Ahojte, prosím mám taký pre mňa problém, pre iných možno nie, neviem...
S priateľom spolu bývame v byte od začiatku roka. Byt patrí jeho mame a my jej platíme 200€ mesačne.
Priateľ vlastní starší dom cca 50 km od bytu a so svojou mamou sa slovne dohodli, že si medzi sebou vymenia dom za byt. čiže my v byte a ona so svojím priateľom budú v dome ktorý sa momentálne pomaly prerába zatiaľ oni bývajú v dome u jej priateľa (mimochodom momentálne všetko čo sa dáva do domu ktorý má byť JEJ platí môj priateľ) .
Keď je jej priateľ v robote ona tvrdí, že sa nudí u nich doma tak chodí ku nám do bytu a je tam. Ja si nemôžem pomôcť ale mne neskutočne vadí keď si len predstavím, že tam je keď tam my nie sme. Ja prídem z roboty a ona je tam. Nemám žiadny pocit súkromia...
Keď to poviem priateľovi tak mi povie, že jemu to nevadí, že je to jeho mama. Ja to beriem tak, že sme v nájme (polovicu platím aj ja) a je mi to dosť nepríjemné... no nechcem sa s ním stále hádať kvôli jeho mame... Prosím vás ak ste sa niektorá stretli apo s podobným problémom ako ste to riešili? Ďakujem za všetky rady ...
@spetka358 hlavne si to vykecaj s priatelom ci tak chce fungovat cely zivot, ak odpovie ano , tak ber nohy na plecia a pa... kym si to uvedomis a neznici ti to pol zivota
@spetka358 vadilo by mi to a poriadne. Takéto veci si vyjasnite hneď na začiatku, časom ti to bude vadit ešte viac a to nehovorim, ak budete mat dieťa. ... Ani kľúče od vášho bytu by uz nemala mat. A je celkom jedno, či je vlastník bytu, alebo nie je. Bez vášho vedomia tam vojsť nesmie. Jedine že jej to tvoj priateľ toleruje. Vysvetli priateľovi tvoje dôvody, máš právo na sukromie, aj keď bývaš v prenajatom byte. Mal by to rešpektovať a tlmocit mamicke, ale ako vás spoločný názor. Pokiaľ nebude súhlasiť, zvazila by som takého priateľa. ..... Aby si nebola vždy tá druha
Samozrejme, ze by mi to vadilo.
Nesprávne to vyznelo v kontexte, ako som doplnovala. Kľúče od bytu mamička môže mať, musí dokonca, len tam nemôže hocikedy vojst
@spetka358 a vy platíte za byt svokre a ona platí niečo za dom, keď ten je priateľov ?
@spetka358 diskusia s priatelom nemusi v zlom ju vyhanat len nejako pekne povedat, ze niekedy chcete byt len tak sami doma tv kava a tak trochu porozpravat, mala by to pochopit
@spetka358 máte to strašné zamotané tam ešte býva jej mama čiže babka a možno jeho mama uniká pred ňou a preto chodí k Vam🙂Celá prerábka môže byť pri invalidnom partnerovi na roky a podľa mňa bude k Vám chodiť aj potom.Je to jeho mama on asi nie je doma a preto mu to nevadi.jemu je blbé povedať máme nechod,...vy sa budete hádať...
Tak podľa mňa čím skôr si sadnúť a prebrať vsetko. Ak setrina svokra chodila ku nim takto a potom už aj švagrovi to liezli na nervy. Ja si neviem predstaviť že prídem domov unavená z práce a tam nečakane svokra. Riešili sme to aj my, bývame neďaleko mužovej babky a jeho otec,môj svokor bol u nás v kuse. Nezazila som pocit chodiť po dome len tak, neskôr už to bolo na nevydržanie, mužovi som povedala že sa raz rozvedené kvôli jeho otcovi. Tak mu dohovorom a bol kľud, aspoň trocha.
Toto si vyriešte. Priateľ nech sa rozhodne či chce spoločnú domácnosť s tebou alebo so svojou mamičkou.
