieva ani tebe ani dietatu) a budes s dosahu svokry. Do rodneho listu ho rozhodne nezapisuj, prijdes sice o alimenty, ale casto za tu almuznu ta kopa problemov nestoji. Po rodicovskej si najdes inu pracu ;)

mysicka36
23. jún 2014

@lenkadenisa Daj sa na PN a po materskej uvidíš čo ďalej. No to nezapísanie otca do RL nieje také jednoduché ak sa on toho dožadovať bude, tak súd vyhrá. A premysli si to z každej strany, lebo tým ty dieťa oberáš aj o peniaze na výživnom aj o majetok, ktorý v budúcnosti môže po otcovi dediť. Teraz sa biješ do pŕs, ale nevieš čo môže byť o 20 rokov. Ja viem, že si hovoríš, že od takého násilníka nepotrebuješ ani cent, ale čo na to tvoje dieťa v budúcnosti? No ja neviem, ja by som si veci premyslela z viacerých strán.

ttctwins
23. jún 2014

@mysicka36 - nie kazdy otec roka sa bije o prava a da sa zapisat do rodneho listu, ked mu pravnik protistrany jasne ukaze, ze ma povinnost navstevovat, povinnost brat dieta na prazdniny a kolko eur ho to bude rocne stat - vacsina sa na to vykasle. Ak sa da zapisat neskor - musi doplatit vyzivne. Tuto stat nezabuda.

Plus teda - vacsina mladych zien aj s dietatkom najde este toho praveho, financne tie deticky o nic neprichadzaju, osobne kaslat na nejaky zdedeny dom o 40 rokov, radsej mat pokojne a kludne detstvo.

pribinak
23. jún 2014

@ttctwins ma pravo navstevovat dieta, brat ho na prazdniny, ale nie povinnost, to je rozdiel, to sa neda nijako vynutit ani pravne vymoct
Jedina povinnost, je platit vyzivne
Vyzivne momentalne cini na dolnej hranici cca 30e, treba si rozmysliet ci sa oplati za 30e oznacit ho ako otca

katren
23. jún 2014

@mysicka36
@ttctwins kocky,ked radite,aspon poriadne citajte uvod 😉 prva rada od vas nech ide na Pn....ale ona pise ze na Pn uz JE 🙂

ttctwins
23. jún 2014

@katren - ved sme citali, na pn je docasne kvoli fyzickemu utoku, treba sa uz dat vypisat do konca tehotenstva ;)

mysicka36
23. jún 2014

@pribinak Ja tieto argumenty chápem a možno by som v jej situácii tak isto nenapísala radšej otca žiadneho ako zmrda, ktorý ma napadol (v tehotenstve ☹ ) len som chcela aby sa na to pozrela z iného uhla.

@lenkadenisa a čo tvoja rodina na to? Kebyže sa to stane mojej dcére, tak zať by sa na dolámané nohy tak rýchlo nepostavil 😝 Môj muž je prchkejšej povahy 😀

pribinak
23. jún 2014

@mysicka36 dat navrh na urcenie otcovstva moze dat hocikedy, aj ked bude mat dieta 10 rokov, ale oplati sa to za 30e mesacne? A nemusi jej platit, bude ho nahanat po sudoch a doprosovat sa, behatpo policii a exekutoroch, oplati sa to?

sisaha
23. jún 2014

@lenkadenisa tiez sa priklanam k tomu, aby si pokracovala na PN az do zaciatku odchodu na MD. vypoved urcite nedavaj

mysicka36
23. jún 2014

Neviem, nikdy som takúto situáciu nemusela riešiť. No potom to debilovi lahko prešlo a hlavne lacno 😒

lenkadenisa
autor
23. jún 2014

@mysicka36 o žiadne alimenty malá nepríde, on je stále buď vedený ako nezamestnaný alebo robí na dohodu. koľko by som od neho asi tak dostala? moja rodina ho nemá rada, ako inak. o mňa aj malú sa postarajú, núdzu o nič sme nikdy nemali. od neho a jeho rodiny nechcem nič, len pokoj, ale to môžem asi len snívať.

moonlight1210
23. jún 2014

@mysicka36 myslim ze to hlavne lacno a lahko prejde jej, ak ju ten chlap necha na pokoji.
Ak by jej pravidelne robil to ze vezme dieta a bude ho odmietat vratit, (lebo by bol oficialne uznany otcom), tie behacky po sudoch a vydaje a cas a nervy straveny na policii a socialke, stretavanie sa s pracovnikmi, ktori ti povedia ze je nefer ze otcovi branis, hoci on si dieta berie ako rukojemnika aby matku mohol cez neho psychicky tyrat, ale to im je fuk...
Ked si toto vsetko scita, tak To vyzivne by jej toto nesplatilo. Radsej bez neho a natahovat sud o otcovstve ako to len pojde, aby si cim neskor mohol uplatnit prava.

