Problém s mamou

11. máj 2024

Ahojte ,mám taky problém , nie je to nejak veľký problém ale depta má to ..
Moja mama nás má veľmi rada ,nepochybujem ,ale...
Je to večná sťažovateľka a čo je horšie mne sa zdá že závidí..dúfam sa mi to len zdá..
Moji rodičia majú ok manželstvo, majú nádherné platy spolu 4500 vyššie..ako kedy..bez hypo..
Ale moja mama robí doma všetko ..je strašná nervacka a jej najnovší šport je vyhukovat mi všetko ..
Som vydatá ,mám dve deti ..môj muž robí doma aj domáce práce , keď prídem z práce je navarené, povysavane ,umyta podlaha..keď som doma to samozrejme robím ja..staram sa o deti , a máme 4 psov..máme ich ako domácich maznáčikov ,nie ako zvončeky..tým pádom sa im venujeme..
Najhoršie je že mi vykrikuje ako nič nerobím , ako mám zakaždým niečo nové pre seba (preháňa) aka som lenivá..keď jej poviem že sa chcem ísť opaľovať, tak mi povie aky mám život, že nič nerobím atď..čo nie je pravda ..moje deti sú ako zo škatuľky, naučené do školy ,namiesto mobilov ,chodíme na bicykle a na ihrisko ..o psov sa starám ja , a to že si nájdem 20 minút na seba je jej zatazko .
Ďalšia vec ona nikde nebola mi vykrikuje ,ja stále niekam chodím podľa nej, áno chodíme na výlety , ale ona si bez mihnutia oka kúpi domov dva kvetináče za 600eur, nemôžem povedať že chcem ísť k moru,lebo ona nikam nechodí a aký život má..ona peniaze má na more ale ona má tak negatívny život že až no..a robí si ho sama..odjakživa bola taká,už môj muž hovorí že ona len energiu vysáva..že prídeme a len sťažnosti , mňa dáva dole aby sa ona cítila lepšie...môj muž je sám rád že sa pekne obliekam ,ale ona stále komentuje že mám toto nové tamto..ako to riešiť?
Psychologicke nechce ísť , pomoc žiadnu nechce, keď ju voláme nikam nejde, otcovi som dohovárala nech robí aj niečo doma , že on robí ťažko manuálne v práci doma nebude ..atď..neviem už co

lukbe
11. máj 2024

Sama si si odpovedala. Má takú povahu. Vidí všetko len v negatívnom zmysle slova. Nikdy jej nič nebude dobré. Ak nereaguje na pomoc, rázne by som jej povedala, že tvoj život je v tvojich rukách. Nedala by som sa takto ovplyvňovať jej názormi. Určite obmedziť kontakt. Nech si robí po svojom, ale ty to počúvať nemusíš.

nika3136
11. máj 2024

Ona si vybrala, má život, aký má. Ty si si vybrala, tiež máš svoj život. Trošku nerozumiem, kde je problém 🙂 resp.problém je povaha tvojej matky, ale tú nezmeníš. Naučte sa to prijať a nebrať vážne. Jedným uchom dnu, druhým von. Neviem aká si povaha. Či len skloníš hlavu a vypočuješ si to, ale ja by som sa ešte aj pousmiala a povedala by som jej, že vďaka Bohu, že som si našla takého muža, že nič nemusím robiť, že aj ona mala lepšie hľadať a že si to strašne užívam 🙂 ak je veľmi toxická, obmedzte stretávanie a sústreď sa na svoju rodinu, ktorú si si založila. Prajem ti pekné "ničnerobenie" a užívajte si výlety 😊

cimage
11. máj 2024

Nemusis jej vsetko vesat na nos. Ked vies aka je, tak naco jej hovoris o opalovani a odpocinku. Hraj pred nou aka si unavena, ze stale makas. My mame susedu a ta stale vyhukovala na dospele deti, ze nic nerobia, este aj bazen si postavili. Chodia na dovolenku a ona nikdy nikde nebola. Lenze sami si zarobili a mozu si robit co chcu. Viem o tom, ze pomahali aj na zahrade. Teraz sa uz odstahovali a zriedka chodia.

