Problém s mojou mamou

niekto1234
27. máj 2021

Dobrý deň, píšem sem, pretože neviem nájsť riešenie s problémom, ktorý mám a aspoň dúfam v nejakú dobrú radu:Takže mám 23 rokov som muž mám jedného staršieho brata a jedného mladšieho, ktorí ma 15 rokov žijeme v mestskom byte, kde Ja a môj Brat platíme nájom na polovicu aj elektrinu wifi a všetko, čo sa týka bývania dokonca, aj jedlo si kupujeme zo svojho. Problém je, že máme žiaľ neviem to ináč nazvať ako zlú mamu, ako deti sme celý život chodili po azylových domoch pre matky s deťmi a naša mama nám nikdy nebola oporou vždy nám podkopávala nohy a myslel som si, že, keď budeme pracovať a dostaneme byt a pôjde s nami bývať už bude dobrá, ale opak je pravdou správa sa stále tak isto... Jedná sa o to, že ona máva zvláštne nálady a, keď ma zlú náladu začne robiť zle príklad: Krsná mamina sestra, ktorá je úplne iný človek chcela zobrať mladšieho brata do Prahy na výlet mama mu to zakázala, že nepôjde tam bez nejakého dôvodu, keď tam chcel ísť začala v obchode robiť hanbu začala kričať, že nikam nepôjde, že mu kopne do hlavy a začala kričať, že sa dopichá nožom mne, ako dieťaťu toto robila tiež veľmi často... No, čo je horšie všetkým ľuďom o nás rozpráva, že jej robíme vraj zle a, že sa jej vysmievame a sme zlý to, ale nie je vôbec pravda a ja neviem, ako sa brániť voči klamstvám ona sa vždy rozplače pred ludma a začne ich manipulovať, že robí zo seba úplnú chudinku a ľudia jej to veria pritom my u nej ani nebývame bývame všetci spolu naozaj jej neubližujeme, ale nikto nebude veriť chlapom žiaľ a Ja neviem, ako dokázať, že to, čo hovorí sú klamstva ma psychické problémy to chápem, ale robí nám veľmi zle a pohár trpezlivosti už pretiekol práve dnes...Môj brat bol na sociálne aj s mamou kôli tomu, že vymeškal hodiny online, keď sa chodilo vyučovať to som ho Ja kontroloval, aby to dodržiaval, lebo ona na to kašlala tak som sa Ja spojil s jeho učiteľkou triednou a nakoniec sa spamätal a už sa prihlasoval v pohode, ale žiaľ kurátorke sa už nevyhol nakoľko som sa len náhodou dozvedel o jeho absenciách na online hodinách a už skoro bolo neskoro toľko o tom prečo tam bol nie je to zlý chlapec len chodil normálne do školy začal to flákať až, keď sa vyučovalo online asi puberta, a tak, ale, keď som sa s ním porozprával už to nerobil no a povedal mi, čo sa tam dialo rozplakala sa tam a kurátorke detskej povedala, že jej robíme zle, že jej nedávame peniaze pritom všetko platíme a, že sme taký a taký a najhoršie je, že brat sa snažil povedať kurátorke, že to nie je pravda, ale ona mu samozrejme neverila a povedala, že, ako si to vraj dovoľujeme sa tak chovať k máme a proste vôbec ho, ako dieťa nevypočula a všetko uverila mame a Ja chcem poradiť v tom, čo mám robiť nemôže nás takto očierňovať každý si myslí, že sme zlé a Ja neviem, ako dokázať, že to nie je pravda, ale klamstvo ona je žena, a to zneužíva jasné, že radšej jej budú veriť:, ale ja nechcem, aby o nás šírila klamstvá :( čo by ste robili vy? Ešte hovorila aj slová že skapeme na rakovinu a že sa nám vyser*e na hrob :( a to smrteľne vážne.

0silvia0
27. máj 2021

@niekto1234 odstahovat od mamy, ste dospeli... najmladsi bude musiet vydrzat do 18 ky a odist tiez. Kde je vas otec?

niekto1234
autor
27. máj 2021

@niekto1234 ešte podotknem, že s mamou sme preto lebo vieme, že zase by skončila v azylovom dome s bratom a my sa snažíme aby mal aspoň detstvo konečne normálne v azylových domoch nie je moc súkromie.

niekto1234
autor
27. máj 2021

@0silvia0 No byt je ale písaní na brata my sme dali zálohu 3 mesačnú a všetko.

