Ahojte dievčatá viem, že s touto témou tu velmi nepochodím, takže nebudem sa sťažovať akí sú moji svokrovci, ale mna by zaujímalo ako to máte vy.Napríklad oni k nám nechodia velmi nemajú záujem o malú , je to ich jediné vnúča, obaja svokrovci su na dôchodku majú 62 rokov sú celkom čiperní.Takže my chodíme tam, majú dom a záhradu len ja som ich prosila či nemôžu pre malú napríklad kupiť alebo spraviť pieskovisko aby tam rada chodila, v lete som ich prosila či nemôzu kupiť maly bazeník.... atd. Nemajú o to záujem, problém je aj v tom že ta ich záhrada je v takom divnom stave na záhrade maju bordel či vrakovisko ani neviem ako to napísať nehovoriac o tom že po celej tráve su samé hovná od vlčiaka, mala viackrát do tých hovien spadla ja mam topanky od hovna aj muž... Mala sa viackrát udrela do želena .Otázka je. Proste či vaši svokrovci prosposobili záhradku pre vaše deti ? Ci napríklad im tam spravili pieskovisko? alebo kúpili domček na hranie ? Alebo bazénik.Ako to môžeme kupiť aj my s mužom v tom problém nieje ale v ich prístupe ...Ako to máte vy?
Nevieš kúpiť maly bazénik za pár EUR? Čo sa dopracujem prosím tá, veď sú to pár eurové záležitosti. Detto hojdačka.
Ak nemajú nejskyextea záujem o vnúča, je nereálne očakávať že budú prispisobivat záhradu či dvor dieťaťu
Verím že vás to zamrzí,ale svokrovci nie sú povinný zabezpečiť svoj pozemok aby tam vnučka rada chodila ani nič vašej malej kupovať. Sama vidíš aký majú prístup,tak načo na nich tlačiť a furt sa im o niečo prosiť? Hoci sú ciperni,asi chcú mať svoj kľud a nie sa venovať malému dieťaťu..ľudia( aj starí rodičia) sú rozni
A nemôžte to urobiť vy? V rámci víkendových návštev a urobíte si to tak, ako to vyhovuje vám.
Vieš každý svokrovci sú iný. Týmto tvojim asi nezáleží na tom aby sa ich vnučka mala kde hrať.
Nepros ich o to keď to oni nemajú v sebe. Moji svokrovci to tiež asi nespravia keďže švagriná vlastný už ich dom. Takže kde nieje vôľa tam nieje šanca. 🤷
Ak by moji rodičia/svoktrovi mali záhradu plnú psích hovien, železa a iného nebezpečného materiálu ako to popisuješ, vôbec by som nepremýšľala nad tým, že tam nechám svoje dieťa hrať sa.
nuž, im to vyhovuje tak ako to je. Ak to vy chcete inak, tak budete musieť pozbierať exkrementy po psovi, upratať záhradu a dať tam to pieskovisko alebo hojdačku.
Mala,som iba svokra....ale nikdy mi nenapadlo chciet to od neho.
Ved prisli sme tam,pobehali deti a isli sme domov.
Určite by som nikomu nepovedal kúp pre moje dieťa, je to síce ich vnúča ale ak sa nemajú k tomu aby mu niečo sami kúpili ja by som im to nehovorila a kúpila by som sama. A keď nemajú o malú záujem tiež by som im ju nestrkala pod nos, oni nepridu k vám a ja by som teda malú na dvor kde sú psie hovna a vrakovisko nenosila. My zas máme ten problém že svokra je chorobne hakliva na všetky veci a celkovo na dom a na nábytok. Ja tam nerada chodím lebo to je stále nechytaj toto, nechytaj hento, daj si papuče, spravíš šľapy, daj si podložku,spravíš odtlačky od pohárika, tam si nesadaj, sadni si hentam, keď mi spadne pri jedle za stolom omrvinka pribehne s metlou a zametá mi pod nohami. Máme skoro 3 rocneho malého a tomu jednoducho niektoré veci nevysvetlis. Muž vidi čo sa deje a chápe že tam nechcem chodiť.