autor
11. máj 2024

@nika3136 vieš že mám v skutočnosti roboty až až však ? 😅
Vieš ona má depta veľmi , lebo ona chce byť stále v kontakte a vlastne mi vykrikuje že sa mám lepšie ako ona , už minule keď mi hovorila že aký život mám ,tak som jej povedala že ako si zariadis tak máš , a na muža keď mi vykrikuje ,že niečo doma pomôže , tak je odpoviem ako si vychovas tak máš..
Nepomáha 😂

autor
11. máj 2024

@cimage vieš koľko majú peňazí? Mohla by ísť každý druhý mesiac k moru , ale ani nás nebrali , výlety proste pár krát za život

luccija
11. máj 2024

Narcisticka matka?večná obeť?
Musí to byť veľmi zle mať takú mamu.Mozno to všetko robí, aby všetkým dokázala aká je šikovna🙂)veď ju hneď stopni, že môže oddychovať, môže ísť na dovolenku ty žiješ svoj život ona svoj.
Zhadzuje Ta to je hlavný princíp jej správania a asi máš niečo čo ona nie a to je smutné, že v jej veku Ti to potrebuje vykrikovať to, že je toxická niet pochyb

ckocka
11. máj 2024

Keď sa rozhovor zvrtne na dané neželané téma, položím telefón alebo odídem. Vsjo.

autor
11. máj 2024

@luccija minule mi môj muž povedal že keď sa budem správať ako ona ,konci so mnou , že ak niekedy pochytim jej maniere že to je koniec.,aby som našej dcére vykrikovala že sa má lepšie...
Minule predo mnou môj otec s mamou dohovárali môjmu mužovi že nemá mi pomáhať upratovať ,lebo že má zbytočne rozmazna

anketkarka
11. máj 2024

Tebe na nej vadí to čo si sama zdedila. To že hľadáš chyby na druhých. Ja Ťa chápem, že máš pocit, že Ti ako dieťaťu nedopriala a teraz Ti nedopraje tiež. Ale to je jej životná lekcia. Ona Ti v detstve nedopriala, lebo sama nechce nikam chodiť. Pre ňu to toľko neznamená ako pre Teba. A radšej si kúpi kvrtináč. Každý máme iné priority. A chcieť od svojho otca, aby unavený ešte doma robil, keď sama mama to od neho nechce. To Ti príde správne starať sa do nich? Ty budeš iná svokra, keď nepochopíš, že Ty máš tiež svoj problém a vidíš len rodičom do kapusty.

autor
11. máj 2024

@anketkarka môj otec robí už len dva dni v týždni , a je doma viac ako dosť .. ona mi ale dovolenky vykrikuje..že idem a ona nikam nechodí ,ona chce aby som bola rovnako doma ako ona..jej vadí že som pozitívna , lebo ja sa teším aj keď ráno vyjde slnko..ja mám v robote veľa onkologických pacientov , ktorý nás môžu učiť, niektorý majú posledné týždne života pred sebou, a to ich zmýšľanie,beriem si príklad z toho a potom príde mama a zdepta ma

pribinak
11. máj 2024

Prečo si od mamy nedáš pauzu? Načo jej všetko vesias na nos?

Si dospela, zi scoj život a nie život svojej matky

autor
11. máj 2024

@pribinak ja žijem svoj život ale volá mi ako sa máme , a už jej stačí že poviem že dobre..😅 a už to začne že aspoň niekto atď...

autor
11. máj 2024

@pribinak a to keď príde na návštevu , minule som jej zatajila že sme kúpili vírivku, to urážanie si neviete predstaviť

natt7
11. máj 2024

A nie je tvoja mama náhodou doktorka?

autor
11. máj 2024

@natt7 nie nie je

autor
11. máj 2024

@natt7 ale aj keby bola ,tak bola taká vždy

0silvia0
11. máj 2024

Nuz, niektori ludia si to prisli na tento svet odtrpiet. Nechaj ju v pokoji trpiet a ty si spokojne zi. Odpovedaj ano, mam sa dobre, je mi fajn, ano, som leniva, rozmaznana, doprajem si. Este nieco mama?
Uvedom si, ze kedze taka bola vzdy, tak sa to nezmeni a uz takato vytrpena aj umrie.

natt7
11. máj 2024

Lebo pozorujem vacsinou u tohto Povolania takéto správanie

pribinak
11. máj 2024

Začne rýpať do telefónu? Mami prepáč, musím končiť. A zložím.

Alebo si daj pravidlo, že budte volať len 1x týždenne. Si dospela, tvoje deti tá pozorne sledujú a učia sa ako sa brániť a chrániť. Tak im to úkaz

pribinak
11. máj 2024

Tak máš muža, požiadaj ho o pomoc. Proste nech ju zastaví on, keď to nedokážeš Ty