0silvia0
27. máj 2021

@niekto1234 psychicky choreho cloveka nezachranite, chrante si svoje zdravie.

niekto1234
autor
27. máj 2021

@0silvia0 to je pravda žiaľ už nezachránime.

0silvia0
27. máj 2021

@niekto1234 konzultovala by som moznosti s lekarom vasej matky. Ci vie niekam nasmerovat. Takze matka u vas zije, vy ju zivite a ona robi problemy? Pracuje? Stara sa o vas? Ma nejake peniaze?

niekto1234
autor
27. máj 2021

@0silvia0 pracuje ale málo v podstate ona býva u nás ale napriek tomu nám dokáže spraviť doma dusno a hovoriť o nás klamstva a mňa tie klamstva trápia lebo ľudia jej veria keď sa ešte rozplače to je strašne.

mirkaz156
27. máj 2021

@niekto1234 je vedená niekde na psychiatrii? Nejaké konzultácie sedenia a podobne? Berie nejaké lieky? Ako to zvláda v práci? Má nejaké záľuby? Ako sa správa k svojmu okoliu? Má nejaké kamarátky?
Normálne bez hanby by som si dala ja sedenie alebo konzultáciu s psychiatrom vysvetlila svoju situáciu a pýtala si názor čo robiť vo vašom prípade. Ste traja bratia a traumu máte všetci začnite liečiť seba - myslím tým nejaký ,,koučing,, u terapeutov - nemusí to byť konkrétne nejaký vyštudovaný psychológ ale niekto kto sa venuje aj takýmto ťažkým témam.

elizabet173
27. máj 2021

@niekto1234 nech skončí v azylovom dome, mohli by ste požiadať o zverenie brata do výchovy, o tri roky je dospelý.

niekto1234
autor
27. máj 2021

@mirkaz156 mala lieky na ukludnenie neviem či ešte berie a bola aj u psychiatra no ona sa nemení vôbec k svojmu okoliu asi tak, že z každej práce ju vyhodili alebo odišla sama vždy raz jednu staršiu kolegyňu začala obviňovať, že je zlá ju ohovára a svojej vlastnej kamarátke začala nadávať di pi* a podobne tiež bola jej kolegyňa ale ona vždy obviňuje druhých ľudí nie seba. Ja sa jej vyhýbam nechcem sa s ňou hádať lebo všetko by otočila proti mne a zase by o mne vravela klamstvá keby mám dosť peňazí idem inam bývať ale tu som všetko zariadil nábytok všetko stálo to mňa aj brata dosť aj tevaly pobyt tu mám no ten pokoj tu už nemám. Každý deň som nervózny čo si zase vymyslí o nás.

mirkaz156
27. máj 2021

@niekto1234 tak toto už je na psychiatriu... A prv než sa tam dostane jeden z vás tak to riešte. Vyhľadajte psychológov/psychiatrov vo svojom okolí a riešte to. Pre pokoj vás troch. Nie nie je hanba mať mamu na psychiatrii. Má nejaké nevyriešené problémy z minulosti/ minulých životov. Časť z toho ,, preniesla ,,
na vás. Tak je na čase hodiť reč s bratmi prekonzultovať to a obrátiť sa na niekoho kto vám pomôže. Ste na rade riešiť problémy. Mama ich už asi nevyrieši mali by ste prevziať štafetu

niekto1234
autor
27. máj 2021

@mirkaz156 tomtuto som sa chcel vyhnúť lenže ona dokáže strašne zahrať divadlo a plakať, že jej robíme zle je to tvrdenie proti tvrdeniu môžu si myslieť, že sme sa len spikli proti nej rozmýšľal som, že keď bude zase mať nejak ten jej neviem ako to nazvať asi záchvat a bude kričať na nás a snažiť sa vyvolať hádku tak, že si to nejak potajomky nahrajem aby som mal dôkaz, lebo ona dokáže klamať strašne.

elizabet173
27. máj 2021

@niekto1234 nie, keď bude mať záchvat nič nenahrávaj, ale volaj rovno sanitku, s tým, že sa chce zabiť. Mali by ju hospitalizovať na psychiatrii a nastaviť na liečbu, lebo aj keď sa o nezdá, ona trpí tiež.