V tomto by sa mal angažovať skôr tvoj muž, sú to jeho rodičia, plus sa asi jedná o dom v ktorom vyrastal.
Spoločne upracte, vypracte( so súhlasom svokrovcov) a investujte.
Nezastavam sa svokrovcov, ale taketo rozbombardovane dvory boli kedysi klasika, a zrejme to u niekoho pretrvava dodnes. Ked som bola dieta, zboznovala som u starych rodicov sliedit po roznych kutoch v stodole alebo po povale. Travila som tam kazde leto a nemala som ani hojdacku, ani bazenik.
No a co tym chcem povedat? Este raz sa teda zopakujem, svokrovcov sa nezastavam, ale nieje ichbpovinnostou zabezpecit a upravit svoj dvor. Bud pri malej aby nekydla do hovna a hojdacku si noste svoju... Ked bude starsia, snad sa to zmeni. Navyse deti ten bordel nevnimaju. Brajgel u mojho starkeho mi vycaruje usmev na tvari doteraz, len skoda ze on uz zomrel.
rozumiem moji svokrovci maju velku chalupu s velkym pozemkom ale bazen nedovolia ani za nic... ale ked sa musi makat ked sa kopali zaklady, vykopy na rury staval plot atd atd tak sme makali jak fredky lebo sak raz to bude nase..ale aby sme si tam my mohli dat jeden bazen ten klasicky co ma pomaly kazdy na zahrade nech sa decko vyblazni v lete tak to ani bohovy chodili sme sa kupat k rieke potom sa vypytovali preco nehodime no pre co asi!!!! lebo v lete sa nemienime smazit na zahrade ale sa osviezit pri vode...pritom sme si chceli vsetko zabezpecit sami kupit aj starat sa o to..
Tak ved vidis aky maju pristup, tak preco ocakavas od nich taketo veci?
Ocividne vam tam nezakazuju chodit, chodite tam z vlastnej vole. Tak z vlastnej iniciativy ak chcete, aby sa tam dcerka mala lepsie, tak to tam upracte a kupte jej bazenik/pieskovisko/domcek.
Moji svokrovci maju tiez dom a zahradu a spravili by pre nasu malu prve aj posledne. Ale keby som tam chcela domcek pre nu, alebo pieskovisko, alebo hocico, tak sa ich sama spytam, ci to tam mozem umiestnit.
Ak ta zahrada nie je bezpecna pre dieta, rozhodne by som ju nepustala hrat sa tam. Max. by som sa opytala svokrovcov ci by im nevadilo keby sme ju s muzom vypratali a kupili nieco pre dieta ale od nich by som neziadala nic.
Skus im navrhnut, ze zorganizujete s mužom brigádu a upracete dvor. možno by sa takému záujmu potešili. A keď to bude hotove, kupte dcere pieskovisko alebo bazenik. A popros ich aby hovienka pozbierali, lebo sa ti nepaci, ked sa dcera v nich vyvala...
vsetko co som chcela som si zakupila k mame sama, necakala som kedy ma bude dotovat, 🙂 este aj tie hovna po psoch som popratala aby maly do nich nestupil, nespadol, nevravim, ze nieco nekupila, alebo nepopratala po svojich psoch, ale ked nestihla, urobila som to ja, pre seba a pre svoje dieta
Toto by som sem ani nepísala. Tu ťa všetky znesú pod čiernu zem, že čo po nich vlastne chceš... Ak som správne pochopila, tu nejde o pár eur na bazénik, ten viete kúpiť aj sami. Ale že nechcú, nemajú záujem vôbec na záhradke niečo pre dieťa nachystať, odpratať bordel, exkrementy po psovi a pod. Moji svokrovci pre naše deti urobia sami, nežiadame ich, ale chcú. A to je asi ten problém, či chcú a majú záujem.
