Problém s manželskou dôverou

9. apr 2020

Ahojte. Poprosím o radu, názor. Som vydatá už 11 rokov. S manželom máme dve detičky, pomaly predstavujeme domček. Ale nejako nám to už neklape a ja neviem ako ďalej. Je to strašný pocit, žiť vedľa niekoho komu nedoverujete, necítite sa byť milovaná, dôležitá pre neho. Pred rokom sme mali krízu, keď som zistila, že manžel tajne fajčí. Strašne ma stým naštval. Sľúbil že prestal, ešte aj vtedy keď som ho nacapala povedal, že to bola len jedna krabička. Lenze ja som pôdy si obe našla krabičiek viac a potom ešte aj podhadzovane ohorky kade tade.akoze debil, keby aspoň za sebou zahlási stopy, ale on nie. Potom som našla aj prázdne fľaše od alkoholu poschovavane. Tvrdil, že o ničom nevie. A mne sa občas zdalo, že má možno vypite, a smrdí od cigariet...občas som sa ho na to spýtala a on, že si vymýšľam. Vo výsledku som mala nakoniec pravdu a celý čas má klamal on. Gól bol, keď som ho náhodou nacapala s cigaretou, ešte som videla ako ju odhodil a mne do očí tvrdil,že si vymyslam a nič som nevidela
..a teraz pred mesiacom som si šla zobrať kvetináč na kvetinky a on zrazu dobre že má nezhodli z regály ako ochotne mi ho chcel podať. Ja že čo robíš a on tam samozrejme mal schované cigarety. Ale on si to ani nepamätal samozrejme že sú tam. Ja som plakala,povedala mu nech mi dá pokoj a. Myslela som, že to bude chcieť nejako riešiť s napraviť a viete čo urobil odvtedy. Prvýkrát za 4 týždne má a i nepobozkal, neobjal nič...za ruky sa držíme na prechádzke, ale inak kontakt žiadny. U nás to je stále tak, že kým nezačne niečo ja, o nezačne.ale teraz je tomu 4 týždne.toto že je láska? Okrem toho, je strašné v niektorých veciach nezodpovedný, o všetko sa starám ja,všetko riešim ja, keď robí s malým úlohy, musím to prekontrolovať a dotiahnuť ja, keď sa niečo robí,o všetkom musím rozhodovať a naplanovat ja. Už mám toho dost?! A za to všetko sa citim absolutne nemilovana, nechcena, neverím mu, nedá sa na neho spoľahnúť, je sebecky- on a jeho potreby na prvom mieste, raz za rok má možno rozveseli- proste ja sa rozdávame mám pocit, ale nie je nikto kto by naplnil moje potreby, kto by objal, rozosmial mňa 😔 naozaj som nešťastná. Ja sa nechcem rozviesť, ale mám sto chutí si niekoho raz nájsť ...aj tak by mu to bolo asi jedno 😔😔😔
scigaretou, on ju práve odhodil. A ešte do očí mi tvrdil, že som nič nevidela a on nefajčili!!!

smejko25
9. apr 2020

Odporucam si precitat knihu 5 jazykov lásky 🙂

janickacrazy
9. apr 2020

no nehnevaj sa, ale ty sa k nemu správaš ako jeho matka, zakazuješ mu fajčiť, ved je dospelý a svojprávny, ja tiež nemám rada fajčenie, možeš mu povedať svoj názor, ale prestať musí chcieť on, nie ty, takisto s tými úlohami, tak načo to kontroluješ po nom? tým pádom mu vlastne hovoríš, že mu nedoveruješ, koľko má malý rokov? hádam zvládne urobiť úlohy aj s otcom, ja mám tretiaka a robí si vačšinu úloh sám, občas potrebuje niečo vysvetliť, ale aj deti treba viesť k samostatnosti

sissy27
9. apr 2020

Ja som nefajčiar, ale milujem sladké napr, a keby ma muž vkuse prenasledoval, či som mala zase čokoládu a robil mi za to scény, tak tiež oňho nemám záujem a v lepšom prípade sa s ním nerozprávam. Tvoj muž je dospelý chlap, nie 12 ročný fagan, cigarety sú síce pre mňa hnusný zlozvyk, ale to čo ty robíš okolo toho, to je skrátka príliš.
Alkohol - ťažko hodnotiť, ak mu robíš rovnaké scény za pohár piva v nedeľu s kamošmi alebo nejaké poldeci na oslave, tak sa mu tiež nečudujem, že pije tajne. Otázne je, ako mu to zasahuje do života.
Povedala si, nech ti dá pokoj a keď ti vyhovie a nevšíma si ťa, tak zas je zle 🙄
O ňom píšeš, že je sebecký, ale ty mi prídeš sebecká tiež. Lebo ty chceš aby bolo po tvojom a keď spraví čo chceš tak je zle.

