Problém so svokrou

soffi_
12. jan 2023

Baby prosim poradte co mam robit. Bude to asi dlhsie citanie.
Moja svokra je velmi specialna osoba, taku som veru nikdy v zivote nestretla. Zacnem tym, ze je uz na dochodku a zije sama. Byva od nas 10 minut, moji rodicia byvaju 500 km daleko.
Odkedy sa narodil maly, nejavi o neho extra zaujem. Len ked jej to vyhovuje a max na dve hodiny. Co ja na jednej strane aj respektujem, ale pred tym nez sa narodil mi slubovala ako bude pomahat kedze ja este studujem. Ked bola s malym, stale boli s nou problemy. V skratke, vsetko robila opacne, veci ktore som si vyslovene nepriala.
Ked sa nam narodila mala predcasne a museli sme kazdy den chodit do nemocnice, zacalo peklo. Kazdy den chodila k malemu na jednu hodinu denne kym my sme boli v nemocnici. Maly v tom case spal. Vzdy som jej musela navarit obed, lebo ona nenavidi varenie. Ok, sice som padala na hubu, lebo som chodila aj do skoly ale robila som to. Jeden den sme po navsteve nemocnice isli este do obchodu a doma nebolo navarene. Po asi hodine nam volala, ze ked neprideme do druhej, nechava maleho doma a odchadza. Skoro som skolabovala. Leteli sme domov a ona uz bola pod vchodom aj s malym. Neskutocny strach som mala. Odvtedy som povedala ze jej svoje dieta uz nikdy nedam. Ubehol nejaky cas a manzel ma presviedca nech trochu upustim a dovolim jej aspon kocikovat. Ja som zatial neoblomna. Celu tuto situaciu by som si s nou najradsej osobne vykomunikovala. Zial, vyhyba sa konfrontacii so mnou.
Som naozaj ja ta zla? Mam to prehodnotit a dat jej maleho na kocikovanie?

pribinak
12. jan 2023

@soffi_ každý deň vám strážila dieťa …. asi az taka hrozná nebude

mimka11111
12. jan 2023

@soffi_ čo majú robiť ženy,ktoré nemajú ani rodičov a ani svokrovcov ?

deti95060810
12. jan 2023

troška upusti... moja svokra mi rovno povedala že nebude pomáhať s deťmi a bola som vybavená.... vraj mala dosť svojich 5.
uvedom si , že dieťa máš ty a nie svokra....

sasa1310
12. jan 2023

@soffi_ keď si ju potrebovala na to ti bola dobrá. To bolo v pohode že,keď sa starala o tvoje decko, zatiaľ čo ty si nemohla. A ešte ideš kydať na internete na niekoho, koho pomoc si potrebovala denne. Mám dosť

adri266
12. jan 2023

@soffi_ A to si pre vas dvoch nevarila? Ani pre druhe dieta? Ci kde bol problem s tym varenim?

spadnutaslivka
12. jan 2023

žiaľ, keď potrebuješ od niekoho pomoc, buď ju prijmeš takú, akú ti vie poskytnúť, alebo musíš zohnať niekoho iného. Nejde len o svokru, ale o kohokoľvek. Medziľudské vzťahy vedia byť komplikované. Ak sa v nich nenaučíš korčuľovať, budeš mať neskôr problémy aj inde. Nebudú všade ľudia tancovať ako to pískaš. Nemyslím to v zlom. Ale každý máme nejaké predstavy, ale musíme sa naučiť z nich upustiť, keď treba, lebo nie vždy sa ostatní do tých našich predstáv vedia vtesnať.

teleskop
12. jan 2023

@soffi_ chorucka stvora...

barbora753
12. jan 2023

@soffi_ dieťa mala svokra počas spánku na hodinu 🙈 tak sa skludnite trochu v tých komentaroch ženy, hrozne utrpna pomoc od babky roka.. varila by som aj ja tak či tak ale ak by nebolo navarene tak ako sorry, samozrejme vďačnosť je na mieste ale neberies jej svojim dieťaťom celý den, môže si navariť aj sama a dieťa na kocikovanie by nedostala dokedy by sme sa neporozpravali a nevydebatovali si to..