anketkarka
11. máj 2024

Tak sa nenechaj zdeptať. Ja mám tiež negatívneho otca, viem aký je, viem čo môžem od neho čakať a mám s ním kontakt pre deti, aby mali starkého, lebo sa im venuje a veľa ich naučil. Aj deťom som vysvetlila, že niektoré ťahy starkého treba brať tak, že ak niečo povie, tak to netreba brať tak vážne, jedným uchom dnu, druhým von a brať si z neho len to pozitívne. Už mi len povedia, že starý povedal to a to, mávnu rukou, ale už si to tak neberú k srdcu, lebo tiež vedia aký je. On to neberie tak, že tými rečami chce ubližiť. A už ani my nie a nemuseli sme ho vyškrtnúť zo života. Pochopil, že si žijeme svoje. Poznámky si neodpustí, ale to je proste on, asi by ho roztrhlo, keby si nemohol povedať svoje.
A z toho čo píšeš mám pocit, že Tvojej mame na Tebe vadí to, čo si ona nedopraje. Oddych. Každému človeku vadí na tom druhom najviac to, čo má v sebe nespracované. Oni Ti v detstve neodopierali výlety. Oni ich nepotrebovali tak ako Ty a vtedy sa žilo inak. Možno aj sebe podopierali nejské veci a príde ím to normálne. Keď ocko ťažko pracoval tiež možno nemal ani energiu chodiť po výletoch a mamka sa realizovala radšej v záhrade a netúžila tak spoznávať svet. Nebolo to neprajnosťou si myslím. Keď by si im odpustila, tiež by sa Ti žilo ľahšie. Inak to proste nevedia ako takto.

gribka1
11. máj 2024

Prepáč, ale mne sú ľudia ako tvoja mama strašne na smiech. Asi by ju pri mne porazilo, koľkokrát by som sa zasmiala. Čo tak prežívate cudzie povahy,žite si svoje životy a ju nech aj rozdrapí.

katka0123
11. máj 2024

Mozeme si podat ruky. U nas to vyustilo do obrovskeho konfliktu. Matka manipulator, vecna obet, general. Zial, bud sa jej budes cely zivot podriadovat, alebo sa postavis za svoj nazor. Necakaj, ze sa zmeni. Ona to inak nevie. Iba tymto neprijemnym sposobom. Je to jej hnev. Nie jej. Vies co som sa naplakala? Je tazke necitit lasku matky.

mamina7070
11. máj 2024

@katka0123 suhlasim s tebou mam obdobnu skusenost

a ty autorka postupne obmedzuj kontakt s matkou nehovor jej nic osobne a ak zacne zastav to a odid, zloz telefon atd dohodni si signal s muzom

alebo jej urob zrkadlo zacni sa stazovat ty povedz jej kolko ma ona penazi nema hypo atd atd

ty si ale uz dospela a mas s a s tym vysporiadat aby si to neprenasala domsvojej rodiny

zoja1234
11. máj 2024

Tvoja mama je toxicka osoba a na tvojom mieste by som kontakt s nou obmedzila len na nevyhnutne minimum. Je prepnuta asi z tazkeho zivota ci nevyriesenej traumy, a voci tebe si takto nemiestne dovoluje (a bude si dovolovat dovzdy), lebo ta stale vidi ako svoje male nesvojpravne dieta.
Ty potrebujes taku matku? Tvoj muz potrrvuje byt furt znechuteny? Obaja chcete byt stale vysati a dourazni od nej? A tvojim detom ako prispieva do zivota taka babka? Dava im dobry priklad a uci dobre hodnoty? Odpovedz si na otazky, verim ze vacsina odpovedi (ak nie vsetky) bude nie..

jumama
11. máj 2024

Vcera bola pekna cast o vztahu rodic dospele dieta v podcaste Ludskost - mozno tam aj najdes odpovede 🙂
https://podcasty.sme.sk/c/23327205/psychologick...

A inak ludia su si naozaj zrkadla, tvoju mamu irituje to, co ona nedokaze zit. Vidi to, ma moznost a predsa to nedokaze. Cize skus ako v tom podcaste oddelit: To jej mamin pocit, ok, nech si to citi. Ja to mam inak. A mozno jej to aj povedat. Z ok mami, takto to mas ty a ja to citim trochu inak. Skus to aspon raz tak ako ja a mozno zizstis, ze to nie je az tak zle, ako hovoris...

30katrusa40
11. máj 2024

Tak hneď keď začne rýpať proste odíď , zlož telefón so slovami že toto počúvať nechceš. Je to jej bordel tak ho neber k sebe. Buď pochopí alebo ju jej zlosť zožerie zažíva.

januska12323
11. máj 2024

Nech sa sťažuje do steny, ty nie sú povinná jej litánie počúvať. Má to aspoň jednu pozitívnu stránku, ak sa nič nestane zdedíš peknú sumu.

autor
11. máj 2024

@januska12323 nezdedim 😅 ona kupuje 600 eurove kvetináče a tisícové fontány 😂 práveže do posledného eura minu, nemajú ani na pohreb našetrené🤷

deti95060810
11. máj 2024

to koľko máte tých 1000 eurových fontán... 🙄