deti95060810
9. apr 2020

to len kvôli cigaretám tak vyvádzaš? Ten alkohol je horšie, ale cigarety. ? Správaš sa moc majetnícky. Ty nemáš žiadnu chybu? žiadnu neresť ? Nefajčil niekedy ešte dávno predtým ako ťa spoznal? možno ho cigarety ukľudňujú.

krisbar
9. apr 2020

@smejko25 to som presne chcela napisat 🙂
Ja nechapem preco ti vadia tie cigarety. Kolko stresov a nervov a hadok by ste si usetrili keby to nemusel skryvat? Ved zjavme ani jemu to nie je prijemne...sak a co...fajci...kolko je takych ludi..

autor
9. apr 2020

@janickacrazy ja by som mu to nezakazovala, keby sa k tomu prizná a povie mám chuť si zapáliť, občas fajčím...ale on zapierala očividne veci 😔 a čo sa týka úloh. Malý je prvák, čiže diktáty, počítanie atď musíme s ním robiť. Ale on si nevšimne velakrat, že má malý v diktáty chybu, že na strane, ktorú mali prečítať boli aj úlohy na vyplnenie, atď... Viem, že teraz nefajčí, ale tie klamstvá.a po klamstvách ignorancia...😔 On by tu mal teraz čo-to naprávať, ale jemu na ničom asi nezáleží...mám pocit, že som jeho spolubývajúca a len spolu prežívame 😔

autor
9. apr 2020

@sissy27 viem, že je chyba aj na mojej strane...alkohol mi napr. Strašne vadí (ale mám na to dosť dobre dovody)... Len prečo musím všetko naprávať ja? Aj keď som neurobila prúser ja? V ďalšom komentár som vysvetlila, že mne by to fajčenie ani tak nevadilo, ale ten spôsob akým to on podal a koľko okolo toho bolo lži...😔

autor
9. apr 2020

@smejko25 ďakujem, pozriem...

mondolina
9. apr 2020

Všetko čo píšeš sú prkotiny, a tie úlohy čo robí so synom, tak si nevšimol, zastrel ho za to.

lenuliatko84
9. apr 2020

Co je lepsie cigarety alebo no a frajerka?

sissy27
9. apr 2020

Ale on sa ti neprizná, že fajčí, lebo zas budeš odutá, robiť scény alebo pindať. A načo ti má oznamovať, že fajčí? A prečo naňho striehneš a vypytuješ sa? Veď vidíš ho s cigou, cítiš cigaretový smrad, tak zjavne si zapálil, prečo to vôbec komentuješ? Keď vypije kávu tiež ti musí hlásiť? Prdy sú ok keď pustí bez ohlásenia?
Úlohy s malým - rob ich ty pani dokonalá a nebudeš to po ňom musieť kontrolovať a robiť z neho nespoľahlivého debila. Nevšimol si, neprečítal zadanie, je tam toho. Nie každý v škole exceloval. Som si istá, že tvoj muž má svoje silné stránky, možno nevníma zadanie prváckych úloh ale dokáže pre syna zmontovať domček na strome alebo ho naučil bicyklovať.
Fakt sa neuraz, ale podľa mňa tvoj muž pri tebe stratil aj posledné zvyšky motivácie čokoľvek robiť, lebo aj tak ti to nebude dobré. Alebo je fakt taký lajdák a mizerný chlap, len potom je otázka, čím ťa ohúril, že si sa zaňho vydala a porodila mu dieťa.

dopolbokaodrata
9. apr 2020

Len pokračuj a potom sa nečuduj, keď začne chodiť častejšie preč z domu alebo si nájde frajerku čo po ňom nesliedi ako stíhačka kvôli cigam.
Btw nefajčím, manžel fajčil ale prestal pred nejakým časom sám, lebo chcel.

evelyn246246
9. apr 2020

chovaj sa k nemu ako k rovnocennemu partnerovi a nie ako k malemu decku .. daj mu dychat lebo ho stratis..