mirkaz156
27. máj 2021

@niekto1234 keď sa to bude riešiť s psychiatrom tak určite budete mať sedenia aj vy - všetci traja aj matka. Po niekoľkých sedeniach sa dá ,,odhaliť,, a veľa vecí výjde na povrch. Napr. budete rozoberať nejaké situácie a vy -bratia to budete vidieť ,, rovnako,, a matka to bude vidieť ,,inak,,. Poprípade sa tam bude pýtať na detaily všeličoho a môže si ,,popierať,, samu seba keď si vymýšľa že jeden raz povie to ďalší raz už je to inak , na ďalší raz zase inak... Proste sú od toho aby to odhalili a nasadili liečbu

katkatonkova
27. máj 2021

@niekto1234 treba si všetko nahravat na mobil....a potom budete mať dôkaz....

brigelka
27. máj 2021

@niekto1234 podľa toho čo píšeš je mama chorá a buď spravíš tak ako ti radia, zavoláš záchranku, že sa chce zabiť, alebo policajtov, že ubližuje vám, alebo pôjdeš na kuratelu a opytaš sa, aký je postup o zverenie brata do tvojej starostlivosti a mamu nepustis do bytu.

niekto1234
autor
27. máj 2021

@brigelka ďakujem za radu a ďakujem všetkým lebo Ja čo sa týka týchto vecí neviem ako postupovať tiež sa asi spojím aj s kuratorkou ktorá dneska máme uverila všetko čo jej povedala lebo brat spomínal, že kurátorka si overí či naozaj platime nájom a tak takže to budem len rád a, že sa s nami možno porozpráva to budem tiež veľmi rád chcem sa brániť klamstvám veď ľudia si potom i mne aj bratovi myslia strašne veci.

luccija
27. máj 2021

@niekto1234 mate aj inu rodinu otca, babku?

niekto1234
autor
27. máj 2021

@luccija žiaľ otca nemám babku tiež nie vlastne už nikoho nemáme.

mirkaz156
27. máj 2021

@niekto1234 držím vám palce aby ste to zvládli 🙏.

apolka77
27. máj 2021

@niekto1234 podľa toho čo píšeš mama je psychicky chorá,, určite ísť za jej psychiatrom porozprávať sa o jej stave..možno ma schizofréniu...najlepšie by bolo osamostatniť sa s bratmi veď nabytok si vieš zobrať hocikde určite vziať aj najmladšieho brata.

gleep1
27. máj 2021

@niekto1234 prečo ta v takejto situácii vôbec zaujíma to, čo si myslia ostatní ľudia? Mysli na vás, to čo si myslite a cítite vy a zachranuj seba a svoje psychycke zdravie. Poznačeni budete už navždy (to sme viac alebo menej skoro všetci takze nezufaj) ale môžeš na tom popracovať.
Mamu ľúbiš, to je jasne. A áno, je to zla mama, toxická mama, otrávený človek ktorý otrávi život každému kto sa k nemu bližšie priblíži. Musíš byt statočný a vylúčiť ju zo života. Ona bude taká navždy a nepomoze jej ani žiadny psychológ, maximálne tak by do nej nadzigali tabletky, ale to ju od jej jedu neočisti.
A začni chodiť k psychologovi ty a brat. K dobrému. Keď chceš byt v živote šťastný, čo predpokladám, že chceš, tak neváhaj. Máš ešte nádej, ale pri nej ju nikdy mat bohužiaľ nebudeš. Uvedomujem si, že sa to vôbec nečíta lahko, že to boli, kurva bolí. Drzim Vám palce

niekto1234
autor
27. máj 2021

@gleep1 ďakujem je to pravda musím to začať riešiť už to ďalej takto nejde.