A potom nech jej vysvetlí že môže prísť na návštevu keď budete doma a aj to v prípade že sa aspoň par hodin dopredu ohlási. Ak to nebude chápať, tak jej povedz že nechceš aby vas prekvapila pri analnom sexe v kuchyni. Ak to nezaberie tak utekaaaaaaj! Chlapa čo sa ťa nezastane nechci
@spetka358 Ak viete, odíďte od neho. Prístup jeho mamy nie je v poriadku. Aj čo sa financií týka aj čo sa vášho súkromia týka. Ak neviete, tak jej povedzte z mosta do prosta, že si neprajete, aby tam bola. Inak nechápem, prečo má ona bývať v dome, sami dvaja starší ľudia a vy, mladí ľudia v budúcnosti možno s jedným, dvoma deťmi, sa budete "tlačiť" v byte.
Toto si musí vyriešiť priateľ so svojou mamou priamo. Ak to nechce, tak je to dosť smutné... znamená to, že je buď idiot, alebo vôbec nerozumie ženám. Každá žena chce byť paňou vo svojej domácnosti a neche aby jej do toho kecala iná žena. Nehovoriac o tom, že je trápne ak sa dospelá dvojica musí obávať, že ich pri poriadnej sexovačke čapne svokra.
mne by to vadilo veľmi. ale ozaj by som tlačila na priateľa že si to nepraješ, aby sa to zmenilo. bola by som zvedavá, či by bolo ,,svokre" toto príjemné, keby si ty k ním takto chodila....
...amen tma ked budete mat dieta a budes doma na materskej! Ufff
Ja byť na tvojom mieste letím do železiarstva kúpiť novú zámku a prerobím si dvere a nech si svokra strká klúč kam chce bez pozvania ...keď sa doma nudí tak nech hrabe lístie v záhrade alebo labzuje inde
@luciandzela zničí ti to život aj manželstvo,lebo sa mamka bude miešať do všetkého,viem o tom svoje.pol života dole
isto by ste sa mali nejako dohodnut, lebo podla mna to dlho nebude trvat, pokial vybuchnes tak, ze bude zle. vsak ako nech k vam obcas pride, ale vylucne len vtedy, ked bude niekto z vas dvoch doma
@spetka358 no neviem, či to dokážeš takto radikálne vyriešiť ako ti boli napísané rady. Zatiaľ by som to robila tak ako to aj robíš - keď bude priateľova mama vyvolávať, kedy prídeš z práce, tak práve vtedy budeš mať "iný program". Stretko s kamoškou, nadčasy v práci, vybavovačky okolo školy atď. Keď pár krát bude dotyčná od nudy sama sedieť v byte, snáď ju to omrzí, alebo nech sa jej ide venovať syn.
@spetka358 vsetko je o dohode vas dvoch a o poriadnom rozhovore.
@spetka358 v prvom rade majiteľka bytu chodí do svojho bytu. Úprimne? Ak v tom jej syn nevidí problém a nemá potrebu to riešiť, tak ty nezmôžeš nič. Nie je to ani tvoj manžel a ty si cudzia. A to, že si platíš polovičku energií nič nemení na veci. Tie si sama aj minieš. Takže buď sa im prispôsobíš, alebo si choď inde, tam ti priateľova mama určite nepríde.
Syn má tiež svoj byt, ktorý je náš a neviem si predstaviť, že by som tam nemohla prísť lebo by to jeho PRIATEĽKE vadilo, že si prídem do svojho. Nejaké je to pomýlené v dnešnej dobe. "nevesty" tuším môžu všetko
@sasa1310 ak ste synovi byt dali, platí si náklady naň a má tam priateľku, tak tam nemáš čo bez ohlasenia a keď nikto nie je doma čo chodiť... Môžeš sa ohkasit na kávu a prísť keď sú mladí doma... Základná slušnosť. Dať a potom chodit vizitirovat po byte keď je prázdny - to už je silná káva.
@spetka358 no pokiaľ sa zakaždým ako prídeš domov z práce,potkneš medzi dvermi o pupočnú šnúru a v kuchyni sedí mamička,tak len cúvni ...pomaly zavri dvere..a viac sa neobzeraj..