dusankomoj
12. jan 2023

@soffi_ ja by som jej tiež dieťa viac nedala! Je totiž rozdiel keď chceš čas pre seba a strčíš dieťa svokre,alebo chodíš do nemocnice za druhým dieťaťom. A keď povedala,že nechá malého samého doma iba preto,že meškáte,tak nieje o čom. Ešte ju kľudne podus.

soffi_
autor
12. jan 2023

@soffi_ baby asi sme sa uplne nepochopili. Aj ked si vase slova vazim a beriem. Nejde o to,ze ja od nej ocakavam aby mi kazdy den strazila deti. To sa ani nikdy nestalo. Islo o situaciu, ze som porodila o dva mesiace skor a mala som doma 10 mesacne dieta. Bola som po traumatickom porode a doma ma cakalo dalsie v podstate este babatko. Svokra mi pomohla tym,ze bola s malym hodinu denne kym bola mala v nemocnici. Som jej za to vdacna, vzdy som jej podakovala a varila som pre nu lebo viem ze ona varit nebude kedze to nenavidi. Ale ja som bola tyzden po sekcii a fungovala s dietatom, jednym o ktore som sa bala ci prezije a nebude mat nasledky a druhym ktore bolo naozaj este malicke. Studujem na vysokej skole denne, takze som chodila medzitym do skoly, po nociach robila prezentacie a ucila sa na zapocty. Islo len o jeden den, kedy nebola ochotna s malym ostat dlhsie ako hodinu pretoze nemala navareny cerstvy obed. My sme utekali domov aj s jedlom so sebou, ale zial ona sa velmi nahnevala. Chcela 10 mesacne dieta nechat same a odist. To zas nepride fer mne. Len tolko, myslim si ze nie som pre toto chorucka stvora. Prepacte ak som niekoho tymto pohorsila. Chcela som sa len vypisat, pretoze mi bolo z toho smutno.

sasa1310
12. jan 2023

@soffi_ však si si mala zavolať svoju mamičku a bol by pokoj.

pribinak
12. jan 2023

@dusankomoj Hm, muž zbalí dieťa do kočíka a dá svokre (má na to právo, je to otec) Kto bude potom koho dusiť? Toto nie je konštruktívne riešenie žiadnej situacie

sasa1310
12. jan 2023

@dusankomoj treba svokru podusiť presne vtedy, kedy bude autorka opäť potrebovať pomoc

neznamaznama
12. jan 2023

Baby, všetky, ktoré ste sa do nej pustili. My chcete povedať, že je normálne, aby babka zavolala rodičom dieťaťa, ktoré chodia za svojím druhým dieťaťom do nemocnice, že ak sa do hodiny nevrátia, nechá doma druhé malé dieťa samé? To vám fakt príde ok? Možno keby babka na rovinu povedala, ja vám dieťa sťažiť nebudem, bolo by všetko ok, zariadili by sa inak. Ale ak idem niekomu pomôcť, tak mu pomáham preto, lebo chcem a nie, že si dám podmienku, že mi musia navariť a do hodiny sa musia vrátiť (samozrejme, ak by som im to dopredu nepovedala, že do napr. 17-tej musím odísť).
PS: reagujem len na to, či píše autorka.

dusankomoj
12. jan 2023

@sasa1310 radšej si zaplatim opatrovateľku,alebo kamošku,ako by som sa mala strachovať,že babička mi nechá malé dieťa samé,iba preto,že nemá čo jesť! Mohla by som sa vykašlať na takú pomoc!

sasa1310
12. jan 2023

@dusankomoj však nech si autorka zaplatí. Načo pýta pomoc, keď sa jej potom nepáči. Poprípade nech si mamičku zavolá na pomoc

dusankomoj
12. jan 2023

@sasa1310 👍

spadnutaslivka
12. jan 2023

@soffi_ prepáč, ale nepochopím, prečo ešte riešiš školu, keď bojuješ o život dieťaťa. Musíš si vedieť zvoliť priority. Narodilo sa ti mimino predčasne a museli ste každý deň chodiť do nemocnice a svokra ti každý deň strážila prvorodené. Aspoň tak si to písala. Bolo od nej blbé, že sa správala sama ako malé decko a že by nechala 10mesačného samého doma, ale proste vidíš, že musíš hľadať pomoc inde alebo si to s mužom vykryjete inak. Vezme OČR, keď treba a pod. A ty sa ukľudni s tou školou a rob ju vtedy, keď máš na to čas a priestor. Nie každá má ideálne podmienky, aby študovala popri deťoch. Nehovorím, že nemôžeš študovať, ale že keď si včas nebudeš vedieť zhodnotiť svoje možnosti, môžete na to doplatiť.