A tiez by som radila byt na pn do materkej, aspon nebude v robote, takze sefka nema prilezitost tvrdit ze tam kradla atd. Potom na md a pocas md sa zacat obzerat po inej robote. Aby jej v den ukoncenia rodicovskej rovno zamavala vypovedou. Ani cakanie ze ju vyhodi nestoji za to, ani to odstupne. Lebo riskuje ze sefka si na svoj plan pocka az sa jej aspon na jeden vrati do prace. Takze zaplati viac na penaznom treste od sudu a so zapisom v registri a povestou podrazackeho zamestnanca si bude hladat pracu tazsie. Lebo nech je to ako chce, kazdy si vzdy povie ze nie je dymu bez ohnicka. A ze mozno na tom ze kradla nieco pravdy je.
A cokolvek v dalsje robote, bude prva na odstrel, ze to bola zas ona.

kaktusik007
23. jún 2014

@lenkadenisa myslim, ze prispevok
@moonlight1210 je dostatocne vystizny a uplne sa s nim stotoznujem, nemam co k tomu pripisat.

lenbea
23. jún 2014

@lenkadenisa nemam podobnu skusenosť, ale napadlo ma, že by si jej mohla povedať, že či chce, aby sa Tvoje dieťa dozvedelo o svojej starkej, aká k Tebe bola. a či chce škodiť cez Teba vlastne aj svojmu vnúčaťu. a tiež môžeš na nu podať oznamenie o šikanovaní v práci a podobne. a ešte môže mať zle z krivého obvinenia a za klamanie na súde môže aj sedieť. aspon sa jej treba povyhrážať a ukázať, že sa jej nebojíš. nič tým nemôžeš stratiť. a ešte jej povedz, že môžeš vysúdiť vysoké odstupné a aj odškodné za ušlý zisk - teda nepodnikáš ale nejakú náhradu za to, že nebudeš výplatu, ak Ta vyhodí a ešte zvlášť, ked si v naročnej situacii - tehotenstve. neviem, či je to tak, to sa porad s právnikom, ale môžeš jej to apson narozprávať.

lenbea
23. jún 2014

@moonlight1210 ma pravdu, to je asi lepšie, ako tam chodiť v strese. a hej, radšej mať od nej pokoj, možno by ju to vyhražanie mohlo aj vyprovokovať.

moonlight1210
23. jún 2014

@lenbea sefka asi vie ze ako tehotnu ju vyhodit zatial nemoze. Na druhej starne pouziva vsetky zakonne prostriedky ako ju trestat. Myslim ze ta zena je dost mudra aby hlavu do slucky nestrkala. Preto by som urobila vsetko preto aby som uz v jej blizkosti nebola. Kludne si aj po veci do prace poslem niekoho ineho.
Neviem ako maju postavenu vyplatu a zmluvu, ale premie nie su povinne. Ak jej ich neda, tak neda. Smola.

Vyhrazanie nepomoze. Ak na nu nieco nasije, nebude to priehladne. A varovania ze ju obvini z kriveho obvinenia - to moze az sa ukaze ze ju krivo obviniili a navyse taky list bez podlozenia dokazmi, moze sefka pouzit proti nej.

Snazila by som sa ostat papierovo zamestana aj ked budem doma aspon preto aby mi vydalo na podporu z up po rodicovskej ak by som pracu este nemala a u nej uz byt nechcela.

bibika55
24. jún 2014

@lenkadenisa V žiadnom prípade nesmiete to trestné oznámenie stiahnuť!!!!!.Oni veľmi dobre vedia o čo im ide a preto tá jeho milota.Ste chránená osoba,nakoľko ste tehotná,a jeho fyzické útoky ho môžu prísť riadne draho.Snažte sa byť PN až do konca!!!!!!§.Ona vás nemôže vyhodiť a jej podlé vyhrážky vás nesmú donútiť aby ste urobila chybný krok na ktorý oni čakajú.Na podanie trestného oznámenia potrebuje dôkazy a nielen dohady.Utrpelo ego veľkej pani šéfky. A to ona len tak ľahko neprehĺtne.Uznať ho za otca bude znamenať stále sa s nimi hádať kvôli dieťaťu,neuznať ho bude pre vás náročné na peňaženku.On je chrapúň a zostane chrapúňom!!!!!!.Len chrapúň siahne na ženu a k tomu ešte tehotnú.Nesmiete ustúpiť.pod žiadnym nátlakom!!!držím palce..

ig0r
24. jún 2014

Ja nechápem kde sa berie v tých ľuďoch toľko zloby. A vraj kresťanská krajina. Čo má pre tých ľudí cenu ak nie vlastné dieťa (vnučka)? Miesto toho aby pomáhali, tak ešte budú robiť zle. Podľa mňa sa nezmenia a dať im ďalšiu šancu je zbytočné riziko.
Začni od znova, nenechaj sa vydierať svokrou a obráť sa na svojich blízkych a rodinu. časom si určite zvykneš a verím (si pekná), že sa nájde lepší otec pre Tvoje dieťa.