luccija
9. apr 2020

To je teraz nejaký trend hodnotiť lásku a manželstvo podľa toho, či sa ľudia držia za ruky a objímajú?dnes to čítam už druhý krát.Mam z teba taký pocit dokonalosti a všetci ostatní sú k ničomu ty rozhodujes, ty sa učis a on je vlastne takú trulko.Tvoj muž musí byť pod pekným tlakom, keď znova fajčí a ešte sa bojí priznať.Kazdy je zodpovedný za svoje šťastie sám.Zajtra sa zobud a sprav si pekný deň a muža nechaj voľné dychat

dilino
9. apr 2020

správanie ako matka derektívna nečuduj sa že všetko robi na tajno aj úlohy on je otec tvojho syna nie aby si ty po ňom kontrolovala prideš mi sebecká, kontrolovačná a chodiš za nim jak pes a striehneš čo robi ako s achova čo kde schovava toto robia medzi sebou surodenci čo si schovavajú hračky a robia si na priek a ako pišu ostatne otázka času kedy sa zbali na dobro a odide stratil motívaciu ty k nemu nepristupuješ ako manželka ale ako matka rozkazom a čo ak by bral drogy nepoviem ale cigarety nema ti oznamovať išiel som na záchod utrel som si riť, zjedol som zemiaky bolo ich 100 g citi sa zlé a preto vie že načo ti hovoriť rôzne veci vie že tak či tak bude zlé mala by si mu nechať dýchať a nezanpominať ho musiš myslieť na to že je tvoj muž a nie ty jeho matka ktorá mu prikazuje a zakazuje otázka času kedy odide na dobro lebo už ťa má asi plné zuby aj tu celu situáciu a chovaj sa ako k mužovi nie k sopliakovy on citi že ti nemôže veriť preto ti neveri ide sa učiť zo synom a ty ho ideš kontrolovať v tu chviľu by som sa na jeho mieste zabalila a odišla ty ho sama odoženieš svojim chovanim k nemu.

autor
9. apr 2020

@sissy27 pani dokonalá nie som a ani nechcem byť. Chcem aby za mna rozhodoval aj niekto iný, nemala to na krku len ja. Chcem aby môj manžel so mnou komunikoval, aby sme boli kamarati- partneri- do pohody aj nepohody.alebo nie chcem- aby to bolo teda také majetnicke- túžim po Tom. Za tvoj názor sa neurazam, rada si ho prečítam aj viackrát, aby sa mi viac otvorili oči. Ale bohužiaľ aj ja strácam posledné zvyšky síl a motivácie😔

veronikaszabova
9. apr 2020

Fuuuha, chudak chlap, ani zapalit si v klude nemoze 🙈🤷‍♀️

autor
9. apr 2020

@luccija a ako sa hodnotí láska? Nie je to o prejavoch, dotykoch, skutkoch, pohľadoch?! Od dokonalosti mám ďaleko, fyzicky aj inak...ale aspoň v očiach svojho manžela by som chcela mať nejakú ,hodnotu, a byť tá jediná...😔

denisa098
9. apr 2020

Nekontroluj ho, je dospelý, správaš sa k nemu ako by mal 15 rokov, keď chce fajčiť nechaj ho, musíš nechať aj druhému priestor, ja sa nečudujem že ti zatajuje. Keď v tom budeš pokračovať tak sa na to vykašle a nájde si inú. Tiež ti nekontroluje a nezakazuje čokoládu napr.. Nenariekaj prečo ti zatajuje, môžeš si za to sama tým ako sa správaš,lebo vie ze bude mať zase prednášky.

whatever1
9. apr 2020

Tak ako ti tu píšu baby, problém nebude v tom ze ti muž zatajuje cigarety. Hlavny problém je ze si sa dobrovoľne dala do pozície "matky"... pripomína mi to moje pubertacke časy, keď mi mama niečo zakazovala, mala som pocit ze nič nemôžem tak som to robila tajne a bez výčitiek som aj zatlkala....ked sa k nemu budeš takto správať potom nečakaj že ťa bude mať tvoj muž chuť objať a vybozkávat. V manželstve by ste mali byť rovnopravni obaja.

malia18
9. apr 2020

Dobre nechaj cigarety cigaretami treba sa o tom porozprávať skús si sadnúť a povedať mu že nie si jeho matka aby si mu niečo prikazovala a tak ale že ťa rozčuľuje len to že z teba robí hlúpu že si nič nevidela že keby sa aspoň priznal narovinu keď už to všetko bolo očividné. Ale v niečom majú baby pravdu. Niekedy sú dospelí presne ako deti keď im niečo rodičia zakazujú vždy si nájdu cestu akou to spravia ale potajomky. Ak už ti niečo zatajuje tak už to je dosť zle. Ale myslím že by kočky tu mohli reagovať viacej s kľudom pretože nepoznajú situáciu doma u vás tak nemôžu špinu hádzať len na teba. Nič si z toho nerob poznám veľa takých čo majú názory ako z knižky najlepšie nejakej psychologickej a potom samy doma riešia to isté hlavne že rady vedia dávať. V niečom majú pravdu ale dá sa to povedať aj troška konštruktívne bez výsmešného podtónu. Nič v zlom baby. A späť k téme, skúsila si sa s ním porozprávať aj o tých dotykoch prejavoch lásky atď? Plne to chápem pretože žiadna žena sa predsa doma s manželom nechce cítiť ako spolubývajúca. Je jasné že to potrebuješ cítiť ktoby nie. Aké to asi môže mať dôvody? Trvá to už dlho? Ako to bolo doteraz? Vždy bol viacmenej takýto?