cacianka
27. máj 2021

Co ti poradit chlapče.
Nechcem uraziť, ale budem tvrda. Mama má nejaky psychický problém.
Ty uz máš 23, si davno dospelý. Brat nie. Kde je starsi brat ? Nevies sa poradit s nim ?
Taktiež nechápem ako môže byť písaný mestský byt na neplnoleté dieťa a z čoho preboha ho platí.
Ty pracuješ a zarobis ok ? Kde má pobyt matka ?
Mam navrh. Brat este patrí pod UPSVAR a má pridelenu koliznu. Mama jej nakecala bludy. Tak ty si sadni a napíš podanie informacii ohladom brata. Daj si záležať aby to malo úroveň, stylizaciu , hlavu a pätu. Vycistis a utriedis si myslienky, aby si nezabudol na niečo.
Dve časti. Mama - jej správanie, vyjadrovanie, starostlivosť o brata, jej pracovne zvyky, zarobok, platenie a pod.
Brat - jeho prístup ku škole, flákanie ale aj náprava po tvojom dohovore. Aj to platenie.
Takisto kto a ako sa stara o byt, byvanie, platenie, kto ho ma pridelený, ako znie zmluva, ci ma mama opravnenie tam bývať.
Mate nejakych dobrych susedov, rodinu ? Vedeli by ti napísať nejake vyjadrenie, podporu tvojich tvrdení ?
S tym pisomnym vyjadrenim zajdi koliznej.ze sa chces poradit ohladom brata. Najskor sa porozpravaj, ak by si sa nevedel vyjadrit, napr.z nervozity, tak vyber list a 1 vytlaceny odovzdaj a kópiu si daj potvrdiť .alebo ju pozvi k vám na kontrolu, aby videla ze máte domácnosť ok (dúfam ze upratujete a máte čisto). Tvoje tvrdenia si moze overit u susedov, v bratovej škole.
Kludne zajdi za obvodnym lekarom sa poradiť aby overil ako na tom je, aj za psychiatrom konzultovat aby vedel smerovať terapiu a zistil ako klame. Aj to koliznej navrhni aby overila. Ona musi brániť záujmy maloleteho brata. Ked treba tak aj proti matke. Správaj sa velmi slušne, kludne, aby nemala dovod neveriť. A mama sa ukáže. Aj to kde je pravda.
Nemôžeš sa báť , ale mať dôkazy. Možno bude mama musiet skončiť na liečení, možno v azylaku, ale nesmie vás a najmä brata ťahať dole. Možno by si mohol alebo budeš musieť si dať brata zveriť súdom na seba a mamu odsunúť.
Drž sa

cacianka
27. máj 2021

@0silvia0 samama byva "u nich"

0silvia0
27. máj 2021

@cacianka pochopila som, neskor to dovysvetloval

cacianka
27. máj 2021

@0silvia0 prepac,aj ja som si neskor všimla. Pise trochu, hmm zmäteno

niekto1234
autor
27. máj 2021

@cacianka Áno ospravedlňujem sa, že to je tak písané len som už taký nejaký zo všetkého vyčerpaný a cítim už zlosť voči mame mám v sebe dosť hnevu a stále to v sebe dusím prial by som si aby to bol len zlý sen a Ja som mal normálnu milujúcu mamu ktorú môžem normálne mať rád a môžem mať s nou v pohode vzťah som už síce chlap, ale niekedy by som si prial sa znova narodiť a dvom milujúcim rodičom, ale aspoň viem, že ak budem mať deti tak im dám to čo som Ja nemal. Len som už dosť nahnevaný, že aj to detstvo mi kazila proste celkovo mám toho dosť pomoc budem musieť už aj Ja vyhľadať.

niekto1234
autor
27. máj 2021

@cacianka Pamätám si, že ako dieťa som rozmýšľal či nebude lepšie ísť do domova na školu mi nechcela prispievať našťastie starší brat pracoval už a tak mi to platil cestu aj potrebné veci do školy vďaka nemu mám nejaké vzdelanie. Síce som nikdy nebol extra inteligent ale aspoň nejaký papier som chcel mať o vzdelaní. A otec ten od nej tiež išiel preč on je ale tiež problém sám o sebe žiaľ ale ku nemu nemám žiadny vzťah s nou som sa aspoň snažil vychádzať ale nejde to. No prajem pekný večer a ďakujem za odpovede všetkým musím nejak bojovať.

0silvia0
27. máj 2021

@niekto1234 ono je dolezite prilis vsetko neanalyzovat a skusit sa tym netrapit. Aka bola, aka by mala byt atd. Nezmenis to, je chora psychicky a minulost sa zmenit neda. Skus tento proces zracionalizovat, aj ked je to tazke, viem. Tych emocionalnych zraneni je tam velmi vela a stale to nekonci. Ak sa nechces a nevladzes pozerat, ako nici najmladsieho brata, treba toto cele pohnut. Treba niekde zacat a zacni u psychologa. Ten najstarsi brat byva tiez s vami? Neviem, ci si to niekde pisal.