@klarka56 Presne my sme tam aj hojdalku zabezpečili aj pieskovisko ... len ked sme prišli tak to pieskovisko bolo plné hovien... aj bazénik, proste tu ide o prístup...
ano prisposobili a nie len zahradu ale napriklad aj uchytky zo suflikov odmontovali, nabytok prestavali, ci kvety dali inde. normalka a uplne samozrejma vec.
tvoji svokrovci ocividne nepripisuju tomu dolezitost, ked im nezalezi na bezpecnosti ( zeleza, bordel, hovna) vobec by som neriesila ci kupua bazenik ale srala na nich. nech sa bavia so psom a hovnami, ked su taki neschopni
No svokrovcov nemám. Ale rodičia áno. Nejaké hračky už boli a nemalo, keďže brat ma staršie deti a tie bývajú poblíž. Nejaké veci som kúpila/doniesla ja. Napríklad detský bazénik a podobne. Ale náhodou som videla deda ako sa poctivo stará, mení vodu, umýva a užíva si vnúčatá. Čo s nami deťmi nikdy nerobil. Ale to už záleží od človeka. Moji starí rodičia mali “farmu” zvieratá stodoly náradie tam sa nad tým nikto nepozastavoval že sú zvieracie výkaly alebo otvorená studňa.
@renka30 to som navrhla tak oni ten dvor majú tak a chcú ho mať tak ... a tie hovná im nevadia oni sa na tom smejú, že spadla tvárou do hovna ...
Len starého psa novým kúskom nenaučíš. To sa podľa mňa nezmení, žiaľ. Asi sú takí, jednoducho nemajú vzťah možno k deťom, nechce sa im upratovať záhradku, vyhovuje im to takto atd atd... Asi by som sa s tým zmierila, ale rozhodne obmedzila návštevy na nutné minimum (alebo úplne). Ja osobne by som sa na nich mohla vykašlať, aby som ani dieťa po záhrade nemohla pustiť pobehať, lebo je tam bordel a špina. Keď chcú vidieť vnúča, nech prídu oni.
myslim, ze vsetky pochopili, ze tu ide o pristup, ale ty si to zaoblila do otazky, ako to mame my, aka otazka, taka odpoved, mala si sa inak opytat,
@lija22 tak to ti závidím ... neviem prečo sú takí, mala spadla do hovna a oni ešte nadšení sa smiali aké to je zlaté že bola celé od hovna ...
To vies, ze tu na koni vobec so ziadnou temou nepochodis. Mne je luto kazdej jednej, co sem vycapi otazku a diskusiu, je tu problem sa aj vobec do diskusie zapojit. Za mna, svokrovci maju zahradu detto, bez psa, a nic neprisposobili vnucatam. Osobne pieskovisko by som vobec nechcela, ale bazen, preliezky, hojdacky urcite, viem, aka to je sorta ludi a netreba im ani nic nehovorit, ich by to nikdy nenapadlo a keby sme aj povedali, bolo by im to velmi obtiazne. Takze, vola sa to: len spolah sama na seba.
@kassandra25 presne. A sú tu také, ktoré sa zapoja do každej možnej diskusie a vždy ironickým, posmešným, akože vtipným tónom... Samá Vasilisa Premúdra to tu je.
Ked som založila diskusiu tak som s tým počítala že tu sa bude písať všetko možné takže mi to nevadí ... viem že tu chodí aj velmi vela svokier ... ale možno som to chcela vidieť aj z ich pohladu, prečo nemajú záujem o jediné vnúča ...
Napríklad ešte dodám v lete sme tam kúpili mini bazénik a bol problém, lebo im sa nechce do doho bazéna dávať vodu, proste im sa to zdalo zbytočne že tam dávajú vodu nech sa dieťa tam hrá bez vody... svokrovci majú dosť penazí by som povedala že sú dobre zabezpečení takže trošku vody im chýbať nebude ... , alebo svokra si kúpi krém na tvár za 80 eur a malej ešte nič nekúpila lebo videla jedna šaty boli pekné ale drahé stáli 20 eur :D ja viem , že su to jej peniaze len pre deti to je drahé a ona sebe dopraje :D
Moji svokrovci nakupili vsetko mozne, maju aj pieskovisko, hojdacky, trampolinu, plno hraciek (nie len pre nasu malu ale aj prveho vnuka), tesia sa ked prideme (byvame od seba dost daleko).
Ešte doplním že ani obyčajnú hojdačku tam nevedeli zabezpečiť ...