7zahrad
24. jún 2014

@lenkadenisa Ak sa vydas pred porodom /napriklad za bratranca../, biootec nema sancu dostat sa do rodneho listu, lebo za otca je automaticky povazovany manzel. Tak sa vyhnes tomu, ze by biootec casom vysudil dieta.

martinaceretkova
24. jún 2014

@lenkadenisa ahoj, nedá mi nereagovat na túto tvoju situáciu, je mi lúto,že musíš v takomto peknom období očakávania bábatka riešit takého veci a práve preto je na zamyslenie,že ked sa to deje teraz ,čo bude po tom, takýto človek si nezaslúži byt partnerom tebe a tobož nie otcom tvojho dietata, presne ako písala babennka tu nižšie, ešte sa nájde niekto kto bude mat rád teba a tvoje dieta. Určite by som ho nedala zapísat ako otca dietata, ked to bude chcet neskor on to budeš riešit potom. Píšeš, že ti má kto pomoct, tak kašli aj na prácu u tvojej svokry, na rodičovský príspevok nárok máš, a čo by t i platila pol roka, to za to nestojí, ostan na pN, ostatné by som riešila neskor. Podla mna, jediné riešenie je odstrihnút sa od tejto rodiny, čo je to za človeka ked ti ubíži fyzicky v tehotenstve, každý psycholog ti povie, že neexistuje dovod na to,aby ta muž udrel, chudák je on, más určite na viac a nie zaradit sa do tejto rodiny, nech sa zožerú medzi sebou ony, držím palce a verím ,že všetko dobre dopadne, raz budeš na seba hrdá, s pozdravom Martina

sandracs
24. jún 2014

@lenkadenisa "Vyhážala sa mi, že ak nestiahnem to trestné oznámenie nanňho, tak ona podá na mňa, že si vymyslí, že som bola v robote s cudzími ľuďmi, zničila som jej tam software a pod."
Trestné oznámenie za napadnutie sa podľa mojich informácii aj tak vziať späť nedá, ale niesom právnička. Oznámila by som vydieranie svokrou na PO, kde si trestné oznámenie podala. V prípade, že by sa "svokra" skutočne pokúsila o niečo takéto čím sa vyhráža, budeš krytá.

ivett1
24. jún 2014

@lenkadenisa Ahoj, baby majú pravdu...skús si vybaviť pn-ku - ak sa to dá-do pôrodu a potom prejdeš na MD ... svojho partnera nemusíš uviesť ako otca dieťaťa, keď nechceš ... ak mu to bude stáť za to, bude sa s tebou súdiť ...(možno ho prinúti jeho matka, ktorá sa mu už teraz stará do života, aj tým že ho obhajuje a teba obviňuje ... 😠 ...) ... ako som to pochopila, on ťa fyzicky napadol už pred tým, ako si otehotnela... a aj počas tehu ... podala si na neho trestné oznámenie a on teraz seká dobrotu ... hm... musíš sa pripraviť na to, že ti určite nedá pokoj...aspoň do doby, kým si nenájde novú priateľku, nezaloží si rodinu ... potom sa možno konečne jeho pozornosť obráti iným smerom ... neviem, či sa to bude dať, ale naozaj sa mu vyhýbaj a celej jeho rodine... nutné kontakty len za prítomnosti tretej osoby - niekto z tvojej rodiny... fakt ti držím palce, aby si mala od neho pokoj, tak ako si to želáš ...
PS: viem si predstaviť aký musíš mať psychický stres...veď teraz by si mala mať kľud a pohodičku a tešiť sa na dieťatko ...

pribinak
24. jún 2014

@7zahrad toto nie je celkom pravda

mysicka36
24. jún 2014

@pribinak že?

a ešte by ma zaujímalo, kto sa dá dobrovolne zapísať (ak nemiluje budúcu mamičku a nieje o tom presvedčený) ako otec do RL aj keď vie, že otec nieje? @7zahrad si to predstavuješ ako Hurvínek válku.

jalucija
24. jún 2014

@7zahrad jezis ze za bratranca, to co ta za priklad napadol 😀
no nema dost problemov len sa este aj vydavat a spekulovat? 😉

lenkadenisa
autor
24. jún 2014

ďakujem Vám všetkým za povzbudivé slová, teraz mi naozaj nie je ľahko, mala by som sa tešiť, chystať veci malej, miesto toho sa stále bojím, čo bude a nebude. bola som hlúpa, keď som mu toľko krát verila, že sa zmení a dúfala som, že budeme rodina. človek sa učí na vlastných chybách. neprajem to zažiť nikomu 😢