bobricek1979
9. apr 2020

To myslíš vážne?

sissy27
9. apr 2020

Ak chceš, aby za teba rozhodoval niekto iný, aby sa s tebou chlap normálne bavil, tak začni od seba. Úlohy so synom - buď ich necháš spraviť to tak ako vedia aj za cenu napr. horšej známky a ponaučenia do budúcna, alebo to rovno sprav so synom ty a bez rečí. Ak chceš s chlapom rozhovor, tak ako s chlapom a nie ako s malým deckom. Nepríde to zo dňa na deň, lebo tento stav je výsledkom niekoľkých rokov. Daj mu napríklad na terasu popolník a povedz, že chápeš tento zlozvyk a hoci sa ti nepáči nebudeš ho viac komentovať a nech sa neskrýva. Proste sprav ústretový krok. Nájdi na svojom mužovi pozitívne stránky, spomeň si, prečo si si ho brala.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
halienka
10. apr 2020

a keď si si ho brala nefajčil? Až potom začal? Alebo si si naivne myslela, že kvôli tebe po svadbe prestane a teraz nevieš prehltnúť, že neprestal? Ja chápem, že ťa to žerie, a ten alkohol je ešte väčší prúser, ale takýmto spôsobom to proste nevyriešiš iba zhoršuješ, ak ho bude špehovať a buzerovať ako nejaká riaditeľka zemegule, bude chlastať a fajčiť ešte viac. Chlap už s princípu že je chlap si prizná chybu málokedy, to je typický scenár, že potom urobí blbú radšej z tej ženy. Pomôže len sadnúť si, úprimne, bez výčitiek sa porozprávať, vysvetliť vlastné pocity a hľadať spoločný kompromis. Či ste toho schopní ťažko povedať.

majah212
10. apr 2020

odporucili ti knihu 5 jazykov lasky - myslim, ze ti zatial poskytne vstupnu branu a odpovede na to "ako sa hodnoti laska" - kazdy ju hodnoti inak a preto vznikaju nezhody, pretoze jeden si moze mysliet- stavam dom, pracujem, nosim peniaze - to je moj prejav lasky voci manzelke a manzelka caka, ze ju manzel bude hladkat, stiskat a ked to nerobi, tak si mysli, ze ju nelubi - ale vzdy je to o tom, ako vyhodnocuje situaciu konkretny clovek. staci sa porozpravat (nie dohovarat, nie kazat) ale ako partneri, bez vycitiek atd. ale len tvoj pohlad, nehovor druhemu co ma robit, povedz, co citis ty, co by tebe urobilo radost... pozri ked chce fajcit tak nech fajci, zial nici si on zdravie, ale nesleduj ho,,staci povedat, vies co ked chces fajcit fajci niekde vonku a potom si umy ruky alebo neviem co...jasne ze sa schovava, pretoze sa spravas ako mama, ktora nahana svoje dieta aby ho usvedcila z niecoho (klasicka obranna reakcia).

zuzkaz91
10. apr 2020

Buď rada že len po tajme fajčil...inak tu ženy iné veci riešia ktoré muži po tajme robili..

ljzozv
10. apr 2020

Vo veľa veciach majú baby pravdu. Nerieš zaňho veci. nechaj mu nejaké rozhodovanie, ktoré ťa nebude mrzieť, ak si nabije pusu. (Sa smejem, teraz to vyznieva fakt ako prístup matky...)
Okrem učenia teda. To by som asi robila čisto ja byť na tvojom mieste. Lebo si myslím, že prvý ročník je dosť dôležitý, a nechcela by som, aby sa dieťa naučilo chybne alebo nesprávne návyky. Myslím, že by sa to s ním už ťahalo celý školský vek.

luccija
10. apr 2020

Takže chces uznanie?cítiš sa nepovsimnuta, hodnotu a cenu si máš dávaš sama!Dobrý psychológ by Ti to vysvetlil.Tvoj život nemôže byť závislý od toho či Ta muž pobozka, alebo pritúli.Byť tá jediná?Trocha zostup na zem a zamysli sa.Tuzis po láske, objatí, istote, ale to Ti tento muž asi nedá, nevie dať, alebo...lásku a uznanie si daj sama.

derdia
10. apr 2020

Aj mne to pride sproste...aj mne by strasne vafilo,keby manzrl fajci...ale neviem ci by som toto robila keby uz fajcil...co uz...tak by fajcil..
Alkoh je sto krat horci to by som nedovolila..
Ale ki igaretam si znicis ztah.