sasa1310
12. jan 2023

@neznamaznama každý deň chodiť strážiť dieťa a autorka ešte čaká, že má navariť? WTF? to myslíš aj ty akože vážne? To aký život má potom tá svokra. To naozaj nevie prísť na týždeň pomôcť matka autorky? To by som skôr riešila, že jedna sa musí každý deň prispôsobiť a druhá nič. A je jedno, že je 500 km ďaleko. Mne keby dcéra porodila predčasne a má doma 10mesačné dieťa, tak idem jej pomôcť aj cez 2000 km. Keď sa tu ideme baviť, ktorá z nás by sa ako zachovala. A tiež by som u nevesty nevarila. Nech sa matka postará večer a navarí si dopredu.
A keď už je taká strašná tá svokra, prečo to nechala autorka zájsť až tak ďaleko, že každý deň. 1-2 krát a skončila by som to a nie, že teraz, keď už netreba chodiť do nemocnice, bude hrať urazenú a nebude jej dávať vnúča. 😀 Tam mala hrať urazenú na druhý deň, keď ju ešte potrebovala.

kandelabra
12. jan 2023

nedávala by som jej ani jedno dieťa. Svokra pomohla tebe s dieťaťom, ty jej s navarením jedla, čiže to bolo akoby niečo za niečo. Raz nebolo lebo si nestíhala, a ona sa takto zachová. Keby to bolo aspoň väčšie dieťa, ale 10m nechať samé? A teraz chce kočíkovať? No nie, nedá sa jej veriť. A nakoniec ešte budeš za zlú, ako tu z väčšiny komentárov vidíš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roja01
12. jan 2023

No ak je pravda, ze svokra ceka navareny obed od matky po sekcii a s malickym dietatkom atd., tak ja si myslim, ze je velmi neempaticka. Ja by som sa hanbila nieco take ziadat.

lukbe
12. jan 2023

@elizabet173 myslím,že nikto nemá právo niekoho súdiť,či má mať deti jedno za druhým a koľko. Je to každého osobná vec. Autorka sa pýta na názor, prečíta si tu rôzne názory,ale odsudzovať ju za to,že chce mať deti,že si to nezariadila ináč, je už cez čiaru.

dusankomoj
12. jan 2023

@sasa1310 ty si fakt ťapa! Nechala by si 10m dieťa samé? Bez komentárov napíš iba ano,alebo nie!

babulkomale
12. jan 2023

@soffi_ ja ta uplne chapem, islo o tu nespolahlivost, ze vas vystrasila ze necha maleho sameho. To je chore. To je o tom ze bud nech pomaha ako si situacia vyzaduje alebo radsej vobec nez taketo stresy.
Ja by som jej dieta uz nikdy nenechala, toto normalny clovek neurobi aby sa vyhrazal pre trochu zradla ze necha male dietatko same.
Nevsimaj si zenyy co neprecitaju do konca alebo aspon s porozumenim a uz vynasaju súdy.

sasa1310
12. jan 2023

@dusankomoj ťapa si ty. Autorka píše "chcela" nie že nechala. Sama píše, že už bola riadne nahnevaná. Tak čítaj poriadne. Každý deň chodiť strážiť dieťa, keď svokra vidí, že druhá strana sa nemá k ničomu, tiež nie je výhra. Pravdepodobne už mala riadne nervy, alebo boli riadne dlho preč, keď už im hento povedala, aby sa ponáhľali. A asi taká nespoľahlivá voči dieťaťu nie je, keď tá pomoc trvala dlhšiu dobu denne a ešte pred narodením druhého dieťaťa mávala dieťa 2h

dusankomoj
12. jan 2023

@sasa1310 a ešte jedna maličkosť: ona nestrážila dieťa neveste,ale dieťa svojho syna! Alebo sa mýlim?

dusankomoj
12. jan 2023

@sasa1310 ano,alebo nie?

sasa1310
12. jan 2023

@dusankomoj dieťa má aj druhú babku. Či sa mýlim?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz