Je to mozne? Minule som tu dala temu ze neviem co dalej, manzel nepomaha,stale sa hadame, uz ani sex neni raz za mesiac. Odisiel do zahranicia robit. Prvy mesiac prisiel domou 150 eur rodicom daco nakupil ked odchadzal nechal mi 30 eur a to boli 2 tyzdne pred materskou. On 3-tieho odisiel nakupil si tam potraviny pre seba asvagra a kamosa lebo ty tam sli bez penazi za 100eur...8-meho mu sestra poslala dalsie prachy a vcera jeho mama. A mne sa ide vycitat ze ja pozeram na seba len a dieta a ci on tam neni hadny a ci ma prachy nepozeram. Ved to je na hlavu... A este ktomu som u nasich kym je prec a sa staraju... Ved je to smutne ze vydata zena a rodicia sa staraju... A oni maju reci???
mna by viac ako sex trapilo to kde to vlastne ten moj chlap pracuje ked potrebuje platit zamestnavatelom ze mu dovolia pracovat.Inak to nevidim ze chlap ktory pracuje v zahranici si poziciava peniaze nato aby mohol zit v zahranici ak teda nevedia dvojity zivot tam vonku;A teda dalsia vec preco sa o teba a tvoje dieta staraju rodicia? Sakra vsak sa vzchop ,najdi si pracu a jedinu pomoc co cakaj od rodicov ze ti obcas pomozu s dietatom ak bude treba.
@kvietok90 Vydata, a teda dospela, zena by mala byt v prvom rade schopna si zarobit sama na seba a nespoliehat sa ... ani na muza ani na rodicov. Tvoje dieta uz nie je take male, aby obstalo ako vyhovorka, preco ty nemozes na seba a tvoje dieta zarabat. Najlahsie sa nadava, ze na chybe je chlap. Nevravim, ze je chlap v poriadku, ale ty vasej situacii tiez nijak nepomahas, len sa stazujes.
@maslenka47 tak dieta bude mat 2 roky. Od rodicou byvame 2 hodky cesty. Pracu mam len som na materskej a ta praca je tiez pol hodky v inom meste a robia sa ranne a nocne a poobedne a mne by sa nemal kto zatial starat o dieta. Ako nahle mi skonci materska si chcem najst nieco co bude vyhovovat malej. Svokrovci tiez pracuju a s nimi ju nechat nechcem. Svokor z prace hned k telke lahne a svokra zakuri 3 pri kave a na pokec sadne a tak nadava ze aj mala uz vie to slovo.
@taty vies on tam robi so svagrom ten ma plno dlhou musia splacat... Cize tento mesiac siel do prace bez penazi s tym ze mojmu vrati... A isiel teraz s nimi ich kamarat tiez s dlhami... Cize moj nakupil potraviny dal na benzin a stale mu alebo im je malo... A pritom si v praci mozu brat zalohy...
@kvietok90 a potom bude ten tvoj platit aj za toho kamarata? Vsak chore toto aby chlap platil za brata a kamarata a pritom nemal co do ust detto jeho zena a dieta. To ked si tvoj musi pozicat od segry znamena ze bude dalsi s dlhom;Takze bud to stopni hned alebo potom neplac ked budes tie dlhy platit s nim. A preco cakas az budes mat po materskej,pises ze pracu mas ale ides ju zmenit po materskej? Vsak sakra problem mas teraz tak to ries tiez. Tusim vy dvaja ste sa dobre nasli. Ako prepac ale obaja ste rovnaky.
@kvietok90 a ty si pisala ze po materskej si chces hladat novu pracu - takze na toto som reagovala ze preco az po materskej ked problem mas teraz- takze ty necitas pozorne,ako prepac napises nemam problem s pracou,potom zas pises mam problem lebo nocne a pod. a k tomu dodas novu si pohladam az skoncim matersku ;Dievca pozri sa lepsie ako a co pises.
Ja nechapem, co furt riesite jej pracu. Snad ma to dieta DVOCH rodicov, nie len matku, ktora je zodpovedna. Ine by bolo, ak by mal muz pracu nevyhovujucu, malo platenu alebo by bol nezamestany, jasne, tam sa ocakava, ze ho zena podrzi, prispeje aj k financiam, ale snad isiel on do zahranicia po takej istej dohode ako ona na matersku, preco je zrazu ONA ta, ktora ma byt sebestacna? Ona ako matka ma psiu povinnost sa aj financne postarat aj o seba aj o dieta a podla moznosti aj o muza, muz sa nemusi starat o nic, ked nema peniaze, tak nema, co uz s nim, chudacikom, vsak?
@kvietok90, ak manzel nezarobi tolko, ze si mozete dovolit viac, nez keby bol doma, tak by som nesuhlasila, aby v tom zahranici vobec pracoval. A tak by som mu to aj vysvetlila. Je blbost, aby on chodil kamsi za kopecky na to, aby si ty bola sama, dieta nevidelo otca a zili ste z materskej. To mozes naozaj rovno zit sama.
@kvietok90 tvoj muz je blbec, ktory radsej da kamaratom ako vlastnemu decku.
@taty ja milujem taketo hrdinky jak si ty, co riesia preco zena na materskej nejde niekde robit ked jej muz nedava peniaze. Tak samozrejme, zbali malu do kabele, dojde do roboty a bude ju tam cely den mat, aj na nocnu si ju moze zobrat. Urcite ju kazdy zamestnavatel uvita s dvojrocnym deckom, na Slovensku sme na toto velmi pokrokovi.
@taty
Cloveku sa rozum zastava nad niektorymi komentarmi. Ma dvojrocnu dceru, zamestnanie na tri smeny, muza v zahranici, ktory tam urcite malo nezarobi a dava je minimum. Dieta ma oca a mamu. A pokial sa muz ,,odsral" do zahranicia, mal by jej asi davat ovela viac penazi, ako to co jej dava. Najlepsie napisat, ze ma ist do roboty a o dieta sa bude kto starat, ked bude v poobednej, nocnej. Boze, niektori by mohli skutocne pohnut rozumom. Rodicov ma dve hodiny od seba tak ako moze dat dieta do skolky, cestovat do roboty a este ho aj zaniest, aby sa niekto on postaral. Skuste sa vzit do jej situacie. Nato, aby otehotnela boli dvaja a pokial je na materskej moze jej chlap pohnut hlavou, aka je materska almuzna a ako ma z toho s dietatom vyzit.
@kvietok90 Len jedna vec - tvoj muž išiel robiť do zahraničia na to aby ste sa mali lepšie alebo na dlhy švagra, kamaráta, a ešte neviem koho?! To je pekná sprostosť teda......Koho dnes zaujímajú dlhy druhých - a je jedno kto to je? To bude potom brať aj plat za švagra a kamaráta?
@nyusika, no, lenze dieta nema par mesiacov ale takmer dva roky, darca spermie jej aj manzelom, tak snad sa dieta nepritrafilo kdesi pod krickom po diskoteke a pan sa nevyparil v rannej hmle. Cize blbnut zacal zrejme az niekedy teraz, doteraz (predpokladam) tym manzelom a otcom bol. Skusila by som v prvom rade skorigovat jeho pravidla hry, niektorym chlapom prosto nedopina a kamarat, stojaci vedla je dolezitejsi, nez manzelka a dieta v dialke, netreba hned ist na zajace s bubnom. Ist na sud s muzom - to sa mozem rovno rozviest, neviem si predstavit, ako by takito manzelia dalej spolu komunikovali. A ako by od takto "urazeneho" chlapa tie vysudene peniaze aj videla - tak to si neviem predstavit dvakrat.
Dievcata kedze sama to mam uz prezite a to som sla do prace od 5 mesacneho a muz do zahranicia tak viem o com pisem;Kedze nema peniaze a sama pise ze ci je ok aby ju a jej dieta zivila jej rodina tak som napisala ze ok to nie je. Dalej pisala ze teraz pracu ma ale teda je na materskej a potom az uviedla dovod preco je doma;no a klasika dopisala ze novu pracu si bude hladat az po skonceni materskej;Talze toto uz sa vam zda ok? Vsak sakra obaja maju to dieta a ked nemam o jest a kde byvat tak na tej materskej ak mam tu moznost ist pracovat nezostanem ci? Ako fakt zeny uvedomte si ze aj rodicia teda jej rodicia chodia do prace aby to utiahli a nehladaju dovod ako zostat doma aby ich zivilo teraz ich dieta. Nie ono je jednoduche plakat nech pomozu rodicia ,lenze si treba pozriet aj tu druhu stanu,ze tak ako oni musia do prace aby mali co do ust popripade pomoct svojim detom tak aj deti by sa mali zacat zaujimat ako konecne pomoct aj rodicom a nielen brat tu pomoc rodicov ako samozrejmost.
@taty, prehliadas tu "detail", ze ona nema co jest, lebo jej cteny manzel pcha peniaze do gagora kadekomu okrem vlastnej rodiny. Toto si ma da do poriadku ako prve, bral si manzel za zenu je alebo svagra? Necitala som, ze by nemali kde byvat, mali dlhy, takze tu nutnost odist od dietata do prace (ak to nechce) fakt nevidim.
@vroni aha takze staci mat kde byvat vsak jedlo nie je dolezite ze? Hm ja som stale v tom ze o spolocne dieta a seba sa mam starat aj ja a to teda ak nemam na jedlo pre mna a dieta a muz je v zahranici tak na tej materskej nie som. Jednoducho nie som.Muza by som riesila tiez ale ak jej teraz muz povie ze co chce ze on ,snazi sa a ona sedi na zadku doma za smiesnu sumu tak to uz bude asi tiez blbe od chlapa ze?
@nyusika, jaaaj, no z hladiska dlhodobej perspektivy urcite. Ale zatial chlap domov chodi, nacim si zistit, kde robi, za kolko a komu co poplatil. Mozno to nebude potrebovat, ale je lepsie byt informovany . Hlavne v mensich mestach sa o tvojej priskorej navsteve Upsvaru muz moze dozvediet skor, nez sa vratis domov. To chce klud a nohy v teple
Mam normalne pocit ze si myslia ze ked som u nasich tak ze naco mi peniaze? Ved sa nasi postaraju... A mozno by sa im pacilo keby aj mojmu posielali...